עזרה דילמה: לעבור לרכב 7 מקומות, או 'לשרוד' עם 5 מקומות?

ש.ב.

משתמש פעיל
אולי באמת יונדאי אקסנט הוא רכב טוב,
כי זה מה שיש לנו
וזה מה שאני מכירה עוד 2 חברים שיש להם
הכל רכבים ממש ישנים 1999 2001 2002
@נש @RRRRR
עד כמה ק"מ שווה לקנות? ומה כדאי לבדוק בקניית כזה רכב יד 2? איך בודקים שזה רכב טוב ועסקה כדאית?
למשל ראיתי ביד 2 שיש מ2006 230ק"מ ב4500 ומ2002 176 ק"מ ב5000 מה עדיף? קילומטרז' ? שנת ייצור?
תודה רבה

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הכלל של רכב חדש אין תקלות תקף לרכב לכמה שנים הראשונות

מ5-7 שנים ועד 20 יש בכל הרכבים תקלות מידי פעם ואין בזה הרבה כללים, זה כמובן תלוי מי איך וכמה משתמשים ברכב, וכמובן בהרבה סייעתא דשמיא (מה שהעמך קוראים מזל), לא פעם ופעמיים שרואים גם חדשים תקועים בכביש, מסיבות כאלה ואחרות, רצועות טיימינג ואחרות מ90,000 כבר צריך טיפולים ואולי לפני
לנו באופן אישי היה מאזדה MPV מקומות8 שנת 98 ביקר במוסך רק לטיפולי וטסט ובלמים ופעם אחת החלפת שני גלגלים וכיוון פרונט, וכל זה יש גם ברכבים של 5-10 שנים ומצד שני עלות הרכב והירידה במחיר בשנתון הוא מצחיק
כמובן שבדגם ספיציפי זה עלות הדלק היא מאוד יקרה
אבל ב-7 מקומות אפשר למצוא בהחלט במחיר זול מאוד פחות מ-5 ספרות דברים מצוינים עם עלות דלק דומה ל5 מקומות
הרכבים הישנים לא כאלה מפחידים, כמובן שטרם הרכישה בודקים את מצבו אצל מוסכניק אמין שטפלנו בו בעבר
ואל תשכחו שההפרש בין רכב ישן לחדש בקניה ובירידת מחיר הוא עשרות אלפי שקלים, והטיפולים הם הרבה פחות ממה שעושים את זה פה.
תמיד יש יוצא מן הכלל רכבים ישנים שעושים המון המון בעיות, אבל זה גם יש יוצא מן הכלל בחדשים יותר

נ.ב. אתמול ראינו רכב עם 180 קמ, שהיה במצב הרבה יותר גרוע מהרכב הקודם של 280 קמ, כמובן שהקמ' משמעותי, אבל גם זה לא תמיד מחייב, פשוט צריך לראות בעיניים ואצל מוסכניק אמין שאנו סומכים עליו פחות או יותר בגדר ההשתדלות..

RRRRR

משתמש מקצוען
אני לא ממש יודעת ליעץ,
אנחנו קנינו את הרכב מאישה מבוגרת שבקושי נסעה בו ועשתה טיפולים במקומות אמינים
אני חושבת שרכב שעבר מידי הרבה ידים זה גם חשוד,כי כשרכב עושה בעיות מנסים להיפטר ממנו.
הרכב שלנו 2001 קנינו עם פחות מ100000 קמש ,ויד שניה או ראשונה לא זוכרת כבר.
וצריך סד חודש אחרי שקנינו את הרכב היתה תקלה לא זוכרת בדיוק מה היתה הבעיה עלה 500 שח תיקון והיינו בטוחים שנפלנו , אבל אחכ ממש כמעט ולא היו תקלות ברוך ה .

ימד

משתמש מקצוען
למישהו פה יש קאדי או טרנסםורטר?
7 מקומות דיזל אוטומט?
אמרו לנו שאלו ממש חסכוניים בדלק

פופקורן- עיצוב מקפיץ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
ראשית- מזל טוב!
לא קראתי את כל התגובות, אבל-
למה לא לרכוש רכב נוסף? חצי יסעו איתך וחצי עם בעלך...
את יכולה לקנות רכב "סביר" שיסייע לכם בשעת הצורך והעלות והתחזוקה לא תהיה כ"כ יקרה

