בקשר לנושא שהיה מבוקש ופעיל פה בתקופה האחרונה-טיפול רגשי

מרחבית

משתמש מקצוען
הייתי שואלת:
האם המטופלת מכירה את החשדנות הזו מטיפולים קודמים? אם כן כנראה שה"בעיה" היא בקשריה ולא במטפלת
האם זה בתחילת הטיפול? אם כן זה עדיין נורמלי לוקח זמן עד שנוצרת ברית טיפולית ואמון וזה אפי' בריא...
ובכלל זה יכול ללמד על המטופלת שאולי היא אישיות נמנעת או חרדה והססנית בקשריה עם אנשים- הלכתי רחוק אבל זה לא פעם הסיבה...

תרשי לי לציין, שלפעמים זו בדיוק הבעיה: מחפשים בנרות למה 'הבעיה' אצל המטופלת ולא אצל המטפלת. המטפלת מטבע הדברים תנסה להבין איפה 'הבעיה' אצל המטופלת, גם בשעה שהיא - המטפלת - פשוט לא מתאימה לה או לא מקצועית מספיק. והמטופלת שהיא בעמדה פחות בטוחה - לפעמים מאמינה לה, גם כשכל חושיה אומרים אחרת.

קל מאוד לשכנע מטופלת לא בטוחה בעצמה, שהיא חשדנית ונמנעת ועוד. וכמה שהמטפלת יותר עם תארים ויותר מוסמכת - כך היא עלולה לשכנע יותר בקלות את המטופלת. ולא כי היא איננה ישרה - אלא כי קשה לכל אדם לראות נגעי עצמו או להודות שהוא איננו מצליח. ולכן לפעמים צריך מישהו מתאים מבחוץ - על אף שיש בזה הרבה חסרונות ובוודאי שצריך קודם לנסות להסתדר בלי זה.

נערך לאחרונה ב:

ליקי ;)

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
לכן טוב ללכת לטיפול אצל מטפל\ת שנמצאת תחת אחריות של מישהו שאתם סומכים עליו.
למשל "מגן" שמנהלת אותו הניה לוברבום (כן שכותבת את המדור בבית שלנו)
והיא אחראית על הטיפולים. ומראש יודעים, כשבאים לטיפול, שאם יש קושי אז גם המטפל יכול להתייעץ איתה וגם בעיקר- המטופל עצמו.

ולא קו טלפון אנונימי שאני לא מכירה אותו והוא לא מכיר את המטפל.
מה זה יכול לתת לי? ואם הכוונה טובה, (ונראה שכך) אז כל הכבוד, אבל אולי כדאי לדייק אותה יותר.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אני דווקא אוהבת את היוזמה.
אני חושבת שבטיפול יכולים להיות כל מיני דברים שמפריעים :
- כשלים של המטפלת - שבזה קו הייעוץ יוכל לעזור והסביר,
שנובעים בדרך כלל מחוסר מקצועיות ,או חוסר יחס לכללים חשובים.
- דברים שייחודיים לה, בגלל שהיא דוגלת בשיטה מסוימת, בעלת אופי מסוים וכו'
ייתכן שזה לא מתאים לי כמטופלת , וזה בנוי על ניסוי התאמה.

אם הקו יוכל לעזור ולהפריד בין החלק הראשון לשני, זה יהיה מעולה.

מרחבית

משתמש מקצוען
לכן טוב ללכת לטיפול אצל מטפל\ת שנמצאת תחת אחריות של מישהו שאתם סומכים עליו.
למשל "מגן" שמנהלת אותו הניה לוברבום (כן שכותבת את המדור בבית שלנו)
והיא אחראית על הטיפולים. ומראש יודעים, כשבאים לטיפול, שאם יש קושי אז גם המטפל יכול להתייעץ איתה וגם בעיקר- המטופל עצמו.

עדיין היא לא בעמדה ניטראלית. היא לא מישהי מבחוץ.

• תודה
Reactions: bbr

ליקי ;)

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עדיין היא לא בעמדה ניטראלית. היא לא מישהי מבחוץ.

היא מכירה את המטפלת ואת דרכי הטיפול שלה.
היא פסיכולוגית בעצמה וכן יכולה לייעץ למטפלת לבדוק את כיוון הטיפול או לברר איתה למה קורה כך וכך או להמליץ על מטפלת אחרת.
מה יעזור לי מישהו נטרלי לגמרי מבחוץ?

מרחבית

משתמש מקצוען
חברה שלי סבלה מבעיה מסוימת הלכה באומץ לפסיכולוגיה אמיתית מקצועית קלינית חמש שנים 400 שח כל שבוע
בסוף הטיפול שלדעת המטפלת לא הסתיים
היא לא השתנתה בפיפס בבעיה שהיתה לה

אם היה מסופר דבר כזה על מטפלת רגשית - היו כאן תגובות מגנות עד לב השמיים.
סיפור כזה על פסיכולוגית מקצועית - עובר כאן בשקט מוחלט.

חמש שנים.
400 ש''ח לשבוע.
אפס התקדמות.
לדעת המטפלת הטיפול לא הסתיים.
המטופלת לא מסוגלת ללכת לטיפול נוסף.

אז מה יש?
הרי יש לה תארים, אז לא קרה כלום.

נערך לאחרונה ב:

פוטושופר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
פוטושופר
העלית שאלה חשובה
מה קורה כאשר מטופל נשאב למערבולת
והוא פתוח עם המטפל
אצל מטפל מקצועי זה לא יקרה בצורה קיצונית
הנושאים יפתחו לאט, בצורה מבוקרת ומושגחת
מטפל מקצועי בדר"כ נמצא גם הוא בטיפול ומקבל הדרכה
ברור שיש פגישות טיפוליות קשות יותר ונפתחים נושאים טעונים
אבל מטופל שלאורך תקופת הטיפול מצוי בטלטלת נפש ובסערה קיצונית שמפריעה לו לנהל שגרה נורמטיבית- זה מצריך ברור מעמיק גם לגבי חוסן האישיות שלו להתמודד עם נושאים כאובים ( וגם לזה מטפל טוב צריך לשים לב)
וגם כמובן מעלה סימני שאלה לגבי הטיפול עצמו
אנחנו מסתובבים כל הזמן סביב אותו נושא של טיפול מקצועי
כי מטפלים לא מקצועיים ימשיכו לנוע באותו המעגל בעוד שטיפול מקצועי יצליח להתגבר על משוכת נושאים טעונים
כמובן מלא ס"ד צריכה ללוות את המטפל והמטופל
בברכה

מודה לך על תגובתך
אז מה באמת קורה כאשר המטפל והמטופל עובדים, ואולי באמת למטופל קשה לגעת במקומות הכואבים שלו, והוא פשוט מסתובב סביב עצמו שוב ושוב, עוד שנה ועוד שנה, כי קשה לו לגעת במקומות הללו, ובמקביל, הבית והסביבה דורשים את שלהם,
כמו באחת התגובות פה-

נכתב ע"י רותי12:
חברה שלי סבלה מבעיה מסוימת הלכה באומץ לפסיכולוגיה אמיתית מקצועית קלינית חמש שנים 400 שח כל שבוע
בסוף הטיפול שלדעת המטפלת לא הסתיים
היא לא השתנתה בפיפס בבעיה שהיתה לה

לא הגיע הזמן לעצור ולשנות כיוון?
אולי טיפול פחות חופר, ויותר ממוקד? לא CBT אבל משהו יותר מבוקר?
מה שתארה רותי 12 זה משהו קיצוני אולי, אבל באמת באמת חבל על השנים שהיו ואינם
תשובות בבקשה....

היוזמה הזו של מישהו פרטי נשמע באמת קצת יומרני, אך קיימים פתרונות אחרים כמו שכתבו למעלה, מרכז מגן:
הנה לינק: http://magen-gn.co.il/index.php/קו-פתוח
( הנה הפרטים לכל המעוניין)
קו פתוח

קו פתוח– לתמיכה, ליעוץ, למידע ולהכוונה לטיפול.
"אין סיבה להמשיך לסבול"
"הקמתי את מגן לפני כ - 20 שנה מתוך אמונה שלכל אדם הסובל ממצוקה רגשית מגיע לקבל עזרה. הטיפול מציל מקריסה לא רק את המטופל אלא את כל המשפחה כולה. אין סיבה להמשיך ולסבול. אם גם אתם מרגישים קושי נפשי מכל סוג שהוא, אל תחכו! פנו עוד היום למגן, ואחד מאנשי המקצוע המסורים שבמרכז יעניק לכם את הטיפול המתאים. כי אכפת לנו שתרגישו אחרת"
ה, לוברבום
מייסדת ומנהלת מגן
עו"ס קלינית ופסיכותרפיסטית

השירות ללא תשלום ברוב שעות היום.
• מרכז מידע – 02-6222188
• קו יעוץ בין שעות 15:00 - 9:00 02-5000497 שלוחה 6
• משיבת נפש, קו במענה של מטפלים בין השעות 20:00-24:00– 1-599-525550
• קו פתוח עם הניה – 02-5378869

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אם היה מסופר דבר כזה על מטפלת רגשית - היו כאן תגובות מגנות עד לב השמיים.
סיפור כזה על פסיכולוגית מקצועית - עובר כאן בשקט מוחלט.

חמש שנים.
400 ש''ח לשבוע.
אפס התקדמות.
לדעת המטפלת הטיפול לא הסתיים.
המטופלת לא מסוגלת ללכת לטיפול נוסף.

אז מה יש? - יש לה תארים. לא קרה כלום.
קודם כל , אני לא רואה פה נזק. בלי להתעלם מההשקעה ומהציפיה, אין נזק נפשי
(שלפעמים נגרם ממטפלות לא מוסמכות)

ובנוסף , אני לא יודעת מה היה בטיפול,
אין לי מושג האם היתה התקדמות בנושאים אחרים ולא בנושא הזה?
האם היא הגיעה עם אמון, או שאולי כל מפגש היה סיבוב חוזר?
מה ובאיזה עומק היתה הבעיה שלה?

בלתי אפשרי לנתח טיפול מבחוץ , אבל במקרה הזה אני אשער שמשהו לא היה מספיק מותאם בין המטפלת למטופלת, או שהיא היתה במצב נורא קריטי , או שפשוט לא רצתה להתקדם.

ייתכן גם שהיה כשל של פסיכולוגית, שאולי לא יצרה מספיק קשר או משהו דומה, אבל אני לא מצליחה לראות פה חוסר מקצועיות על סמך סיפור כזה.

הזוי בעיני, שהאשה לא הרגישה במשך 5 שנים התקדמות, ולא עשתה עם זה כלום.
בקיצור, חסר לי פרטים מהאשה עצמה, מה בדיוק היה ומה היא הרגישה.

כשל חמור אני לא רואה פה בהתנהלות.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מודה לך על תגובתך
אז מה באמת קורה כאשר המטפל והמטופל עובדים, ואולי באמת למטופל קשה לגעת במקומות הכואבים שלו, והוא פשוט מסתובב סביב עצמו שוב ושוב, עוד שנה ועוד שנה, כי קשה לו לגעת במקומות הללו, ובמקביל, הבית והסביבה דורשים את שלהם,
כמו באחת התגובות פה-
אין לי מושג מה היה שם .
אבל בטיפול טוב, למרות שקשה למטופל לגעת במקומות הכואבים , נוצרת סביבה בטוחה של אמון והוא מצליח לגעת .

אם הוא מרגיש שהוא לא מצליח - אפשר להשתמש בכלי של אמנות, תנועה, מוסיקה או כל תרפיה אחרת שעובדת על התת מודע,
או לחפש שיטה אחרת שמתאימה.

לא לכל אחד מתאים טיפול פסיכולוגי, וכדאי לזהות את זה.

מרחבית

משתמש מקצוען

בלתי אפשרי לנתח טיפול מבחוץ , אבל במקרה הזה אני אשער שמשהו לא היה מספיק מותאם בין המטפלת למטופלת, או שהיא היתה במצב נורא קריטי , או שפשוט לא רצתה להתקדם.

ייתכן גם שהיה כשל של פסיכולוגית, שאולי לא יצרה מספיק קשר או משהו דומה, אבל אני לא מצליחה לראות פה חוסר מקצועיות על סמך סיפור כזה.

לא משנה כעת אם טענותייך כאן נכונות או לא.
משנה דבר אחד: האם היית טוענת את אותן טענות לו היה מדובר במטפלת רגשית עם סיפור זהה לחלוטין.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
לא משנה כעת אם טענותייך כאן נכונות או לא.
משנה דבר אחד: האם היית טוענת את אותן טענות לו היה מדובר במטפלת רגשית - עם סיפור זהה לחלוטין.
לגמרי
זה בדרך כלל הכי לא מאפין של טיפולים רגשיים לא מוסמכים,
הפוך, שם דברים זזים יותר מידי ומתהפכים,
אני מעדיפה רוגע, גם אם זה לפעמים אומר פחות התקדמות ופחות סיכונים.

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

אני שהיתי 'חסידה ' של המטפלות המקצועיות ה'אמיתיות' ושלחתי את החברה ההיא ל( בפתח) פסיכולוגית המומחית המקצועית .שהיא מנהלת את כל המערך הפסיכולוגי באחד מבתי החולים החשובים בארץ- לא אפרט ,פתאום אני כבר לא יודעת .הסיפור הזה ייאש אותי והסיר לי את האמון גם בפסיכולוגיות מומחיות .

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אני שהיתי 'חסידה ' של המטפלות המקצועיות ה'אמיתיות' ושלחתי את החברה ההיא ל( בפתח) פסיכולוגית המומחית המקצועית .שהיא מנהלת את כל המערך הפסיכולוגי באחד מבתי החולים החשובים בארץ- לא אפרט ,פתאום אני כבר לא יודעת .הסיפור הזה ייאש אותי והסיר לי את האמון גם בפסיכולוגיות מומחיות .
אני מבינה אותך.
אם את רוצה יותר להבין - ואת פתוחה עם חברה שלך, נסי להבין ממנה מה היה,
האם לא היתה בכלל התקדמות? ואם לא, למה היא לא עשתה כלום?
מה הפריע להתקדם ? האם לדעתה הבעיה בפסיכולוגית?
ואולי היא לא מתאימה לטיפול פסיכולוגי?

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מבינה אותך.
אם את רוצה יותר להבין - ואת פתוחה עם חברה שלך, נסי להבין ממנה מה היה,
האם לא היתה בכלל התקדמות? ואם לא, למה היא לא עשתה כלום?
מה הפריע להתקדם ? האם לדעתה הבעיה בפסיכולוגית?
ואולי היא לא מתאימה לטיפול פסיכולוגי?
מזתומרת היא לא מתאימה לטיפול ?
אם הטיפול מקצועי הוא אמור להועיל
לקדם לפחות בבעיה שלשמה באה
ולמה המשיכה כי ידעה שטיםול פסיכולוגי טוב לוקח את הזמן אבל בסופו של דבר אני זו שהאצתי בה להתיעץ על הטיפול שלה עם אחי

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מזתומרת היא לא מתאימה לטיפול ?
אם הטיפול מקצועי הוא אמור להועיל
לקדם לפחות בבעיה שלשמה באה
ולמה המשיכה כי ידעה שטיםול פסיכולוגי טוב לוקח את הזמן אבל בסופו של דבר אני זו שהאצתי בה להתיעץ על הטיפול שלה עם אחי
לא לכולם מתאים טיפול פסיכולוגי, יש כאלו שיש להם הרבה התנגדויות, ויקח להם כמה עשרות שנים..
ונכון שהוא לוקח זמן, אבל צריך להרגיש בזמן הזה התקדמות, היא לא חייבת להיות גדולה, היא יכולה להיות גם כניסה לעומק (ואז לא בטוח שההרגשה תשתפר, אבל יש תזוזה)

הפסיכולוגית המומחית היתה אמורה לתפוס את זה כעבור זמן סביר - ולומר לה.
היא המקצועית - לא המטופלת.
אני באמת מכירה כאלו שאמרו.
אני שוב מזכירה שאנחנו לא יודעות מה היה שם , אבל כנראה שהפסיכולוגית ראתה מצידה כן התקדמות. (או שהיא באמת לא מספיק היתה בסדר)

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
וואו, אני בהלם מההשתלחות פה.
אני ותיקה בפורום, בשם משתמש אחר. רק כרגע אני עובדת, ונכנסתי בשם של מי שעובדת פה.
קראתי את כל האשכולות שהיו לאחרונה בקשר לטיפול רגשי, וחשבתי שזה יעזור לאותן אלו שמתלבטות, ולכן פרסמתי בפורום זה.
אין פה שום כוונות נסתרות. אדרבה. מדובר במישהי שמהכרותה את הנושא, את הדילמות שיש לכל מטופל בשלב כלשהו, וכו', החליטה לפתוח קו כדי לעזור ולכוון נשים בטיפול. לא לפסול שום מטפלת, (גם אם היא מטפלת למשל במח אחד, שזו לדעתי לא שיטה לבעיה המצריכה טיפול פסיכולוגי. ובסוגריים נוספים, לא יודעת למה כן... -ואבהיר, כל הסוגרים הם תוספת שלי).
כל כוונתה לעזור לאנשים להבין את המקום שהם נמצאים, ולתת להם כח להמשיך בטיפול.
חבל על כל החשדות המיותרות.
מהכרות אישית, מדובר במטפלת ותיקה, עם תעודות מוסמכות. בעלת תואר.
אעביר לה את הדברים ונחכה לתגובתה.
הכוונה רצויה, אבל אני חושבת שהדרך פחות. חלילה, לא חושדת בה באופן אישי במניעים שאינם טובים, עם כל זאת, התנהלות כזו היא פתח לבלגן. לא כל אחד יכול לבוא ולהקים גוף פיקוח מטעם עצמו, זה לא מקצועי, ועלולות להיווצר השלכות לא רצויות בלשון המעטה. אם כוונותיה טובות, אדרבה, שתפעל בכיוון באופן מקצועי ותיתן מענה מתאים.

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
יש לי מחשבה להעלות אתר חינמי עם מאגר של שמות ופרטים של מטפלות פרא רפואיות בתחומי התפתחות הילד מהמגזר החרדי (קלינאיות תקשורת, מרפאות בעיסוק, פסיכולוגיות, עו"סיות, מטפלות באמנות, מנתחות התנהגות) עם הסמכה ממשלתית/אקדמית מוכרת ללא עלות.

אם יש פה נשות מקצוע כאלו שמקבלות בפרטי, ועדיף כאלו שיש להן הסדרים עם קופ"ח, והן מעוניינות בכך, הן יכולות לכתוב לי פה או בהודעה אישית או למייל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> . מעניין אם יש לזה פה ביקוש.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה