רון יוחננוב הוא אחד הבלוגרים הטובים יותר בעיני.
לפני תקופה הוא פרסם מתכון ללחם צרפתי ללא לישה שצד את עיני.
מה שהכי קסם לי היה השילוב בין פשטות ההכנה לתוצאה המעולה (בתמונה לפחות)
החלטתי לנסות ונשביתי בקסם.
ההכנה לא מורכבת בכלל. אולי 15 דקות במצטבר.
המתכון כן דורש תכנון מראש כי הוא כולל התפחה של 14 שעות ואז עוד שעה,
אבל מעבר לזה - זה לערבב בכף את החומרים, להשאיר להתפחה, לעצב לכיכר(ות), להתפיח שוב ולתנור.
אחרי כמה שעות בודדות הבצק כבר הכפיל את נפחו, ואחרי 12 שעות היה נראה כבר שאפשר לעבוד איתו, אז קיצרתי הליכים.
הכמות שיצאה לא נכנסה לשקית צליה אחת, אז פיצלתי ל2 כיכרות.
את הכיכר הראשונה הכנסתי לשקית, ובגלל שזה היה קצת התעסקות החלטתי את השניה לאפות כמות שהיא (עם קימוח למראה כפרי)
מבחינת הטעם והמרקם הכיכרות דיי זהות,
אבל אין ספק שהמראה של הכיכר שנאפתה תחומה בשקית הוא משובב יותר.
מצרפת את המתכון. תמונות בע״ה בהודעה הבאה.
לחם צרפתי / רון יוחננוב
מצרכים לכיכר לחם אחת גדולה או 2 בינוניות
500 גרם קמח לבן (3 כוסות) אפשר גם קמח חיטה מלא או קמח כוסמין - באותה מידה!
כוס וחצי (400 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר (תלוי בסוג הקמח שמשתמשים. הבצק צריך להיות מאוד דביק) ייתכן ותצטרכו להוסיף יותר (צריך להתקבל בצק רטוב)
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר חצי כף מלח
לאפיה: שקית קוקי
קמח לפתיחת הבצק
אם רוצים להכניס טעמים ללחם, זה הזמן!
ממש בהתחלה להוסיף לפי בחירה
תוספות לבחירה:
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים + כפית אורגנו (עדיף טרי)
חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות עם כף בזיליקום קצוץ ושן שום כתושה
אפשר גם להוסיף דגנים שאוהבים כמו זרעי חמניה/ דלעת/ פשטן/ פרג ועוד בכמות של חצי כוס.
אופן ההכנה;
אין צורך במיקסר. זוכרים? לחם ללא לישה!
בקערה גדולה שמים את את המים, סוכר ושמרים ומערבבים, מוסיפים את הקמח והמלח. בעזרת כף עץ מערבבים עד שנוצר בצק נוזלי. מכסים בניילון נצמד ומניחים על השיש מעכשיו ועוד 14 שעות. בשלב הזה הבצק מתגבש ובמקום ללוש ולפתח את הגלוטן הזמן יעשה זאת.
שלב 2 >> בוקר טוב לכם ולבצק שעמד על השיש 14 שעותנכון שזה מרגיש כמו חיית מחמד חדשה בביתאם תסתכלו ממש מקרוב תגלו בועות אוויר שמתפוצצות בתוך הבצק. זה אומר שהשמרים והזמן עשו את העבודה. שנמשיך?
ערבו 14 שעות ולא מסתדר לכם לאפות עכשיו? דחפו את הבצק למקרר. עד 12 שעות בקירור זה בסדר!
החלטתם להמשיך? בשלב הבא ניצור פעולת קיפול לבצק, נכון הוא מעט דביק אבל אל חששברגע שנקמח את הידיים ואת משטח העבודה נתגבר יפה על הדביקות נקפל את הבצק פעמיים. נקמח יפה יפה, נגלגל וניצור כדור.
את הכדור מכניסים לתוך שקית צליה ומניחים להתפחה נוספת שעה על השיש. כן כן הלחם הזה מפונק. שלב שלוש >> אפיה שלום לכם, אתגר הלחם ממשיך. שלב שלישי ואחרון. מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון תחתון / טורבו)
מניחים את השקית על תבנית אפייה ומכניסים לתנור.
אופים את הלחמים במשך 40-50 דקות או עד שזהוב היטב.
מוציאים מהתנור ושולפים בעדינות מתוך השקית מיד.
מניחים את הלחם על רשת צינון, מקררים היטב ורק לאחר מכן פורסים ומגישים.
הערות ותחליפים:
ואפשר להכין גם בסיר עם מכסה רק שצריך קודם לחמם אותו היטב ולוודא שהמכסה מתאים לתנור
שחלילה לא יתפוצץ.
הכנה בתוך סיר: מכניסים את הסיר הריק ונותנים לו להתחמם כחצי שעה. אחרי חצי שעה של חימום הסיר. בזהירות הוא לוהט. מפזרים קמח בתחתית הסיר ומניחים בתוכו בזהירות את כדור הבצק. מפזרים מעל גם מעט קמח. מכסים ומכניסים לאפיה למשך 40-45 דקות. לאחר מכן מוציאים את המכסה ואופים עוד כ 10-15 דקות להשחמה.
אני תופסת טרמפ
מישהו יודע איך מכינים לחם קימל?
מישהו יודע איך מכינים לחם קימל?