אסתר כהן

משתמש מקצוען
ראשית- מזל טוב!
לא קראתי את כל התגובות, אבל-
למה לא לרכוש רכב נוסף? חצי יסעו איתך וחצי עם בעלך...
את יכולה לקנות רכב "סביר" שיסייע לכם בשעת הצורך והעלות והתחזוקה לא תהיה כ"כ יקרה
אם בשביל חסכון
זה לא משתלם אחזקת רכב נוסף [ביטוח, טסט, תיקונים, הכל כפול]
אלא אם כן הבעל והאישה צריכים להשתמש בו זמנית ברכב ולכן צריכים 2 רכבים

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
אם בשביל חסכון
זה לא משתלם אחזקת רכב נוסף [ביטוח, טסט, תיקונים, הכל כפול]
אלא אם כן הבעל והאישה צריכים להשתמש בו זמנית ברכב ולכן צריכים 2 רכבים

בדיוק
ברגע שנצטרך 2 רכבים אז נרכוש
כרגע הצורך לא מצדיק את ההוצאות של אחזקת רכב נוסף

סיגל א

משתמש מקצוען
אנחנו עומדים לפני לידה של ילד רביעי בעז"ה
וכבר כמה חודשים בררנו ובדקנו על רכב 7 מקומות.
מבחינת בעלי לא מוכרים בטיחות של ילד בשום הון שבולם.( נכון שאפשר איכשהו לקשור ולהסתדר, אבל גם אלה שעושים את זה מסכימים בכל פה, שמלכתחילה זה לא...)
ב"ה מצאנו שבוע שעבר רכב 7 מקומות נראה חדש ממש עם קילומטר נמוך (100,000)שנה 2011 , במחיר ממש שווה.
ואגב, מבחינת דלק אין הבדל בצריכה בין ה-5 מקומות שהיה ועדיין יש לנו.
אגב, במקרה שלנו זה אפילו לא שיקול, שהגדולה עדיין לא בת 5, אין שום סיכוי לשלוח משהוא באוטובוס. וכמשפחה שמשתמשת ברכב על בסיס יומי...לדעתי במקרה כזה - אין שאלה.
רק רציתי להגיד, שהרבה פעמים אנשים נרתעים מ-7 מקומות לשווא.
תיווכחו ותראו שהתוספת היא לא מאד משמעותית.
במיוחד היום שהמחיר של רכבים כ"כ ירד ואפשר לקנות לדוגמא 2011 במצב מצויין ב- 15,000 ש"ח...וגם באחזקה אין הבדל גדול.
אשמח לדעת באיזה רכב מדובר.

RRRRR

משתמש מקצוען
5 מקומות ,
הבעיה ברכבים כאלה שאחרי 20 שנה על הכביש הם מחוייבים בטסט כל חצי שנה. ואז זה כבר פחות משתלם.

נכון קנינו אותו לפני 5 שנים אז תכלס יצא משתלם,
רק רציתי לציין שלא כל רכב ישן = תחזוקה יקרה וצריך לברר על כל דגם

סיגל א

משתמש מקצוען
5 מקומות ,

נכון קנינו אותו לפני 5 שנים אז תכלס יצא משתלם,
רק רציתי לציין שלא כל רכב ישן = תחזוקה יקרה וצריך לברר על כל דגם

אנחנו מחפשים עכשיו רכב של 7.
כרגע יש לנו קורולה שנת 2000 גם היא אמינה וחסכונית וכמעט לא רואה מוסך.

טחינה גולמית

משתמש מקצוען
אנחנו בהתלבטות הזו כבר שנתיים, כל פעם שמגיע בין הזמנים, כמעט קונים, ואחרי בין הזמנים פתאום זה נהיה בשביל מה צריך....
רוב הכסף שהולך על החזקת רכב, (אצלי בכ"א) זה הביטוחים, הטסטים והתחזוקה, שבזה אני לא חושבת שיש הבדל בין רכב קטן לגדול, אז אם קונים רכב גדול וחסכוני יותר ממה שיש לי עכשיו, אז ההבדל נראה לי לא כ"כ משמעותי, קצת יותר דלק וזהו...

אם עכשיו עולה לי דלק בחודש 500 ש"ח, כמה יעלה לי ברכב גדול?

סיגל א

משתמש מקצוען
שמעתי שליונאי i30 עם סטיישן אפשר להוסיף ספסל מאחורה ולהוסיף לרשיון הרכב.
מישהו יודע על זה משהו?
איך אפשר לברר?

חרש עץ

מטבחים ונגרות יוקרה, מפעל cnc חדשני, עבודה עברית.
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
רכב 7 מקומות מומלץ - רנו גרנד קנגו / מרצדס סיטאן (זה אותו הרכב עם סמל שונה מיוצר במפעל משותף של רנו ומרצדס בספרד, כמובן עם הפרש במחיר בין הסמלים).
יש מקום בשפע ל7 מבוגרים, 2 הכסאות האחוריים נשלפים בקלות.
החסרונות: ידני בלבד, ארוך וקצת קשה לתמרן בחניה, התחיל להמכר בארץ רק ב2016, כך שהוא לא נפוץ ביד 2, הדלתות האחוריות קצת קשות לפתיחה וסגירה.
רכב חזק (מעל 26 קג"מ ב1750 סל"ד) זול (חדש עולה כ125 אלף בפועל, פחות ממאזדה 3. המחירון כמובן גבוה יותר) חסכוני (כ15 לליטר בפועל) ואמין (אותו מנוע של רנו-מרצדס שנמצא במרצדס עד סדרה C ובניסאן אקסטריל ועוד).

חרש עץ

מטבחים ונגרות יוקרה, מפעל cnc חדשני, עבודה עברית.
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
למישהו פה יש קאדי או טרנסםורטר?
7 מקומות דיזל אוטומט?
אמרו לנו שאלו ממש חסכוניים בדלק
הקאדי לא חסכוני בכלל בהשוואה למתחרים שלו כמו סיטרואן ברלינגו ורנו קנגו. ואגב, גם האמינות שלו לא בשמים (הטרנספורטר יותר טוב אבל עולה בהתאם), והחלפים יקרים פחד.

smiley

משתמש מקצוען
D I G I T A L
בשעטו"מ משפחתנו התרחבה ונוספה בת מתוקה לצוות (תודה תודה מראש על הברכות והאיחולים :rolleyes:)
מ-5 נפשות גדלנו ל-6. בליעה"ר

גם אני וגם בעלי נוהגים, בשלב זה אנחנו מסתדרים עם רכב אחד.
רוב הנסיעות שלי - הם לבד, פגישות עסקיות, כנסים, לימודים, מפגשים וכו'. וזה קורה לעיתים קרובות
כנ"ל בעלי - בד"כ סידורים בתוך העיר, איסוף הילדים (נוסעים באוטובוס, אבל כשצריך..)
בהרכב מלא אנחנו יוצאים לעיתים רחוקות יותר. פעם בחודש שבת אצל סבתא, או איזה בילוי נחמד פה ושם (כמה כבר קורה בשוטף?) וכמובן הרבה בחופשות, חוה"מ וכו'.

השאלה אם בשביל הפעמים האלו שווה לשדרג לרכב גדול (יקר יותר, צורך יותר דלק וגם - סתם נראה לי מסורבל ליסוע עם רכב גדול כשאני נוסעת רוב הזמן לבד..) או שאפשר להסתדר עם 4 ילדים ברכב של 5 מקומות? אשמח לשמוע מנסיונכם!!

אגב, בכל מקרה אנחנו מתכננים עכשיו רכישת רכב חדש. בינתיים הכיוון הוא להישאר עם 5 מקומות ורק להשתדרג מבחינת הרכב. אבל לפני זה אני רוצה לוודא שזה באמת אפשרי, ושלא נקנה ואח"כ נצטער שלא קנינו רכב גדול..

רק בשמחות! :):):)
מקפיצה... אנחנו גם בדילמה זהה. מה עשיתם בסוף? יש תובנות?

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל

עברנו למיצובישי אאוטלנדר, דווקא כיף, לא היה שייך ליסוע כולם ברכב אחד גם לא לרגע..
מבחינת דלק זה צורך לנו לא יותר ממה שהיה לנו קודם

batglas

משתמש פעיל
למי שמחפש רכב אמין מרווח ונח 7 מקומות- יש לנו למכירה מאזדה 2012- חסכוני בדלק יפה ושמורה.
052-7650857

סיגל א

משתמש מקצוען
אנחנו עברנו להונדה FR-V יש בה 6 מקומות.
מרווחת, נסיעה חלקה, תא מטען ע-נ-ק! נראית קומפקטית וגם לא כבידה כמו הרכבים של ה7.
מבחינת צריכת דלק היא משהו בין רכב של 5 לרכב 7 מקומות.

חסרון אחד יש לה - המחיר שבו היא נסחרת גבוה בהרבה מהמחיר מחירון (רלוונטי רק למקרה של תביעות ביטוח).

ממליצה מאוד!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה