@פריגוד
מנסיון אישי...
אל תילחצי. גם לא מכל מה שאנשים כתבו לך פה...
משתפת- עם הבן שלי התחלתי מהיום הראשון עם בקבוק אחד לפחות ביום. עד גיל חודשיים זה הלך, בשניה שהוא למד לסרב- לדחוף את הבקבוק ולצרוח עד שיקבל משהו אחר- הוא העיף את הבקבוק.
ושום מטפלת לא עזרה כדי להכריח אותו... הוא היה אצל אמא שלי שהייתה נותנת לו תמיד בקבוקים, אבל ברגע שחזרתי לעבודה והוא כבר ידע לסרב- לא עניין אותו כלום.
אז כל מה שיכתבו לך- למה לא ניסית קודם ותחליפי אלף סוגי בקבוקים- לא רלוונטי.
כן יכולה להוסיף שיש פטמות מהירות ואיטיות שאולי באמת זרימה יכולה להשפיע על ילד, אבל את מדברת על מצב שרק רואה את הבקבוק ומבינה, אז זה לא רלוונטי.
מה כן?
ראשית- היא יודעת להשלים לעצמה את כל מה שהיא צריכה(כמובן לשים לב שזה אכן קורה ולא ח"ו מגיע להפרעת אכילה וירידה במשקל). אצלי הוא הפך לילה ויום, כלומר- בבוקר היה אצל המטפלת ולא אכל - כמו שבלילה לא אוכלים, ומיד כשהגעתי הביתה היה אוכל כל 3 שעות- גם לאורך כל הלילה.
כמובן שהיו מספר ימי הסתגלות למצב החדש וכן נתנו לו מעט חלב במזרק- אופציה שכמובן המטפלת צריכה להיות עם נכונות.
בגיל 4 חודשים עברנו לטעימות ואז היה למטפלת קצת יותר מגוון של הצעות בשבילו, ולאחר כשבועיים הוא עבר רק למוצק אצל המטפלת- הייתה לו ארוחת גרבר או מרק ירקות וארוחת מעדן גמדים.
אפשרות נוספת- תנסי לתת לו מבקבוק של מבוגרים - של מי עדן עם הפקק שמרימים.
אצל הילדים שלי מגיל מאד קטן זה עובד. אפילו תתחילי פשוט עם קצת מים תוך כדי שאת שותה מהבקבוק- אני מאמינה שהיא לוטשת עיניים כשזה קורה, ואח"כ אפשר לשים שם חלב.
עוד אפשרות- בקבוק עם קש מובנה למציצה.
זה דורש קצת יותר מאמץ מצידך- את צריכה לשים לה את הקש בתוך הפה ולהראות לה תנועות של מציצה עד שהיא תחקה אותך ותשתכנע למצוץ. ברגע שיכנס לה מים לתוך הפה פעם פעמיים היא תקלוט איך למצוץ מקש והם מאד אוהבים את זה.
האמת שלא ניסיתי את זה בגיל 3 חודשים אבל בגיל חצי שנה כן. אולי שווה לך לנסות כבר עכשיו.
נ.ב. אני לא בעד טומי טיפי- הם גורמים לילד הרבה פעמים להפסיק עם הנקה. (מהכרות קרובה עם מקרים)
סליחה על החפירה, אבל אני כ"כ מזדהה... (אצלי זה 2 ילדים, אחד לא מוצץ ולא בקבוק, השני רק התנגד לבקבוקים, היה בקבוק שאיכשהוא הסכים וביום שניסינו מטרנה- העיף לסל וחסל)
ועוד משהו- הבן השני אכן עבר בין מספר מטפלות עד שהגענו לאחת שהכילה אותו עם ה"בעיה" והתמודדה מצוין עם המוצקים והמזרק. קצת משחק אבל כשהיא ראתה שהילד רגוע ועולה במשקל מבחינתה הכל היה בסדר.