לא מחדשת לכם יותר מדי ומתכוני עראייס מצוינים כבר היו פה לפני מפי כמה וכמה זריזים ומקדימים.
בכל זאת, הבטחות צריכים לקיים ולכן אני מצרפת את המתכון שלי וגם מספר תמונות להמחשה.
ומצרפת גם המלצה חמה רותחת כי אכן, כמו שכולם אמרו זה טעים. מאד.
גם אחרי יום במקרר.
מידות: כוס שתיה קרה חד"פ בגודל סטנדרטי (180 מ"ל).
מצרכים
450-500 גר' בשר בקר טחון ומופשר.
1 בצל גדול
צרור כוסברה גדול ושטוף
1/4 כוס שמן
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית גדושה פפריקה
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון- לא חובה.
חצי כוס צנוברים - לא חובה אבל משדרג.
להרכבה:
1/2 כוס שמן זית
4-5 פיתות חצויות
כלים:
פומפיה
קערת ערבוב
צלחת קטנה
צלחת שטוחה
מחבת כבדה פסים/ עגולה בשרית בציפוי נון סטיק
תרווד בשרי
אופן ההכנה:
מכינים את תערובת הבשר
1. מגררים בפומפיה את הבצל וסוחטים מנוזלים
2. קוצצים דק את הכוסברה.
3. מניחים בקערה רחבה את הבשר, השמן, הבצל הכוסברה, הצנוברים והתבלינים ולשים היטב למשך כחצי דקה.
מרכיבים את הפיתות
1. חוצים כל פיתה לשני חצאים
2. מברישים כל חצי בשמן זית משני צדדיו החיצוניים
3. ממלאים את הפיתה בחופן מתערובת הבשר כך שעובי המילוי יהיה במעט יותר מעובי הפיתה. אין למלא יותר מזה וזאת כדי שהבשר יתבשל די צרכו.
מבשלים:
1. מחממים את המחבת על אש גבוהה עד שהיא חמה מאד (אין צורך בשמן)
2. מניחים את הפיתות על צידן במחבת
3. מבשלים עד שהפיתות תהיינה צרובות היטב והופכים בזהירות עם התרווד לצד השני.
4. לאחר שגם הצד השני התבשל מעמידים בזהירות עם התרווד את הפיתות על צידן הפתוח כדי שגם הבשר בפתח הפיתה יתבשל.
אל דאגה! הן לא תיפולנה
5. לאחר שהבשר התבשל גם בפתח הפיתה מעבירים לתבנית להצטננות קלה. ממשיכים כך עם שאר הפיתות
הצעת הגשה: כדי לקבל ארוחה מאוזנת שמכילה את כל אבות המזון וגם טעימה , מגישים בלווית סלט ירקות וטחינה.
לפני שתשאלו:
1. כן. הבשר מתבשל לחלוטין אם מקפידים על ההוראות.
לא. אין צורך בבישול מקדים.
2. אפשר להחליף את כל התבלינים (פרט למלח) בכפית בהרט ולקבל כיוון שונה וטעים לא פחות.
3. אפשר בהחלט להכין בטוסטר בשרי אבל הוא צריך להיות מהסוג החזק.
4. לא ניסיתי עם הודו/עוף . כן ניסיתי עם מלית חומוס לסמבוסק ומלית טונה פיקנטית.
בכל זאת, הבטחות צריכים לקיים ולכן אני מצרפת את המתכון שלי וגם מספר תמונות להמחשה.
ומצרפת גם המלצה חמה רותחת כי אכן, כמו שכולם אמרו זה טעים. מאד.
גם אחרי יום במקרר.
מידות: כוס שתיה קרה חד"פ בגודל סטנדרטי (180 מ"ל).
מצרכים
450-500 גר' בשר בקר טחון ומופשר.
1 בצל גדול
צרור כוסברה גדול ושטוף
1/4 כוס שמן
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית גדושה פפריקה
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון- לא חובה.
חצי כוס צנוברים - לא חובה אבל משדרג.
להרכבה:
1/2 כוס שמן זית
4-5 פיתות חצויות
כלים:
פומפיה
קערת ערבוב
צלחת קטנה
צלחת שטוחה
מחבת כבדה פסים/ עגולה בשרית בציפוי נון סטיק
תרווד בשרי
אופן ההכנה:
מכינים את תערובת הבשר
1. מגררים בפומפיה את הבצל וסוחטים מנוזלים
2. קוצצים דק את הכוסברה.
3. מניחים בקערה רחבה את הבשר, השמן, הבצל הכוסברה, הצנוברים והתבלינים ולשים היטב למשך כחצי דקה.
מרכיבים את הפיתות
1. חוצים כל פיתה לשני חצאים
2. מברישים כל חצי בשמן זית משני צדדיו החיצוניים
3. ממלאים את הפיתה בחופן מתערובת הבשר כך שעובי המילוי יהיה במעט יותר מעובי הפיתה. אין למלא יותר מזה וזאת כדי שהבשר יתבשל די צרכו.
מבשלים:
1. מחממים את המחבת על אש גבוהה עד שהיא חמה מאד (אין צורך בשמן)
2. מניחים את הפיתות על צידן במחבת
3. מבשלים עד שהפיתות תהיינה צרובות היטב והופכים בזהירות עם התרווד לצד השני.
4. לאחר שגם הצד השני התבשל מעמידים בזהירות עם התרווד את הפיתות על צידן הפתוח כדי שגם הבשר בפתח הפיתה יתבשל.
אל דאגה! הן לא תיפולנה
5. לאחר שהבשר התבשל גם בפתח הפיתה מעבירים לתבנית להצטננות קלה. ממשיכים כך עם שאר הפיתות
הצעת הגשה: כדי לקבל ארוחה מאוזנת שמכילה את כל אבות המזון וגם טעימה , מגישים בלווית סלט ירקות וטחינה.
לפני שתשאלו:
1. כן. הבשר מתבשל לחלוטין אם מקפידים על ההוראות.
לא. אין צורך בבישול מקדים.
2. אפשר להחליף את כל התבלינים (פרט למלח) בכפית בהרט ולקבל כיוון שונה וטעים לא פחות.
3. אפשר בהחלט להכין בטוסטר בשרי אבל הוא צריך להיות מהסוג החזק.
4. לא ניסיתי עם הודו/עוף . כן ניסיתי עם מלית חומוס לסמבוסק ומלית טונה פיקנטית.
נערך לאחרונה ב: