בשרי בשר בקר בלי רסק עגבניות

מממ.........

משתמש מקצוען
יש פה למישהי מתכון לבשר בקר בלי רסק עגבניות/ קטשופ/ עגבניות?
ובלי אלכוהול,
כי אני ממש לא אוהבת.
תודה מראש.
 
נערך לאחרונה ב:

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
לא משנה,
קדימה למתכונים!
לחתוך את הבקר לקוביות ולטגן בסיר שיסגרו - טיגון קל
לקרמל סוכר במחבת ולהוסיף:
רצועות בצל (הרבה) לתת לזה לתפוס צבע יפה ורכות וע"ז להוסיף קוביות בקר
להנמיך את האש, להוסיף פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס, מלח, סילאן ולבשל אחרי שעתיים להוסיף שזיפים מיובשים ולהמשיך לבשל
בחצי שעה האחרונה להוסיף קוביות בטטה גדולות
אם מכינים את זה לחג או לשבת ניתן לשים את הבטטות בכלי של הבקר לא מבושלות
הן מתרככות על הפלטה כבר...
לתקן טעמים לפי איך שאוהבים
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לבשל את הגוש בשר בערך 3 שעות עד שמתרכך חלקית.
לקרר ולפרוס לפרוסות.
לטגן מלאאאאאאא בצל, להוסיף את הבשר, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה,
מים כמעט לכסות ולבשל עוד 3-4 שעות.
יוצא רך בטירוף.
 

חלום לגדול

משתמש פעיל
בצל מטוגן, פרוסות של פטריות, רוטב פטריות משקית, להכניס לתנור לכמה שעות טובות (עם הרבה מים שיכסו)
ובשר כמובן....
 

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
בשר מס 5 גודל - רבע כיכר לחם
2 בצלים גדולים פורסת לפרוסות ומטגנת שיהיה שקוף עם קצת צבע בשמן
צורבת בשר
6,7 שיני שום מטגנים אותם קלות נגיד חמש דקות
מחדירה שום לבשר
מעבירה לכלי לתנור
מזלפת דבש מעל הבשר וכל השטח
מורחת כף חרדל על הבשר
2 כפות רוטב סויה
סילאן מזלפת כמו הדבש
שמן זית שופכת מעל
מלח
פלפל שחור או אנגלי
טיפה פפריקה מתוקה
0.75 כוס מים
מכסה בנייר אפיה בכל הצדדים
ומעל 3 שכבות נייר כסף
מכניסה לתנור על 200 חצי שעה
עוד ארבע שעות על 150 מעלות
וא צריך לקרר טוב
פורסת את זה כשזה קר ממש
מחזירה לסיר ומבשלת על אש בינונית /נמוכה מבעבע חצי שעה מכוסה.
 

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
מבשלים בשר 3 שעות במים עם בצל ועלי דפנה מלח ופלפל
משרים בלילה במקרר
ואז לפרוס
לטגן בצל פטריות
בנפרד להכין את הרוטב פטריות מהשקית
ואז להניח את הבשר על הירקות ולשפוך רוטב
ואז להוסיף ממי הבישול הראשונים עד שיכסה ולשמור אם תצטרכי אחרי כדי שישאר מכוסה
לבשל שעתיים על אש נמוכה
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אולי העליתי כבר אי פעם את המתכון הזה באחד האשכולות. אם אמנם כן, מקוה שזו לא עבירה על חוקי הפורום להעלות שוב...
זה לא כל כך מסובך, למרות המתכון הארוך:)
בשר צלי מבית אבא (נוסח הונגרי)

המתכון לנתח צלי כתף (מס' 4 או 5) במשקל של ½1 ק"ג

לתשומת לב: יש להתחיל בהכנות 3 ימים לפני הבישול!

מפשירים את הבשר.
מכינים משרה

החמרים למשרה:

  • חצי כפית פלפל שחור (או פפריקה חריפה)
  • ½1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית מלח
  • 4-5 עלי דפנה
  • כמה גרגרי פלפל אנגלי
  • ראש שום מחולק לשיניים מקולפות וחתוכות לפרוסות
  • [אפשרויות - תוספת צברית: קמצוץ כמון בשביל הפיקנטיות (אבל לא כמות שתתן לזה טעם פלאפל!) ו/או קמצוץ חוויאג']
  • שמן קנולה - כמה שתערובת התבלינים הנ"ל תופסת באופן שתהיה במצב קצת יותר נוזלי מאשר משחה. כדאי להכין זאת בסיר שבו יבושל הבשר בסופו של תהליך.
אופן ההכנה:

  • מגלגלים את נתח הבשר במשרה הנ"ל כך שתעטוף אותו היטב מכל צד ומניחים (מכוסה) במקרר למשך 3 ימים (בשעת הדחק מספיק יומיים וחצי).
  • הופכים את הנתח מצד לצד בוקר וערב.
כעבור 3 ימים:

  • מסירים את עלי הדפנה וגרגרי הפלפל האנגלי
  • חותכים לרבעים בצל גדול קלוף ומוסיפים לסיר
  • מכסים את הסיר היטב ומניחים על להבה בינונית נמוכה
  • הופכים את הנתח בסיר בכל רבע שעה
  • כעבור כשעה וחצי מוסיפים מים (לא להטביע את הנתח! מספיק עד לגובה חצי ממנו או קצת יותר מחצי).
  • מביאים לרתיחה בלהבה גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר כמעט מוכן (באופן שלא יפול מהר ממזלג הננעץ בו).
  • מצננים את הבשר בכלי נפרד ואת הרוטב מסננים במסננת לתוך כלי אחר.
  • כאשר הבשר קר ממש - פורסים בסכין גדולה וחדה במיוחד לפרוסות דקות במאונך לכיוון הסיבים - שלב חשוב ביותר למיצוי הטעם! חיתוך לא נכון עלול לפגום בטעם באופן אנוש...
    (ולא לשכוח לומר בכל שלב: לכבוד שבת קודש, או לכבוד יום טוב.(

  • הערות:
  • מצוין בהקפאה (פרוסות לחוד ורוטב לחוד)
  • לפני ההגשה יש להכניס את הפרוסות לתוך הרוטב ולבשלן די צורכן על אש בינונית.
  • ניתן גם להגיש קר (בלי הרוטב).
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה