הנקודה היא שהמיזם הזה יושב בצומת דרכים שעשויה לפגוע בטיפול יותר מאשר לסייע לו.
זו הערה נכונה. אך לעיתים רבות מאד, הוא יכול גם להועיל.
טיפול מקצועי ישרוד גם כאשר יקבל ביקורת.
מאמינה שאדם שהוא מטפל,
יודע ומכיר בתהליכים ובנסיגות ותקיעויות בטיפול .. (שוב- השערה בלבד. אני לא מכירה את זו שפירסמה, אך תואר MA מקנה בכל אופן רמה של מידע בתחום, יותר מהידע שלי ושל אחרות שעונות פה) טיפול מקצועי ידע גם להתמודד מול ביקורת.
אישית- אני נתרמת מכל ביקורת שאני מקבלת על טיפול שלי (בתחום הריפוי בעיסוק) ונוכחות מערכת בקרה רק מייעלת טיפולים.
הציבור שלנו כ"כ תמים. ומקבל את דבריו של מטפלים מקצועיים (עם תואר כמובן) בעיניים עצומות. לעיתים מישהו מבחוץ יכול לעזור לנו לקבל הסברים, לעודד אותנו- שזה בסדר, לבקש הסברים ולפתוח נושאים מול המטפל. וזה יכול רק להועיל לטיפול. (וזאת מבלי להתייחס לסוגיית המטפלים הלא מקצועיים. או מקצועיים שבהם נעשתה עברת אתיקה)
אין לי כח ורצון להכנס לדוגמאות. אך מי שמכיר את השוק מקרוב. ועובד במקצועות הטיפול, יכול להביא אין ספור דוגמאות לכך שהכוונה/ הערה/ דמות נוספת בתמונה. יכול מאד להועיל לתהליך.
ואם תאמרו- צריך מישהו בלתי תלוי/ מקצועי / בעל הבנה ועוד הערות חכמות שצוינו, כל זה חשוב מאד, אך כדי שהמיזם יהיה מקצועי באמת זה יקח שנים... וידרוש תקציב עצום.
ובנתיים- לעיתים יש חללים בשטח. לעיתים קרובות מאד.
אישה שהיא מטפלת ריגשית עם תואר MA יכולה לחוות דעת על טיפול של מטפל אחר. יש לה הכשרה נדרשת לתחום, או לפחות לזהות דגלים אדומים. האם היא ישרה? אמינה? אני לא יודעת. אבל זה לא סיבה לסתור את המיזם. יש הרבה מטפלים שאני לא מכירה.
האם אפשר לשכלל את המיזם? מתארת לעצמי שבהחלט. וזה המקום לערוך שיתופי פעולה בנושא.