תעשו חשבון כמה אתם עובדים, כמה שעות, כולל טלפונים, רואה חשבון, תיקונים, סגירה ושליחת קובץ מחדש (לפחות 10 פעמים), תיקונים והוספות לפני העתק שמש, דיבורים אחרי שהספר יצא לאור, המלצות על בתי דפוס, ועוד כמה דברים שאני לא זוכר כרגע, ויכוחים עם לקוחות, הסברה מחדש על הכללים והמחירים ללקוח טרי, ותמצאו שכל עבודה נמשכת חודש בערך (במקרה הטוב) ואתם מרוויחים 5 - 7 אלף בחודש גג כולל עיצוב כריכה שערים וכו'.
אני יודע לשווק את עצמי די טוב, אני כיום המעמד כמעט הכי יקר בשוק. ישנם ספרים שאני לוקח בערך 10 לעמוד ללא הערות שוליים, אני לקוח על שעת עבודה 300 ש"ח (בקרוב זה יעלה). השירות שלי הוא גם בהתאם למחיר.
אני עושה שעות כמה אני עובד, וגם כמה אני מכניס.
וזה מקצוע משתלם. הייתי אומר אפי' מאוד משתלם.
ולקחת את המחירים הכי גבוהים בשוק לא בהכרח משתלם,
מה שייתן לך מעטפת של להכניס זה להספיק בשעות שאתה עובד הרבה פרויקטים.
אתה יכול לקחת על שעת עבודה
רק 150 ש"ח ולהעביר את זה לאחד מתחיל שיעשה אותם.
בזמן הזה להספיק לעמד ולהרוויח ביושר.
עבדתי כבר מול עשרות לקוחות ומכונים, אף פעם עוד לא היה לי את כל הבאלגן שאתה מתאר למעלה,
מקסימום כמה סבבים של תיקונים, שעליהם משלמים.
המלצות על בתי דפוס אני מעביר למתווך בלי לדבר מילה, ומקבל על הדרך קצת אחוזים.
ויכוחים עם לקוחות וכדו' פשוט אין לי,
הלקוחות שלי יודעים שהעבודה שלי שווה,
ואם הם רוצים את זה שישלמו כמה שאני יבקש (אני כמובן משתדל להיות הוגן),
ואם אני מזהה לקוח שחשוב לו השקל, אני פשוט לא עובד איתו!
אני חושב שלעבוד יותר מ4 שעות ביום זה השתדלות יתר (לא שאני עומד בזה), באנגליה ובעוד מדינות ישנם אנשים שככה עובדים לכתחילה.
לעבוד 8 שעות זה לפגוע באיכות החיים שלך, מפסידים לימוד תורה, וחיי משפחה.
כל אחד והענין שלו כמה שעות לעבוד,
לדעתי אם לא משקיעים בזה הרבה אי אפשר לגדול יותר מידי.
מלבד זאת הבעיה היא שזה לא עבודה מכניסה וכיפית.
עימוד מבחינתי זה עבודה שחורה, סוג של שיפוצניק של ספרים, רק ששיפוצניק מרוויח הרבה יותר...
לעניות דעתי כדאי לפתוח הוצאה לאור ולתת את העבודה השחורה לאחרים ולקצור רווחים, מבלי לחפש כל הזמן סקריפטים ופיצ'רים.
אם אתה לא אוהב את המקצוע, ומרגיש בזה עבודה שחורה
אין לך סיכוי להצליח!
תחפש לך תחום אחר, שאתה אוהב.
(כתבתי קצת נחרץ, אבל המציאות היא שבן אדם מצליח במה שהוא אוהב, לא במה שאמור להכניס כסף....)