בשירות 'הדובר': נוחעם ברזסקי בעימות ישיר מול דובר אגד

• פותח הנושא קופירייט
  • פורסם בתאריך

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י trew;1050893:
יש עוד סיטואציות כאלו שהמבקר ידווח על הימצאותם של "גנבים" באוטובוס, למרות שהמצב כלל וכלל לא כך.

שיעשו סקר שוב והפעם בצורה מבוקרת.

אחותי הטעינה את הרב קו בהלוך,
וכשרצתה לחזור הסתבר שהוא "ריק" - וכסף בדיוק - אין.
אז אולי היא גם במניין הגנבים... (רק היה לה נס שלא עלה פקח)

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
1. אינני איש ציבור שאמור להגן על המגזר, לא הוכשרתי לכך ואינני מתיימר להיות כזה, לא שיננתי ולא למדתי בשביל להיות במשבצת הזו. התבקשתי לעלות לשידור כאיש מקצוע נטו, ובפן המקצועי יש כאן קמפיין זוועתי, ללא קשר למגזר החרדי, בכל קמפיין מגזרי זה היה מתקבל בשריפת עיירות.

2. מעבר לכך הגדרתי לעצמי יעדים לפני השידור: להביא את הדובר לגלות את האמת בפרמטרים הבאים: א. שהקמפיין מיועד למגזר החרדי בלבד. ב. שהקמפיין הוא ארצי ולא ממוקדת לקווי הכותל. ג. שיחזור כמה שיותר פעמים על כך שאלפי חרדים גנבים. על כל שלושת הפרטים הם התכחשו שוב ושוב עד הראיון, כאשר אומתו הדברים נהפך שוב הקמפיין לזוועת עולם ללא מוצא.

3. מבחינתי כאשר הדובר כרה לעצמו בור כזה, יכולתי להמשיך ולשתוק, הוא עשה את העבודה בשביל כולנו.

4. כאשר הדובר מציג נתונים שלא עמדו לפני, לא היה כל סיכוי להתעמת בעובדות.

5. לדעתי מה שהציבור צריך לבקש מאגד כלקוח: 1. לגלות ברבים את הנתונים שהם כה מנפנפים בהם. אי גילוי הנתונים פירושו - שקר גס. 2. הפסקת הקמפיין באופן מיידי. 3. התנצלות כנה מהמגזר.
בהיעדר שלושתם: חרם.
בכל אופן זה השתמע כהסכמה לדברים באיזה שהוא שלב.
לפי דעתי הי-ה חיב כן לסייג את הדברים ולומר שכל הדברים נכונים בהנחה שיש מן האמת בדברי דובר אגד המכובד, אם כי כבודו מתקשה להאמין.
ומה הי-ה הענין של הדברים שמטאטאים מתחת לשטיח? במה ההיגד הזה הי-ה רלוטי?
כל אחד שעולה לשידור משתמע כדובר גם אם אינו רוצה, ולכן חוץ מהגדרת השיחה המיקצועית, יש את הפן השיווקי של המגזר.
האם משרד הפירסום שלכם הולך לצאת בחרם? לא כל כך הבנתי.
אשמח להבין.

אדם

משתמש רשום
עיצוב גרפי
נכתב ע"י איש קטן;1050887:
1. אינני איש ציבור שאמור להגן על המגזר, לא הוכשרתי לכך ואינני מתיימר להיות כזה, לא שיננתי ולא למדתי בשביל להיות במשבצת הזו. התבקשתי לעלות לשידור כאיש מקצוע נטו, ובפן המקצועי יש כאן קמפיין זוועתי, ללא קשר למגזר החרדי, בכל קמפיין מגזרי זה היה מתקבל בשריפת עיירות.

2. מעבר לכך הגדרתי לעצמי יעד לפני השידור: להביא את הדובר לגלות את האמת בפרמטרים הבאים: א. שהקמפיין מיועד למגזר החרדי בלבד. ב. שהקמפיין הוא ארצי ולא ממוקד לקווי הכותל. ג. שיחזור כמה שיותר פעמים על כך שאלפי חרדים גנבים. על כל הפרטים הנ"ל הם התכחשו שוב ושוב עד הראיון, כאשר אומתו הדברים נהפך שוב הקמפיין והועצם לזוועת עולם ללא מוצא, עם אות קין נצחי.

3. מבחינתי כאשר הדובר כרה לעצמו בור כזה, יכולתי להמשיך ולשתוק, הוא עשה את העבודה בשביל כולנו, בזכות הראיון והדם שהעליתי לו לראש הוא כתב במו ידיו את כתב האישום נגד עצמו.

4. כאשר הדובר מציג נתונים שלא עמדו לפני, לא היה כל סיכוי להתעמת בעובדות.

5. לדעתי מה שהציבור צריך לבקש מאגד כלקוח: 1. לגלות ברבים את הנתונים שהם כה מנפנפים בהם. אי גילוי הנתונים פירושו - שקר גס. 2. הפסקת הקמפיין באופן מיידי. 3. התנצלות כנה מהמגזר.
בהיעדר שלושתם: חרם.

6. הראיון בקול חי היה מאוזן יותר.

---

אתמצת בכמה משפטים את דעתי:

גם אם הנתונים נכונים, ו25% מהציבור החרדי בכל הארץ החליטו להתחיל לגנוב ורק מאגד, האם זו הדרך לטפל בתופעה של גניבה? מודעות פרסום בעיתונים המשמיצות ציבור שלם?

איך זה שרק הציבור החרדי שאין אפילו אחוז אחד ממנו בבתי הכלא, החליט ורק בשנה האחרונה לגנוב רק נסיעות ורק מאגד? מישהו מקצועי ניסה לבדוק את זה לפני שהוא פונה לקמפיין הסתה?

א. היה צריך לבדוק בצורה מקצועית ולפתור את התעלומה, איך זה ייתכן? משהו פה הרי לא הגיוני! אולי כרטיס הרב קו שנכנס בשנה האחרונה גורם לשיבושים הן ברמת המשתמש שבטעות לא משלם כפי שאגד חשבו, הן ברמת התכנות והתכנית שאולי אכן גרמו לירידות בהכנסות, והן ברמת הבלבול הכללי שזה יוצר בציבור שלא מבין בדיוק מה זה רק קו ומה עושים איתו.

ב. טיפול בתופעה כזאת גם אם היא נכונה, הוא לא ע"י פרסום כה מביש ומסית נגד ציבור שלם! הרי רוב הציבור הזה כן משלם ומקפיד על כך מאוד! גם לפי ה'נתונים' הקשים ביותר הם מדברים על 25% דהיינו 75% מהנוסעים משלמים ומקפידים, אז למה למען ה' לפרסם מודעות בעיתונים נגד ציבור שלם? חלק גדול מהציבור הזה בכלל לא נוסע באגד, וחלק בכלל לא נוסעים באוטובוסים! ויותר מכך, יכול להיות שחלק גדול מאלו שלא משלמים בכלל לא קוראים את העיתונים הללו שבו פורסמו המודעות (אין להם כסף לאוטובוס, אז לעיתון יש להם?)

ג. האם לא יותר פשוט לתת הנחיה גורפת לנהגים של אגד שאף אחד בלי יוצא מן הכלל לא נוסע בלי לשלם? אנשים יתעצבנו? שיתעצבנו? יחכו בתור? שיחכו! הבעיה היא שאגד רוצים לדחוס פי 2 אנשים בכל תחנה וכמה שיותר מהר ולכן הם לא חשבו על הפתרון הכל כך פשוט לדרוש תשלום מכל נוסע! ראיתם בעל מכולת שנותן חלה בלי לשלם? ואם מישהו לקח ולא שילם? הוא יפרסם בעיתון מודעה על הציבור שלו? או שירוץ אחריו שישלם? אין נהגים באגד? אין פקחים?

ד. גם אם כל זה לא ישים, היות והבעיה היא בציבור הנוסעים באגד ולא בכל הציבור, תעשו קמפיין באוטובוסים עצמם, חלקו פלאיירים לנוסעים עם קול קורא של הרבנים, הדביקו מודעות בשטיבלאך ובמקוואות, וגם במכולת ובקונדיטוריה (שם משום מה כן משלמים, מעניין למה?), ובקשו מהנוסעים בדמעות שיסכימו לשלם לכם. אפשר גם לעשות קמפיין במוסדות החינוך על 'לא תגנובו', למרות שעוד לא ברור לי איך בבת אחת כל הציבור החרדי נהיו גנבים בשנה אחת, בכל הגילאים! גדולי הדור היו צריכים הרי להתכנס על זה ולדון איכה נעשתה הרעה הזאת בתוכנו? הלסדום דמינו?

ה. לפנות לגדולי הפסיכולוגים, ולערוך מחקר מקיף על תופעה מרתקת שעוד לא היתה בהסטוריה, שציבור שלם (לא כולו, רק קומץ) החליט באופן פתאומי ללא כל פרסום, ללא כל עצומה או קריאה של מישהו, להתחיל לגנוב, אבל רק נסיעות, ורק מאגד!

לעצם העניין, הציבור יכול ללמד את אגד לקח בשיא התמימות באותה דרך. אבל ברצינות! כל איחור של אוטובוס אגד, יזכה לתביעה מצד הנוסע שאיחר ולתלונה במשרד התחבורה! אין לכם מושג כמה שזה ישפיע, יותר מכל הצעקות והקמפיינים וההפגנות. אל תפגינו, אל תצעקו, תקדישו 10 דקות להגיש תלונה במשרד התחבורה ותביעה לפיצוי, על כל פעם שהאוטובוס איחר לתחנה. הכל לפי החוק והיושר, זו זכותכם המלאה לפי כל דין. עם הפנים לאגד, טוב שההגה בידים של אגד, ושאגד יקדישו זמן וכסף להתמודד עם כל התביעות והתלונות. משום מה, רוב רובם של האנשים נהנים יותר לקטר מאשר להמשיך להיות נחמד אבל לטפל בבעיה ולתבוע ולהתלונן בצורה חוקית ומסודרת!

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י GRN;1050907:
העיתונים מתפרנסים מהם, והכסף יענה את הכול.

זה הבעיה!
האם כסף שווה הכל ?
האם הם לא חרדים העיתונים האלו? לא אכפת להם מההכפשה הנוראה הזאת ?
הם נותנים יד להסתה?
לא אכפת להם שציבור שלם נתון להתעללות ע"י חברת אגד?
אף פעם לא יוצא להם ליסוע עם אגד ?

הגיע הזמן להתחיל להזיז עניינים, הגיע הקש ששבר...
וזו הזדמנות מצוינת להפריט / להחליף חברה/ כל רעיון אחר
העיקר שההגה לא יהיה בידיים שלהם.

מ.לוינגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מה שאני מסיק מהשיחה הזו, שבאמת חבל שהעיתונות החרדית מבזה את עצמה ומפרסמת נגד הציבור שלה-בשביל בצע כסף.

מ.לוינגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש מייל לעיתונות???-בואו נתחיל להריץ מיילים על בקשה להפסיק לפרסם מודעות אלו.
מישהו יכול להעלות את המייל של יתד?[שם ראיתי את הקמפיין המכוער]

לנדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
לא קראתי את כל האשכול אבל ראיתי פה דיון על נסיעה עם יותר מילד אחד מתחת גיל 5,
אני לפני שבועיים עליתי עם 2 תינוקות ונתבקשתי לשלם על אחד מהם (לא לאוטובוס אגד)
בבית פתחתי את האתר של משרד התחבורה שחוקיו אמורים להיות תקפים לפי החוק על כל חברות הנסיעה- וגם לחברת אגד (גם אם באתר שלהם מפורסם אחרת...)
ושם תחת הכותרת "פטורים מתשלום נסיעה"- כתוב במפורש "ילדים מתחת לגיל 5" ללא שום כוכביות, פרוט של הסתיגות, פרוט של מספר מבוגרים נלווה וכדו'...
ובתרגום פשוט זה אומר גם אמא אחת עם 3,4,5 ילדים מתחת גיל 5...
אין לי זמן לפתוח שוב את האתר שלהם אבל אפשר לראות זאת שם,
כך שכל "חוק" אחר שקבעו אגד לעצמם, לא אמור להיות תקף בכל מקרה...

לנדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
ולענין התביעות,
לפני חצי שנה נסענו באגד, והנהג סגר את תא המטען על עגלתנו(עגלת אמבטיה) נשברה לשתיים ויצאה מכלל שימוש (נזק של כ-1000 ש"ח) (באשמתו הבלעדית של הנהג שלא הסתכל שעוד מוציאים מתא המטען הנהג ראה שנשברה ופתח שוב שנוציא את העגלה,
אך כשהגשנו תלונה, עם כל הפרטים הנדרשים אמרו לנו שבודקים מול הנהג,
והנהג טען ש"לא היה ולא נברא" שחלמנו בלילה או שהזינו את זה בהקיץ...
אז חובת הוכחה כמובן, עלינו, וכיון שלא היו לנו טלפונים של עדים,
לא הסכימו לשלם לנו שקל....
אז מי הגנבים פה??? מי????
אחרי הסיפור הזה באמת שהיה לנו חשק לעלות לאוטובוסים בלי לשלם כדי לכסות את הנזק,
ורק העובדה שאנחנו שומרי מצוות מנעה מאיתנו את זה...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י חויד;1050923:
זה הבעיה!
האם כסף שווה הכל ?
האם הם לא חרדים העיתונים האלו? לא אכפת להם מההכפשה הנוראה הזאת ?
הם נותנים יד להסתה?
לא אכפת להם שציבור שלם נתון להתעללות ע"י חברת אגד?
אף פעם לא יוצא להם ליסוע עם אגד ?

הגיע הזמן להתחיל להזיז עניינים, הגיע הקש ששבר...
וזו הזדמנות מצוינת להפריט / להחליף חברה/ כל רעיון אחר
העיקר שההגה לא יהיה בידיים שלהם.
לכי תחנכי את העיתונים...
(רק נלמד מזה דבר אחד - שגרוע מאוד שהם נעשו מחנכי הדור).

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י לנדא;1050935:
לא קראתי את כל האשכול אבל ראיתי פה דיון על נסיעה עם יותר מילד אחד מתחת גיל 5,
אני לפני שבועיים עליתי עם 2 תינוקות ונתבקשתי לשלם על אחד מהם (לא לאוטובוס אגד)
בבית פתחתי את האתר של משרד התחבורה שחוקיו אמורים להיות תקפים לפי החוק על כל חברות הנסיעה- וגם לחברת אגד (גם אם באתר שלהם מפורסם אחרת...)
ושם תחת הכותרת "פטורים מתשלום נסיעה"- כתוב במפורש "ילדים מתחת לגיל 5" ללא שום כוכביות, פרוט של הסתיגות, פרוט של מספר מבוגרים נלווה וכדו'...
ובתרגום פשוט זה אומר גם אמא אחת עם 3,4,5 ילדים מתחת גיל 5...
אין לי זמן לפתוח שוב את האתר שלהם אבל אפשר לראות זאת שם,
כך שכל "חוק" אחר שקבעו אגד לעצמם, לא אמור להיות תקף בכל מקרה...
כל אכן היה פעם ונעשה שינוי בעניין.

אגב, האם ידוע לכם שבזמן האחרון חתמו על תקנה שלא צריכים לשלם על עגלה פתוחה? אני לא יודעת אם זה עדיין למעשה - אבל העוולה הזאת סוף כל סוף תוקנה.

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י GRN;1050954:
כל אכן היה פעם ונעשה שינוי בעניין.

אגב, האם ידוע לכם שבזמן האחרון חתמו על תקנה שלא צריכים לשלם על עגלה פתוחה? אני לא יודעת אם זה עדיין למעשה - אבל העוולה הזאת סוף כל סוף תוקנה.

המחיר ירד ב- 50%
גם משו...

כל מיני

משתמש רשום
מאוד מצחיק שברגע שדובר אגד הצהיר שהוא מנומס ומתורבת המראיין הסכים איתו, אוי לתרבות אנשים חטאים שכזו.

אני חושבת שבתנאים הקשים של הראיון נוחם עשה זאת טוב.
אבל ראיון כזה - של עימות הוא בעייתי.

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
למה לא נפתח לי הקישור לג'מבומייל?? רושם לי

408 Request Time-out

Your browser didn't send a complete request in time​

מה זה אומר?

מ.לוינגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בעניין העגלות עבר חוק שאפשר לשלם גם בכרטסיית נוער על עגלה פתוחה, והחוק יחל לפעול רק החל מכ"ה אב הקרוב

זוהר טל

משתמש מקצוען
אף פעם באמת לא הצלחתי להבין איך הפקח יכול לבדוק אם שלמתי ברב קו.
תמיד פחדתי שפתאום יעלה פקח ומה אני אגיד לו, (רק שמאז שהתחיל הרב קו, אולי פעם או פעמיים ראיתי פקח על אוטובוס עירוני בירושלים, ואני נוסעת יום יום הלוך וחזור. לתשומת לב!)
הרי אם עליתי לאוטובוס כשהיה לי מעבר בתוקף ועד שהגיע הפקח כבר פג תוקף המעבר. איך אני יכולה להוכיח לו שאכן שלמתי?
בפרט שהיתה תקופה שהפסיקו להוציא פתקית.
ואגב, השבוע בדיוק ראיתי שהתחילו להחזיר את הפתקיות פתאום.
מענין למה?

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י האמת;1051022:
בעניין העגלות עבר חוק שאפשר לשלם גם בכרטסיית נוער על עגלה פתוחה, והחוק יחל לפעול רק החל מכ"ה אב הקרוב
"בעקבות פנייתם של עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און מלפני כשנה, אושרה אתמול הצעת החוק, לפיה יוכלו הורים לעלות עם עגלות ילדים לאוטובוסים ללא תשלום, ויבוטל התשלום עבור עגלות ילדים באוטובוסים".

ישראל44

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עימוד ספרים
נכתב ע"י זוהר טל;1051043:
אף פעם באמת לא הצלחתי להבין איך הפקח יכול לבדוק אם שלמתי ברב קו.
תמיד פחדתי שפתאום יעלה פקח ומה אני אגיד לו, (רק שמאז שהתחיל הרב קו, אולי פעם או פעמיים ראיתי פקח על אוטובוס עירוני בירושלים, ואני נוסעת יום יום הלוך וחזור. לתשומת לב!)
הרי אם עליתי לאוטובוס כשהיה לי מעבר בתוקף ועד שהגיע הפקח כבר פג תוקף המעבר. איך אני יכולה להוכיח לו שאכן שלמתי?
בפרט שהיתה תקופה שהפסיקו להוציא פתקית.
ואגב, השבוע בדיוק ראיתי שהתחילו להחזיר את הפתקיות פתאום.
מענין למה?

בב"ב לפקחים של 'דן' יש קורא כרטיסים, הם מעבירים את הכרטיס וזה מראה האם הוא הועבר אצל הנהג וכו'.

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י sara100;1050781:
בקשר למי שכתבה למעלה שילד עד גיל 5 לא משלם אבל זכאי למקום, אני בספק גדול.... בד"כ הוא "נכנס" בניקוב עם מישהו כי הוא מצטופף עם מישהו.... באמת קרה לי לא פעם ולא פעמיים שישבתי עם ילדי הגדולים, 6-7 עלי.. כי עלו נשים ולא היו מקומות ישיבה והיו ילדים מתחת לגיל 5 יושבים כל אחד לבדו... אני עשיתי את זה-מבחירה, כי המידות הטובות של הילדים שלי חשובות לי יותר מהכל!
ואם לא יכולתי שישבו עלי.. הצטופפנו יחד בספסל.... כדי לפנות מקום....
אם את לא מסוגלת שישבו עלייך. תצופפי את שאר ילדייך.... יכול להיות שלפי חוק את צודקת,, אבל לא תמיד אנחנו רוצים שילכו איתנו רק לפי החוק....
  • אף אחת לא כתבה את זה. אני כתבתי...
  • "מידות" זה דבר חשוב מאוד, ואני 'אקום מפני שיבה' או מפני דור העתיד :), אבל בודאי זה לא חוק.
  • הכותבת הנכבדה טענה בעצמה שילד מעל גיל 5 זכאי לצרף איתו פעוט נוסף. הוא צריך להושיבו בחיקו?

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י למען דעת;1051072:
הכותבת הנכבדה טענה בעצמה שילד מעל גיל 5 זכאי לצרף איתו פעוט נוסף. הוא צריך להושיבו בחיקו?[/][/QUOTE

לא, אבל ילדים בגודל ממוצע של 5-10 בהחלט יכולים לשבת כמה בספסל אחד ליד השני.

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י פקאן;1050998:
למה לא נפתח לי הקישור לג'מבומייל?? רושם לי

408 Request Time-out

Your browser didn't send a complete request in time​

מה זה אומר?

אף אחד לא יודע מה הנ"ל אומר?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה