בשירות 'הדובר': נוחעם ברזסקי בעימות ישיר מול דובר אגד

• פותח הנושא קופירייט
  • פורסם בתאריך

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
לא תמיד מדובר בכסף, אבל יש טובות הנאה אחרות. למשל: הוספת פרסומים לשידור.

N.O

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
וסתם אני חושב אולי כדאי לצלם/להסריט - ולפרסם את הזוועות באגד, בפרט ירושלים.
שיראו על מה הרוב (כדבריו) כן משלמים

רק עיצוב

משתמש פעיל
נכתב ע"י N.O;1051609:
יש מצב שאגד שילמו להם כדי שיטו את הראיון לטובתם.
או שלשדרנים האלא היה איזה עניין לצדיק את אגד/ללכלך את החרדים
כי לא היה שום משפט נורמלי שנתנו לו להגיד

אה, הכוונה לראיון עם הפרסומאי החרדי בתקשורת.

ואני לא אתפלא אם בזמן הקרוב יקבלו אגד איזה שהוא תמיכה רצינית ממשרד האוצר (לאו דוקא תקציב, זה יכול להתבטאות בביטול קיצוץ, ביטול הפרטה צפויה, הצטרפות לתמיכה בהעברת נוהל באחד מוועדות הכנסת, ועוד הרבה אפשרויות)

אני ממש לא מאלה שתמיד מקשרים דברים ושתמיד מאשימים את כולם באנטישמיות וכדו' אבל אחרי המון מחשבה אני לא רואה סיבה אחרת שהצדיקה כלכלית את הקמפיין התמוה הזה, הרי אם אתה באמת חושב שמדובר בעבריינים למה אתה חושב שהעיתון ישכנע אותם???(אם זה המצב אני מציע למשטרה לסגור את שעריה ולשלוח את כל אנשיה לתקשורת ...)

ואם חשבתם שמדובר באנשים בלתי אינטליגנטיים בעליל עם רמת השכלה ששואף לאפס, אז מה הקשר בין פחית שתיה לאגד... מה? הנהגים אוהבים את הספרייט הזה מהפחית יופי מצויין שישלמו מה זה קשור אלי?.... דווקא מודעה מעניינת פחית עם גלגלים איפה קונים את הדבר הזה? זה אמיתי?....(נמאס לי להמשיך עוד בסוף יביא מכאן ראיה שאנחנו באמת כאלה...)

לכן אין לי שום כיוון להבין את מי שעומד מאחורי הפרסום אלא להסיק מסקנה שבאו כאן בכדי לפגוע במישהו תמורת טובת הנאה כלשהו (אם היה מדובר במשרד פרסום מתחיל, עוד היינו חושבים שעוד לא הספיקו לקנות את הכלים הבסיסיים של פרסום ולכן אץ רץ להפגין מודעה קריאייטיבית חסרת תועלת חיובית, אבל לא כך פני הדברים כשמדובר במשרדי גל-אורן..כבדו את עצמכם בבקשה!)

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
לסיכום בלי קשר לשרות של אגד:
שתי טענות עיקריות על הפרסום:
1. עצם ההאשמה בגניבה אותי, קורא המודעה. מעליבה עד העצם.
2. הסגנון האינפנטילי המותאם לילדים קשי הבנה במקרה הטוב. לפלא בעיני שהם לא ניקדו את הטקסט.

ואחרי כל זה כשנזכרים בשרות שמבקשים? הדם עולה לראש.

האמת? בפעם הראשונה שנתקלתי במודעה -קראתי שלוש פעמים את הפרסום.
התקשיתי להאמין שזה מה שהם רוצים לומר, חשבתי לרגע שמדובר במסר כל כך מתוחכם שלא הצלחתי לתפוס.

אפרתה

משתמש מקצוען
יתכן שצריך לעשות משהו מול גל אורן. לא שייך שהם ייזמו כזה קמפיין וכולנו נמשיך לסבול אותם ואת הפרסומות שלהם בתוכנו. עצומה לחברות שעובדות איתם וכדומה אולי תיתן תשובה מסוימת?

חילו

משתמש רשום
נכתב ע"י obyektiv;1050630:
לא ראיתי אף פקח באוטובוסים העמוסים מהכותל. פקחים אוהבים לטייל באוטובוסים ממוזגים בעלי מרחב הליכה.
משהו פה מהיסוד נשמע חסר היגיון

הסביר לי פעם נהג בקו עירוני שמעל או מתחת הדלת הקדמית יש גלאי שמונה את מספר העולים לאוטובוס וכשהוא מוצא פער משמעותי (כי יש כאלו שעולים עם נייר בלבד) בינו לבין התשלום במחשב הנהג הוא זה שסובל

ובקווים בינעירוניים אם נהג יודע שהוא יוצא מהעיר עם אוטובוס מלא ובקופה שלו יש פחות משמעותית, אין לו צורך בפקח כדי לדעת שלא כולם שילמו לו.

חילו

משתמש רשום
א. מצד נשמע מופרך המספרים הללו, (27/51 !) אני לא בחיים לא נתקלתי אף במספרים נמוכים משמעותית מאלה בקווי 402.
אך מצד שני חייבים להניח שאגד בדקה את הנושא לעומק ולא הייתה מעלה קמפיין נפיץ ללא הצדקה כלכלית.

ב. א"א להכחיש שקיימת תופעה כזו גם אם במימדים שוליים יותר:
- אנשים שעולים ומחליטים לשלם בפעם הבאה ואז אולי שוכחים. וגם אם לא שוכחים, אבל את הנהג הם כבר דפקו וגם את עצמם הם סיכנו - התשלום הוא תעודת הביטוח שלהם במקרה של תאונה ח"ו.
- אנשים שחושבים שאם 'אגד' העלתה מעל המותר או אם הם נסעו בעמידה הם פטורים מתשלום, מה שאינו נכון בכלל.
- באשמת 'אגד' שלא מספקת מספיק קווים, לפעמים המעבר נחסם ואנשים מנועים מלשלם בזמן.
- כן! יש גם קומץ מסוים שכפי שאמר הדובר - חושבים שנסיעה באגד זה עוד שירות של המדינה הציונית וזה כמו התחמקות ממיסים.

ג. צריך לשים לב שהדובר טוען שזה התחיל בשנה - שנה וחצי האחרונות אז כל מי שלא נסע בקביעות בפרק הזמן הזה לא יכול להעיד בכלל.
מאידך זה באמת נשמע מוזר שלפני שנה התחיל נוהג חדש, יש הטוענים שמדובר בקרב קו - אבל אז היו צריכות לקרות תקלות ביחס דומה במגזר הכללי.

ד. הדובר עצמו טען שמדובר בקומץ, יתכן ומדובר בפלח מאד ספציפי בתוך המגזר החרדי ובקווים מסוימים ולכן הדילמה שלהם היא ברורה, אם יפרסמו את הקמפיין רק בפלח הממוקד ההוא ברור שהם יעלבו קשות עוד יותר ויחרימו את הנסיעה, מצד שני אגד לא יכולה להעלות קמפיין בכל הארץ, א. כלכלית. ב. (ודאי במקרה הזה) החרדי חייב לקבל קמפיין שמיועד וממוקד ספציפית אליו (כן..בדיוק אתה...) כדי שיבין, כי בד"כ הוא חושב שהוא יוצא דופן וזה לא נוגע אליו.

ה. המשפט 'דין בית שמש כדין תל אביב' מרתיח ומקומם ומעורר אנטגוניזם, נכון שחברת הפרסום חיפשה מסר מטלטל וחד אך אבל הרמיזה העבה בתוך הקמפיין שרק אתם גונבים מיותרת ומזיקה. (ולכן גם אני בעד החרם עד התנצלות ברורה).

לסיכום, הביקורת על אגד צריכה להיות:
א. אם ראיתם תופעה שהיא חדשה, אתם חייבים לבדוק ולדעת את הסיבות לעומק. כל עוד גם לדעתכם אין הסבר מדוע ומאין היא צצה פתאום, הקמפיין הזה הוא ירייה מהמותן לחלל ריק ללא לוח מטרה, כאשר ההדף מסוגל לפגוע רק בכם.

ב. הסלוגן היה צריך להיות בנוסח 'אוטובוס זה לא מכולת - אין מכירה הקפה!', המסר הוא 'אתם לא גונבים לשם גניבה אבל בסופו של דבר אתם גנבים'. וכמובן שאסור בשופו"א לדובר 'אגד' לרמוז לחרדי כי החילוני והערבי יותר טוב ממנו...

ג. הפתרון הוא לתגבר פקחים ולהודיע על כך. אם בכניסה לעיר שהאוטובוס מגיע אליה עולה מפקח וקונס במאות שקלים את מי שלא שילם כמו בסיטיפס - התופעה תיעלם!
זה לגיטימי, מכובד ומובן לכל אחד וזה לא נראה לי יותר יקר מהקמפיין הזה.

חנה קונקטורית ומאמנת

חנה פפנהיים | קונקטורית ומאמנת אישית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י אפרתה;1051692:
יתכן שצריך לעשות משהו מול גל אורן. לא שייך שהם ייזמו כזה קמפיין וכולנו נמשיך לסבול אותם ואת הפרסומות שלהם בתוכנו. עצומה לחברות שעובדות איתם וכדומה אולי תיתן תשובה מסוימת?

אכן כתבו פה לשלוח להם מכתבים. כמו"כ שלחתי להם את הכרזה שהכנתי. המלצתי לו להעביר לכל אנשי הקשר כולל הלקוח החשוב אגד.

park

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כולם נטפלו פה למספר כתורה למשה מסיני שימו לב לאיך הוא אומר את המספר עולה 1 2 ומגיע עד 5 ואז זורק את המספר 20 27 זה לא נשמע שהוא טוען מספר שנבדק אלא זורק מספר גוזמתי שמתאר את השתלשלות העניינים.
זה הזוי הסיפור הזה ואם המספרים אכן לא מסתמכים על מספר כפי שזה מצטייר זה חמור מאוד אבל חושבני שאסור להתייחס ברצינות למספר הזה אין סיכוי שזה נכון ובממימדים רחבים!!

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י חילו;1051708:
א. מצד נשמע מופרך המספרים הללו, (27/51 !) אני לא בחיים לא נתקלתי אף במספרים נמוכים משמעותית מאלה בקווי 402.
אך מצד שני חייבים להניח שאגד בדקה את הנושא לעומק ולא הייתה מעלה קמפיין נפיץ ללא הצדקה כלכלית.

ב. א"א להכחיש שקיימת תופעה כזו גם אם במימדים שוליים יותר:
- אנשים שעולים ומחליטים לשלם בפעם הבאה ואז אולי שוכחים. וגם אם לא שוכחים, אבל את הנהג הם כבר דפקו וגם את עצמם הם סיכנו - התשלום הוא תעודת הביטוח שלהם במקרה של תאונה ח"ו.
- אנשים שחושבים שאם 'אגד' העלתה מעל המותר או אם הם נסעו בעמידה הם פטורים מתשלום, מה שאינו נכון בכלל.
- באשמת 'אגד' שלא מספקת מספיק קווים, לפעמים המעבר נחסם ואנשים מנועים מלשלם בזמן.
- כן! יש גם קומץ מסוים שכפי שאמר הדובר - חושבים שנסיעה באגד זה עוד שירות של המדינה הציונית וזה כמו התחמקות ממיסים.
א. למה להניח שאגד בדקה את הנושא לעומק? האם היא מתנהלת כהוגן בכל החזיתות? לימדו אותנו לדון לזכות, אבל גם לזה יש כללים הלכתיים.

ב. פרטת 3 אפשרויות של תופעת "גנבי נסיעות" בציבור החרדי. מעולם לא שמעתי על כאלו טענות, לא אני ולא גולשים אחרים כאן בפורום. כמו"כ מעולם לא ראיתי כאלו שנמנעו מתשלום (או שהפקח תפס אותם על אי תשלום) אם כך סביר להניח שזוהי תופעה שולית שבשולית ולא רווחת כפי שמסתבר מתגובתך.
האם בציבורים אחרים אין תופעה של "גנבי נסיעות". מתוך ידיעה אני עונה שכן! יש בציבור הכללי כאלו הנמנעים מתשלום (במו עיניי ראיתי). א"כ - איה הפרסום לציבור הכללי?

כל-גרף

משתמש חדש
על זה שהקמפיין תת רמה כבר דנו. אבל מה היה קורה להם אם הם היו מפרסמים אותו לכל הציבור? הם לא מסוגלים לעמוד בתקציב ? נעבעך (!)פשוט כל הציבור היה זועם. והציבור החרדי לא היה נפגע . ואז איפה היה הרווח שלהם?

פיקצר פרפקט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
כנוסעים בתחבורה הציבורית היינו אמורים לחזות ב"תפיסת הגנבים", למה אין כמעט מקרים כאלו?

bekki

משתמש מקצוען
חברה להרגע!!!

הנה הנתונים של אגד:

לאחר קיצוץ כל כך נשכני בציבור החרדי של ממשלת בנט-לפיד איך יכול להיות שהוא משלם נסיעות למשפחה בת 12 נפשות ???

חילו

משתמש רשום
נכתב ע"י GRN;1051851:
א. למה להניח שאגד בדקה את הנושא לעומק? האם היא מתנהלת כהוגן בכל החזיתות? לימדו אותנו לדון לזכות, אבל גם לזה יש כללים הלכתיים.

ב. פרטת 3 אפשרויות של תופעת "גנבי נסיעות" בציבור החרדי. מעולם לא שמעתי על כאלו טענות, לא אני ולא גולשים אחרים כאן בפורום. כמו"כ מעולם לא ראיתי כאלו שנמנעו מתשלום (או שהפקח תפס אותם על אי תשלום) אם כך סביר להניח שזוהי תופעה שולית שבשולית ולא רווחת כפי שמסתבר מתגובתך.
האם בציבורים אחרים אין תופעה של "גנבי נסיעות". מתוך ידיעה אני עונה שכן! יש בציבור הכללי כאלו הנמנעים מתשלום (במו עיניי ראיתי). א"כ - איה הפרסום לציבור הכללי?

א. אני ממש לא בעד לימוד זכות אבל אני גם לא בעד לחיות בתחושת 'דופקים אותנו סתם, רק כי אנחנו מושלמים'.
ההיגיון אומר ש'אגד' היא חברה כלכלית נטו ואין לה שום סיבה לזרוק כסף לפח אם התופעה קטנה ושולית, וגם לא סביר לייחס לה אינטרס ללבות שנאה או להביע גזענות אם זה לא יפתור לה את הבעיה.

ב. אם את לא ראית אני ראיתי גם ראיתי וכל מי ששאלתי אישר את זה במימדים קטנים. קרה גם לי בעצמי שלא הייתי מסוגלת לשלם כשעשרה גברים ממלאים את המעבר ולולא מאמץ מיוחד הכסף לא היה מגיע ליעדו. (התעקשתי גם בגלל הלכה וגם בגלל הביטוח שלי ושל ילדיי)

אגב, אני מניתי רק כמה דוגמאות, מלבד אלו יש לדוגמה גם מי שחושבים שאם יש להם חופשי-חודשי הם פטורים מלהעביר אותו. זו טעות חמורה מבחינה הלכתית: החברה מרשה לך לעלות על האוטובוסים שלה בתנאי שתעביר את הכרטיס, כלל לא משנה מהן שיקוליה, יש חוזה בין הלקוח לאגד ואם צד אחד לא מקיים אותו ככתבו הרי הוא גזלן גמור.

אכן, התופעה היא שולית יחסית למספרים שנקב הדובר וכפי שציינתי, אך עדיין זה יותר מבאוכלוסיה הכללית גם אם לא באשמתנו אלא כי הקווים שלהם פחות עמוסים, המבוגרים עולים עם פחות ילדים ועגלות כך שאין סיבה לא לשלם או להעביר את החופשי מיד כשעולים וגם אין מניעה לשלם אח"כ.

ייתכן שבסופו של קמפיין אגד תגלה שהיא מפסידה הרבה פחות ממה שהיא סברה, אבל גם הידיעה הזו לבדה שווה לה הרבה כסף. לגעת איזה קו ריווחי ואיזה לא וכו'. אולי היא תגלה שיש לה בעיה קשה עם הרב קו כפי שנטען כאן וכו'.
אלא שהדרך היעילה ביותר היא להגביר את הפיקוח ולמשש את הדופק באופן ישיר. יתכן שהקמפיין הזה היא הקדימון להגברת הפיקוח.

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
לימוד זכות על אגד לא מתקבל כאן בברכה. למה?
דיין זה יותר מבאוכלוסיה הכללית גם אם לא באשמתנו אלא כי הקווים שלהם פחות עמוסים, המבוגרים עולים עם פחות ילדים ועגלות כך שאין סיבה לא לשלם או להעביר את החופשי מיד כשעולים וגם אין מניעה לשלם אח"כ.
על סמך מה הנתונים?
אגד רוצים שקיפות, קדימה תוציאו את שמות הפקחים והקוים. וכן אנחנו רוצים תיעוד.

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
נכתב ע"י חילו;1052260:
א. אני ממש לא בעד לימוד זכות אבל אני גם לא בעד לחיות בתחושת 'דופקים אותנו סתם, רק כי אנחנו מושלמים'.
ההיגיון אומר ש'אגד' היא חברה כלכלית נטו ואין לה שום סיבה לזרוק כסף לפח אם התופעה קטנה ושולית, וגם לא סביר לייחס לה אינטרס ללבות שנאה או להביע גזענות אם זה לא יפתור לה את הבעיה.
....

מתנצלת....
אם לא משלמים זה כמובן באשמת אגד ולא מתוך רצון לגנוב!!!
ומי שלא מצליח להגיע לנהג (בעקבות האוטובוסים הקטנים והמעטים שאגד שולח) משלם בהזדמנות אחרת או בהמשך כשניתן להגיע לנהג.
בציבור הכללי זה קיים ועד איך!!!! אבל תמיד החרדים אשמים. (יש את מי להאשים...)
ושם אף אחד לא חושב להחזיר את הגזל.

בנוגע לחופשי, לא כולם בכלל יודעים את ההלכה הזו... (אם זו הבעיה של אגד ניתן היה להכין פרסום שונה המתאים לתופעה זו)

חילו

משתמש רשום
obyektiv

א. כוונתי היתה שבמקרה הזה אין צורך להזדקק ללימוד זכות דחוק, מספיק לשמוע לקול ההיגיון.
ואגב, אין חיוב לימוד זכות על חברת אגד, היא לא ישות שראויה לכך ועל מנהליה אין חיוב ללמד זכות אם אינם 'עושים מעשי עמך'.

ב. אגד, לא צריכה פקחים כדי לדעת אם לא משלמים.

אם, לדוגמה, הנהג יוצא אם אוטובוס מלא מעבר למותר וחוזר למסוף עם קופה חצי ריקה הוא לא צריך פיקוח.

בעניין הנתונים, Be careful what you wish for אנו לא יכולים להיות בטוחים ב100% שנתוני אגד ינעמו לאזננו וחילול ה' הוא עוון חמור

חילו

משתמש רשום
נכתב ע"י album;1052281:
מתנצלת....
אם לא משלמים זה כמובן באשמת אגד ולא מתוך רצון לגנוב!!!
ומי שלא מצליח להגיע לנהג (בעקבות האוטובוסים הקטנים והמעטים שאגד שולח) משלם בהזדמנות אחרת או בהמשך כשניתן להגיע לנהג.

בנוגע לחופשי, לא כולם בכלל יודעים את ההלכה הזו... (אם זו הבעיה של אגד ניתן היה להכין פרסום שונה המתאים לתופעה זו)

זה נכון וכך כתבתי בעצמי ("באשמת 'אגד' שלא מספקת מספיק קווים, לפעמים המעבר נחסם ואנשים מנועים מלשלם בזמן")
זו התגובה הראויה ולא הכחשה גורפת וטמינת ראש בחול, ולכן דוקא אם נגיע למסקנה שכנראה זה נכון חלקית ונמפה את הסביות לכך נוכל לענותלהם כראוי. אבל האינסטינקט הראשוני של 'דופקים אותנו כי אנחנו חרדים' לא י/מוביל אותנו לשומקום.

ושוב בנוגע לחופשי, 'אגד' לא יודעת את הסיבות לפער בין הנוסעים לתשלום, אנחנו צריכים לעזור להם בנידון בהעלאת רעיונות והבנת הסיבות.
אין תפקידה של אגד לנסות לפצח את כל הרעיונות שעולים לאנשים בראש ומגוחך לבקש ממנה לפרסם פסקי הלכה...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה