בקשה דחוף!! רשימת מאכלים ללא חלב ו/או סויה

לכל זמן ועת...

משתמש רשום
השבוע התברר לי ששני הילדים הקטנים שלי אלרגים לחלב ולסויה (לא ברמה מסכנת חיים, אבל כאבי בטן ועוד..)
הקטן עדיין יונק - הוי אומר - האמא גם מצטרפת לחגיגה (למה חגיגה?! צום!!)

אם אפשר להעלות באשכול הזה מוצרים (מכל הסוגים - מוצרי יסוד, אפיה, ממתקים וכו') שלא כוללים חלב ו/או סויה.
(אם זה רק עלול להכיל - אין בעיה).

תודה

• שכוייח!
Reactions: stk

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
השבוע התברר לי ששני הילדים הקטנים שלי אלרגים לחלב ולסויה (לא ברמה מסכנת חיים, אבל כאבי בטן ועוד..)

אם אפשר להעלות באשכול הזה מוצרים (מכל הסוגים - מוצרי יסוד, אפיה, ממתקים וכו') שלא כוללים חלב ו/או סויה.

תודה

מי אבחן?
ובאיזו דרך?

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

תודה
יש תחליפי חלב אחרים:
יש חלב שיבולת שועל/שקדים וכו,
יש מעדנים משקדים.
וחוץ מזה, זה עניין של הרגל
פעם חשבתי שאי אפשר לשרוד את זה,
היום אין לי כמעט חלבי בבית! החלבי שאנחנו קונים מסתכם בלבנים, חלב (שלא כולם שותים, ומי שלא שותה, שותה את התחליפים) גבינה צהובה במקפיא, כמעט לא בשימוש, וחמאה- רק לילדה אחת.
גבינה אני קונה רק לעוגת גבינה מדי פעם (אגב, אפשר לנסות אחרי תקופה של התנזרות מחלבי, לאכול עוגת גבינה. יש רגישים שדווקא הגבינה האפויה, טובה להם)

אוכלים יותר ביצים וטונה..
מה שמתסכל לפעמים, זה שאי אפשר כמעט לקנות אוכל מוכן (פיצות, סויה למיניהם)
יותר בריא כמובן ;)

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
(אגב, אפשר לנסות אחרי תקופה של התנזרות מחלבי, לאכול עוגת גבינה. יש רגישים שדווקא הגבינה האפויה, טובה להם)
באלרגיה אסור לנסות לבד, רק תחת פיקוח רפואי. במיוחד אחרי תקופת הימנעות.

אפונה וגזר

משתמש פעיל
בתור שומרת כשרות, להוציא מהתפריט חלבי זה לא הסיפור המורכב. יש שפע מוצרים ומתכונים פרווה, שאני אפילו לא צריכה להתחיל לפרט. בשרי, דגים, ביצים, פירות, ירקות, קטניות..

האתגר הגדול יותר מנסיוני עם קרוב משפחה (אלרגי גם וגם) זה הימנעות מסויה, כי כמעט כל מוצר תעשייתי מכיל סויה... כמו שכבר כתבו לך, זה דורש הרבה יותר להכין דברים בבית, ולא לאכול בחוץ/קנוי. ברגע שאת בזירה הביתית ולא מסתמכת על תעשייתי, אין כמעט מתכון שאת לא יכולה להכין.

טיפ מעשי- בפסח יש ציבור גדול שלא אוכל סויה, כי זה קטניות. אז אפשר למצוא בקלות בחנויות שוקולד בלי סויה ועוד דברים. זה הזמן למלא את המקפיא :)

מיכל הולנד

משתמש פעיל
הרבה כח!
זה קשה בהתחלה, אבל כשמתרגלים זה לא כ"כ נורא.

חלב שיבולת שועל בטעם אגוזי לוז- ממש מחמיא לקפה. לא מוצלח עם דגנים וכו'.
יש חברה שקוראים לה "משו משו" דברים דמויי חלבי מוצלחים ע"ב קשיו. (גבינות בעיקר)

אבידובי

משתמש מקצוען

תודה
הבן שלי אלרגי ברמה מסכנת חיים לחלבי וסויה,
יש היום מספיק תחליפים וזה לא כ"כ מסובך

אבל לא היית ממליצה להימנע לגמרי בלי המלצה רפואית
ועד כמה שאני יודעת אין צורך לאימא להימנע בזמן הנקה

לגבי מאכלים-
תחליפי חלב יש הרבה- חלב שקדים, חלב שיבולת שועל, מוצרים של משו משו- גבינה צהובה, גבינת שמנת וכדו'
לחם- חלק מהחברות לא מכיל סויה, לחמניות- כמעט תמיד מכיל סויה, פיתות כמעט תמיד לא מכיל
טונה- רוב מוחלט מכילים סויה
חטיפים- אין כמעט ביסקוויטים בלי סויה, כל החטיפים של חברת מיה בסדר, כל ממתק או חטיף עם שוקולד אסור, צריך לבדוק את כל סוגי החטיפים- ביסלי ודוריטוס לדוג' תלוי בטעמים
חוץ מזה צריך לבדוק כל מאכל- אבל לא חסר מה לאכול- ביצים/ דגים/ בשר/ עוף, שימורים וקטניות, תוספות- פסטות/ פתיתים/ קוסקוס/אורז וכדו' הכול בסדר
בקינוחים יש יותר בעיה- כל סוגי השוקולד חוץ ממוצרים כשרים לפסח מכילים סויה, כנ"ל קצפת צמחית- קינוחים יותר על בסיס פירות, פחות גלידות וארטיקים

מיכל הולנד

משתמש פעיל
אויש. סליחה. התעלמתי מהקטע של הסויה.
אני לא יודעת שום דבר לגבי זה...
סליחה!

ו @אבידובי- רוב התרופות והרגישויות עוברות בחלב אם.

אבידובי

משתמש מקצוען
רוב מוצריה מכילים סויה.
רוב, אבל לא כולם, יש להם גבינות בלי סויה

@אבידובי- רוב התרופות והרגישויות עוברות בחלב אם.
ממליצה לבדוק עם רופא לפני שנמנעים, במיוחד שזו רגישות ולא אלרגיה מסכנת חיים,
שגם אז לפי רוב הרופאים אין צורך להימנע

yossilang

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא הבנתי מה הבעיה. כמי שיש לו ולמספר בני משפחה רגישות לחלב וגלוטן , פשוט מתרגלים להסתכל על האריזות של האוכל, היום חלה חובת סימון אלרגנים ובדיקה פשוטה בשעת הקניה חוסכת את כל הסיפור המורכב. המקרים היחידים הבעיתיים הם כאשר מתארחים במקומות אחרים.
הדבר נכון לרגישות לחלב, סויה, גלוטן, בוטנים וכדו׳.

אפונה וגזר

משתמש פעיל
לא הבנתי מה הבעיה. כמי שיש לו ולמספר בני משפחה רגישות לחלב וגלוטן , פשוט מתרגלים להסתכל על האריזות של האוכל, היום חלה חובת סימון אלרגנים ובדיקה פשוטה בשעת הקניה חוסכת את כל הסיפור המורכב. המקרים היחידים הבעיתיים הם כאשר מתארחים במקומות אחרים.
הבעיה היא שצריך לשנות הרגלים, ושצריך ללמוד להסתדר עם מגוון מוצרים קטן יותר.
בפרט ככל הנוגע לסויה, שמככבת באלרגנים של רוב המוצרים התעשייתיים.

זה לא קל, ומי כמוכם שחווה את זה אמור לדעת. אכן, אחרי שמתרגלים, מגלים שזה לא סוף העולם, ועדין יש מבחר, למרות ההגבלות. אבל לומר שאין בעיה זה קצת חסר רגישות בעיני עבור אישה שעכשיו גילתה שעליה לבצע כזה שינוי והוספת הגבלות לתזונה שלה ושל ילדיה.

MP3+

משתמש פעיל

תודה
סתם מעניין,
מה זה התברר? לפי מה החלטת?

yossilang

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הבעיה היא שצריך לשנות הרגלים, ושצריך ללמוד להסתדר עם מגוון מוצרים קטן יותר.
בפרט ככל הנוגע לסויה, שמככבת באלרגנים של רוב המוצרים התעשייתיים.
ממש לא מדוייק. רוב המוצרים אינם מכילים סויה כלל. לעיתים הם מיוצרים בסביבה בה יש סויה ולכן האזהרה. האזהרה מיועדת לכסות את החברות מפני תביעות נזיקין ואין להם קשר עם התכולה של המוצר. צריך לשים לב למה מכיל המוצר וזה מה שחשוב. אזהרת האלרגנים חשובה אך ורק אם האדם אלרגי לדברים מסויימים, אלרגיה שעלולה להביא למות ח״ו. כל רופא אלרגיה שמאבחן רגישות למוצר מסויים, ולא אלרגיה העלוללה להביא לשוק/מוות ח״ו יגיד לאדם הרגיש תבדוק ותראה מה זה עושה לך. הבדיקה היא כמובן בזהירות יתרה ובאחריות וכך האדם הרגיש יודע לאבחן מה כל דבר גורם לו במערכת העיכול ומנהל את חייו בהתאם.
פעם, שאני אובחנתי וגם בנותי, לא היו בסופר מוצרים במגוון רחב ובאמת היה קשה להתנהל. היום בסופרים הגדולים ובחניות הטבע יש איזורים שלמים בהם המוצרים האלו מרוכזים והרבה יותר קל להתנהל.

אפונה וגזר

משתמש פעיל
ממש לא מדוייק. רוב המוצרים אינם מכילים סויה כלל. לעיתים הם מיוצרים בסביבה בה יש סויה ולכן האזהרה. האזהרה מיועדת לכסות את החברות מפני תביעות נזיקין ואין להם קשר עם התכולה של המוצר. צריך לשים לב למה מכיל המוצר וזה מה שחשוב. אזהרת האלרגנים חשובה אך ורק אם האדם אלרגי לדברים מסויימים, אלרגיה שעלולה להביא למות ח״ו. כל רופא אלרגיה שמאבחן רגישות למוצר מסויים, ולא אלרגיה העלוללה להביא לשוק/מוות ח״ו יגיד לאדם הרגיש תבדוק ותראה מה זה עושה לך. הבדיקה היא כמובן בזהירות יתרה ובאחריות וכך האדם הרגיש יודע לאבחן מה כל דבר גורם לו במערכת העיכול ומנהל את חייו בהתאם.
פעם, שאני אובחנתי וגם בנותי, לא היו בסופר מוצרים במגוון רחב ובאמת היה קשה להתנהל. היום בסופרים הגדולים ובחניות הטבע יש איזורים שלמים בהם המוצרים האלו מרוכזים והרבה יותר קל להתנהל.
ועדין יש מספיק מוצרים אסורים, וזה לא קל, אז לא נעים שמישהו אחר מגמד לך את האתגר. (ומהכרות שלי עם קרוב משפחתי האלרגי גם לסויה וגם לחלבי (ועוד) זה אכן אתגר, אבל אפשרי.)

ועדין יש את כל נושא האירוח עם האתגרים שלו, שאת הקושי שלו לא הכחשתם.

בכל מקרה, נחשפתי לאתר הזה https://whattoeat.co.il/ שאפשר למצוא בו ממתקים לפי סינון של אלרגיה, אולי יועיל למישהו.

נ"ב- לגופה של טענתך, אני מכירה את ההבדל בין "מכיל" לבין "עלול להכיל". לא דיברתי על עלול להכיל.

yossilang

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ועדין יש מספיק מוצרים אסורים, וזה לא קל, אז לא נעים שמישהו אחר מגמד לך את האתגר.
אדרבא, הכוונה הייתה להראות שהאתגר לא מסובך ולא צריך להבהל כ״כ מהמצב, אם מודעים לנושא החיים לצד המגבלות הרבה יותר קלים.

נ"ב- לגופה של טענתך, זה ההבדל בין "מכיל" לבין "עלול להכיל". לא דיברתי על עלול להכיל.
נכון מאוד עקרונית אלא שלאחר מספר תביעות בנושא אלרגנים והפסדים של מספר חברות בבתי המשפט, החלו החברות ל״כסות את עצמן״ ולהוסיף גורמים אלרגנים גם ב״מכיל״ (הרשימה המופיעה ב״מכיל״ מסודרת הרי לפי כמות יחסית במוצר ושימי לב כי הרבה פעמים הדברים נמצאים בסוף הרשימה).

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
באלרגיה אסור לנסות לבד, רק תחת פיקוח רפואי. במיוחד אחרי תקופת הימנעות.
כתבתי רגישים שזה לא אלרגים
ואגב, רגישות לרוב כן משפיע בהנקה- וגורם לכאבי בטן וחוסר רוגע אצל התינוק

נערך לאחרונה ב:

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
כתבתי רגישים שזה לא אלרגים
ואגב, רגישות לרוב כן משפיע בהנקה- וגורם לכאבי בטן וחוסר רוגע אצל התינוק
נכון, לגבייך את צודקת.
אבל כתבת את זה כהמלצה לפותחת האשכול שכן ציינה שהיא מדברת על אלרגיה....

• תודה
Reactions: cm1

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
זה לא כזה קל להוריד כל כך הרבה מוצרים מהשימוש.
סויה היא אחד הרכיבים הדומיננטיים בתעשיית המזון.

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
זה נכון לגבי גלוטן וחלב, זה ממש לא נכון לגבי סויה.
אין ריכוז מוצרים כאלה בשום מקום.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה