בשרי גם הבטחות ישנות צריכים לקיים או: עראייס- ויש תמונות!

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא מחדשת לכם יותר מדי ומתכוני עראייס מצוינים כבר היו פה לפני מפי כמה וכמה זריזים ומקדימים.
בכל זאת, הבטחות צריכים לקיים ולכן אני מצרפת את המתכון שלי וגם מספר תמונות להמחשה.
ומצרפת גם המלצה חמה רותחת כי אכן, כמו שכולם אמרו זה טעים. מאד.
גם אחרי יום במקרר. :)

מידות: כוס שתיה קרה חד"פ בגודל סטנדרטי (180 מ"ל).

מצרכים

450-500 גר' בשר בקר טחון ומופשר.
1 בצל גדול
צרור כוסברה גדול ושטוף
1/4 כוס שמן

כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית גדושה פפריקה
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון- לא חובה.
חצי כוס צנוברים - לא חובה אבל משדרג.

להרכבה:
1/2 כוס שמן זית
4-5 פיתות חצויות

כלים:
פומפיה
קערת ערבוב
צלחת קטנה
צלחת שטוחה
מחבת כבדה פסים/ עגולה בשרית בציפוי נון סטיק
תרווד בשרי


אופן ההכנה:
מכינים את תערובת הבשר
1. מגררים בפומפיה את הבצל וסוחטים מנוזלים
2. קוצצים דק את הכוסברה.
3. מניחים בקערה רחבה את הבשר, השמן, הבצל הכוסברה, הצנוברים והתבלינים ולשים היטב למשך כחצי דקה.

מרכיבים את הפיתות
1. חוצים כל פיתה לשני חצאים
2. מברישים כל חצי בשמן זית משני צדדיו החיצוניים
3. ממלאים את הפיתה בחופן מתערובת הבשר כך שעובי המילוי יהיה במעט יותר מעובי הפיתה. אין למלא יותר מזה וזאת כדי שהבשר יתבשל די צרכו.

מבשלים:
1. מחממים את המחבת על אש גבוהה עד שהיא חמה מאד (אין צורך בשמן)
2. מניחים את הפיתות על צידן במחבת
3. מבשלים עד שהפיתות תהיינה צרובות היטב והופכים בזהירות עם התרווד לצד השני.
4. לאחר שגם הצד השני התבשל מעמידים בזהירות עם התרווד את הפיתות על צידן הפתוח כדי שגם הבשר בפתח הפיתה יתבשל.
אל דאגה! הן לא תיפולנה
5. לאחר שהבשר התבשל גם בפתח הפיתה מעבירים לתבנית להצטננות קלה. ממשיכים כך עם שאר הפיתות

הצעת הגשה: כדי לקבל ארוחה מאוזנת שמכילה את כל אבות המזון וגם טעימה , מגישים בלווית סלט ירקות וטחינה.

לפני שתשאלו:
1. כן. הבשר מתבשל לחלוטין אם מקפידים על ההוראות.
לא. אין צורך בבישול מקדים.
2. אפשר להחליף את כל התבלינים (פרט למלח) בכפית בהרט ולקבל כיוון שונה וטעים לא פחות.
3. אפשר בהחלט להכין בטוסטר בשרי אבל הוא צריך להיות מהסוג החזק.
4. לא ניסיתי עם הודו/עוף . כן ניסיתי עם מלית חומוס לסמבוסק ומלית טונה פיקנטית. 1.JPG
22.JPG
ג.JPG
דד.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
מצרכים
450-500 גר' בשר בקר טחון ומופשר.
1 בצל גדול
צרור כוסברה גדול ושטוף
1/4 כוס שמן

כפית שטוחה מלח

חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית גדושה פפריקה
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון- לא חובה.

להרכבה:
1/2 כוס שמן זית
4-5 פיתות חצויות

כלים:
פומפיה
קערת ערבוב
צלחת קטנה
צלחת שטוחה
מחבת כבדה פסים/ עגולה בשרית בציפוי נון סטיק
תרווד בשרי


אופן ההכנה:
מכינים את תערובת הבשר
1. מגררים בפומפיה את הבצל וסוחטים מנוזלים
2. קוצצים דק את הכוסברה.
3. מניחים בקערה רחבה את הבשר, השמן, הבצל הכוסברה והתבלינים ולשים היטב למשך כחצי דקה.

מרכיבים את הפיתות
1. חוצים כל פיתה לשני חצאים
2. מברישים כל חצי בשמן זית משני צדדיו החיצוניים
3. ממלאים את הפיתה בחופן מתערובת הבשר כך שעובי המילוי יהיה במעט יותר מעובי הפיתה. אין למלא יותר מזה וזאת כדי שהבשר יתבשל די צרכו.

מבשלים:
1. מחממים את המחבת על אש גבוהה עד שהיא חמה מאד (אין צורך בשמן)
2. מניחים את הפיתות על צידן במחבת
3. מבשלים עד שהפיתות תהיינה צרובות היטב והופכים בזהירות עם התרווד לצד השני.
4. לאחר שגם הצד השני התבשל מעמידים בזהירות עם התרווד את הפיתות על צידן הפתוח כדי שגם הבשר בפתח הפיתה יתבשל.
אל דאגה! הן לא תיפולנה
5. לאחר שהבשר התבשל גם בפתח הפיתה מעבירים לתבנית להצטננות קלה. ממשיכים כך עם שאר הפיתות

אופן הגשה: כדי לקבל ארוחה מאוזנת שמכילה את כל אבות המזון וגם טעימה , מגישים בלווית סלט ירקות וטחינה.
אוהבת את המתכונים שלך!
את מגישה הכל בצורה ברורה ורהוטה כולל תמונות.
תודה רבה!
 

אורית חזן

משתמש סופר מקצוען
גם אני אוהבת שאת מעלה.
למרות שהכנתי לא מעט פעמים.
עכשיו מתחשק להכין כמוך.
אלופה!
 

כללית

משתמש מקצוען
היות ולא אוהבים אצלנו בשר
עשינו לאחרונה מתכון ממש דומה
עם עוף טחון
והיות ואין לנו מחבת פסים (עדיין)
שמנו בטוסטר פתוח
יצא טעיםםםםם
למה פתוח? כל הכיף בטוסטר זה לסגור, ואז אין צורך להפוך.
לדעתי, יוצא יותר מוצלח ממחבת פסים.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
גירת לגמרי :D
כייף של מתכון!
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
המתכון נראה מצוין. אגלה לכן סוד, שאפשר גם במחבת רגילה וגם בתנור על טיימר (רצוי כל אחד לעטוף מהודק בנייר כסף, רק זה לא כ"כ בריא), למי שאוהב לחזור לארוחה חמה.
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
ואו, כ"כ טוב!!
תודה לך!
חייבת פעם אחת לנסות, רק כדי להאמין שזה מתבשל בפנים!
לא מבינה איך...
למה שמן בבשר? שיהיה עסיסי?
כלים:
פומפיה
קערת ערבוב
צלחת קטנה
צלחת שטוחה
מחבת כבדה פסים/ עגולה בשרית בציפוי נון סטיק
תרווד בשרי
שכחת סינר!
ומלית טונה פיקנטית.
יש מצב מתישהו לפירוט?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
למה שמן בבשר? שיהיה עסיסי?
כן. זו למעשה קציצה גדולה וגם בה אנחנו מוסיפים שמן.
שימי לב שזו כוס חד"פ כך שלא מדובר בהרבה שמן.
יש מצב מתישהו לפירוט?
בשמחה
חומרים ל2-3 פיתות:
2 קופסאות טונה בשמן
גמבה קטנה קצוצה דק דק (רצוי בפומפיה או מעבד מזון)
בצל בינוני מרוסק בפומפיה
פלפל חריף קצוץ דק או כפית אריסה- לאמיצים.
כף שמן קנולה
מלח ופלפל גרוס
כפית פפריקה
צרור קטן של כוסברה קצוצה דק.

סוחטים את הטונה מהשמן שבקופסת השימורים.
סוחטים את הבצל והגמבה מנוזלים
מניחים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים היטב.
ממשיכים כמו במתכון הבשר.
חשוב לקצוץ דק דק את הירקות כיון שמדובר בבישול עקיף וקצר יחסית.
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
כן. זו למעשה קציצה גדולה וגם בה אנחנו מוסיפים שמן.
שימי לב שזו כוס חד"פ כך שלא מדובר בהרבה שמן
אוקי.
אולי כדאי אגב לציין שם שזה ח"פ? לא ראיתי שכתוב...

תודה על הטונה.
עכשיו נופל לי האסימון למשהו דומה,
הגדול שלי אוהבת לטגן טונה מסוננת, עם מלאאאאא בצל קצוץ ותבלינים כיד המלך.
אוכל את זה ככה:)
טנקס!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה