אני מצטרף לכל מה שנאמר בגנות אגד ושותפיה.
היו כאן כאלו שניסו להציג את רוב ככל חברי הפורום ומחוצה לו שחשו שיש כאן הסתה- כעדר כבשים שמונעים מזרם ותחושת נרדפות, ונעדרי ביקורת עצמית.
אני חושב שהכותבים מונעים מנחיתות המצויה אצל החרדים החדשים למיניהם, שמוכנים ברצון לקבל מהחילונים כל אשמה שיטילו בהם, ותמיד יגלגלו עיניים בצדקנות בדבר הצורך ב:
לא לטאטא מתחת לשטיח, לא לברוח מביקורת בונה, גזל!!! וכמובן מעל לכל- חילול השם.
(בפרט הטענה בדבר בעלי כרטיס חופשי-חודשי שלא העבירו את הכרטיס- לקרוא לדבר כזה גזל גמור זו שטות. אשמח לשמוע ממי שכתב את זה כמה שעות מזמנו הוקדשו ללמוד הלכות חושן משפט לפני שהוציא משפט מעוקל זה מתחת ידו, ואם לא למד- מנין לו זאת?)
לגוף הטענות- וסליחה שאני ממחזר- גם אני נכחתי במאות נסיעות שכללו עשרות אלפי נוסעים, ולא זכורה לי אפילו פעם אחת שראיתי אדם חרדי שלא משלם. כן ראיתי נערים חילונים שהתגנבו מאחור במזיד ולא שילמו. לא נראה שזו הפעם הראשונה שלהם...
שאלתי קרובים וחברים- אף אחד לא העלה על דעתו שיש צדק בקמפיין ההזוי הזה, וגם אף אחד לא ראה כאלו שלא משלמים.
בקיצור- כפי שאמר מפורש הדובר, הקמפיין יצא על כך שבחברה החרדית ישנם יותר גנבים משאר המגזרים בארץ. זוהי טענה חמורה, שהאומר אותה צריך להציג לה סימוכין. כמובן שאין הכוונה למסמך עמוס במספרים אלא לניתוח של איש מקצוע רלוונטי, כזה שהיה קביל בבית משפט כהוכחה חותכת- אחרת יש כאן הסתה ממדרגה ראשונה.
ואני שואל את הצדקנים שמצדדים באגד- ותענו ישיר על השאלה מבלי להטות את הדיון- האם לדעתכם אכן בציבור החרדי ישנם יותר אנשים שאינם משלמים מכל מגזר אחר בארץ?
ועוד מילה- באשר לאינטרס של אגד בקמפיין זה, נכון, מי ששכל בקדקודו מבין שקמפיין כזה אינו כלכלי, אך אגד לא חששו מכך כיון שלצערנו ההגה בידיים שלהם. שימו לב, אחרי כל האשכולות שפתחנו- האם מישהו העלה אפשרות מעשית אחת שהציבור יכול להצביע ברגליים נגדם? כל אחד יודע שציבור ענק כזה שתלוי בהם לא יוכל למחות אפילו יום אחד, בוודאי לא באופן קבוע. הרי אם הם היו חוששים מנזק תדמיתי- כאשר ראו שהציבור נפגע (בצדק או שלא) היו מתנצלים. נאום ההסתה של הדובר היה גרוע יותר מהפרסום עצמו...
סליחה על האריכות.