דרוש מידע גר בעיר נופש ובין הזמנים נהפך לשם נרדף לסיוט?

מצב
הנושא נעול.

תושב מאה שערים

משתמש פעיל
' (חוץ מזה שבחגים אנחנו משלמים בכפל כפליים על השכירויות בב"ב וירושלים)
הזכרת לי ואני מבין ללבך איך נראית אצלנו השכונה במוצאי ר"ה ושמחת תורה אמנם אין מנגלים ולא בגדי ים אבל שקיות אשפה ליד כל כניסה של בנין כאילו כ"כ קשה לגשת קצת ולהניח את השקית במקומה הראוי וכן במהלך חול המועד סוכות אנשים מרעישים בקולי קולות בשעות הקטנות של הלילה בטוח שאף אחד לא בא להכעיס אבל קצת תשומת לב לא יזיקו

במה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עימוד ספרים
לצערי הרב, לא מאמין ל90 אחוז מהסיפורים.
סתם הוצאת שם רע ברבים על הציבור החרדי.

ההרגל זה עדיין לא מתיר להוציא שם רע
עדיין זה לא מתיר להוציא שם רע על הציבור ועוד לפרטי פרטים. אפשר להעלות נושא ברמזים ברורים וד''ל

בכל מקרה מדובר כאן בפורום מכובד ולא בכתבה עיתונאית, לכן הערתי שלא צריך לפרט ב'צבע מלא' את כל החסרונות שלנו.

לא הבנתי למה כל ביקורת על אנשים מסוימים הוא הוצאת שם רע על ה'ציבור שלנו'.
הציבור החרדי הוא גדול מאוד וכמו כל ציבור אחר בעולם יש בו טובים יותר וטובים פחות.
הציבור שלנו הוא אכן מאוד איכותי אבל הוא לא מושלם, וביקורת היא לא על ה'ציבור' אלא על אנשים מסוימים שנוהגים ככה.
לשם השוואה, כבר כמה שנים תושבי ונציה נאבקים בתיירים הרבים הממלאים את העיר בדיוק באותם תלונות שיש כאן באשכול, מישהו פעם חשב שהם 'מוציאים שם רע' על האנושות? לא, הם בסך הכל התלוננו על מי שמפריע, וזה ממש לא קשור למגזריות או משהו דומה.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
לא הבנתי למה כל ביקורת על אנשים מסוימים הוא הוצאת שם רע על ה'ציבור שלנו'.
הציבור החרדי הוא גדול מאוד וכמו כל ציבור אחר בעולם יש בו טובים יותר וטובים פחות.
הציבור שלנו הוא אכן מאוד איכותי אבל הוא לא מושלם, וביקורת היא לא על ה'ציבור' אלא על אנשים מסוימים שנוהגים ככה.
לשם השוואה, כבר כמה שנים תושבי ונציה נאבקים בתיירים הרבים הממלאים את העיר בדיוק באותם תלונות שיש כאן באשכול, מישהו פעם חשב שהם 'מוציאים שם רע' על האנושות? לא, הם בסך הכל התלוננו על מי שמפריע, וזה ממש לא קשור למגזריות או משהו דומה.
כל מילה!!

איבד את הצפון

משתמש פעיל
הזכרת לי ואני מבין ללבך איך נראית אצלנו השכונה במוצאי ר"ה ושמחת תורה אמנם אין מנגלים ולא בגדי ים אבל שקיות אשפה ליד כל כניסה של בנין כאילו כ"כ קשה לגשת קצת ולהניח את השקית במקומה הראוי וכן במהלך חול המועד סוכות אנשים מרעישים בקולי קולות בשעות הקטנות של הלילה בטוח שאף אחד לא בא להכעיס אבל קצת תשומת לב לא יזיקו
ועל זה אני מדבר.
נראה לך שיש לי איזה שהוא צל צילו של מחשבה שזה תלוי באיזור המגורים, בכל מקום ישנם את...
ובאמת גם זה חייב תיקון (חוץ מכך שהפחים מתמלאים באפס מקום) ואני מסכים איתך ב100%

גל מגולגל

משתמש רשום
יש אנשים שנהנים להתלונן על ה"ציבור". חוץ מלהוציא קיטור ולהעכיר את האוירה לא יוצא מזה כלום. תהיו חיוביים ותסתכלו בכל מקום על הצד החיובי והיפה. מבטיחה לכם חיים טובים יותר לכם ולכל סובביכם

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
יש אנשים שנהנים להתלונן על ה"ציבור". חוץ מלהוציא קיטור ולהעכיר את האוירה לא יוצא מזה כלום. תהיו חיוביים ותסתכלו בכל מקום על הצד החיובי והיפה. מבטיחה לכם חיים טובים יותר לכם ולכל סובביכם
הוא רק העלה תופעה שאמר שחלק מיעוטי מהציבור חרדי מיתנהג כך...
הוא לא בא להשחיר את הציבור החרדי
בואי לא נתתמם!!
להגיד שהציבור החרדי מושלם הרי אין שום בן אדם מושלם!!!
ותכלס צודק אני רשמתי שכנראה זה נובע מאי תשימת לב של אנשים!!!!
והפיתרון הוא פשוט להגיד ולעלות את המודעות לזה.....

לארג'

משתמש סופר מקצוען
יש לא מעט אנשים שבנ"א לחבירו זה לא הצד החזק אצלם,
בפארקים מסויימים שיש קנסות ,שם הם ילדים טובים.

לבלוב

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית

א ש א

משתמש צעיר
בלת"ק
לצערי נראה לי שהפתרון היחיד בשבילך
זה שתעשה מה שהשכנים שלך עושים...
תשכיר גם אתה את דירתך ותברח מהאזור
ועל הדרך תרוויח קצת כסף...
אני לא הייתי משכירה את הדירה שלי אחרי שהייתי רואה אצל השכנים התנהגויות אפשריות של שוכרים...

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ומה היה הברדיטשוב'ער אומר
"אשריכם ישראל, שאפי' כשהם בנופש, ואפי' עם בגד ים - הם רצים לביהמ"ד ולומדים...."
ח"ו אני לא בא להצדיק, וכמובן שזה מעשה אשר לא יעשה!!!!!!!
לא צריך להיות הברדיטשובער בשביל זה.
בעיני זה חיובי ומעורר הערכה, למרות שאני מבין למה זה דוקר לאנשים בעיניים )ואם זה היה בבית הכנסת שלי, זה גם היה דוקר במידת מה, אבל הייתי מתגבר.. .

בובונה

משתמש פעיל
ומה היה הברדיטשוב'ער אומר
"אשריכם ישראל, שאפי' כשהם בנופש, ואפי' עם בגד ים - הם רצים לביהמ"ד ולומדים...."
ח"ו אני לא בא להצדיק, וכמובן שזה מעשה אשר לא יעשה!!!!!!!
ומה היה הברדיטשובער אומר על אלו שמרעישים ב 2 בלילה? שזהו גזל שינה אמיתי שאין להשיב.
ומה היה הברדיטשובער אומר על אלו שמפצחים פיצוחים ומשליכים את הפסולת איפה שבא להם (רק לא בפח)
ומה היה הברדיטשובער אומר על אלו שנוגעים או מקלקלים את רכושו של השני?
ומה היה הברדיטשובער אומר על אלו ששכחו לאן הם שייכים כלומר שהם בני מלכים?
ונכון, הוא היה אומר וטוב שהיה אומר, וכולנו צריכים ללמוד ללמד זכויות על עם ישראל,
אבל, מה זה קשור לקבלת ביקורת??? קבלו את הביקורת בהבנה שאכן יש מה והרבה דברים שצריכים שיפור!!
יהודי תמיד בעליה..... ותמיד יש איך להיות טוב יותר.

book

משתמש צעיר
זה בגלל שהאשכול צבר תאוצה וגלש הלאה.
"איבד את הצפון" העלה קושי בשפה ראויה ומכובדת.
ונראה לי שנכון להשאר עם הודעתו הראשונה ולקבל על עצמנו איש איש לשים לב סביבנו
ואם נעשה כך, היה זה שכרנו.

tbh

משתמש מקצוען
בתור אחת שגרה בעיר נופש, באיזור מתחרד-
בבנין שלי יש 100 משפחות. מדובר בבנין שקט, נקי, מסודר. הבנין לא מחסן, פעם בשבוע מגיעה מנקה ונשאר כמעט מבריק בין לבין.
ומגיע בין הזמנים ופתאום יש חבילות ביסלי ואיגלויים על הרצפה בבנין
וילדים שצועקים ורצים ודורכים על העוברים ושבים.
אין לי בעיה, תהנו, תשמחו, אפילו תעשו מנגלים! אני יודעת שזה זמני. מותר לחיות ומותר לנפוש.
אבל תקפידו על מינימום קידוש ד'. תכבו את המוזיקה בשעה חוקית. תנקו אחריכם! בכל תקופת נופש אני מתכווצת מבושה מהשכנים שזה מה שהם רואים מהחרדים.

ד. פריד

משתמש מקצוען
האמת שבתור כרמיאלי לשעבר המקרים המתוארים פה לא מוכרים לי, מאידך הסגנון של העיר שונה בתכלית, אם מישהו יעיז להרעיש אחרי 11 בחוץ הוא יזכה מהר מאד לביקור של השיטור העירוני גם בלי דיווח, הבנינים גם מעורבים כולם, בקיצור ההתנהגויות המתוארות פה לא שייכות בכרמיאל.
תודה בשם כל הכרמיאלים, אתה דואג להם לשקט...
כל הכבוד

חי 523

משתמש פעיל
לא מבין מה אתה רוצה,
לחנך ציבור ?
יש לך בעיה, תפנה לעיריה שלך שתטפל בה, או תדבר עם השכנים שלך.
אותם שכנים שבשביל דירה עלובה, שבחודש רגיל לא מקבלים עליה אלפים ש"ח,
עכשיו עושים סכום דומה בלילה אחד.
אנשים טובים מירושלים וב"ב, משלמים את מיטב כספם בשביל אווירת נופש ורוגע.
וכן, אצלי בבית אני לא עושה מנגל, בשביל זה אני הולך לנופש.
וגם אם אני יקח דירת נופש בב"ב אני לא יעשה מנגל כי זה לא מקובל,
אבל בטבריה זה מקובל.
מה הקשר ?? לא להפריע לאחרים מ11 בלילה זה פשע להרעיש... האנשים המרעישים בשעות כאלו הם כמו האנרכיסטים השמלאנים, שחושבים רק על עצמם.....

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
לפעמים זה נובע מחוסרתשימת לב
לפי התגובות כאן יש כאלה שעושים את זה בשיטה.
ועוד מאשימים את אלו שגרים במקומות הנ"ל......
(הכי אהבתי את הגישה של "אשמתכם, למה לא קניתם דירה בבני ברק?)

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
יהודי שואל אותו שאלה
מה קרה
תענה לו בחיוך
נראה אותך.
מקבל טלפון חמישי ביום שישי אחה"צ בשיא הלחץ עם שאלה בסגנון "אנחנו רוצים להספיק לקפוץ למעיינות לפני שאנחנו מגיעים למירון, אתה יודע איזה אוטובוס מגיע מטבריה לאיזור?"
הלו? תתקשר ל כוכבית 8787 ותשאל, למה אם אני גר בחיפה אני צריך להכיר את האוטובוסים של צפת???????

חכמיהרזים

משתמש מקצוען
נראה אותך.
מקבל טלפון חמישי ביום שישי אחה"צ בשיא הלחץ עם שאלה בסגנון "אנחנו רוצים להספיק לקפוץ למעיינות לפני שאנחנו מגיעים למירון, אתה יודע איזה אוטובוס מגיע מטבריה לאיזור?"
הלו? תתקשר ל כוכבית 8787 ותשאל, למה אם אני גר בחיפה אני צריך להכיר את האוטובוסים של צפת???????
צריך לעשות כאן גיל מינימום שיש לו זכות להגיב
די בזה

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
לפי התגובות כאן יש כאלה שעושים את זה בשיטה.
את זה לא הייתי אומרת
זה כבר סתם להוציא שם רע.....
עוד הפעם הפיתרון הוא לעלות את המודעות
ובאמת אני אחרי שניפתח כמה אשכולות בנושא הזה השנה
לוקחת על עצמי יותר תשימת לב(עם בעבר זה לא היה לי במודעות וכו)
טיפה להיתחשב באחרים

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה