דיבורים על תחרות כרזות -בחירות ע"ג

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י מילה בסלע;934491:
אולי תעלי את הנקודה, וניצור תחרות נוספת עבורך?... :rolleyes:

באמת, מעניין אותי מהם אותם טעמים עקרוניים הדוחים את צרת הכלל מפני שיקולי היחיד.
ממש לא שיקולי יחיד. אני לא מצביעה כי כך הורו לי רבותי (ואני לא סאטמרית וכאלה) אבל תתפלאי לשמוע גם בתוך הציבור החרדי שעליו את ואני נמנים יש רבנים משכמם ומעלה שאומרים לא להצביע בכלל ואני מצייתת להם בכל עניין וגם בעניין הבחירות ואני מבינה מאד את ההתנגדות שלהם. אבל לא אעלה אותה לכאן כי זה לא הזמן והמקום. אולי בפרטי אם תרצי

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י pinati;934490:
ונעמה נשמח לשמוע מה כן יעניין אותך וימשוך אותך. (לא באופן אישי אלא מגזרי)

מעניין אותי לשמוע איך ואיפה יהדות התורה רואה את עצמה פועלת בנושאים הבאים (שהם, בעיניי ובעיניי רבותיי, חלק מעולמה של תורה):

- שיפור ההתנהלות במוסד הרבנות הראשית ע"מ להפחית את חילול ה' הנגרם שם כיום
- חיזוק צביונה היהודי של העיר תל אביב
- הוספת שעות לימודי יהדות ומורשת ישראל בבתי הספר של הציבור הכללי
- חיזוק מעמדם וזכויותיהם של בני ישיבות דתיים וחרדים בצבא (לא עידוד לגיוס בחורים לצבא אלא טיפול וסיוע למי שכבר נמצא שם)
- חיזוק ההתיישבות היהודית בנגב ובגליל
- חיזוק היהודים בערים המעורבות (עכו, יפו וכו')
- מניעת ההקפאה הבאה וגירוש יהודים מבתיהם, בכל מקום אשר הם
- ביטול להלכה ולמעשה של הסכמי אוסלו
- טיפול במגורשי גוש קטיף והשומרון
- חיזוק מצבן הכלכלי והחברתי עיירות הפיתוח
- עידוד עליה וקליטה של יהודים מהארצות המפותחות (אירופה, ארה"ב) כפתרון לבעיה הדמוגרפית

ועוד ועוד ועוד.
אבל אני לא רואה את זה. אני רואה ליבה, לחם, חלב, קצבאות, ישיבות, התכנסות פנימה-פנימה-פנימה.

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
היי נעמה,
כשחרב מונחת על צווארו של אדם, הוא לא בודק אם הוא רומס פרחים במלחמתו.

קופיריטרית

משתמש מקצוען
נעמה, שימי לב.
בכל או ברב הנקודות שהזכרת יהדות התורה פועלת גדולות ונצורות. באמת.
אך אם עקבת אחרי הבריף או ההכונה לתחרות- המטרה היתה לשכנע את הנרדמים, את הקולות המתנדנדים וכו'. זה לא קמפיין כללי על יהדות התורה. זה קמפיין שכנוע ממוקד קהל מטרה מאד מצומצם...
ולכן יפה היה לראות שברובו הוא נוגע באותן נקודות לוחצות כי מדברים לאדם דברים שנוגעים בו...
לא ישכנע אף אחד מבין קהל המטרה שיהדות התורה פועלת ליישב את ערי הנגב... צר לי.
דוקא המודעות ברובן מאד עונות לצורך.
אך לגבי הבחירה, יש לשים לב, שצריך לבחור את הרעיון הנכון והמשכנע ולא רק ביצוע יפה או מענין. כמדומני שעל זה התחרות ולא על הגרפיקה.

ח פוגל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
נכון, נעמה,הנקודות שהעלית חשובות מאוד.

אבל כשהיהדות החרדית נאבקת על עצם קיומה, על הלחם והחלב של ילדיה, אין לה האפשרות לתת

הצהרות באויר על חלומות נוספים שכולנו היינו רוצים מאוד שיתגשמו.

אלו הן דאגות היום יום שלה, לכן, בדיוק לכן, היא מתמקדת בהן.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ח פוגל;934526:
נכון, נעמה,הנקודות שהעלית חשובות מאוד.

אבל כשהיהדות החרדית נאבקת על עצם קיומה, על הלחם והחלב של ילדיה, אין לה האפשרות לתת

הצהרות באויר על חלומות נוספים שכולנו היינו רוצים מאוד שיתגשמו.

אלו הן דאגות היום יום שלה, לכן, בדיוק לכן, היא מתמקדת בהן.

לכן היא נשארת ותישאר על 4-6 מנדטים.

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ולעייננו (תעשו טובה תשארו בגבול הטעם הטוב!)

ליהדות התורה יש קהל יעד מאוד מוגדר. עם משאלות מסוימות.
ולש"ס יש ציבור יותר מגוון ולכן שם כן יוכלו לתת הרבה V על הרשימה שלך. זה תלוי בציבור המצביעים.

ומכיוון שרב הכרזות על ג' זה נתן לך השראה שכזו.

גולד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
יהודים מאמינים שכל קיום עם ישראל הוא בזכות התורה והתפילה.

כשיהודים רוצים ללמוד ולהתפלל, יוכלו לעשות זאת מתוך נחת ולא כשחרב מונחת על צווארם "מבית" , יהיה רק טוב לעם ישראל, יהיה יישוב ארץ ישראל וכל הבעיות יפתרו...

כל המילים היפות, 'הסכם אוסלו' 'התנתקות' 'מצב כלכלי' 'עלייה וקליטה' הכל יפתר על הצד היותר טוב באם הציבור החרדי לדבר ה' יוכל להתנהג ע"פ דרך התורה!

זה תשובה לכל שאלה שנשאלה עד כה ולכל שאלה שתישאל בעתיד.......

איש טוב

משתמש רשום
נכתב ע"י naamah;934507:
מעניין אותי לשמוע איך ואיפה יהדות התורה רואה את עצמה פועלת בנושאים הבאים (שהם, בעיניי ובעיניי רבותיי, חלק מעולמה של תורה):

- שיפור ההתנהלות במוסד הרבנות הראשית ע"מ להפחית את חילול ה' הנגרם שם כיום
- חיזוק צביונה היהודי של העיר תל אביב
- הוספת שעות לימודי יהדות ומורשת ישראל בבתי הספר של הציבור הכללי
- חיזוק מעמדם וזכויותיהם של בני ישיבות דתיים וחרדים בצבא (לא עידוד לגיוס בחורים לצבא אלא טיפול וסיוע למי שכבר נמצא שם)
- חיזוק ההתיישבות היהודית בנגב ובגליל
- חיזוק היהודים בערים המעורבות (עכו, יפו וכו')
- מניעת ההקפאה הבאה וגירוש יהודים מבתיהם, בכל מקום אשר הם
- ביטול להלכה ולמעשה של הסכמי אוסלו
- טיפול במגורשי גוש קטיף והשומרון
- חיזוק מצבן הכלכלי והחברתי עיירות הפיתוח
- עידוד עליה וקליטה של יהודים מהארצות המפותחות (אירופה, ארה"ב) כפתרון לבעיה הדמוגרפית

ועוד ועוד ועוד.
אבל אני לא רואה את זה. אני רואה ליבה, לחם, חלב, קצבאות, ישיבות, התכנסות פנימה-פנימה-פנימה.

נושאים חשובים ומעניינים !!!

אך כשכל המפלגות מעונינות להזיק לנו בדברים הנוגעים לנו בציפור הנפש

אין לנו זמן ויכולת להתעסק עם נושאים משניים !!!!!

דבר נוסף המפלגה הדתית האחרת שאליה נשואות עיניך

לא כ"כ דתית : אחת חילוניה , יו"ר דתי פושר וכו' וכו' ........

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י איש טוב;934566:
דבר נוסף המפלגה הדתית האחרת שאליה נשואות עיניך

לא כ"כ דתית : אחת חילוניה , יו"ר דתי פושר וכו' וכו' ........

אני מצביעה באופן שגרתי לאיחוד הלאומי.
הפעם, לרגל האיחוד, אצביע לבית היהודי.

האיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני שכן נמנית על הקהל הטבעי של ג' או שס' (מהציבור החרדי) לא השתכנעתי עדיין . (אבל עושה מה שמורים לי רבותי)

רותי,
אם את לא מצביעה בגלל דעת רבותיך שום קמפיין לא נועד ולא אמור לשכנע אותך, הקמפיינים נועדים לאלו שרבותיהם אומרים להצביע והם לא מצביעים בתואנות שונות (פתאום אין כאן דעת תורה... וזו דעה אישית -לפי מה שנראה לי...)

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י האיה;934581:
רותי,
אם את לא מצביעה בגלל דעת רבותיך שום קמפיין לא נועד ולא אמור לשכנע אותך, הקמפיינים נועדים לאלו שרבותיהם אומרים להצביע והם לא מצביעים בתואנות שונות (פתאום אין כאן דעת תורה... וזו דעה אישית -לפי מה שנראה לי...)
צודקת...

צברית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י גולד;934565:
יהודים מאמינים שכל קיום עם ישראל הוא בזכות התורה והתפילה.

כשיהודים רוצים ללמוד ולהתפלל, יוכלו לעשות זאת מתוך נחת ולא כשחרב מונחת על צווארם "מבית" , יהיה רק טוב לעם ישראל, יהיה יישוב ארץ ישראל וכל הבעיות יפתרו...

כל המילים היפות, 'הסכם אוסלו' 'התנתקות' 'מצב כלכלי' 'עלייה וקליטה' הכל יפתר על הצד היותר טוב באם הציבור החרדי לדבר ה' יוכל להתנהג ע"פ דרך התורה!

זה תשובה לכל שאלה שנשאלה עד כה ולכל שאלה שתישאל בעתיד.......

כנ"ל על הפיסקה הראשונה.

כדי שיוכלו ללמוד כאן מתוך נחת, צריך לתת את הדעת על האופי הכללי של מדינה כאן, שהוא זה שבסוף משפיע גם עליינו. כן, אם ילמדו יותר יהדות בבתי הספר החילוניים, יקום כאן דור קצת פחות בור, וקצת פחות עוין...ואם נושא הגיורים יהיה רק על פי ההלכה, לא יהיו כאן יהודים שאינם כאלו באמת, וירד אחוז המתבוללים- שזה דבר קריטי להמשך קיומו של עמ"י!!

וכל המילים היפות הללו לא יפתרו בגלל שלחרדים יהיה כאן נח לחיות חיי תורה. צריך בהחלט לתת עלייהם את הדעת, כי אלו דברים שנוגעים בשאלת הקיום של המדינה הזו.
למרות שעד היום המדינה גם כן מתנהלת בדרך נס.... עדיין לשבת בחיבוק ידיים ולחכות לניסים נשמע לי מתחת לגדר של השתדלות- ואם באמת הכל נס, אז אולי גם לא צריך תמפלגות החרדיות:/?

ושוב, אני מצביעה ג' כי מאמינה שצריך לציית וזוהי המפלגה שתייצג אותי בתור חרדיה הכי טוב.
אבל לא יזיק לשמוע גם על דברים מעבר ללחם....

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כבר ציינו מעלי
נושאים חשובים ומעניינים !!!

אך כשכל המפלגות מעונינות להזיק לנו בדברים הנוגעים לנו בציפור הנפש

אין לנו זמן ויכולת להתעסק עם נושאים משניים !!!!!

מור100

משתמש מקצוען
(בעמוד הבא מופיעה הודעה עם תמצית של דברי כאן)
======
נעמה מתלונת על התכנסות פנימה בקמפיין תקציבים, גיוס, לחם וחלב. איפה חיזוק ההתיישבות בעכו, רוממות הרבנות הראשית וסיוע לחיילים משרתים – היא שואלת.
היא גם רומזת, שלטעמה לו היינו משכילים לפנות לקהלים שכאלו תוך הפניה על שאיפות והישגים בתחומים הנ"ל, ייתכן שהיינו זוכים ליותר מנדטים.
ובכן, אין כאן מקום להתנצלות, רבותי. עלינו להבהיר ולהבחין (וסליחה על האריכות): הסיבות בשלהם אנו – ציבור החרדים, והציבור עליו נמנית נעמה - שולחים את נציגינו לכנסת, הם שונות. הח"כים שלנו יושבים בכנסת מתוך דיעבד ואילוץ. (אנו יודעים שזה אולי לא נראה כך, וישנה אפילו התגוששות סביב ה'דיעבד' הזה שנדמה שהולך ונהפך ללכתחילה. אלא שהנהגה זו לא תזיז את האמת ואת ההשקפה ממקומה, והקמפיין מתנהל בהתאם לקוים האמיתיים לאורם אנו הולכים).
כשנשאלו מאורינו ומורי דרכנו - החזו"א ועמיתיו, מדוע אנו שולחים נציגים למקום שכל כולו כפירה במלכות שם שמים (כן, בדיוק כך!), היתה התשובה כי אנו מצווים להציל מפי הארי והדב, ולעמוד על זכויותינו הבסיסיות כאן בארץ. כך שהמנדט שלנו להשתתפות בבחירות ושליחת נציגים למליאת הכפירה הוא מעיקרו מצומצם ותחום לקוי מתאר ברורים: שמירה על זכויות המיעוט החרדי, ומתן אפשרות לציבור זה לקיים אורח חיים בהתאם להשקפתו ושאיפותיו. מעבר לזה איננו דואגים לא משום שאיננו מוטרדים מהנושאים האחרים, אלא משום שלא לשם כך נשלחנו. חד וחלק.
הרבנות הראשית וההתיישבות ביפו ויקנעם – הינם דברים חשובים מאד, ואנו נשמח לסייע להם אם נוכל. אך אינם כלולים במצע שלנו, שכאמור הוא לא רק מצע, אלא זכות הצבעה בכנסת. מעבר לכך, איננו רשאים לפעול.
אנו כן רשאים ומצווים לפעול במישורים הפנימיים: התקציבים שמגיעים לנו ע"פ כל דין, ונחמסים מאיתנו בצורה שיטתית; ומעל הכל – זכותם של בנינו להמית את עצמם באהלי תורה, ובכך – ורק בכך – לעמוד לימין חיילי הצבא המחרפים את נפשם בגבולות.
כמובן, שנציגינו פועלים גם בתחומים נוספים – ועל כך גאוותנו. במפעלים שגפני הציל מקריסה היו אולי אחוז מצביעי יהדות התורה, והילדים שזכו לטיפולי שיניים חינם אודות לליצמן, רובם, יש להניח, לא חבשו כיפה בשעת טיפול השיניים. אלא שאין זו סתירה לכל האמור, כל בר דעת מבין, שעל מנת לממש את הקרדיט שניתן לנו במלואו, על נציגינו להוכיח יכולת עשייה בתחום רחב של מישורים, וזה מה שיסייע בעדם בסופו של יום לנצל את מעמדם לטובת העובדה לשמה התכנסו שם, ברח' קפלן – להציל מדי הארי ומיד הדב.
כמו"כ, כמובן, שזו תהיה טפשות פוליטית לא להשתמש בהישגים הללו ולפנות באמצעותם לקהלים נוספים, וזה מה שנעשה במה שמכונה "הקמפיין הכללי". אלא שכהנראה לעין, הפעילות במישור הזה היא מינורית, ומה שנקרא אצלנו "יוצא זיין". סוג של השתדלות לספח קולות של אנשים שנהנו מפעילותינו, אף שכאמור, הפעילות מלכתחילה לא הופנתה אליהם, עם כל הכבוד והערכה.
[אם תרצו, זו על רגל אחת הסיבה בשלה התנגדו רבותינו ללקיחת תיקים ותפקידי שרים. שכן מבחינה רעיונית, שר נושא באחריות על כל החלטות הממשלה והכנסת, ולזה כאמור אין לנו קרדיט השקפתי ורעיוני. אנחנו שם כדי לפעול ולהציל ותו לא].
ולסיכום: הקמפיין שלנו מתרכז פנימה, כי עובדתית ורעיונית לשם כך אנחנו בכנסת. פעילותנו לטובת האחרים באה כאמצעי, ולא כתכלית. בבחירות, אנו קורצים בחצי עין גם לאלו שנהנו על הדרך מהפעילות שלנו, כי זכותנו ליהנות מפירות עמלנו, אך פעילותנו וחזוננו הוא לדאוג לחיינו הגשמיים והרוחניים בארצנו, הא – ותו לא!

=====================
נכתב ע"י רותי12;934501:
ממש לא שיקולי יחיד. אני לא מצביעה כי כך הורו לי רבותי (ואני לא סאטמרית וכאלה) אבל תתפלאי לשמוע גם בתוך הציבור החרדי שעליו את ואני נמנים יש רבנים משכמם ומעלה שאומרים לא להצביע בכלל ואני מצייתת להם בכל עניין וגם בעניין הבחירות ואני מבינה מאד את ההתנגדות שלהם. אבל לא אעלה אותה לכאן כי זה לא הזמן והמקום. אולי בפרטי אם תרצי

אף שניתן לנחש את הסיבה הנצחית בשלה אין את מצביעה, אך בגדול, וגם אם טעיתי בניחוש, הרי שאי הצבעתך באה בשל ציות לגדולים - כך ע"פ עדותך.
כך שלטעמי, את יכולה לדלג לאשכול הבא. אותך, שום קמפיין לא ישכנע, ולא אמור לשכנע. את נוקטת בצעד הקשה והחמור מאד שלך ע"פ הוראת רב, וכך ראוי לעשות.
אין קמפיין בעולם שישכנע אותך לעבור על מצוות "ועשית ככל אשר יורוך", הלא כן?

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא אוהבת לקרוא הרבה...

אודה ולא אבוש אהבתי את הקמפיין של בנט והוא גם משכנע את קהל היעד שלו (אותי אי אפשר לשכנע!)
ולכן גם בתחרות הזו אפשרי ורצוי לבחור את הקמפיין שעונה על ההגדרות ולאו דווקא משכנע אותי או על מפלגתי!!!!!!! (וזו הודעה לכווולם:))

מור100

משתמש מקצוען
נכתב ע"י pinati;934617:
לא אוהבת לקרוא הרבה...

יש בזה משהו...

הנה תמצית:
הסיבות בשלהם אנו – ציבור החרדים, והציבור עליו נמנית נעמה - שולחים את נציגינו לכנסת, הם שונות.
כשנשאלו מאורינו ומורי דרכנו - החזו"א ועמיתיו, מדוע אנו שולחים נציגים למקום שכל כולו כפירה במלכות שם שמים (כן, בדיוק כך!), היתה התשובה כי אנו מצווים להציל מפי הארי והדב, ולעמוד על זכויותינו הבסיסיות כאן בארץ. כך שהמנדט שלנו להשתתפות בבחירות ושליחת נציגים למליאת הכפירה הוא מעיקרו מצומצם ותחום לקוי מתאר ברורים: שמירה על זכויות המיעוט החרדי, ומתן אפשרות לציבור זה לקיים אורח חיים בהתאם להשקפתו ושאיפותיו. מעבר לזה איננו דואגים לא משום שאיננו מוטרדים מהנושאים האחרים, אלא משום שלא לשם כך נשלחנו. חד וחלק.
כמובן, שנציגינו פועלים גם בתחומים נוספים – ועל כך גאוותנו. במפעלים שגפני הציל מקריסה היו אולי אחוז מצביעי יהדות התורה, והילדים שזכו לטיפולי שיניים חינם אודות לליצמן, רובם, אני מניח, לא חבשו כיפה בשעת טיפול השיניים. אלא שאין זו סתירה לכל האמור, כל בר דעת מבין, שעל מנת לממש את הקרדיט שניתן לנו במלואו, על נציגינו להוכיח יכולת עשייה בתחום רחב של מישורים, וזה מה שיסייע בעדם בסופו של יום לנצל את מעמדם לטובת העובדה לשמה התכנסו שם, ברח' קפלן – להציל מדי הארי ומיד הדב.
ולסיכום: הקמפיין שלנו מתרכז פנימה, כי עובדתית ורעיונית לשם כך אנחנו בכנסת. פעילותנו לטובת האחרים באה כאמצעי, ולא כתכלית. בבחירות, אנו קורצים בחצי עין גם לאלו שנהנו על הדרך מהפעילות שלנו, כי זכותנו ליהנות מפירות עמלנו, אך פעילותנו וחזוננו הוא לדאוג לחיינו הגשמיים והרוחניים בארצנו, הא – ותו לא.

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
נכתב ע"י מור100;934607:
נעמה מתלונת על התכנסות פנימה בקמפיין תקציבים, גיוס, לחם וחלב. איפה חיזוק ההתיישבות בעכו, רוממות הרבנות הראשית וסיוע לחיילים משרתים – היא שואלת.

...

כל מילה פנינה.

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י מילה בסלע;934629:
כל מילה פנינה.

חוץ מהמילים "צעד קשה וחמור מאד ע"פ הוראת רב".. בסוף המאמר

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
נכתב ע"י רותי12;934631:
חוץ מהמילים "צעד קשה וחמור מאד ע"פ הוראת רב".. בסוף המאמר

טעות.
זהו צעד קשה וחמור.

קשה- לפרוש מן הציבור גם אם יש סיבה מספקת.
וחמור- באשר ידועה לך השפעתו של כל קול, והשפעת חסרון קולך על כלל ציבור החרדים לדבר ה' היושב כאן בארץ.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה