התייעצות גם אתם נפגעתם מטר"ם?

HP מעצבת

משתמש מקצוען
כמה וכמה פעמים נפגענו מטר"ם.
באחד המקרים זה היה כשחליתי בדלקת ריאות חריפה,
וה"טיפול" שהם רצו לתת לי היה נוזלים ולשחרר אותי לביתי,
ולא עלו על זה שחליתי בדלקת ריאות חריפה שהצריכה אשפוז של שבוע בבית החולים.
ההורים שלי לא הסכימו (הייתי בת 7) שייתנו לי נוזלים,
אלא הלכנו לרופאה שלנו בבוקר הכי מוקדם שאפשר,
והיא אכן הפנתה אותנו לבית החולים.
ושמעתי כמה מקרים שהסתיימו במוות לא עלינו, לאחר אבחון שגוי של טר"ם.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בחורף, הבן שלי שהיה בן שנה וחצי, התייבש מהקאות ושילשולים וחום גבוה, בגלל המשקל הנמוך שלו, תוך יומיים הוא נהיה אפאטי, התקשרנו למכבי והתחננו להפניה למיון, הם לא הסכימו ושלחו לטר"ם
בילינו שם 4 שעות
לא מצאו לו ווריד, לא מצאו מה יש לו, בסוף נתנו לו נורופן, ליטר נוזלים וטענו שהכל בסדר, ו"הנה הוא לא מקיא ולא משלשל"
למחרת הילד כבר כמעט לא הגיב, טסנו איתו למיון, נתנו לו שם כמעט 3 ליטר של מים עם תרופות להרגעת הבחילות, הוא עדיין היה אפאטי, הוא אושפז ל-3 ימים ושוחרר ב"ה בריא אבל חלש כמו זבוב עם תת משקל קיצוני.

ב"ה הוא עלה על הגל, היום הוא בן שנתיים ורבע, כבר שוקל 10 ק"ג, לא נשארו לו סימנים מאז, אבל חוץ מלעשות אינהלציה, או להדביק חתך, אני לא הולכת לשם יותר

HP מעצבת

משתמש מקצוען
בחורף, הבן שלי שהיה בן שנה וחצי, התייבש מהקאות ושילשולים וחום גבוה, בגלל המשקל הנמוך שלו, תוך יומיים הוא נהיה אפאטי, התקשרנו למכבי והתחננו להפניה למיון, הם לא הסכימו ושלחו לטר"ם
בילינו שם 4 שעות
לא מצאו לו ווריד, לא מצאו מה יש לו, בסוף נתנו לו נורופן, ליטר נוזלים וטענו שהכל בסדר, ו"הנה הוא לא מקיא ולא משלשל"
למחרת הילד כבר כמעט לא הגיב, טסנו איתו למיון, נתנו לו שם כמעט 3 ליטר של מים עם תרופות להרגעת הבחילות, הוא עדיין היה אפאטי, הוא אושפז ל-3 ימים ושוחרר ב"ה בריא אבל חלש כמו זבוב עם תת משקל קיצוני.

ב"ה הוא עלה על הגל, היום הוא בן שנתיים ורבע, כבר שוקל 10 ק"ג, לא נשארו לו סימנים מאז, אבל חוץ מלעשות אינהלציה, או להדביק חתך, אני לא הולכת לשם יותר
מפחיד.....
ב"ה שנגמר בטוב.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אולי זהירות???
כי מהסיפור של גרוס, אני מפחדת נורא לקחת את הילדים שלא נצטרך.

הכלבויניק

מנהל האתר
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
אנחנו הלכנו כבר כמה פעמים לטרם
שירות מעולה!!!

חוסך את הזמן של ההמתנה במיון
כולל צילומי רנטגן, אבחנה על דלקת ריאות, תפירת חתכים כמה פעמים ועוד

נשמע לי לא הוגן להכפיש אותם ככה בריש-גלי
גם בבתי חולים ישנן הרבה טעויות, הן באבחנות מוטעות והן בטעויות קריטיות המגיעים ל"ע למוות ח"ו. לכן מה? כל הרופאים בבתי החולים הם סנדלרים???

HP מעצבת

משתמש מקצוען
אנחנו הלכנו כבר כמה פעמים לטרם
שירות מעולה!!!

חוסך את הזמן של ההמתנה במיון
כולל צילומי רנטגן, אבחנה על דלקת ריאות, תפירת חתכים כמה פעמים ועוד

נשמע לי לא הוגן להכפיש אותם ככה בריש-גלי
גם בבתי חולים ישנם הרבה טעויות, הן באבחנות מוטעות והן בטעויות קריטיות המגיעים ל"ע למוות ח"ו. לכן מה? כל הרופאים בבתי החולים הם סנדלרים???
לא קרה לי כזאת כמות של טעויות בבתי חולים,
אחי שהיה תינוק הצטרך להתאשפז הרבה בבתי חולים,
וב"ה לא היו טעויות בטיפול או או אבחנות שגויות.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
גרוס מירושליים עם ההדברה
הם הגיעו לטר"ם וציינו שהיתה הדברה אצלם בבית, כמה פעמים, עדיין שלחו אותם הביתה עם אבחנה של (נראה לי) וירוס.
והסוף, לצערינו ידוע לכולם

הכלבויניק

מנהל האתר
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
לא קרה לי כזאת כמות של טעויות בבתי חולים,
אחי שהיה תינוק הצטרך להתאשפז הרבה בבתי חולים,
וב"ה לא היו טעויות בטיפול או או אבחנות שגויות.
ב"ה שלא קרה!
ולי לא קרה בטרם, והייתי שם לפחות 5 פעמים בשנתיים האחרונות.

אבל תבדקו קצת סטטיסטיקות של טעויות רפואיות בבתי חולים,
וכמה נפטרים כל שנה מזה, פשוט נורא!
ועדיין אנשים לא הפסיקו ללכת לשם

HP מעצבת

משתמש מקצוען
מה זה הסיפור של גרוס?
משפחת גרוס עשתה הדברה בביתם,
וילדיהם הקיאו והרגישו לא טוב.
הם פנו לטר"ם,
ושם אבחנו שיש לילדים שלהם וירוס, נתנו להם נוזלים ושחררו אותם לביתם.
למחרת, שתי בנותיהם נפטרו, ושני בניהם היו מאושפזים במצב קשה בבית החולים,
עד שהבריאו, ב"ה.

משתדרגת

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אני גם מכירה מקרוב מקרה שבגלל אבחנה שגויה שלהם אדם מבוגר כמעט איבד את רגלו ח"ו
היה לו נס עצום שהגיע לביה"ח בסוף
טרם נתנו לו אקמול..
במצב של שושנה חמורה ברגל..
כי חשבו שזה סתם ויראלי..

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני חושבת שבאחוזים, המקרים השגויים שלהם עולים על בתי חולים.

אם בבית חולים אחד יש עשרות מחלקות, ואלפי אנשים שהם הצוות הרפואי, ובטרם אחד (לפחות פה באשדוד) יש 2 מזכירות, רופא ראשי ועוד 4-5 אנשי צוות, ובימי עומס בא נאמר שיש 10.

הטעויות של טר"ם באחוזים פשוט הזויות, כי, נכון, גם לי קרו מקרים שקיבלתי, אבחנה, לא שגויה, אבל לא מספיק ברורה או לא מספיק אחראית בבי"ח והגעתי בשניה האחרונה לפני שעברתי לעולם שכולו טוב, אבל אחרי שאני יכולה לספור מאות מקרים של פניות לבי"ח, (שאגב, תלוי איזה, אם זה בי"ח קטן בצפון שפניתי אליו במהלך חופשה או בי"ח מרכזי, כמו איכילוב שהמקרים השגויים קרו דווקא בבתי חולים קטנים) שמתוכם 2 מקרים שגויים, למול 3 פניות לטר"ם שאחד מתוכם היה המקרה לעיל, השני כשנזקקתי לאינהלציה בשל התקף שעברתי, ופעם שלישית שבאתי להדביק חתך, שהם לא התייחסו ופשוט הלכתי לאיזה חובש שהדביק.

דג לבן

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לי גם היה טעות באבחנה בטרם.
כשנגשתי לרופאת משפחה עם מכתב השחרור משם התברר שהבדיקות דם שעל פיהם היה האבחון לא היו שלי , וזה קרה לי פעמיים ב2 סניפים שונים. ( היה ניתן לראות לפי הבדיקות מהקופ"ח של ערכים שלא היו הגיוניים שישתנו משמעותית בתוך שבוע )

א.ש. אמיתי

משתמש מקצוען
יש גם עוד פן, שודאי לא משליך על רוב המקרים, אבל צריך להילקח בחשבון.

לטרם אין מחלקת אשפוז, קיימות 3 חלופות: טיפול במקום, שחרור הבייתה או הפנייה לבי''ח.

כשאתם מגיעים לבית חולים קיימת גם האפשרות של השארה לאשפוז.
ולפעמים המחלקה ריקה, וההנהלה לוחצת, אז 'אפשר' גם לאשפז מקרים קלים יותר שבמקרים אחרים היו נשלחים הבייתה.

כך שבמידה ונתקלתם בשני מקרים עם אותה הקליניקה, ובבי''ח אשפזו ובטרם שחררו, לא בהכרח שמדובר בחסרון של האחרון.

הכלבויניק

מנהל האתר
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה