מאפים בצק שלא טופח טוב אחרי הקליעה. למה?

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הכנתי במק ללא סוכר
(את השמרים כמובן התססתי עם כף סוכר)
הבצק טפח מקסים פעמיים
אבל אחרי שקלעתי לחמניות , הן לא טפחו
מה יכול להיות?
 

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
סיבות לבצק שלא תפח.
1. השמרים נגעו במלח בצורה ישירה.
2. המים שהוספת היו מידי חמים והרגו את השמרים
3. השמרים לא היו טובים.
 

120161

משתמש מקצוען
אם תפח פעמיים...
ראית בעיניך שכמעט הכפיל נפח?
כנראה הגיע למצב של עודף תפיחה ומפסיק ומשטתח בד"כ
בקערה זה בולט יותר
רואים כיפה יפה של בצק ואם עבר הזמן רואים בצק ישר מלא בועות.
 

ברור מאד

משתמש צעיר
סיבות לבצק שלא תפח.
1. השמרים נגעו במלח בצורה ישירה.
2. המים שהוספת היו מידי חמים והרגו את השמרים
3. השמרים לא היו טובים.​
ניפוץ מיתוס:
מלח לא "הורג" שמרים. אני מערבבת חופשי והחלות שלי מדהימות.
אם כבר שמן ולכן כדאי להוסיף אחרי שהתחיל להתגבש בצק
 

מנהטן

משתמש מקצוען
ניפוץ מיתוס:
מלח לא "הורג" שמרים. אני מערבבת חופשי והחלות שלי מדהימות.
אם כבר שמן ולכן כדאי להוסיף אחרי שהתחיל להתגבש בצק
שמרים יבשים.
שמרים טריים הורג גם הורג…
אבל התססה טובה תהיה עם מים וסוכר בלבד.
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
טוב בסוף הן יצאו מקסימות
לא טפחו כמו אלו מהבצק עם הסוכר אבל תודה לד' יצא טעים ומזין
השמרים לא נגעו במלח, את השמן אני מוסיפה אחרי שהבצק מתחיל להתגבש ואני משתמשת בשמרים יבשים.. והמים גם לא ניו חמים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה