דרוש מידע בת סמינר שהחברה הכי טובה שלה יצאה לתרבות רעה

מצב
הנושא נעול.

ברוך2020

משתמש פעיל
בכוח שום דבר לא ילך!!!
אני חושבת- להגביר אצלה את המודעות, לדבר איתה הרבה על הנושא, ולתת לה הרגשה(ולא רק) שהיא יכולה להשפיע טוב על החברה הזו, אבל לסייג שזה לא התפקיד שלה בעולם, כל שיחה בגובה העיניים עם הבחורה לתת לה הרגשה של- את יכולה לומר ולשתף מה שאת רוצה כולל דברים שאולי לא ימצאו חן בעיני, ולהוביל את השיחות למהלך שאת רוצה, למשל:"כן, כך קורה להרבה בנות שיורדות מהדרך" או להגיב"וואו, איך היא מבולבלת" וכן על זו הדרך.
וככל שתעשי מזה יותר עסק, ותשדרי לה-את עלולה ליפול, את תשיגי את התוצאה ההפוכה!
בתור בוגרת סמינר- יכולה להגיד לך שהתחברתי לבחורה קצט יותר בעיתית מבחינה רוחנית, וכשחזרתי הביתה וסיפרתי לאמא שלי שהצוות חושש שאני יושפע ממנה לרעה, היא אמרה לי"את תשפיעי עליה, לא היא עליך" וכך היה!!!
ועד היום אני חברה טובה שלה- והיא עצמה מודה בזה שא"א לתאר כמה זה שמר וחיזק אותה רוחנית הקשר ביננו.
וזה בזכות האמון שאמא שלי נתנה בי, וכן, הצוות ניסה לחבל לנו בקשר- וזה רק חיזק אותו.
בהצלחה!!

י"כ

משתמש מקצוען
אני דווקא היית מציע לדבר על מישהו שלישי שירד מהדרך ושניכם מכירות (לצערינו יש הרבה כאלה בשנים האחרונות)
ואז להשחיל לה אמונה, וכמה מסכנים אותם אנשים ודרך זה לראות האם היא משתפת על אותה חברה, אם כן מצויין, ואז האמא תפקידה לשמוע להשתתף להכיל ולשאול איך זה עובר עליה.
אם היא לא תשתף זה קצת בעייתי זה אומר שהיא קצת במגננה על החברה ההיא, ושם צריך לפתוח את זה בצורה רגועה ונינוחה, ראיתי את החברה שלך היא השתנתה, מה עובר עליה, לשבת קצת על הרגש, דופק את המשפחה, מסכנים ההורים שלה וכו'.
כמובן להתפלל כל הזמן.

מתכנתת בנשמה

משתמש צעיר
בלת"ק חלקי

לשבת עם הבת לשיחה במקום רגוע ונעים,
להגיד לה בסגנון הזה:
את יודעת, שמעתי ש-X ממש ...
היה לי חבל לשמוע את זה ממישהי אחרת, לא זוכרת שסיפרת לי את זה...
את יודעת שממש אני מרחמת עליה, לא יודעת מה היא עברה עד שהגיעה למצב הזה... ובחרה לעשות צעד כ"כ משמעותי
אני לא אאסור עלייך את הקשר איתה, כי אני סומכת עלייך שאת בחורה גדולה וחכמה,
את יודעת שאין דרך יותר טובה לאדם מדרך התורה, תראי את הבית שלנו...
אם את רוצה לספר- אני אשמח לשמוע מה את חושבת עליה, איך את מרגישה עם זה...

והמון תפילה
ממה שכן קראתי כאן - אמרו שזה תלוי בקשר בין האם לבת. לא ראיתי צורך לציין את זה שוב.

ביקורת, הערה.

שליטה.

הטפה.
בעיני צורת דיבור כזאת לא תתקבל.

חשבתי שזה יהיה ברור מאליו. מסתבר שלא

תקראי את זה מהתחלה. כמה שינויים קטנים ב:
נימה.
טון.
צורת הגישה.
המבט של האמא בעיניים.
אמא שאומרת לבת שלה שהיא סומכת עליה.
על שיקול דעת בוגר וחכם שיש לה.
ולפני הכול- שהאמא מאמינה בזה! בלב שלם!
לבוא רגועה. כל אמא יודעת שאין לה שליטה על הבת שלה. היא יצור עצמאי, והשם נתן לה בחירה חופשית.

לא לבוא מתוך לחץ. כשהאמא לחוצה- זה השדר שהבת תקבל. בדיוק כמו ש @יראת שמימדיגע רעבצין תיארה לנו... ואז - לא הרווחנו כלום...

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בלתק
זה קרה לי בגיל 16
ואסרו עלי מכל וכל
כולל איומים והפחדות מטעם הסמינר והוועדה הרוחנית (אמרו לי ששמו לי מעקב על הפלאפון ועל השיחה הראשונה איתה, אני מסולקת לאלתר...)
בזמנו זה היה קשה בטירוף, הרגשתי בוגדת, היא התקשרה ולא עניתי
באה מולי ברחוב, ועברתי כביש

כיום אני חושבת שזה היה הדבר הכי נכון לעשות
לא יודעת אם הייתי באותו מקום שאני בו היום, אם הייתי ממשיכה בקשר איתה

חיה ארנטרוי

משתמש פעיל
כותבת מנסיון את מה שכבר כתבו פה
אין טעם לאסור ולהגביל, אם הילדה רוצה בקשר זה רק יגרום לה לעשות את זה מאחורי הגב..
במקרה שאני הכרתי עם הזמן הקשר הלך ופחת והיום אין שום קשר.
בלתק
זה קרה לי בגיל 16
ואסרו עלי מכל וכל
כולל איומים והפחדות מטעם הסמינר והוועדה הרוחנית (אמרו לי ששמו לי מעקב על הפלאפון ועל השיחה הראשונה איתה, אני מסולקת לאלתר...)
בזמנו זה היה קשה בטירוף, הרגשתי בוגדת, היא התקשרה ולא עניתי
באה מולי ברחוב, ועברתי כביש

כיום אני חושבת שזה היה הדבר הכי נכון לעשות
לא יודעת אם הייתי באותו מקום שאני בו היום, אם הייתי ממשיכה בקשר איתה
יש כאן שני תגובות אחד אחרי השני
וכל אחת כותבת מהזווית שלה
ז"א שאי אפשר באמת לשפוט ממקרה אחד לחבירו
כל מקרה וכל בחורה לגופו של ענין

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
בלת"ק
להפנות את עיקר תשומת הלב לתפילה על החברה. זה ישדר לבת בדרך חיובית סלידה מדרכה הקלוקלת, ומי יודע, אולי התפילות תיעננה ותצאו מורווחות מכל הצדדים.
ידוע לי על מקרה בסמינר שעל בת שהתחתנה בי"ב ושבועיים אחרי החתונה עזבה את הדרך והתגרשה כמובן....
ואז נכנסו להודיע לבנות בכיתה שיש לנתק איתה כל קשר!
וגם אמרו להם לא להתפלל עליה, כי ברגע שמתפללים על מישהו אנחנו משאירים אותו קרוב לרגש שלנו
ואת זה רצו למנוע.
אז כדאי לחשוב גם בכיוון כזה.......

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
חברה שלי ירדה מהדרך, אמנם בגיל מבוגר יותר, אחרי הסמינר (אבל לפני שהתחתנו). שמרנו על קשר איתה כל החברות הקרובות. האמנו שרק ככה יש סיכוי שתחזור.
היא אמנם לצערינו לא חזרה, (הלוואי שעוד תשוב נושא אחר אבל האמת היא שהמציאות החברתית יוצרת מצב שזה לא אפשרי), אבל לא חושבת שנפגענו בכלל. היה קשה, קשה מאוד! לפעמים אבל לא נפגענו רוחנית בכלל.
כל מקרה לעניינו והיסטריה בוודאות מזיקה.

יעל זלמנוביץ

משתמש מקצוען
ידוע לי על מקרה בסמינר שעל בת שהתחתנה בי"ב ושבועיים אחרי החתונה עזבה את הדרך והתגרשה כמובן....
ואז נכנסו להודיע לבנות בכיתה שיש לנתק איתה כל קשר!
וגם אמרו להם לא להתפלל עליה, כי ברגע שמתפללים על מישהו אנחנו משאירים אותו קרוב לרגש שלנו
ואת זה רצו למנוע.
אז כדאי לחשוב גם בכיוון כזה.......
אוי ואבוי
בושה למוסד כזה שקורא לעצמו חינוכי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אז גם לא להתפלל ברפאינו על אדם חילוני שמא נפשי תקשר בנפשו?????
עד היכן???? תפילה אמורה להיות טהורה ואם הם היו מאמינים באמת בתפילה אותה אחת הייתה חוזרת ואז לא היה צריך לאסור את הקשר איתה.

פלמוניה

משתמש מקצוען
אני מכירה מקרה דומה של זוג חברות, אחת מהן עזבה את הדרך והשנייה היתה עם רגל פה רגל שם למרות שלא ראו דבר בחוץ.
כשההורים של השנייה גילו את המצב האמא טסה עם הבת ל3 שבועות לחו"ל.
הם אמרו לה בכנות שזה גם כדי לעזור לה להתנתק מהחברה אם כי הם לא אוסרים עליה את הקשר אבל הם ממליצים לה לעשות כך. ויודעים שזה קשה עד בלתי אפשרי לעשות זאת בנתונים הקיימים.
ובעיקר בשבילה- שעברה ועוברת טלטלה קשה כל כך
וכמובן כדי לחזק את הקשר עם האמא
זו משפחה ברוכת ילדים ובמצב כלכלי דחוק כאלו שמעולם לא יצאו מהארץ.
הידיעה שההורים שלה ראו אותה, בתוך הכאוס הזה, והמאמץ העצום שלהם לעזור לה, להקל עליה ולשמח אותה בלי לנסות לחנך אותה, הניתוק המוחלט ל3 שבועות והחוויות החדשות והמסעירות שחוותה וכמובן הקשר החם והטוב שהתפתח בינה לבין אמא שלה הביא אותה למקום טוב מאד ב"ה, והיא היום אשה ערכית ומיוחדת מאד!

מקסיקני

משתמש פעיל
אני דווקא היית מציע לדבר על מישהו שלישי שירד מהדרך ושניכם מכירות (לצערינו יש הרבה כאלה בשנים האחרונות)
ואז להשחיל לה אמונה, וכמה מסכנים אותם אנשים ודרך זה לראות האם היא משתפת על אותה חברה, אם כן מצויין, ואז האמא תפקידה לשמוע להשתתף להכיל ולשאול איך זה עובר עליה.
אם היא לא תשתף זה קצת בעייתי זה אומר שהיא קצת במגננה על החברה ההיא, ושם צריך לפתוח את זה בצורה רגועה ונינוחה, ראיתי את החברה שלך היא השתנתה, מה עובר עליה, לשבת קצת על הרגש, דופק את המשפחה, מסכנים ההורים שלה וכו'.
כמובן להתפלל כל הזמן.
היא תבין שמנסים לרמז לה!
והיא גם תרגיש שלא סומכים עליה, ושחושדים בה שיש לה רצון לחקות את החברה שלה
זה יכול לפגוע בה אישית!!!

אפרת ;)

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
שמעתי על זה היום דרך אמא של חברה משותפת, עדיין לא דיברתי מילה עם הילדה

לא יודעת מה לעשות? מה לומר לה?
האם לאסור עליה להיות איתה בקשר או שרק יגרום לה להישאר בקשר מאחורי הגב? (מה שככל הנראה קורה כרגע..)
בלת"ק.

מנסיון אישי, קרה לי גם.

בגיל 16. חברה שלי מהיסודי שגרה דקה מהבית שלי, והיינו חברות.... אי אפשר לתאר איזו חברות. עברנו משהו מטורף עם חברה נוספת (סיפור משפחתי קשה) שזה סיפור הזוי בפני עצמו, מה שגרם לקשר שלנו להיות משהו לא סתם... היינו חברות בנשמה!
לאט לאט אחזתי שמשהו שם לא ממש בסדר... והיה לי מאד קשה עם זה, אבל תכלס לא עשיתי עם זה כלום. השלתי את עצמי... הקשר ביננו נמשך. יום אחד אמא שלי דברה איתי, בצורה נעימה, הסבירה לי את הבעיתיות שבדבר, אבל לא באה אלי בצורה שזהו אוסרים עלייך, עוקבים אחרי השיחות שלך וכו. אלא בצורה רגועה, כאל משהי בוגרת שיכולה להבין ולשלוט בעצמה.
באופן מקרי (בררתי עם אמא שלי שהיא תאמה את זה ;)) מורה שהיה לי יחסית קשר קרוב איתה דיברה איתי גם על הנושא.
ת'כלס היה לי שבוע מזעזע של התחבטויות וקושי מטורף, אבל בסופו הבנתי... הקשר ירד מאד כיוון שמצידי לא הגיע כלום, אבל נגיד ראיתי אותה ברחוב זה היה שלום, מה קורה? והמשכתי ללכת, אפילו לא עצרתי... ועד שזה נגמר.
הייתי (ועדיין...) מתפללת עליה, שתחזור למוטב ושאלוקים יעזור לה. זה הדבר היחיד שניחם אותי.

ת'כלס, תדברי עם הבת, תגידי לה שהבנת שהמצב של הבת ההיא לא אי אי אי... תסבירי לה למה לא כדאי לה, למה זה שהיא תתנתק יועיל רק לה. ותאמיני לי שבסופו של דבר היא תבין לבד (כמובן אחרי שיחה או משהו שיטלטל אותה בנושא). תראי לה אהבה, שהיא לא לבד ואת תעזרי, ואת פה בשבילה בשביל כל דבר שהיא תצטרך.
וכמובן תפילווווווות.

בהצלחה רבה רבה!

אפרת ;)

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
חברה שלי ירדה מהדרך, אמנם בגיל מבוגר יותר, אחרי הסמינר (אבל לפני שהתחתנו). שמרנו על קשר איתה כל החברות הקרובות. האמנו שרק ככה יש סיכוי שתחזור.
היא אמנם לצערינו לא חזרה, (הלוואי שעוד תשוב נושא אחר אבל האמת היא שהמציאות החברתית יוצרת מצב שזה לא אפשרי), אבל לא חושבת שנפגענו בכלל. היה קשה, קשה מאוד! לפעמים אבל לא נפגענו רוחנית בכלל.
כל מקרה לעניינו והיסטריה בוודאות מזיקה.
זה גיל אחר.
את כבר אחרי הסמינר, את משהי אחרת ממשהי שהיא באמצע טלטת הנעורים.
לא כ"כ חושבת שזה בר השוואה....

avim10

משתמש מקצוען
אוי ואבוי
בושה למוסד כזה שקורא לעצמו חינוכי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אז גם לא להתפלל ברפאינו על אדם חילוני שמא נפשי תקשר בנפשו?????
עד היכן???? תפילה אמורה להיות טהורה ואם הם היו מאמינים באמת בתפילה אותה אחת הייתה חוזרת ואז לא היה צריך לאסור את הקשר איתה.
כמדומני שאת זו שכתבת לפני כמה ימים על כך שחשוב להתייעץ עם רב על כל דבר, לא?
ומה נראה לך, המורה או המנהל/ת נתנו את ההוראה הזו ללא התייעצות עם רב? אני הייתי מהמר על כך שזו הוראה מאחד מגדולי הדור אפילו.
וכמובן שהדוגמא שלך לא רלוונטית לחלוטין, אינה דומה תפילה על מישהי שהקשר איתה כבר קיים, וניתוק הקשר איתה נדרש, וגורם טלטלה לנפש הצעירה והסוערת של בת הנעורים, לתפילה על אדם חילוני כלשהו, בלי קשר לאירוע מסעיר שכזה.
ובחזרה לראשית הדברים - היה ראוי שלפני שאת כותבת "בושה" עם 15 סימני קריאה על אנשים שעושים כמיטב הבנתם במסירות רבה ומשקיעים בחינוך ילדינו, וגם מתייעצים בשאלות עם גדולי תורה, תאמצי קצת צניעות ותלכי אולי לשאול בעצמך אם אין צדק בהוראה. (טוב, ברור שאין טעם בשאלה כזו כשהיא לא מעשית עם פרטים ספציפיים אלא תיאורטית, אבל הרעיון מובן...).

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה