אמרו.בתכלס, יש לי טלפון דור 3 ממש טוב (Q3) שאמרו לי שהוא מחזיק לפחות 3 שנים וקניתי אותו ממש לאחרונה.
אני לא אמורה לקבל על זה איזה פיצוי?
הסגירה הסופית רק בסוף 2025 (לכאורה)בתכלס, יש לי טלפון דור 3 ממש טוב (Q3) שאמרו לי שהוא מחזיק לפחות 3 שנים וקניתי אותו ממש לאחרונה.
אני לא אמורה לקבל על זה איזה פיצוי?
בדיוק הזמן שאפשר להינות מהפלאפונים הכשרים ו"האיכותיים"...אפשר להתחבר אליהן במשך חצי שנה נוספת
לכן חברות הסלולר ש"רוצות להיטיב עם הציבור",תכלס כשאני קונה פלאפון איך אני מוודא שקניתי דור 4?
ולמה יפילו את העלות של החלפת הפלאפונים על הציבור, אם הם רוצים להחליף הם צריכים לתת אפשרות חינמית לכל בעל דור 3 שיחזיר את הישן ויקבל חדש בחינם תמורתו.
למה העלות המטורפת הזו צריכה ליפול על הציבור.
לגבי הפונט - תקלה לא ברורהכבר קלטנו עד כמה הנתונים שלך נכונים ומה האינטרס שלך (רמז: גודל הפונט וההדגשות)
תוכל אולי לפרט כמה מכשירים כשרים דור 4 אתה מכיר בשוק?
ומה הסיבה להשבית את הנייד המצוין שלי שעובד בדור 3?
אין את זה לרשת פלאפון היום ?וקבלת והוצאת השיחות גם במרתפים וכדו'
למיטב הבנתי זו הודעה ישנה .אני רואה שיש כאן עדיין הרבה אנשים שטועים.
מצ"ב ההחלטה הרשמית של משרד התקשורת במלואה + קישור להחלטה.
אני רואה שרשמית גם אסור לחבר מכשירי דור 4 שאינם תומכים בטכנולוגיית דור 4 לשיחות (VOLTE) מה שאומר שגם מכשירי דור 4 בכשר אמורים לא להתחבר לקווים חדשים.
סגירת רשתות סלולריות הפועלות בטכנולוגיות ישנות (דור 2, דור 3)
מצורף מכתבו של סגן מנהל מינהל הנדסה במשרד התקשורת אל יבואנים מסחריים בעלי אישור פטור מרישיון סחר לייבוא ציוד קצה רט"ן בנושא שבנדוןwww.gov.il
מסמכי מדיניות
- יחידה
מינהל הנדסה- נושא
שירותי תקשורת דור 5- תאריך פרסום
09.08.2021מצורף מכתבו של סגן מנהל מינהל הנדסה במשרד התקשורת אל יבואנים מסחריים בעלי אישור פטור מרישיון סחר לייבוא ציוד קצה רט"ן בנושא שבנדון
שתפו:
1. לאור החשיבות בה רואה משרד התקשורת בקידומן של תשתיות אלחוטיות רחבות פס מתקדמות אשר יאפשרו מתן שירותי רט"ן (רדיו טלפון נייד) מתקדמים במדינת ישראל וזאת נוכח הצורך במתן מענה לצרכים הגדלים של התקשורת הסלולרית בישראל והביקוש הגובר לתקשורת נתונים בפס רחב, החליט המשרד לקבוע מתווה מדורג לסגירת רשתות הסלולר הפועלות בטכנולוגיות ישנות, קרי "דור 2" ו-"דור 3".
2. להלן שלבי המתווה:
3. לתשומת לבכם, החל מיום 1.1.2022 ייבוא שלא כדין של ציוד קצה רט"ן הפועל אך ורק בטכנולוגיות ישנות, כלומר "דור 2" (GSM) ו/או "דור 3" (WCDMA/UMTS), יהיה הפרה של הוראות לפי פקודת הטלגרף האלחוטי [נוסח חדש], תשל"ב-1972 ושל צו התקשורת (בזק ושידורים) (פטור מרישוי לציוד קצה הפועל בשיטה התאית (רט"ן)), תשע"ב-2012, ועלול להוביל להטלת עיצום כספי על היבואן בסכום של עד 140,000 ש"ח. אנו קוראים לכם להקפיד על ההוראות ולייבא אך ורק ציוד המותר בכך. בנוסף, אנו ממליצים ליידע בהתאם לדיני הגנת הצרכן את הלקוחות של ציוד כאמור בדבר המגבלות על חיבור לרשת של מפעיל סלולרי החל ביום 1.1.2023.
- החל מיום 1.1.2022 ייאסר עליכם להמשיך ולייבא לישראל ציוד קצה רט"ן שאינו פועל באחת מהטכנולוגיות "דור 4" (LTE) או "דור 5" (2020IMT), ובאחד מפסי התדרים הכלולים בהודעה בקישור שלהלן.
כלומר, החל מיום 1.1.2022 לא תהיו עוד רשאים לייבא לישראל ציוד קצה רט"ן הפועל אך ורק בטכנולוגיות ישנות, "דור 2" (GSM) ו/או "דור 3" (WCDMA/UMTS), וכל ציוד המיובא לאחר מועד זה יהיה חייב לתמוך בטכנולוגית דור 4 ו/או דור 5.- החל מיום 1.1.2023, מפעילי התקשורת הסלולרית לא יהיו רשאים לחבר לרשת שלהם ציוד קצה רט"ן הפועל אך ורק בטכנולוגיות ישנות ("דור 2", "דור 3") או ציוד קצה רט"ן הפועל גם בטכנולוגיות חדשות ("דור 4" – LTE, "דור 5" – IMT2020) אך אינו תומך בטכנולוגיית VOLTE*. כמו כן לא יהיו מפעילי התקשורת הסלולרית רשאים לחבר לרשת שלהם גם ציוד קצה רט"ן אשר משמש כדיבורית לרכב וציוד קצה רט"ן המשמש כ - M2M/IOT ומסוג מודם סלולרי שאינם תומכים ברשתות "דור 4". יחד עם זאת, מפעילי התקשורת ימשיכו לתת שירות דור 2 ודור 3 לציוד כאמור, על סוגיו השונים, שחובר לרשתות שלהם לפני מועד זה – וזאת עד למועד הסגירה הסופי של הרשתות שקבוע ליום 31.12.2025, אלא אם יאשר המשרד מועד מוקדם מאשר 31.12.2025 בכפוף לתנאים שפורטו בתיקון הרישיון**.
4. לנוחיותכם, להלן קישור להחלטת שר התקשורת בנושא.
5. ידיעתכם והיערכותכם בהתאם.
בברכה,
נתי שוברט
סגן מנהל מינהל הנדסה (ספקטרום)
* ציוד קצה רט"ן מסוג מכשיר טלפון סלולרי התומך בטכנולוגיה Voice over LTE.
**כמפורט בסעיף 5 בנספחים ט"ו, י"ט, כ"א ו- כ"ב לרישיונות חברות הוט מובייל בע"מ, פרטנר תקשורת בע"מ, פלאפון תקשורת בע"מ וסלקום ישראל בע"מ, בהתאמה בשם "הפסקת מתן שירות במערכת בטכנולוגיות ישנות" המצויים בקישור.
קבצים להורדה
סוג הקובץ : pdfמשקל : 555.64 Kb
אני רואה שרשמית גם אסור לחבר מכשירי דור 4 שאינם תומכים בטכנולוגיית דור 4 לשיחות (VOLTE) מה שאומר שגם מכשירי דור 4 בכשר אמורים לא להתחבר לקווים חדשים.
שמח לקרוא.הכשרים של דור 4 תומכים גם בטכנולוגיה VOLTE !
הפלאפון תומךבדוק?
כל המכשירים (נוקיה, שיאומי, 4X4, 4G)?
בכל החברות?
פירוט?אבל החברות סלולריות לא כולם כבר תומכים בזה.
אז מה חידשת בהודעה שלך?הפלאפון תומך
אבל החברות סלולריות לא כולם כבר תומכים בזה.
זה אמור להתחיל התהליך בעוד חצי שנהלא הבנתי למה מתעסקים בזה עכשיו, זה לא הולך להתחיל רק עוד שלוש שנים??
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: