עזרה דילמה: לעבור לרכב 7 מקומות, או 'לשרוד' עם 5 מקומות?

ע"ר

משתמש פעיל
יש רכבים כמו פורד פוקוס סטיישן אפשר לשים ספסל לקטנטנים מאחורה ויש שבע מקומות..

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כשנגיע לשמונה נצטרך שני רכבים:)

ואגב, יש רכבים עם מושבים שאפשר לקפל במקרה הצורך.
לא במזדה 5, אבל באחרים- כן.

כן במזדה 5 יש אפשרות לקפל את המושב האחורי

מ"ם

משתמש סופר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
יש את הונדה FR-V, רכב נפלא עם 6 מקומות ובגאז' ענק.

ועוד בו מעלה שהמקומות בספסל האחורי מרווחים עד מאוד גם לבוסטר מפלצתי ממוגן ירי.

ועוד בה שלישייה, שבשעה שלא כל המקומות בשימוש, מקפלים את המושב הקדמי ומשמש בסיס נוח לכוס קפה + מקומון.

מזל טוב ובהצלחה!

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש רכבים שזה מובנה - לא יודעת אם קיימים עדיין על הכביש אבל בעבר היה לנו מזדה 626 סטיישן שהגיע עם ספסל מאחורה. וזה היה חוקי לגמרי כך יצרו את הרכב.

ezra1989

משתמש פעיל
יש רכבים כמו פורד פוקוס סטיישן אפשר לשים ספסל לקטנטנים מאחורה ויש שבע מקומות..

מסוכן מאוד מאוד.
בכל רכב יש "איזור קריסה" שקורס בשעת תאונה בכדי לספוג את המכה, וכך להציל את הנוסעים שברכב. לא עלינו, לא הייתי רוצה לשים באזורים אלו את היקרים לנו מכל.

אם יש לך גישה עיין פה:
https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?666309-הוספת-מושב-או-ספסל-בתא-מטען

לווים

משתמש מקצוען
גם אנחנו ניסינו לשרוד עם 5 מקומות ולשכור רכב כשצריך או לנסוע באוטובוס
עשינו כך כמה פעמים
ונכנענו, קנינו 7 מקומות

כי בשביל לשכור רכב לנסיעה לשבת להורים
צריך לקחת אותו ולהחזיר מחברת ההשכרה
לסוע לשם באוטובוס כל פעם [אצלנו זה לא מידי קרוב]
הלוך ביום שישי לחוץ [שעוד רוצים לנסוע מחוץ לעיר]
ולהחזיר בראשון בבוקר [על חשבון הכולל של בעלי, כי אני לא יכולה]

האופציה של נסיעה באוטובוס גם מסורבלת
נניח שהאישה נוסעת עם ילד אחד באוטובוס
כשהאבא נוהג הוא לא יכול לעזור לזה שנפל לו המוצץ, לזה שמקיא, לזה שצמא, ולפשר בין מריבות
-כי ידיו על ההגה...

ולהכניס 4 מאחורה, לא בא בחשבון, כשמדובר בילדים, שהם כל חיינו, לא לוקחים סיכונים!!!

ואם כבר קניתם רכב 7 מקומות
עכשיו נוצרה בעיה קטנה חדשה....
המזוודה...
אין מקום ברכב 7 מקומות, לכל הכבודה ש7 נפשות כי"ר צריכים....
הבאגאז' פיצפון, מספיק רק לעגלת יויו וחבילת טיטולים...
בקשירת המזוודה על הגג נוצר בתוך הרכב רעש של מטוס סילון...
אולי יהיה לבעלי נסיון פתרון גם לזה

ב"ה יש לנו 4 ילדים ומהילד ה4 קנינו רכב גדול...זה גם מאוד תלוי בגילאי הילדים. קשה מאוד לצופף ילדיםן כבר שגדולים אפילו מעל גיל 10 ביחד.. לא לדבר על בטיחות שכולם צריכים להיות חגורים ואם אחד מהילדים בכסא תינוק או כסא בטיחות זה וודאי כבר תופס מושב.

מסכימה עם כל מילה של מי שציטטתי למעט משהו אחד....
הבאגז. אם אתם 6 נפשות יש לכם כסא מיותר מאחורה שניתן להוריד ויש לך באגז ענק.. אנחנו נוסעים עם מזוודה ענקית ומלא מלא מלא תכולה.... וגם אם פותחים את המושב ומשתמשים בכול ה7 עדיין הבאגז לא כזה קטן. יש מקום למזוודה ולעגלה לא ענקית... לי יותר חשוב שהילדים ישבו בנוח ובטוח מאשר שהכמה שקיות שלי ישבו טוב :) ותמיד אפשר לקנות צימיגג :

well

משתמש פעיל
יש כאן קצת ערבוב בין החוק לבין בטיחות.
האם יש למישהו מידע בקשר לבטיחות נטו , עד כמה יש סיכון בהושבת 4 ילדים מאחורה כאשר כולם חגורים?

אסתר כהן

משתמש מקצוען
ב"ה יש לנו 4 ילדים ומהילד ה4 קנינו רכב גדול...זה גם מאוד תלוי בגילאי הילדים. קשה מאוד לצופף ילדיםן כבר שגדולים אפילו מעל גיל 10 ביחד.. לא לדבר על בטיחות שכולם צריכים להיות חגורים ואם אחד מהילדים בכסא תינוק או כסא בטיחות זה וודאי כבר תופס מושב.

מסכימה עם כל מילה של מי שציטטתי למעט משהו אחד....
הבאגז. אם אתם 6 נפשות יש לכם כסא מיותר מאחורה שניתן להוריד ויש לך באגז ענק.. אנחנו נוסעים עם מזוודה ענקית ומלא מלא מלא תכולה.... וגם אם פותחים את המושב ומשתמשים בכול ה7 עדיין הבאגז לא כזה קטן. יש מקום למזוודה ולעגלה לא ענקית... לי יותר חשוב שהילדים ישבו בנוח ובטוח מאשר שהכמה שקיות שלי ישבו טוב :) ותמיד אפשר לקנות צימיגג :
אנחנו 7 ב"ה
ויש לנו מאזדה 5, אין מצב בכלל למזוודה
צ'ימיגג לפי מה שהבנתי עולה כ1500 שח
הייתי מעדיפה למצוא פתרון יותר זול

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מניסיון שלנו,
העדפנו רכב קטן.

וכשכל המשפחה נוסעת יחד שוכרים רכב גדול.

zephyr

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
יש כאן קצת ערבוב בין החוק לבין בטיחות.
האם יש למישהו מידע בקשר לבטיחות נטו , עד כמה יש סיכון בהושבת 4 ילדים מאחורה כאשר כולם חגורים?
ע"פ החוק יהיה מותר 4 ילדים רק שלכל אחד יהיה חגור בחוגרה אחת ולא 2 ילדים בחגורה, שאז הסיכוי לשרוד ח"ו בעת תאונה היא גרועה יותר מלא לחגור בכלל, המראות בלתי נסבלים בכאלו מקרים,
עדיף 7 מקומות מאשר לסכן חיי אדם.

האורן

משתמש צעיר
אם הרכב הוא מעל שנת 2005, יש בד"כ התקן 'איזופיקס' (חיבור קטן שמעגן את הסלקל בלי חגורת הבטיחות, מתאים לסלקל שיש לו תושבת) כך שאפשר תיאורטית מצד החוק לחבר את הסלקל לשלדת הרכב ואז יש שלש חגורות מלבד הסלקל, כרגע זה חוקי, עד שיחסמו את זה בחוק...
הבעיה שזה יוצר צפיפות לשאר הילדים

well

משתמש פעיל
ע"פ החוק יהיה מותר 4 ילדים רק שלכל אחד יהיה חגור בחוגרה אחת ולא 2 ילדים בחגורה, שאז הסיכוי לשרוד ח"ו בעת תאונה היא גרועה יותר מלא לחגור בכלל, המראות בלתי נסבלים בכאלו מקרים,
עדיף 7 מקומות מאשר לסכן חיי אדם.
אפשר מקור? כי אנחנו בינתיים חוגרים 2 ילדים בחגורה אחת , בטוח שעדיף לא לחגור בכלל?

כנגן המנגן

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אפשר מקור? כי אנחנו בינתיים חוגרים 2 ילדים בחגורה אחת , בטוח שעדיף לא לחגור בכלל?
שתי האופציות אינן אופציות!
חמירא סכנתא מאיסורא!

משום מה נכנס בחלק מהציבור שהחגורות וכסאות הבטיחות (וחוקים נוספים) נועדו עבור השוטר.
הן נועדו כדי לשמור על חיינו וחיי היקרים לנו מכל.
בבטיחות לא משחקים.

נערך לאחרונה ב:

well

משתמש פעיל
תודה על המידע.
אני לתומי חשבתי שאם כולם חגורים זה בסדר.
אולי באמת נעבור ל-7 מקומות...

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
בשעטו"מ משפחתנו התרחבה ונוספה בת מתוקה לצוות (תודה תודה מראש על הברכות והאיחולים :rolleyes:)
מ-5 נפשות גדלנו ל-6. בליעה"ר

גם אני וגם בעלי נוהגים, בשלב זה אנחנו מסתדרים עם רכב אחד.
רוב הנסיעות שלי - הם לבד, פגישות עסקיות, כנסים, לימודים, מפגשים וכו'. וזה קורה לעיתים קרובות
כנ"ל בעלי - בד"כ סידורים בתוך העיר, איסוף הילדים (נוסעים באוטובוס, אבל כשצריך..)
בהרכב מלא אנחנו יוצאים לעיתים רחוקות יותר. פעם בחודש שבת אצל סבתא, או איזה בילוי נחמד פה ושם (כמה כבר קורה בשוטף?) וכמובן הרבה בחופשות, חוה"מ וכו'.

השאלה אם בשביל הפעמים האלו שווה לשדרג לרכב גדול (יקר יותר, צורך יותר דלק וגם - סתם נראה לי מסורבל ליסוע עם רכב גדול כשאני נוסעת רוב הזמן לבד..) או שאפשר להסתדר עם 4 ילדים ברכב של 5 מקומות? אשמח לשמוע מנסיונכם!!

אגב, בכל מקרה אנחנו מתכננים עכשיו רכישת רכב חדש. בינתיים הכיוון הוא להישאר עם 5 מקומות ורק להשתדרג מבחינת הרכב. אבל לפני זה אני רוצה לוודא שזה באמת אפשרי, ושלא נקנה ואח"כ נצטער שלא קנינו רכב גדול..

רק בשמחות! :):):)

מזל טוב!!

לנו יש טיוטה ורסו יד 2 ( עלינו מטיוטה קורולה משפחתית)
יש לנו 6 נפשות (לאחותי יש גם והיא עם 7 )
מאד מרוצים
ביום יום לא נוסעים כולם כמעט _אולי לקניות וכאלה
רק בהזדמנויות של נסיעות לסבתא / טיולים
בעלי משתמש לעבודה ולקחת ילדים בבוקר
וזה רכב קומפקטי
בנתיים יש מקום למזוודה ועגלה מטריה ( עם יו יו או דונה את מסודרת)
- אם נוסעים לכמה ימים מלווים צימגג (בתכנון לעשות גגון)

השכרה של רכב גדול יקרה מאד (לפי בירורים שקדמו לקניית הרכב)
וחשובה לנו הבטיחות שכולם חגורים

ועוד משהו הספסל האחורי הוא לילדים בלבד (יש תורנות :) )
( יש אותו דבר גם באוטלנדר )

עד מתי

משתמש מקצוען
אנחנו עומדים לפני לידה של ילד רביעי בעז"ה
וכבר כמה חודשים בררנו ובדקנו על רכב 7 מקומות.
מבחינת בעלי לא מוכרים בטיחות של ילד בשום הון שבולם.( נכון שאפשר איכשהו לקשור ולהסתדר, אבל גם אלה שעושים את זה מסכימים בכל פה, שמלכתחילה זה לא...)
ב"ה מצאנו שבוע שעבר רכב 7 מקומות נראה חדש ממש עם קילומטר נמוך (100,000)שנה 2011 , במחיר ממש שווה.
ואגב, מבחינת דלק אין הבדל בצריכה בין ה-5 מקומות שהיה ועדיין יש לנו.
אגב, במקרה שלנו זה אפילו לא שיקול, שהגדולה עדיין לא בת 5, אין שום סיכוי לשלוח משהוא באוטובוס. וכמשפחה שמשתמשת ברכב על בסיס יומי...לדעתי במקרה כזה - אין שאלה.
רק רציתי להגיד, שהרבה פעמים אנשים נרתעים מ-7 מקומות לשווא.
תיווכחו ותראו שהתוספת היא לא מאד משמעותית.
במיוחד היום שהמחיר של רכבים כ"כ ירד ואפשר לקנות לדוגמא 2011 במצב מצויין ב- 15,000 ש"ח...וגם באחזקה אין הבדל גדול.

• תודה
Reactions: bbr

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה