קורונה בריאות הציבור וסדרי עדיפויות

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כמובן!
אבל מסתבר שהעניין לא כ"כ קל ופשוט..
אם חשבנו שיש התחלה של פתרון קפסולות וכו'..
שימו לב לידיעה הזו:

ויסברג ב'בחדרי': מנהלי ישיבות זועמים על מתווה הקפסולות שהוצג, לדבריהם מדובר בכלא לבחורים במשך 45 יום. השר דרעי מציע מתווה חדש של לימוד בקבוצות בשטח פתוח וחזרה של הבחורים כל יום הביתה.

סמינר דוד

משתמש מקצוען
עד כה לא זוהה אף בית ספר בישראל כמוקד הדבקה.
בתי הספר נסגרו ראשונים - איך ידביקו?

שנית - הכוללים והישיבות חשובים לאין ערוך, ציפור נפשנו כמו שכתבה פותחת האשכול. ואף אחד לא יחלוק על זה, כמובן בציבור שלנו.
אבל מבחינת הציבור הלא חרדי, הראיה שונה. ללמוד בישיבה, זה לא כזה נחוץ. תלמדו בבתים, אתם לא ילדים קטנים, ולא מפריעים לאף אחד. בדיוק כמו באקדמיה, שהיא עדיין לא חוזרת ללימודים. כי זה לא מה שיעצור את המדינה מלכת. ולא כזה נחוץ. וכל מה שיש בו, זה חיבור בין אנשים. ומבחינתם, כדאי לחכות עם זה קצת.
ובעיית התפילות, הם מבינים שפתרו אותה זמנית, מתפללים ברחובות. כל הרחובות מבורכים "בכל מקום אשר אזכיר את שמי אבוא אליך וברכתיך".

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
למה את בחורי הישיבות לחנוק בקפסולות בכליאה לחודשיים
בעוד ילדי המעונות יכולים להיות בקפסולות יומיות ולחזור כל יום הביתה?
למה רמים בישיבות מסכנים את ציבור הבחורים אם יחזרו הביתה ולכן חייבים לשהות בישיבה 24 שעות
והגננות במעון לא???

למה בנים בכיתות ד-ח' וישיבות קטנות מסכנים את הציבור
וילדי כיתות א-ג לא מסכנים??
אפשר את תלמודי התורה והישיבות הקטנות לחלק לבוקר ואחה"צ. בקבוצות של 15
ולא להוציא אותם לחלוטין מלימוד תורה!
(אני לא צריכה לספר לכם שלימוד דרך הטלפון הוא לא לימוד)

למה? כי לפי תפיסת עולמם של מנהיגי המדינה סידור לילדים הקטנים כדי שההורים יהיו משוחררים חשוב יותר מלימוד תורה??

ואל תשוו מה שקרה בתחילת התפרצות המחלה
אז למדו בלי שום הגנה ובלי שום כללים. גדלנו מאז.

אחד מהשניים או שפותחים את מוסדות הלימוד או שלא.
הראשונים שצריכים לחזור ללימוד הם בני התורה
אח"כ שיפתחו מה שנראה להם...

נערך לאחרונה ב:

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אנחנו בגלות. בארצינו. וזוהי תפיסת עולמם של מנהיגי המדינה.
ממתי הם מכתיבים לנו את אורחות חיינו??
שוב, אני בעד שמירת כללי הזהירות באופן קפדני.
אני את בנותי לא אשלח ביום ראשון ללימודים גם אם הם יפתחו

אבל לשלוח בנים ללמוד תורה?
לפחות יש כאן שיקול של שמירה על כלל ישראל!
לאן נעלם לנו הצפון??

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
בדרך כלל משתדלת לא להתערב באשכולות כאן,
אחת הסיבות העיקריות כי הם לוקים בחד צדדיות משוועת מחד ומדהימה מאידך.
נשמע כאן אך ורק קול אחד, וכל הקולות האחרים מושתקים.
אבל הפעם לא מתאפקת וחייבת לומר משהו-
מזכירים כאן את העניין שגדולי ישראל אמורים להחליט לגבי פתיחת הישיבות ובת הכנסת- כן או לא, ואז ניתן לפנות עם הדרישה הזו לממשלה.
רק רוצה לעדכן את מי שלא יודע, שישנם גדולי ישראל שדעתם היא כזו- שאכן יש צורך לפתוח את מוסדות הדת שלנו (כמובן ומיותר לציין שעם כללים ברורים למניעת הדבקה ועם מקסימום ההגנה על בריאות הציבור), ועוד יותר מזה- יש כאלה שחושבים שגם הסגירה היתה מוטעית.
יש גם רבנים ואדמו"רים שלא התירו מעולם להתפלל ביחידות, ידעתם את זה?
גם אם הם לא מסרו הוראה כזו ברבים, היו הוראות פרטניות שניתנו לאנשים, שאכן לא וויתרו על מניין לאורך כל התקופה. כשהיה בלתי אפשרי לצאת התפשרו על מנייני מרפסות, וברגע שהותר יצאו להתפלל ברחובות.
אבל התמונה היא לא שחור- לבן. גדולים מסויימים מסרו הוראה אחת לציבור, וגדולים אחרים מסרו הוראות אחרות.

כדי שלא יובן לא נכון- אני חלילה לא מצדיקה שום צעד של סיכון בריאות הציבור, לא מדברת על מפירי בידוד וחולים שלא שומרים על הכללים ולא על שום דבר דומה לזה. מדברת על עצם הנקודה של סגירת בתי הכנסת, הישיבות והחיידרים, שלא היתה מוסכמת על כל גדולי הדור בניגוד למה שאולי משתמע מהאשכולות כאן.

נערך לאחרונה ב:

שנינות

משתמש פעיל
מה קורה כאן? אנחנו חיים במדינה חילונית.
ברור שאם המדינה היתה חרדית, היו משאירים את הישיבות והכוללים פתוחים.
ממש לא.
אם שמעת את ר' אשר וייס וראית את מכתבו של הרב מורגנשטרן היית מבין שהקורונה היא לא חילונית...

שנינות

משתמש פעיל
ממתי הם מכתיבים לנו את אורחות חיינו??
שוב, אני בעד שמירת כללי הזהירות באופן קפדני.
אני את בנותי לא אשלח ביום ראשון ללימודים גם אם הם יפתחו

אבל לשלוח בנים ללמוד תורה?
לפחות יש כאן שיקול של שמירה על כלל ישראל!
לאן נעלם לנו הצפון??
למה אף אחד, אבל אף אחד!

לא טוען את הטענה הזאת על תלמודי תורה באשדוד ובאשקלון כשיש קסאמים?

שנינות

משתמש פעיל
כדי שלא יובן לא נכון- אני חלילה לא מצדיקה שום צעד של סיכון בריאות הציבור,

רוב גדולי ישראל, רוב הרופאים, רוב הציבור, חושב שהדברים שהובאו כאן הם דווקא כן מסכנים את בריאות הציבור במידה כזו או אחרת.

איך היית מגיבה אם אדם היה נוהג במהירות 200 קמ"ש, מסכן כל יום את העוברים ושבים בשכונתו, ואומר "אולי את לא יודעת, אבל יש גדולי דור שבשקט בשקט אמרו לי שמותר כי אני נוסע לשיעור תורה, הם אפילו אסרו עלי לסוע לפי החוק"...

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
רוב גדולי ישראל, רוב הרופאים, רוב הציבור, חושב שהדברים שהובאו כאן הם דווקא כן מסכנים את בריאות הציבור במידה כזו או אחרת.

איך היית מגיבה אם אדם היה נוהג במהירות 200 קמ"ש, מסכן כל יום את העוברים ושבים בשכונתו, ואומר "אולי את לא יודעת, אבל יש גדולי דור שבשקט בשקט אמרו לי שמותר כי אני נוסע לשיעור תורה, הם אפילו אסרו עלי לסוע לפי החוק"...
לא נכנסת לעניין הרוב או לא רוב, כי לא חושבת שמישהו בדק מספרית כמה מגדולי ישראל צידדו בעד הסגירה וכמה התנגדו לה.
אבל לעניין המשל- לא רואה קשר בינו לבין הנושא הנידון.
אנחנו מדברים כאן על סגירת בתי כנסת! השבתת חיידרים וישיבות! צעדים שמימות עולם לא ננקטו בעולם היהודי. זה רחוק מאד מהשוואה לנסיעה לשיעור תורה.

שנינות

משתמש פעיל
לא נכנסת לעניין הרוב או לא רוב, כי לא חושבת שמישהו בדק מספרית כמה מגדולי ישראל צידדו בעד הסגירה וכמה התנגדו לה.
אבל לעניין המשל- לא רואה קשר בינו לבין הנושא הנידון.
אנחנו מדברים כאן על סגירת בתי כנסת! השבתת חיידרים וישיבות! צעדים שמימות עולם לא ננקטו בעולם היהודי. זה רחוק מאד מהשוואה לנסיעה לשיעור תורה.
בוא נרגע

חזרו ללמוד בצורה שבה נהגו מאז ומעולם בעולם היהודי!!

בבית, ברוגע. ואגב, ישיבות כמו המתכונת של היום זה סה"כ מאתיים שנה!

ולא צריך להשתמש בסיסמאות. אף אחד לא דיבר נגד הישיבות אלא נגד ההדבקה הנוצרת בישיבות. האם כשעירייה סוגרת בית ככנסת כי הוא מט ליפול, ומסכן את המתפללים זו גזירת בתי כנסיות????

אני חוזר ושואל למה לא צעקתם כשאסרו לפתוח חיידרים בזמן צוק איתן!!

ואגב, גם מגיפה שהדביקה 3 מליון תוך חודשים ספורים, גם לא היתה מעולם!!!

מה לעשות. הקורונה חדשה, האתגר חדש, וההתמודדות חדשה!!

לא צריך לספור איפה יש רוב, אבל דבר אחד ברור עוד לא שמענו רב אחד!! שמציע מתווה להתמודד עם הנגיף. לא משענו הצעות חילופיות, לא שמענו מדוע לא לחשוש לחיינו רק שמענו שיש רבנים סודיים שלא מפחדים מקורונה.

מכבדים.

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
למה אף אחד, אבל אף אחד!

לא טוען את הטענה הזאת על תלמודי תורה באשדוד ובאשקלון כשיש קסאמים?
ֿ
לא נכנסת לעצם הדיון,
אבל בישיבת תפרח למדו גם כשאמרו להם לסגור בגלל טילים.
והם קרובים ממש לעזה (שומעים שם מצויין מתי הצבא מפציץ בעזה...)

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני לא אומרת מה בטיחותי ומה לא
כתבתי ואכתוב שוב- אני חושבת שזה באמת לא בטיחותי לפתוח את מוסדות החינוך. בכלל לא.

אבל אם כבר פותחים משהו שיהיה זה עולם התורה ולא עולם הבייביסיטר.

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
מצטערת, אבל הושמו בפי דברים שלא אמרתי.
לא השתמשתי במונח גזירת בתי הכנסיות, ולא אמרתי שמישהו דיבר נגד הישיבות במקום נגד ההדבקה.

אמרתי שיש גדולי ישראל שלא הסכימו לצעד של הסגירה ולדעתם הוא היה שגוי.

חזרו ללמוד בצורה שבה נהגו מאז ומעולם בעולם היהודי!!
בעולם היהודי מאז ומעולם היו בתי כנסיות ובתי מדרשות.
ולפני שלמדו בישיבות במתכונת הנהוגה כיום יהודים התפללו ולמדו בין כותלי בית מקדש מעט.
מצב שבו כל בתי הכנסיות בארץ (ובעולם) ננעלים על מסגר ובריח- הוא לא משהו שקרה אי פעם, נקודה.

הרבנים שאני מדברת עליהם לא סודיים בכלל, להולכים לאורם ובדרכם הם מוכרים וידועים,
רק צריך לקבל את העובדה שיש עוד דעות וגישות בהנהגה של הציבור שלנו למרות שאולי הן לא נשמעות בחוצות.

ושוב מדגישה שלא מדברת על זלזול בהנחיות כמו שקיים בפלגים מסויימים,
אלא נטו על הנושא של סגירת בתי כנסת וביטול תפילות במניין לאורך תקופה ארוכה, שהוא נושא בהחלט שנוי במחלוקת גם בין גדולים ומנהיגים.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש פה פספוס של משהו.
יש מדינות שבחרו להחזיר את התלמידים מהגדולים לקטנים מתוך מחשבה שהכי חשוב תעודת הבגרות והמבחנים.
ויש מדינות כמו מדינת ישראל שבחרו להחזיר את הילדים הקטנים מטעמים כלכללים ומתוך הבנה שילדים גדולים יותר וכמובן בוגרים יכולים לקחת אחריות וללמוד מרחוק.
אז כן, תלמידי הישיבות הם חלק מהשכבה הבוגרת שיכולה לקחת אחריות וללמוד מרחוק.
נכון, זה לא אותו דבר, לא בכמות ולא באיכות (אם כי בסביבה הקרובה שלי נצפו אנשים שמופתעים מאד לטובה שהלימוד מהבית לחלוטין אפשרי ומיטבי) אבל צריכים תזכורות שאנחנו לא בשגרה? שאנחנו עדיין במגפה?
אז מי שלא יכול ללמוד כשהתנאים לא אופציונליים לכאורה ממילא לא יוכל לחזור ללמוד באיזשהו מתוה כלשהו. שכרגע בכל אופן לא יהיה מושלם. (גם הילדים לא חוזרים למתוה מושלם, אלא אם מישהו קורה ל-3 פעמים בשבוע של לימודים שגרה)
מי שרוצה מאד ללמוד מצליח ויצליח לעשות את המיטב בכל קונסטלציה שמתאפשרת ותתאפשר.
האחרים ימשיכו להתלונן ולהתמסכן. בין אם זה מוצדק (ויש הרבה על מה לבכות, תכונו את זה לשמים במקום לאנשים בשר ודם שלא הביאו את זה עלינו ולא יכולים לקחת את זה מאיתנו) ובין אם לא.

שנינות

משתמש פעיל
הרבנים שאני מדברת עליהם לא סודיים בכלל, להולכים לאורם ובדרכם הם מוכרים וידועים,
רק צריך לקבל את העובדה שיש עוד דעות וגישות בהנהגה של הציבור שלנו למרות שאולי הן לא נשמעות בחוצות.
אשמח לשמוע מי הם הרבנים שלא התירו מעולם להתפלל ביחידות. אם הם לא סודיים נשמח להכירם.

אגב, אני לא שייך לפלג, אבל הרב שלי בענייני האישיים, הוא חבר מועצת גדולי התורה של עץ ולא שמעתי ממנו מעולם משהו אפילו בכיוון של מה שכתבתם, אלא ההיפך.

ואם כבר מדברים על הזכות של כל אחד לשמוע לרבותיו, גם הפלגים המזלזלים שהזכרתם, יש להם רבנים. כשמדובר על ספינה אחת שכולם שטים בה, צריך לחשוב טוב עד היכן הגבול של ההיתר של כל אדם לקדוח חור בספינה בהוראת רבותיו.

אני מודה זה נושא לא פשוט בכלל.

נערך לאחרונה ב:

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@כוכב103
אני מבינה את הפחד. אל תשכחי שבזמן הזה מפעל חיים שאנשים השקיעו בו 20-30-40 שנה מתמוטט.
המכללות ריקות, האולמות ריקים, חנויות סגורות,
וזה לא רק שאין הכנסות, בחלק גדול מהמקומות משלמים שכירויות על מקומות וזה יכול להגיע לסכומים של 5-6 ספרות.
אל תשכחי שעכשיו זה הזמן של הרישום לשנה הבאה בכל המכללות, נראה לך כ"כ פשוט? מישהו חושב על זה?
אם אנשים ח"ו לא יגמרו את החיים מקורונה הם עלולים חלילה לסיים עם התקף לב חלילה.
המשק חייב לחזור לשגרה. כמובן עם כל כללי הזהירות. ובפירוש ילדים שבבית שלהם יש משהו בסיכון שישארו בבית.

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני לא אומרת מה בטיחותי ומה לא
כתבתי ואכתוב שוב- אני חושבת שזה באמת לא בטיחותי לפתוח את מוסדות החינוך. בכלל לא.

אבל אם כבר פותחים משהו שיהיה זה עולם התורה ולא עולם הבייביסיטר.
לענין הבתי כנסת
מישו פה באמת חושב שאם יפתחו את הבית כנסת ע"פ הנחיות
זה באמת יראה כך?
ברור שלא.
הרי כל אחד רוצה להיות חלק מה 10 או ה 20, לא משנה..

לרעהו

משתמש מקצוען
כל חברי מועצות גדולי התורה ליטאי חסידי וספרדי אמרו פה אחד אסור ואסור ואסור, אז נכון יכול להיות שיש רב במושב רביב עולמים שחושב אחרת, אבל כחרדים אין לנו מעבר למועצות גדולי התורה של כל פלגי היהדות החרדית, ואפי' הפלג הירושלמי שהתנהג בצורה מחרידה בתקופה האחרונה רבניהם אמרו מפורש שאסור וצריך להישמע לרופאים...נא ונא לא להיתמם,ולומר יש דיעה אחרת וכדו'

Yerushalmit

משתמש מקצוען
שימו לב - שגם מי שפתח - כמו אצל הרב סורוצקין שליט"א - הוא לא מכריח להיכנס ל-45 יום בלי לצאת - רק מי שרוצה!!!!
ומי שלא יכול להמשיך כפי שזה היום גם מבחינת הרב סורוצקין!!!!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה