מהתגובות כאן אני למד שהדבר שהכי מטריד את תושבי הקהילות החדשות בערי השדה (פריפריה) זה עניין התחבורה, אני גם מכיר את זה אישית (לנכדים שלי זה סיפור להגיע אלינו מצפת), לרגל מינויו של מקלב לסגן שר התחבורה (על מלא מלא, התפטר השבוע מהכנסת) אני רוצה להכין לו תכנית עבודה בנושא.
אשמח אם תכתבו לי, כאן או במייל, מה הבעיות ממקום מגוריכם, לא צריך שמות אבל כן צריך שני דברים: עיר, ואמיתות הנתונים.
תודה מראש.
קודם כל -
לקחת את הרכבת ולהוסיף בה קווים מותאמים לחרדים בזמני עומס.
תחשבו על רכבת בימי שישי ומוצ"שים ש-
יוצאת מירושלים, עוצרת בחיפה לב המפרץ (כלומר 15 דקות מרכסים, ו5 דקות מקרית אתא), עוד תחנה בחיפה שקרובה לאזור החרדי בחיפה, ואז ישירות לכרמיאל - שקרובה גם לצפת ומירון.
כבר ייתרנו את הצורך בבערך 15 אוטובוסים, והנסיעה פי 3 יותר חלקה ומהירה, ועדיפה לבעלי עגלות וילדים.
כיום אין רכבות כאלה! מירושלים יש רק שעוצרת בכל תחנה עד הרצליה, ואז צריך להחליף לעוד רכבת עד חיפה, ועוד אחת עד כרמיאל נניח. יש כאלה שעושים את זה כי עדיין יותר נח להם! אז תחשבו מה יהיה כשיהיה ישיר אחד.
עוד קו ישירות בין ירושלים לבני ברק,
עוד כמה קוים בין ירושלים לאשדוד ואופקים,
וכמובן גם בין שאר הערים - מכרמיאל ישיר לאופקים דרך חיפה ואשדוד נניח (אני לא מתמצאת בכל המסלולים).
כלומר לנצל קודם כל את מה שיש ביד, ולהתאים אותו לציבור.
(אגב כשנפטר ר' חיים והתחילו הלחצים של להגיע לב"ב לפני שיהיה עומס - מיד אמרתי שחייבים להודיע שיהיו רכבות ישירות מכל הארץ כדי להפחית את העומס! מה שבסוף מירי רגב הודיעה רק ב12 בלילה אחרי שכולם כבר התארגנו...).