נכתב ע"י צברית;935011:נעמה לא אמרה שהם לא עושים את כל מה שרוט כתב,
היא שאלה למה שום קמפיין בתחרות, ובמציאות לא הזכיר את כל רשימת הפעלים הארוכה הזו אלא רק את הלחם והחלב...
אין צורך להתקיף.
נכתב ע"י naamah;934507:מעניין אותי לשמוע איך ואיפה יהדות התורה רואה את עצמה פועלת בנושאים הבאים (שהם, בעיניי ובעיניי רבותיי, חלק מעולמה של תורה):
נכתב ע"י צברית;935011:נעמה לא אמרה שהם לא עושים את כל מה שרוט כתב,
היא שאלה למה שום קמפיין בתחרות, ובמציאות לא הזכיר את כל רשימת הפעלים הארוכה הזו אלא רק את הלחם והחלב...
אין צורך להתקיף.
נכתב ע"י naamah;934465:אותי כצופה מהצד, שלא מצביעה ג' או ש"ס (ולא הצליחה להשתכנע מהכרזות ) מעניינת ההתמקדות של רוב היוצרים (אם לא כולם) פנימה. הכרזות מאוד מכונסות פנימה בתוך ה'קישקע' של הציבור החרדי. הלחם שלנו, החלב שלנו, הקצבאות שלנו, הישיבות שלנו.
למיטב זכרוני אין אף כרזה שעוסקת ברצון להשפעה של הציבור החרדי כלפי חוץ על אופיה ודמותה של המדינה בכללותה.
נכתב ע"י naamah;934472:לרגע לא חשבתי שאני קהל היעד, אל דאגה.
ודווקא מפריע לי שזה המסר שמועבר לקהל המצביעים הטבעי.
אני קהל יעד טבעי של המפלגה לה אני מצביעה, ואני שמחה שחלק ניכר מהמצע עוסק בהשפעה כלפי חוץ ולא רק בתקציב האולפנות שלנו.
נכתב ע"י sh12;935025:לא,
נעמה שאלה איך יהדות התורה פועלת בנושאים הנ"ל.
מישו (שבד"כ חכם ונבון) קצת שכח שזה פורום חרדי, עם השקפות שונות כל-כך....נכתב ע"י naamah;934507:מעניין אותי לשמוע איך ואיפה יהדות התורה רואה את עצמה פועלת בנושאים הבאים (שהם, בעיניי ובעיניי רבותיי, חלק מעולמה של תורה):
- שיפור ההתנהלות במוסד הרבנות הראשית ע"מ להפחית את חילול ה' הנגרם שם כיום
- חיזוק צביונה היהודי של העיר תל אביב
- הוספת שעות לימודי יהדות ומורשת ישראל בבתי הספר של הציבור הכללי
- חיזוק מעמדם וזכויותיהם של בני ישיבות דתיים וחרדים בצבא (לא עידוד לגיוס בחורים לצבא אלא טיפול וסיוע למי שכבר נמצא שם)
- חיזוק ההתיישבות היהודית בנגב ובגליל
- חיזוק היהודים בערים המעורבות (עכו, יפו וכו')
- מניעת ההקפאה הבאה וגירוש יהודים מבתיהם, בכל מקום אשר הם
- ביטול להלכה ולמעשה של הסכמי אוסלו
- טיפול במגורשי גוש קטיף והשומרון
- חיזוק מצבן הכלכלי והחברתי עיירות הפיתוח
- עידוד עליה וקליטה של יהודים מהארצות המפותחות (אירופה, ארה"ב) כפתרון לבעיה הדמוגרפית
ועוד ועוד ועוד.
אבל אני לא רואה את זה. אני רואה ליבה, לחם, חלב, קצבאות, ישיבות, התכנסות פנימה-פנימה-פנימה.
נכתב ע"י ותמיד לבחור;935049:מישו (שבד"כ חכם ונבון) קצת שכח שזה פורום חרדי, עם השקפות שונות כל-כך....
דוגמאות? בבקשה:
*יהודי מפלגת ג' אינם תומכי הרה"ר, ואין כאן המקום (והזמן) לפרט למה.
*ענין ישוב, הקפאה וגירוש - האם באמת אינך מעודכנת, שדעת התורה שלנו אומרת 'לא' מוחלט ואדום לשפיכת טיפת דם של יהודי אחד, תמורת כל שטח באשר הוא???
במילים אחרות: אין אצלנו מושג של מסי"נ עבור שטחים.
*עצם הישיבה בממשלה היא בכורח גדול, כפי שכבר הזכירו קודמיי. רק גדולי אומתנו יכלו להכריע בסוגיה סבוכה שכזו, ועשו זאת לחלוטין בלב חצוי, ומתוך חוסר ברירה עגום.
לסיכום מקוצר: השקפתנו והשקפתכם רחוקות תקי פרסאות, ממילא מגוחך לחכות למצע שתואם את דעותייך.
תודה על ההרחבה הנחוצה לדבריי.נכתב ע"י אפרתה;935199:קטיפתית- שימי לב- האם למסור נפש עבור שטחים? כל גדולי התורה היו נגד. אנו מוסרים נפש על שלוש עבירות החמורות ועל פרטים נוספים אם נפסק כך כמו בזמן שמד וכדומה. שטחים אינם ערך בפני עצמו עבור יהודי חרדי, את א"י נקבל מהק-ל יתברך כשנזכה לכך, את ארץ ישראל לא נשיג בכוחות עצמנו וודאי לא במחיר נפשות. זוהי השקפת היהדות החרדית מדורי דורות.
נכתב ע"י pinati;935832:זה נראה יותר פירצה בחסות השבת (כנראה מחו"ל).
ולמה לכולם? שלא יראה חריג!
נכתב ע"י tzipi123;935942:כמה מעצבן להיתקל בתגובות שלא מתאימות בכלל לאופי הפורום
אצלי כתוב: 'פרוג פורום חרדי מקצועי'
אז מה ה'קטע' הזה של מי שלא שייך להגדרה הזו לנפנף בדעותיו השונות בכל במה או שרפרף????
זה מסיט את הדיונים מנושאם הראשוני ומטריח לקרוא השקפת עולם שונה ולא משקפת את קהל היעד של יושבי הפורום!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: