טרנד המתוק מלוח כבר כאן מזמן
יש האוהבים ויש שלא מבינים על מה ולמה
אבל כזה עוד לא ראיתם
מזה שנה ויותר אני רואה תגובות נלהבות על טארט דבש
ולפני ר"ה החלטתי לנסות
התגובות היו נלהבות פלוס. כולם שיבחו את הטעם הקרמלי הממכר ואת המליחות שמקפיצה את הכל לכדי שלמות.
אז אל תפחדו לשלב מלח
כמו בעוגות ככה בחיים: צריכים מתיקות ונופך מליחות.
נתחיל:
כוס מדידה: אוניברסלית 240 מ"ל
כלים:
תבנית פאי מתפרקת או רינג בקוטר 22-24
סיר חלבי קטן
מטרפה חלבית
תבנית תנור
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
לבצק פריך:
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
100 גרם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
שקיק סוכר וניל
1 חלמון / ביצה L
2 כפות שמנת מתוקה/חלב קר
למלית דבש מלוחה:
75 גרם חמאה
120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
135 גרם (1/3 כוס + כף) דבש
15 גרם (1 כף + 1 כפית) קורנפלור
1 ביצה L
2 חלמונים L
1 כפית תמצית וניל איכותית או חתיכה קטנה ממקל וניל חצויה ל-2
80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה 38%
5 מ"ל (1 כפית) מיץ לימון
½ כפית מלח
מלח גס לפיזור
אופן ההכנה
במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל רכיבי הבצק פרט לחלב עד לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים את החלב ומעבדים עד לקבלת גושים גדולים ולא יותר.
מאחדים לדיסקית, עוטפים בנייר אפיה או ניילון נצמד ומקררים למספר שעות.
מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעיגול הגדול מהתבנית
מניחים את העיגול על התבנית ומרפדים
נוצרו חורים וקרעים? אל דאגה. ממלאים אותם בשאריות הבצק
מקפידים על זוית ישרה בין הדופן לבסיס.
מחוררים מעט את הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.
מחממים תנור ל175 מעלות
מקמטים נייר אפיה ומניחים על הקלתית
מניחים את התבנית על תבנית תנור
מניחים על נייר האפיה קטניות יבשות כמשקולת.
ואופים 10 דקות.
מסירים את הנייר והקטניות ואופים 5 דקות נוספות.
מצננים
מכינים את המלית:
ממיסים בסיר את החמאה ביחד עם פיסת מקל הוניל
כשהיא נמסה מכבים את האש ומגרדים את תוכן המקל לחמאה.
אם יש לכם תמצית תוסיפו אותה ביחד עם שאר החומרים
מוסיפים לסיר את שאר החומרים וטורפים בחוזקה לקבלת תערובת אחידה.
כמו שאתם רואים השולים צנחו מעט כי שכחתי לחורר וגם לא הקפאתי מספיק את הבצק
אבל על כל פשעים תכסה מלית
פותחים את דלת התנור שנוכל להכניס בקלות
ממקמים את תבנית הפאי על תבנית התנור
יוצקים את המלית על הקלתית ומעבירים בדחילו לתנור
אופים עד שהשולים יציבים והמרכז רוטט אך לא נוזלי
מוציאים ומפזרים מלח גס.
שומרים במקרר מכוסה היטב.
מוציאים, חותכים ומתעלפים.
הערה חשובה: צילמתי מיד לאחר אפיה
בהמשך העוגה מתייצבת וצבעה נעשה אחיד ויפה.
ניתן לראות כאן:
לפני שתשאלו:
1. לדעתי תבנית 26 לא תהיה מוצלחת כי העוגה גם ככה נמוכה.
2. העוגה לא עוברת הקפאה באופן מוצלח.
3. העוגה טעימה באופן מסוכן אם כי חתיכה קטנה מספקת בהחלט. שימרו במקרר במחבואה ותנו רק לקרוביכם ואוהביכם
יש האוהבים ויש שלא מבינים על מה ולמה
אבל כזה עוד לא ראיתם
מזה שנה ויותר אני רואה תגובות נלהבות על טארט דבש
ולפני ר"ה החלטתי לנסות
התגובות היו נלהבות פלוס. כולם שיבחו את הטעם הקרמלי הממכר ואת המליחות שמקפיצה את הכל לכדי שלמות.
אז אל תפחדו לשלב מלח
כמו בעוגות ככה בחיים: צריכים מתיקות ונופך מליחות.
נתחיל:
כוס מדידה: אוניברסלית 240 מ"ל
כלים:
תבנית פאי מתפרקת או רינג בקוטר 22-24
סיר חלבי קטן
מטרפה חלבית
תבנית תנור
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
לבצק פריך:
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
100 גרם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
שקיק סוכר וניל
1 חלמון / ביצה L
2 כפות שמנת מתוקה/חלב קר
למלית דבש מלוחה:
75 גרם חמאה
120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
135 גרם (1/3 כוס + כף) דבש
15 גרם (1 כף + 1 כפית) קורנפלור
1 ביצה L
2 חלמונים L
1 כפית תמצית וניל איכותית או חתיכה קטנה ממקל וניל חצויה ל-2
80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה 38%
5 מ"ל (1 כפית) מיץ לימון
½ כפית מלח
מלח גס לפיזור
אופן ההכנה
במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל רכיבי הבצק פרט לחלב עד לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים את החלב ומעבדים עד לקבלת גושים גדולים ולא יותר.
מאחדים לדיסקית, עוטפים בנייר אפיה או ניילון נצמד ומקררים למספר שעות.
מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעיגול הגדול מהתבנית
מניחים את העיגול על התבנית ומרפדים
נוצרו חורים וקרעים? אל דאגה. ממלאים אותם בשאריות הבצק
מקפידים על זוית ישרה בין הדופן לבסיס.
מחוררים מעט את הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.
מחממים תנור ל175 מעלות
מקמטים נייר אפיה ומניחים על הקלתית
מניחים את התבנית על תבנית תנור
מניחים על נייר האפיה קטניות יבשות כמשקולת.
ואופים 10 דקות.
מסירים את הנייר והקטניות ואופים 5 דקות נוספות.
מצננים
מכינים את המלית:
ממיסים בסיר את החמאה ביחד עם פיסת מקל הוניל
כשהיא נמסה מכבים את האש ומגרדים את תוכן המקל לחמאה.
אם יש לכם תמצית תוסיפו אותה ביחד עם שאר החומרים
מוסיפים לסיר את שאר החומרים וטורפים בחוזקה לקבלת תערובת אחידה.
כמו שאתם רואים השולים צנחו מעט כי שכחתי לחורר וגם לא הקפאתי מספיק את הבצק
אבל על כל פשעים תכסה מלית
פותחים את דלת התנור שנוכל להכניס בקלות
ממקמים את תבנית הפאי על תבנית התנור
יוצקים את המלית על הקלתית ומעבירים בדחילו לתנור
אופים עד שהשולים יציבים והמרכז רוטט אך לא נוזלי
מוציאים ומפזרים מלח גס.
שומרים במקרר מכוסה היטב.
מוציאים, חותכים ומתעלפים.
הערה חשובה: צילמתי מיד לאחר אפיה
בהמשך העוגה מתייצבת וצבעה נעשה אחיד ויפה.
ניתן לראות כאן:
טארט דבש מלוח - עוגיו.נט
טארט דבש מלוח משגע עם קלתית בצק פריך, מלית דבש מתוקה-מלוחה שהכי טעים להגיש עם קצפת רכה או יוגורט. שילוב טעמים פשוט מושלם!
www.oogio.net
לפני שתשאלו:
1. לדעתי תבנית 26 לא תהיה מוצלחת כי העוגה גם ככה נמוכה.
2. העוגה לא עוברת הקפאה באופן מוצלח.
3. העוגה טעימה באופן מסוכן אם כי חתיכה קטנה מספקת בהחלט. שימרו במקרר במחבואה ותנו רק לקרוביכם ואוהביכם