התייעצות גם אתם נפגעתם מטר"ם?

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לי הם הצילו את הילד..
התעקשו על פינוי באמבולנס מטרם למעייני הישועה- מי שמכיר מרחק קצרצר,
ביום שישי אחהצ כשהכבישים ריקים.

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
טר"ם זו סנדלריה במלוא מובן המילה...
הבן שלנו בלע גוף זר מפלסטיק, הלכנו איתו לטרם (חוץ מזה שהערבי הציע לבן שלי עוגיה בחול המועד פסח... אבל זה ממש לא קשור לעצם הנושא) הרופא החליט לעשות צילום... הבעיה היחידה היא שאי אפשר לראות פלסטיק בצילום.... :eek: אבל העיקר שעשו צילום ולא ראו כלום...

הכלבויניק

מנהל האתר
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
לא קרה לי כזאת כמות של טעויות בבתי חולים
תבדקו קצת סטטיסטיקות של טעויות רפואיות בבתי חולים,
וכמה נפטרים כל שנה מזה, פשוט נורא!
אז הנה כמה נתונים ומחקרים מגיגול קצר

ציטוט משם:
מחקר ב-BMJ: טעויות רפואיות הן גורם המוות מספר שלוש בארה"ב
לפי המחקר המקיף, טעויות רפואיות אחראיות ליותר מרבע מיליון מקרי מוות בשנה בארה"ב - קרוב ל-10% ממקרי התמותה
~~~
ציטוט משם:
השיעור הגבוה ביותר של שגיאות נעשות בעת קליטת החולה מחדר המיון. זו הפעולה בה יש הכי הרבה אי וודאויות לגבי החולה וכל הצוות מנסה להכיר את המקרה החדש...

ששונית

משתמש מקצוען

חגית קרמר

בניית אתרים פופולריים
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
כן טרם, לא טרם...

צריך ראש על הכתפיים. לטרם הולכים כשצריך לבדוק משהו לא דחוף.
ואם התשובה לא נראית אפילו באחוז אחד, בודקים שוב.

אם ההורים מרגישים שצריך הפניה למיון, פשוט מדברים בצורה מלחיצה עם האחות שנותנת הפניה.
הרי השיחה מוקלטת, והיא ממש לא תרצה לקחת אחריות אם וכאשר...
אה, ואם היא לא רוצה לתת, מתעקשים.

ההורים מבינים בבריאות של הילדים שלהם, הרבה יותר מרופא שרואה אותם לראשונה (ולא משנה כמה הוא מומחה)
כשמרגישים שמשהו לא בסדר עם ההנחיה הרפואית, צריך לבדוק שוב.

אבי. י.

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה תורנית
מה מטרת האשכול?
שכל אחד יידע לאיפה הוא הולך ויעשה את שיקוליו בצורה בוגרת ומבוקרת... והעיקר שיהיה לכולם רפואה שלמה מתוך בריאות איתנה ושלא נצטרך חלילה וחס להיכנס למקומות כאלה...

תותחינוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
כן טרם, לא טרם...

צריך ראש על הכתפיים. לטרם הולכים כשצריך לבדוק משהו לא דחוף.
ואם התשובה לא נראית אפילו באחוז אחד, בודקים שוב.

משהו לא דחוף- שייך לקופ"ח...

חגית קרמר

בניית אתרים פופולריים
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L

טחינה גולמית

משתמש מקצוען
ספור מהשבוע- חברה טובה שלי!
הילד (בן 5) התעורר עם כאבי תופת באזור האגן, (אחרי תלונות של הילד על כאבי גב גם במשך היום) קופת החולים שלחה לטרם, עשו שם רנטגן, לא כלום ושלחו אותם הביתה עם אנטיביוטיקה, למרות שהילד לא יכל ללכת על רגליו באופן פתאומי.
בבית הם צבטו אותו ברגליים ופתאום ראו שהוא איבד תחושה, שוב הקופה לא הסכימה להפנות ושלחה אותם לטרם, אבל האמא התעקשה וטסה לשניידר, הילד הוכנס לניתוח חרום מידי, מסתבר שהיה איזה נוזל בדם שהספיק לפגוע לו בחוט השדרה, אם הם היו מתעכבים, או הולכים שוב לטרם, לא היה ילד!
כרגע הילד בשיקום, אבל אין שום צפי להחלמה, ולהחזרת התחושה לרגליים ולהליכה והוא זקוק להמון המון תפילות!
אם יש לכם דקה תוך כדי קריאת "מעללי טרם" אז תגידו פרק תהילים לרפואתו.
יהונתן בן רעות

חגית קרמר

בניית אתרים פופולריים
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L

HP מעצבת

משתמש מקצוען
אני חושבת שבאחוזים, המקרים השגויים שלהם עולים על בתי חולים.

אם בבית חולים אחד יש עשרות מחלקות, ואלפי אנשים שהם הצוות הרפואי, ובטרם אחד (לפחות פה באשדוד) יש 2 מזכירות, רופא ראשי ועוד 4-5 אנשי צוות, ובימי עומס בא נאמר שיש 10.

הטעויות של טר"ם באחוזים פשוט הזויות, כי, נכון, גם לי קרו מקרים שקיבלתי, אבחנה, לא שגויה, אבל לא מספיק ברורה או לא מספיק אחראית בבי"ח והגעתי בשניה האחרונה לפני שעברתי לעולם שכולו טוב, אבל אחרי שאני יכולה לספור מאות מקרים של פניות לבי"ח, (שאגב, תלוי איזה, אם זה בי"ח קטן בצפון שפניתי אליו במהלך חופשה או בי"ח מרכזי, כמו איכילוב שהמקרים השגויים קרו דווקא בבתי חולים קטנים) שמתוכם 2 מקרים שגויים, למול 3 פניות לטר"ם שאחד מתוכם היה המקרה לעיל, השני כשנזקקתי לאינהלציה בשל התקף שעברתי, ופעם שלישית שבאתי להדביק חתך, שהם לא התייחסו ופשוט הלכתי לאיזה חובש שהדביק.
גם אני גרה באשדוד ונפגעתי מהסניף באשדוד

פעמוני שלג

משתמש מקצוען
גם לי היה סיפור עם טרם,
הגעתי במוצ"ש עם ילד שכאבה לו העין, והיה לו קשה לפתוח אותה. הסתכלו ולא ראו כלום. שמו לו טיפול מאלחשות ואחרי כמה דקות היה מוכן לפתוח את העין-שיחררו עם מרשם לטיפות עינים.
למחרת-הוא שוב לא היה מוכן לפתוח את העין, לקחתי לרופא והתברר שהיה לואבן קטנה בתוך העין.
הרופא כעס ואמר לי שזה ממש לא פעם ראשונה שטרם מאלחשים את העין ואז משחררים והם ממש לא רופאי עינים.
הילד לא פתח את העין כי ככה העין מגנה על עצמה שלא תישרט!
בעקבות האילחוש העין באמת נישרטה אבל ב"ה החלימה במהירות.
(והילד הפסיד את היום שמתחפשים בו בכיתה:()

מסקנה- ע"פ הרופא אין לטרם אפשרות לאבחן עינים. צריך למצוא הפניה למיון, מהם או מרופא

sariw

משתמש פעיל
הבת שלי כשהיתה בת שנתיים היתה שלושה שבועות עם גבס לחינם! סיוט...
רופא שראה את הצילום אחר כך לא הבין את הצורך בגבס,

משפחת לוי...

משתמש מקצוען
אנחנו הלכנו כבר כמה פעמים לטרם
שירות מעולה!!!

חוסך את הזמן של ההמתנה במיון
כולל צילומי רנטגן, אבחנה על דלקת ריאות, תפירת חתכים כמה פעמים ועוד

נשמע לי לא הוגן להכפיש אותם ככה בריש-גלי
גם בבתי חולים ישנן הרבה טעויות, הן באבחנות מוטעות והן בטעויות קריטיות המגיעים ל"ע למוות ח"ו. לכן מה? כל הרופאים בבתי החולים הם סנדלרים???
לידעתכם יש דו"ח חמור מאד מאד של משרד הבריאות על טרם!!!
ומשום מה כל המקומות מסתירים את זה או לא מביאים את זה כנראה בגלל חוסר רצון להפסיד פרסומות שלהם
קראתי כמה כותרות מהדו"ח ככגון שאנשים שם עושים דברים ללא סמכות מתאימה כגון אחיות עושיפ פעולות של רופאים וכד'
אני כל פעם שמכבי שולחים אותי לטרם , אני מסביר להם שאני לא הולך לסנדלריה
ולחברי מכבי יש פתרון מושלם ללכת לעזר מציון ואם יש צורך הם מפנים לבית חולים
(נקודה נוספת עזר מציון בחינם לחברי מכבי וטרם 89 ש"ח ללא שום החזר)

HP מעצבת

משתמש מקצוען
לידעתכם יש דו"ח חמור מאד מאד של משרד הבריאות על טרם!!!
ומשום מה כל המקומות מסתירים את זה או לא מביאים את זה כנראה בגלל חוסר רצון להפסיד פרסומות שלהם
קראתי כמה כותרות מהדו"ח ככגון שאנשים שם עושים דברים ללא סמכות מתאימה כגון אחיות עושיפ פעולות של רופאים וכד'
אני כל פעם שמכבי שולחים אותי לטרם , אני מסביר להם שאני לא הולך לסנדלריה
ולחברי מכבי יש פתרון מושלם ללכת לעזר מציון ואם יש צורך הם מפנים לבית חולים
(נקודה נוספת עזר מציון בחינם לחברי מכבי וטרם 89 ש"ח ללא שום החזר)
אנחנו חברי מכבי ושילמנו לטר"ם 23 ש"ח

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה