דרוש מידע בת סמינר שהחברה הכי טובה שלה יצאה לתרבות רעה

מצב
הנושא נעול.

קוויק

משתמש מקצוען
בלת"ק
אבל לצערי מסיפור קרוב מאד,

לפני שאת מאמינה לאמא שספרה ומסיקה מסקנות ופועלת פעולות, תבדקי את המידע!!!!

אל תעשי כלום כלום כלום, בלי לוודא ולברר לעומק מול מה את מתמודדת

הרבה פעמים ההיא שמעה מההיא וההיא מההיא, וילדה שראתה סרט הופכת להיות יצאה לתרבות רעה :(

בהצלחה רבה במה שתעשי.

פרפרזה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
לא רואה את עצמי כזה חכם להביע דעה בעניינים כאלו, אבל יש לי רעיון לכיוון פעולה אפשרי.
להפנות את עיקר תשומת הלב לתפילה על החברה. זה ישדר לבת בדרך חיובית סלידה מדרכה הקלוקלת, ומי יודע, אולי התפילות תיעננה ותצאו מורווחות מכל הצדדים.

נ.ס.

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
לא יודעת מה המצב של החברה, כמה זמן היא ככה.. (התביישתי לשאול את האמא ההיא שתבין שאני לא יודעת כלום..)
מה רמת הקשר שלהם מאז שהיא ככה..
אז עכשיו לטובת ביתך היקרה !!!
הסירי את הבושה וגשי אל האמא הזאת ותוציאי ממנה כל פרט שאת יכולה לקבל לתמונת מצב ברורה יותר כלפי סיפור זה !!!!
כעת זה לא הזמן לבושה את צריכה לפעול ולבדוק מה קורה בדיוק ,[והכל כמובן ללא ידיעת הילדה לע''ע]

ושוב ושוב לפני שיחה עם הילדה ולפני כל משהו ישיר עם הילדה פשוט שווה לך לפנות לייעוץ עם אישי /נשות חינוך שפשוט מתמחים בתחום ורק תרוויחי שתדעי לנהוג נכון ובריא לך ולילדתך....

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
@ניאגרה
את מעודדת אותי לדבר אחד- לשמור על קשר קרוב עם הבנות שלנו.
לפעמים זה ממש קשה. הן משדרות ריחוק, מבסוטיות עם החברות ורק איתן, .. ויש לי נסיון עם בת 14 שממש לא קל איתה אבל כל פעם שאני כן מצליחה לעשות איזה יציאה איתה או שיחה קלילה על כלום או אפייה יחד. כל פעם זה אתגר שאני כל כך שמחה שהצלחתי בו ושהיה לנו כמה דקות ברוח טובה. אני רואה מהסיפור הזה שוב כמה זה חשובבב. שנשמע על דברים שקורים - מהילדים שלנו ולא מבחוץ.
וכמובן כמובן שזה מצריך לחשוב טוב טוב איך מגיבים לסיפורים הפחות פוטוגניים שהן משתפות. כדי שימשיכו גם בעתיד (תקף כמובן גם לבנים)
הרבה הצלחה ונחתתתתת
נכון מאוד!
הרב פנחס ברייער מרבה לדבר על הנושא, איך יוצרים קשר בריא ם הילדים וכמה שווה ההשקעה בזה לאורך שנים..

כמה זה מלחיץ הדברים הללו..

שה' יכוון אתכם בעצה טובה ושתראו רק נחת מכל יו"ח.

תמר אביטבול

תמר צלמת מאסטרית בניו בורן, צילומי חוץ ומשפחה.
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
קשה לקרוא את הכול, זה כואב
מהסתכלות של בחורת סמינר שבחורה מחזור מעלי יצאה מהסמינר בשמועות לא מרנינות
אני רואה את החברה הטובה שלה {שאולי זו בתך} עצובה היא נראית בודדה כזו
כאילו לקחו ממנה את החיות שלה,
אני חושבת כמו שרבות כתבו פה שצריך לתת לה אהבה להראות לה אותה
לדאוג שתיהיה עסוקה מאד,
אם היא סגנון של ילדה חזקה יותר שפחות נמשכת יותר עומדת על שלה אז אפשר לאפשר לה לשמור על קשר [אולי]
אבל אם אחת שהחברה משפיעה עליה מאד תרחיקי אותה מהבחורה שנשרה זה יכול להזיק לה מאד
ושאלת איך לדבר איתה
פשוט תשאלי אותה על אותה חברה בשיחה ישרה תאמרי לה שפגשת אמא של בת וספרי לה הכול
תגידי לה שאת פה בשביל לעזור לה, להבין את הקשים שהיו לה , את התמודדות שעברה ועדין עוברת
תתעניני אצלה איך בסמינר, אם נשארו לה חברות או שהיא לבד, איך הרגשות שלה, ספרי לה אולי חויות שהיו
לך כשהיית בסמינר, תספרי על קשים והיא תספר לך גם וככה תוכל לשחרר

וכמובן התפילה עוזרת הכי שבעולם
ואמונה ותקווה שהכול יהיה לטובה
שיהיה בהצלחה

[מקווה שזה בסדר איך שנכתב...

פפרר

משתמש מקצוען
אז עכשיו לטובת ביתך היקרה !!!
הסירי את הבושה וגשי אל האמא הזאת ותוציאי ממנה כל פרט שאת יכולה לקבל לתמונת מצב ברורה יותר כלפי סיפור זה !!!!
כעת זה לא הזמן לבושה את צריכה לפעול ולבדוק מה קורה בדיוק ,[והכל כמובן ללא ידיעת הילדה לע''ע]

ושוב ושוב לפני שיחה עם הילדה ולפני כל משהו ישיר עם הילדה פשוט שווה לך לפנות לייעוץ עם אישי /נשות חינוך שפשוט מתמחים בתחום ורק תרוויחי שתדעי לנהוג נכון ובריא לך ולילדתך....
כל מילה !

ביילי צ

משתמש רשום
בלת"ק
אבל לצערי מסיפור קרוב מאד,

לפני שאת מאמינה לאמא שספרה ומסיקה מסקנות ופועלת פעולות, תבדקי את המידע!!!!

אל תעשי כלום כלום כלום, בלי לוודא ולברר לעומק מול מה את מתמודדת

הרבה פעמים ההיא שמעה מההיא וההיא מההיא, וילדה שראתה סרט הופכת להיות יצאה לתרבות רעה :(

בהצלחה רבה במה שתעשי.
נכון מאוד לא הרי ההגדרה של תרבות רעה אצל משפחות מאוד אדוקות חסידי סטמר שאם הבן הצביע לבחירות הטמאות זה סוף העולם למשפחות פתוחות שגם אם הבן קנה ח"ו אייפון זה לא כ"כ מחריד אותם תבררי טוב טוב מה בדיוק קורה עם אותה בחורה לפעמים זה לשון הרע בגלל שאיזה יאכנע ראתה אותה לדבר עם איזה בחור שבמקרה הוא בן דודה שעצר אותה ברחוב ולא היה נעים לה להתעלם
אם זה באמת תרבות רעה דבר ראשון להוזיל דמעות בהדלקת נרות שבת
ולמעשה מה לעשות - קטונתי

ספרינגית

משתמש מקצוען
@ניאגרה
את מעודדת אותי לדבר אחד- לשמור על קשר קרוב עם הבנות שלנו.
לפעמים זה ממש קשה. הן משדרות ריחוק, מבסוטיות עם החברות ורק איתן, .. ויש לי נסיון עם בת 14 שממש לא קל איתה אבל כל פעם שאני כן מצליחה לעשות איזה יציאה איתה או שיחה קלילה על כלום או אפייה יחד. כל פעם זה אתגר שאני כל כך שמחה שהצלחתי בו ושהיה לנו כמה דקות ברוח טובה. אני רואה מהסיפור הזה שוב כמה זה חשובבב. שנשמע על דברים שקורים - מהילדים שלנו ולא מבחוץ.
וכמובן כמובן שזה מצריך לחשוב טוב טוב איך מגיבים לסיפורים הפחות פוטוגניים שהן משתפות. כדי שימשיכו גם בעתיד (תקף כמובן גם לבנים)
הרבה הצלחה ונחתתתתת
@SHILATI
@HennyS
@נ.ס.
@ניאגרה
@geekית מחשבים

אפרופו הנ"ל מה שכתבתי אתמול- אתמול בערב הבת שלי ראתה פרסום של |להודות ולהלל של עריית ירושלים בחנוכה
והציעה אולי נלך
אני כל כך שמחה שהיא רוצה שאני אבוא איתה. זה הזדמנות פז בשבילי.
דא עקא שאין כרטיסים לקניה.
אולי למישהו/י כאן יהיה 2-3 כרטיסים למכור לי?????
* * * * בואו נשתדל להשקיע בקשר לפני שיהיה אל חזור... * * * *

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
שוחחתי עם בתי (כיתה י"א) על השאלה שנידונה כאן.
היא אומרת לי: "יואו... עכשיו זה יהיה הכי גרוע אם ההורים יתחילו לגשש אחרי הבת הזו שאולי היא 'נדבקה' מהחברה. מסכנה, גם ככה קשה לה.
אני במקומה הייתי הולכת לדבר על זה עם המורה".
ואז תארה לי כי לאחרונה חברתה מהכתה סיפרה לה על שתי בנות הגרות באזורה שבבוקר הן תלמידות סמינר מהתקנון, אחר הצהרים נראות הרבה יותר גרוע, משוחחות על דברים שהיא לא רוצה לשמוע נעלבות שהיא לא מצטרפת אליהן, והיא לא יודעת מה לעשות.
מה עשתה בתי? היה להן "יום חינוך" בסמינר. היא דברה על כך עם המורה והודיעה שהיא "מבחוץ", לא קשורה למעשה, ואין לה קשר לבנות, אבל שהמורה תהיה מודעת למצב ותראה איך לעזור לכל הנוגעות בדבר.
אחר כך יידעה את אותה בת ובקשה ממנה שלא תכעס עליה שהיא דברה עם המורה. ובהחלט הוקל לבת.
(יש להן מחנכת חכמה מאוד וקשובה מאוד ב"ה)

אין לי מושג איך צוות הסמינר, האם הוא חכם קשוב ורגיש ואולי יוכל לעזור, אבל זו נקודה שכדאי לחשוב עליה.

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
@ספרינגית יקרה, הייתי שמחה להביא לך לו היה לי, אני לא ירושלמית :)
כל הכבוד!
זה כ"כ מלמד את כולנו לזכור לפקוח עין על האוצרות היקרים בתבל, עם המון אהבה!
הרבה נחת לכולם!

מצוי

משתמש מקצוען
לצאת עם הבת ליום/ חלק מיום למסעדה יום תפילה קניות עם עצירה לאכילה מקרבת במקום נעים /לשבת ליד הים , אולי אפילו בחנוכה

ולדבר איתה כך למשל:
להעלות את הנושא
ולהביע אמפתיה לרגשות גם בלי שהיא אומרת אותם

אפשר להתחיל בלספר ששמעתי על כך הייתי בהלם .
וזה מערער ומבלבל מאד
מצד אחד היה קשר יפה עם הרבה רגעים יפים
מצד שני החברה בחרה בדרך אחרת ---
וכאן להרהר ולהתרכז במנה שבצלחת
ולתת לה להשחיל מה שהיא חושבת
ביחד לדרך האחרת , ביחס לקשר , ביחס לכל הרגשות שעולים סביב זה.
וכשלא מפחדים לגעת במקום המבלבל הזה ביחד .
ואת הפחד לשים הכי בצד
היא תחוש בטוחה יותר להביע רגשות , כי לא יכנסו להיסטריה
ולא להתקפה גם אם היא תגיד שהיא לא יכולה לוותר על הקשר
אבל חשוב לדעת את זה
ולא צאת ראש בראש , כי זה ימהר תהליך שלילי חלילה --
והיה ואכן הכיוון שהיא מאד רוצה ללכת בדרכה של החברה או לשמור על קשר וכד'..
לזה כדאי להתכונן מראש עם עצה של מומחים בחינוך .

להתפלל הרבה! ולעשות מעשים טובים שה' ישמור עליה .

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
@SHILATI
@HennyS
@נ.ס.
@ניאגרה
@geekית מחשבים

אפרופו הנ"ל מה שכתבתי אתמול- אתמול בערב הבת שלי ראתה פרסום של |להודות ולהלל של עריית ירושלים בחנוכה
והציעה אולי נלך
תבדקו כאן אולי יהיה מי שיוכל לעזור

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
כשחברה שלי הכי טובה בכיתה י"א התקלקלה ואחרי כחודש העיפו אותה מהסמינר (יצאה עם בחורים, ג'ינסים, עגילים באף וחמש בכל אוזן וכו')...
המשבר הכי קשה שהיה לי בכל הסיפור, זה ההאשמה שאבי ואימי היקרים הסתובבו איתה.
שאילו הם היו משגיחים יותר. ואילו הם היו אומרים לי ככה וככה ואילו הם היו בודקים יותר לעומק כל חברה שאני בקשר איתה (דבר שלא מציאותי בכלל כשיש כמה בנות שלומדות בסמינר ויש אוקיינוס של בנות בכל מחזור).
והמתח אוי המתח שעד היום מעלה לי דמעות להזכר במתח שהורי היו נתונים, אולי היא כבר השפיעה עליי ואולי אני כבר גם (לא רוצה להוציא מהפה את ההמשך..) ומי יודע מה יהיה וכמה החברה כבר הזיקה, וכל אחות שהייתה אומרת איזה משפט או רבה איתי הם היו בטוחים שאני כבר בורחת לחפש את האושר ברחוב..
פליז אמא יקרה תחסכי את זה מהבת שלך! תסמכי עליה! תאהבי אותה! ותאמיני בה שהיא טובה ויראת ה'! (לא חייבים לבטא את זה במילים, תאמיני לי שאנו מבינים יופי מה את משדרת ומה את חושבת).
תודה לה' שהיה לי סבא יקר שהייתי הולכת הרבה לעזור לו ולסבתא והיה לי לאוזן קשבת שהבין והכיל וכאב וחיזק כל כך הרבה חיזק אותי ואת הורי באמונה וביטחון בה' שאין לנו שליטה על הבחירות של אחרים ועל הנזקים (או הרווחים) שקורים בהשגחה מלמעלה, כי אין אדם נוקף אצבע למטה אלא אם כן הכריזו מלמעלה. ושום דבר לא יכול להועיל או להזיק, לחשל או לנשל אותנו מנכסינו הרוחניים בלי בחירה בטוב או ברע של האדם עצמו.
כולם כאן הציעו תפילות, כמה צריך תפילות! אוי כל כך הרבה תפילות צריך!
אבל העיניים האדומות של אימי והסגולות סביב השעון שהיא עשתה כדי לשמור עליי העיקו עלי והכאיבו לי כל כך.
רוצה להתפלל עליה? תתפללי עליה. אל תפסיקי להתפלל. בהדלקת נרות שבת, מול נרות חנוכה, בכותל, בספר תחינות ותהילים אבל תדאגי שלא תרגיש שהיא המושא לרחמים ותפילות כרגע.
אמא יקרה, ה' הפקיד בידיך פקדון שמרי עליו! ה' מאמין בך ובטוח בך שתעשי את תפקידך הכי טוב ושתצליחי! אחרת ה' לא היה מנסה אותך ואת ביתך בניסיון הזה. אני מאמינה בך שתצליחי ושולחת לך מכאן הרבה כוח!
בתפילה ובברכה שהתקופה תעבור בשלום רגוע ושמח בלי נזקים ועם הרבה תועלת!

א. כהנא

משתמש מקצוען
שוחחתי עם בתי (כיתה י"א) על השאלה שנידונה כאן.
היא אומרת לי: "יואו... עכשיו זה יהיה הכי גרוע אם ההורים יתחילו לגשש אחרי הבת הזו שאולי היא 'נדבקה' מהחברה. מסכנה, גם ככה קשה לה.
אני במקומה הייתי הולכת לדבר על זה עם המורה".
ואז תארה לי כי לאחרונה חברתה מהכתה סיפרה לה על שתי בנות הגרות באזורה שבבוקר הן תלמידות סמינר מהתקנון, אחר הצהרים נראות הרבה יותר גרוע, משוחחות על דברים שהיא לא רוצה לשמוע נעלבות שהיא לא מצטרפת אליהן, והיא לא יודעת מה לעשות.
מה עשתה בתי? היה להן "יום חינוך" בסמינר. היא דברה על כך עם המורה והודיעה שהיא "מבחוץ", לא קשורה למעשה, ואין לה קשר לבנות, אבל שהמורה תהיה מודעת למצב ותראה איך לעזור לכל הנוגעות בדבר.
אחר כך יידעה את אותה בת ובקשה ממנה שלא תכעס עליה שהיא דברה עם המורה. ובהחלט הוקל לבת.
(יש להן מחנכת חכמה מאוד וקשובה מאוד ב"ה)

אין לי מושג איך צוות הסמינר, האם הוא חכם קשוב ורגיש ואולי יוכל לעזור, אבל זו נקודה שכדאי לחשוב עליה.
יכול להיות שבמקרה הזה זה היה נכון
אבל זהירות! זהירות! זהירות!
לדעתי הצעד האחרון אמור להיות פניה לצוות חינוכי
לצערנו טובת המוסד עומדת לנגד עיניהם לפעמים יותר מטובת הבנות, וזה יכול להזיק לבת שניגשה בתמימות לקבל עזרה, ועכשיו יסמנו אותה.
כדאי להיעזר בכל אחד אחר בסביבה לפני הסמינר
זו אופציה אחרונה!

HennyS

משתמש מקצוען
@SHILATI
@HennyS
@נ.ס.
@ניאגרה
@geekית מחשבים

והציעה אולי נלך
סורי,
אין לי :(
בהצלחה רבה!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה