בשרי בשר מס' 2

(:chavi:)

משתמש פעיל
אשמח למתכון לבשר מס' 2 שמתאים לליל שבת
שיהיה עם הרבה רוטב ויצא רך!!!
מה השיטת בישול המומלצת?
ומתכון- כמובן.

תודה רבה
ושבת שלום
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
קודם כל לסגור את הבשר, שיישאר עסיסי ורטוב,
לצרוב בשמן חם את כל הצדדים של הנתח כשתי דקות.

אח"כ להוציא את החתיכה ולהניח בצד.
לטגן בצל עד שנהיה שקוף.
להוסיף עיגולי גזר מגזר אחד או שתיים, כמות יפה של יין לבן\אדום,
מוסקט, פלפל אנגלי, טימין, רוזמרין, מעט פלפל שחור ומלח.

ניתן להוסיף מעט! מים, עד שלפחות חצי מהנתח מכוסה נוזלים.
להרתיח, וכל חצי שעה להפוך את הנתח שיתבשל ברוטב.
אחרי 3\4 שעות הבשר מוכן.
לא לפרוס.

להכניס למקר, עדיף ללילה, או עד שהבשר קר לגמרי, ועם סכין חדה לפרוס לפרוסות.
אם אוכלים בליל שבת-להשאיר על פלטה תבנית עם רוטב ופרוסות מסודרות בתוכה.
בתאבון ושבת שלום!
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
יש מצב שבשר 2 יצא רך?
זכור לי שצריך ללעוס אותו עד שהמשיח מגיע...
אין לי כלום בפה עכשיו, ואכלתי מס' 2 כמה פעמים בחיי.
תלוי איך עושים אותו, הוא יכול להיות מעולה!
 

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
בסיר כבד שמתאים לתנור
צורבים משני הצדדים במחבת עם שמן
מוסיפים: (אפשר לשחק עם התיבול לפי מה שאוהבים)
שום, בצל -רבעים , גזר, תפוא, יין אדום יבש, מלח, פלפל פפריקה, כוס מים, סילאן, פלפל אנגלי, עלה דפנה
מביאים לרתיחה
מוסיפים תימין או רוזמרין
שמים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
סוגרים היטב את המכסה, עוטפים אפילו עם נייר כסף נוסף שיהיה ממש סגור טוב
ולא נוגעים!
שעתיים וחצי עד שלוש
מוציאים ונותנים לבשר לנוח מעט, ואז מפרקים אותו למנות


סוף סוף גיליתי את אחד הסודות לבשר רך
לא כמות השעות ולא החומרים
פשוט לא לגעת
מרגע שהמכסה נסגר ועד לסיום הבישול להשאיר סגור
 

זהבית87

משתמש מקצוען

 

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אם יש המלצות איך לעשות את בשר 2 בסיר על האש, ולא בתנור אשמח מאוד...
 

סופר חיובי

משתמש מקצוען
אחרי שמשרים ביין (לא חייב)
לצרוב מכל הכיוונים
לבשל כגוש 4/5 שעות באש בינונית
לשים לב שהגוש מכוסה בנוזל
אח"כ לקרר ולפרוס ולחמם שוב עם הציר
תבלינים לפי הטעם...
האמת שהבשר הזה מתאים יותר לצולנט גם ככה שמים אותו כגוש.
 
נערך לאחרונה ב:

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אחרי שמשרים ביין (לא חייב)
לצרוב מכל הכיוונים
לבשל כגוש 4/5 שעות באש בינונית
לשים לב שהגוש מכוסה בנוזל
אח"כ לקרר ולפרוס ולחמם שוב עם הציר
תבלינים לפי הטעם...
האמת שהבשר הזה מתאים יותר לצולנט גם ככה שמים אותו כגוש.
צריך מלא זמן עד החג בשביל לקרר לפרוס וכו'.. או שאתם מדברים על חימום הבשר להגשה עם הציר.
ומתי שמים את התבלינים?
 

סופר חיובי

משתמש מקצוען
או שאתם מדברים על חימום הבשר להגשה עם הציר.
כן
רק שהבשר יקבל טעם אז שיהיה ככה על הפלטה איזה שעה פרוס...
ומתי שמים את התבלינים?
בהתחלה
אנחנו מבשלים עם היין

אפשר לשים בסיר לחץ איזה 3/4 שעה לרכך
ואז לתת לו עוד איזה שעתיים שלוש ...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה