בקשר לנושא שהיה מבוקש ופעיל פה בתקופה האחרונה-טיפול רגשי

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
עד עתה חשבתי שטיפול זה בשביל לקבל דיאגנוזות על עצמינו...
זה לא שמטפלת לא משתמשת בדבר הזה אלא צריך לדעת לעשות בעדינות ובזהירות כשהדיאגנוזה וההגדרה תייטיב עם המטופל לקבל את עצמו וליראות מכלול של מציאות.
הכי לא.
בשביל דיאגנוזה אפשר לבוא אלי לשעת אבחון.
הדבר שמייחד תהליך טיפולי , הוא תהליך פנימי של הפנמה , מודעות והעמקה
והוא קורה על ידי המטופל, המטפלת רק מלווה.
ולא מסכימה שמטפלת משתמשת בזה, אסור ואסור ואסור לאבחן .
(אלא אם כן את/ה פסיכיאטר, וגם אז זה מזיק, לפעמים)

משכנתאות

משתמש מקצוען
בבני ברק יש מטפלת מקצועית ברמה בינלאומית שמגיעים אליה נשים שנשלחות לטיפול מכל אדמורי בני ברק לאחר שהצליחה להרים כמה נשים שגדולי המטפלים התייאשו ממנה [אני מכיר מקרוב]
מה שהיא אומרת זה המילה אחרונה היום בהרבה מוסדות חינוך בעיר. היא ידועה רק בקבוצת המטפלים כי היא לא מפרסמת אבל בהחלט עתיד מזהיר
יטה בנדיקט
0533194297 יש לה בעיה שהיא מאוד עמוסה ולא מקבלת אבל עם לוחצים עליה שזה דחוף היא מסכימה. או על ידי בעלה איש החינוך הרב מרדכי יעקב בנדיקט שליטא .מחסידות דורג.

mirier

משתמש מקצוען
ניכר בדבריך חוסר אמון בטיפול
מכיון שכאשר הטיפול מכוון היטב אמיתי ומקצועי.
מטופל לא ילך לדסקס עליו.
אם יש לו צורך בכך..
זה אומר משהו על הטיפול.

ממש לא נכון.
פיצול הוא מנגנון הגנה בסיסי בנפש שמפחית חרדה ועוזר לאדם להתמודד עם קונפליקט נפשי ע"י שהוא מתבונן על העולם ועל מערכות היחסים לו כ"טוב" ו"רע".
מטופל יכול להגיע לשלב מסוים בטיפול שבו הוא עושה דווליואציה- מפחית את הערך של המטפל, של הטיפול, מוצא פגמים במטפל ומבקר אותו.
מישהו מהצד שישמע רק את המטופל עלול לשפוט את המטפל בלי לדעת את התמונה הטיפולית כולה.

nechami21

משתמש מקצוען
הנקודה היא שהמיזם הזה יושב בצומת דרכים שעשויה לפגוע בטיפול יותר מאשר לסייע לו.
זו הערה נכונה. אך לעיתים רבות מאד, הוא יכול גם להועיל.
טיפול מקצועי ישרוד גם כאשר יקבל ביקורת.
מאמינה שאדם שהוא מטפל, יודע ומכיר בתהליכים ובנסיגות ותקיעויות בטיפול .. (שוב- השערה בלבד. אני לא מכירה את זו שפירסמה, אך תואר MA מקנה בכל אופן רמה של מידע בתחום, יותר מהידע שלי ושל אחרות שעונות פה) טיפול מקצועי ידע גם להתמודד מול ביקורת.

אישית- אני נתרמת מכל ביקורת שאני מקבלת על טיפול שלי (בתחום הריפוי בעיסוק) ונוכחות מערכת בקרה רק מייעלת טיפולים.

הציבור שלנו כ"כ תמים. ומקבל את דבריו של מטפלים מקצועיים (עם תואר כמובן) בעיניים עצומות. לעיתים מישהו מבחוץ יכול לעזור לנו לקבל הסברים, לעודד אותנו- שזה בסדר, לבקש הסברים ולפתוח נושאים מול המטפל. וזה יכול רק להועיל לטיפול. (וזאת מבלי להתייחס לסוגיית המטפלים הלא מקצועיים. או מקצועיים שבהם נעשתה עברת אתיקה)

אין לי כח ורצון להכנס לדוגמאות. אך מי שמכיר את השוק מקרוב. ועובד במקצועות הטיפול, יכול להביא אין ספור דוגמאות לכך שהכוונה/ הערה/ דמות נוספת בתמונה. יכול מאד להועיל לתהליך.

ואם תאמרו- צריך מישהו בלתי תלוי/ מקצועי / בעל הבנה ועוד הערות חכמות שצוינו, כל זה חשוב מאד, אך כדי שהמיזם יהיה מקצועי באמת זה יקח שנים... וידרוש תקציב עצום.
ובנתיים- לעיתים יש חללים בשטח. לעיתים קרובות מאד.
אישה שהיא מטפלת ריגשית עם תואר MA יכולה לחוות דעת על טיפול של מטפל אחר. יש לה הכשרה נדרשת לתחום, או לפחות לזהות דגלים אדומים. האם היא ישרה? אמינה? אני לא יודעת. אבל זה לא סיבה לסתור את המיזם. יש הרבה מטפלים שאני לא מכירה.
האם אפשר לשכלל את המיזם? מתארת לעצמי שבהחלט. וזה המקום לערוך שיתופי פעולה בנושא.

אסתי בראון

משתמש מקצוען
אבל אני לא אסמוך על מישהי שאולי "אוחזת" מכללי האתיקה, ואולי לא. צריך הרבה יושר פנימי לא לגנוב אחרים בתואנות שונות ומשונות, ומכיון שאדם קרוב אצל עצמו אפילו המטפלת לא מודעת לכך שבאמת הגיע הזמן מכיון שהיא מקבלת על זה המון כסף, היא משחדת את עצמה, ומפעפעת את תחושתיה אל המטופלת.[/QUOTE]

בדיוק בגלל זה מטפלת טובה הולכת לטיפול ולהדרכה
בשביל לזהות את הנקודות האישיות שלה אשר מבלי דעת משפיעות על הטיפול

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מצאתי עכשיו באתר למטפלות קול דודי, בחלק של המאמרים, מאמר שכתבה ב. גודמן. מוזמנות להתרשם ממנה. אולי אחר כך תוכלו לתת יותר אמון ביוזמה.
http://forumtaplot.com/PAGE57.asp

פוטושופר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
החשדות בפרוג על משתמשים חדשים, מוגזמים בזמן האחרון.
סך הכל, עובדת כרגע במקום שונה, ולא הצלחתי להכנס מהשם שלי, אז פתחתי חדש.
הכל בסדר?

פוטושופר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
והנה ציטוט מהמאמר המובא בלינק:

”הוא אמור לדעת”- חשוב להגיד למטפל מה אתה מצפה ממנו. רבים המטופלים המביעים את אי שביעות רצונם מאחורי גבו של המטפל, וכשנשאלים האם שוחחו עם המטפל על כך, משיבים "הוא אמור לדעת".- זו חשיבה מוטעית . לכל מטופל יש צרכים אחרים, מטפל יכול לנסות לנחש, אך אין לו דרך לנבא מחשבות. מטופל אחד זקוק לעצות, אחר זקוק רק שיקשיבו לו, אחד זקוק יותר לגמישות, האחר לגבולות חזקים, יש הנהנה מחשיפת המטפל עצמו בחייו הפרטיים, לשני זה מפריע מאד, אחד זקוק ליותר קירבה, האחר למרחק וכדומה. חשוב לציין שאנחנו זקוקים לדברים שונים בזמנים שונים. ומטפל טוב הוא גם כזה שמוכן ורוצה לשמוע. ככל שהמטופל מרשה לעצמו לדבר, לבקש אחרת, וגם להגיד מה טוב לו, יש סיכוי טוב שהמטפל יצליח להיות מותאם אליו.

מתוקה דבש

משתמש רשום
אם כבר מדברים על מטפלים - שמעתי על אחת לרר מירושלים - האם מישהי מכירה ויכולה להמליץ מנסיון?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה