חלבי גלידת שמנת משני מרכיבים - טרנד קפוא!

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

לילי 1

משתמש מקצוען
כן 2 מיכלי שמנת מתוקה 250 מ"ל 32% שומן
הקצפה ,
ומיכל 320 גרם חלב מרוכז
אולי עניין של טעם..

זה ממש מתוק.
בגלל הכמות הגדולה של החלב המרוכז,
והיא נדרשת בשביל המרקם אז אי אפשר להפחית.
מה שכן אפשר להוסיף נותני טעם לא מתוקים כמו קקאו וקפה, ואז זה ממתן.
שמנת מתוקה 32% מכילה סוכר

תנסי עם שמנת 38%, יהיה קצת פחות מתוק
 

מ ש

משתמש פעיל
מי לא אוהב גלידת שמנת מגלידריה, או גלידה משובחת של בן אנד ג׳ריס?
כשנחשפתי לפני תקופה (ארוכה מאוד) לטרנד שכבש את האינטרנט - גלידה משני מוצרים,
ידעתי שאת זה אני אוהב.
תקופה ארוכה המתכון ישב לי בראש, החלב המרוכז שנקנה לכך המתין במזווה,
והשמנות המתוקות התחלפו במקרר.
עד שהגעתי לזה.
עוד מספר שבועות חיכתה התמונה במצלמה והקלוריות נתקעו בגוף בגלל חוסר פעילות ספורטיבית:rolleyes:
אבל לפני שבועות חשבתי שאני חייבת לשתף אתכם במתכון המושלם הזה.
יוצאת גלידה במרקם משגע כאילו היא עברה במכונת גלידה,
ובטעם שמהרגע שתטעמו לא תקנו יותר בגלידריה.
זיסלק, קצפת, ראו הוזהרתם:confused:
וכמובן - הפלוס הגדול,
ניתן להוסיך לגלידה ככל העולה על רוחכם ולגוון בטעמים.
כן ניתן להכין גלידת שמנת וניל, גלידת שמנת אוראו, גלידת שמנת ריבת חלב, גלידת שמנת שוקולד פליק,
גלידת שמנת לוטוס, גלידת שמנת פקאן או כל שלט אחר שאתם אוהבים מהגלידריה.
לשם התחלה בחרתי להוסיף לגלידה וניל טחון, זכר לגלידות של בן וג׳ריס המנוקדות בשחור.
(תקרבו את התמונה ותראו את הנקודות:p)
אז הנה הכמויות.
גלידת שמנת בשני מרכיבים:
צנצנת חלב מרוכז
2 מיכלים שמנת מתוקה.
סה טו.
מקציפים את השמנת במשך מספר דקות לקצפת רכה.
מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד ליצוב.
מוסיפים את התוספות:
תוספות אבקתיות (קפה, וניל וכו') ניתן להוסיף יחד עם החלב המרוכז.
תוספות נוזליות (ריבת חלב, שוקולד אגוזים, ממרח לוטוס, רוטב דובדבנים וכו') ניתן להוסיף עם החלב או לשייש לתוך המסה למראה מעניין כמו בגלידריות
תוספות מוצקות (אוראו, עוגיות לוטוס) שוברים גס ומקפלים לתערובת.
מוסיפה בהסתייגות שניתן בזהירות להוסיף אותם בסוף ההקצפה ולתת עוד סיבוב של המקסר, אבל רק אם מאומנים לעצור את זה בזמן, שלא ימעך יחד.
מעבירים לקופסת אכסון, עדיף כזו ארוכה, כדי שיקל עליכם ׳לגרור׳ כדורים חתיכיים.
מקפיאים מינימום 5-6 שעות, אם הגלידה קפואה מדי ממתינים מספר דקות לפני יצירת הכדורים.
יוצאת גלידה במרקם של... בעצם, כבר כתבתי הכל קודם;)
מצו״ב תמונה של גלידת וניל מוגשת עם קראמבל תפוחים לוהט.

הערות:
* טיפ לכדורים יפים: להרטיב כף גלידה במים לנעוץ בקצה הקופסא ולגרור את הכף לכל האורך. ניתן לראות בתמונה.
* מהכמות המדוברת יצאו כ15 כדורים נאים.
* למרות שמה יותר קפוא מגלידה, לא ממליצה להשהות אותה במקפיא יותר משבוע וחצי-שבועיים, אחרת המרקם אובד. משאריות ניתן להכין מילקשייק מדהים. זיסלק, כבר הזכרנו?
הכנתי מהמתכון הזה אתמול מגנומים לשבועות. תודה!
 

מגנום

משתמש סופר מקצוען
זה מעולה בתבנית מגנום.
האמת שאני מתכננת לחדש את המתכון עם הדרכה מצולמת למגנום או גלידוניות.
מקווה להספיק לפני שבועות.
בדיוק הכנתי פעם ראשונה וצילמתי.. אולי אחסוך לך את התמונות

ממיסים שוקולד חלבי עם חמאת אגוזי לוז או נוגט או משהו אחר שיתן טעם של אגוז
מקפיאים בניר אפיה וחותכים למלבנים
1717052102303.png


מכינים את הגלידה מהמתכון כאן, ושמים בחצי הגובה של התבניות
1717052158225.png

מניחים את הליבות ונועצים מקלות ארטיק
1717052233844.png

ממלאים בגלידה עד הסוף, נח להניח את התבנית על מגש או מכסה של קופסא שיהיה קל לשנע למקפיא,
וכן לכסות את התבנית עם נילון נצמד או שקית

מקפיאים להקפאה עמוקה
1717052293957.png


מחלצים את הארטיקים, ממיסים שוקולד חלבי- המסתי בערך 300 גרם שוקולד ונגיד 40 גרם חמאה
1717052369365.png


וטובלים אותם בכוס עמוקה, מקפיאים מיד
1717052429759.png

1717052404482.png

מקשטים
1717053300014.png

1717052553484.png

ו.. ביס מושלם.
(רק אני ככה? שאחליט להרוס ארטיק בשביל תמונה)
1717052483530.png


--
את שאריות השוקולד דחפתי לתבנית של פרלינים-
שוקולד בחצי הגובה, הקפאה, מילוי של קרם נוגט ועוד שוקולד מעל, מתקבלים פלינים חמודים בונוס.
בהצלחה
 
נערך לאחרונה ב:

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בדיוק הכנתי פעם ראשונה וצילמתי.. אולי אחסוך לך את התמונות

ממיסים שוקולד חלבי עם חמאת אגוזי לוז או נוגט או משהו אחר שיתן טעם של אגוז
מקפיאים בניר אפיה וחותכים למלבנים
צפה בקובץ המצורף 1667061

מכינים את הגלידה מהמתכון כאן, ושמים בחצי הגובה של התבניות
צפה בקובץ המצורף 1667062
מניחים את הליבות ונועצים מקלות ארטיק
צפה בקובץ המצורף 1667063
ממלאים בגלידה עד הסוף, נח להניח את התבנית על מגש או מכסה של קופסא שיהיה קל לשנע למקפיא,
וכן לכסות את התבנית עם נילון נצמד או שקית

מקפיאים להקפאה עמוקה
צפה בקובץ המצורף 1667064

מחלצים את הארטיקים, ממיסים שוקולד חלבי- המסתי בערך 300 גרם שוקולד ונגיד 40 גרם חמאה
צפה בקובץ המצורף 1667066

וטובלים אותם בכוס עמוקה, מקפיאים מיד
צפה בקובץ המצורף 1667068
צפה בקובץ המצורף 1667067
מקשטים
צפה בקובץ המצורף 1667078
צפה בקובץ המצורף 1667072
ו.. ביס מושלם.
(רק אני ככה? שאחליט להרוס ארטיק בשביל תמונה)
צפה בקובץ המצורף 1667069

--
את שאריות השוקולד דחפתי לתבנית של פרלינים-
שוקולד בחצי הגובה, הקפאה, מילוי של קרם נוגט ועוד שוקולד מעל, מתקבלים פלינים חמודים בונוס.
בהצלחה
מדהים!
 

mwp

משתמש מקצוען
@java יש לי 3 שאלות:
1. כמה זמן טוב במקפיא?
2. איזה כמות ריבת חלב להוסיף לשיוש?
3. אם אני מעונית לצפות בשוקלד חלבי-עם מה להמיס אותו?
תודה
 

sweet

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@java ולי יש שאלה 1:
יש שמנת מתוקה להקצפה ויש שמנת להקצפה,
למה לא להשתמש בשמנת להקצפה ואז יהיה פחות מתוק?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
1. כמה זמן טוב במקפיא?
מאוד תלוי במקפיא שלך.
בין 6 שעות ללילה, מקפיאים חזקים במיוחד - אפילו בפחות.
2. איזה כמות ריבת חלב להוסיף לשיוש?
תתחילי עם 2-3 כפות ותוסיפי אם יראה לך לא מספיק.
זה בקלות יכול להיות מתוק מדי.
3. אם אני מעונית לצפות בשוקלד חלבי-עם מה להמיס אותו?
אם יש לך חמאת קקאו - הכי טוב.
אם לא - מעט שמן או חמאה.
למה לא להשתמש בשמנת להקצפה ואז יהיה פחות מתוק?
זו בדיוק השמנת שמשתמשים בה.
(עדיין זה מתוק)
 

sweet

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
גלידת שמנת בשני מרכיבים:
צנצנת חלב מרוכז
2 מיכלים שמנת מתוקה.
רשמת בתחילת האשכול שמנת מתוקה
השאלה שלי למה להשתמש במתוקה אם יוצא מידי מתוק? לא עדיף להשתמש ברגילה?
1717082047560.png

1717082070762.png
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
רשמת בתחילת האשכול שמנת מתוקה
השאלה שלי למה להשתמש במתוקה אם יוצא מידי מתוק? לא עדיף להשתמש ברגילה?
צפה בקובץ המצורף 1667492
צפה בקובץ המצורף 1667496
צודקת, טעות שלי.
התכוונתי לעליונה שגם לה מקובל לקרוא שמנת מתוקה.
(בשניה אני לא משתמשת אף פעם, אז לא חשבתי שצריך להדגיש.)
 

sweet

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני קוראת להן
שמנת להקצפה
ושמנת מתוקה
:)
 

sweet

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
את יודעת להגיד כמה מיני מגנומים יוצא מהכמות שרשמת בתחילת האשכול?
 

mwp

משתמש מקצוען
מאוד תלוי במקפיא שלך.
בין 6 שעות ללילה, מקפיאים חזקים במיוחד - אפילו בפחות.

תתחילי עם 2-3 כפות ותוסיפי אם יראה לך לא מספיק.
זה בקלות יכול להיות מתוק מדי.

אם יש לך חמאת קקאו - הכי טוב.
אם לא - מעט שמן או חמאה.

זו בדיוק השמנת שמשתמשים בה.
(עדיין זה מתוק)
תודה
לגבי ההקפאה -
שאלתי כמה זמן זה בסדר לשמירה במקפיא...
 

SARAM618

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בדיוק הכנתי פעם ראשונה וצילמתי.. אולי אחסוך לך את התמונות

ממיסים שוקולד חלבי עם חמאת אגוזי לוז או נוגט או משהו אחר שיתן טעם של אגוז
מקפיאים בניר אפיה וחותכים למלבנים
תודה ענקית על ההדרכה המצולמת ,
עשית לי חשק ענק לעשות גם,

שאלה איזה טעם עשית בגלידה?
אני מתלבטת איזה טעם לא יהיה חזק מידי עם השוקולד באמצע.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תודה
לגבי ההקפאה -
שאלתי כמה זמן זה בסדר לשמירה במקפיא...
אחרי משהו כמו 10 ימים או יותר זה מתחיל לדעתי לאבד את המרקם.
אבל יש כאלו ששומרים אפילו 3 שבועות.
אגב, אם זה מאבד מרקם - אפשר פשוט להכין מילקשייק.
 
  • תודה
Reactions: mwp

חמוצית

משתמש רשום
אם ממלאים בגלידה הזו תבניות מגנום- הארטיקים יוצאים 'קשיחים' מספיק ויוצאים בקלות?
היא לא רכה מידי לזה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה