בעקבות המדדים הגבוהים בארץ ובארה"ב - הריבית תמשיך לזנק ומחירי הנדלן יירדו בחדות

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מצטערת אין לי זמן להסביר פה מעבר למה שכבר הסברתי, אני מקווה שרוב האנשים הבינו את דבריי.
אוקי תודה.(אין לי חלילה עניין לגזול מזמנך ,ותודה על המענה עד כה.)

אם יש מישהו שהבין אודה לו אם יחדד לי נקודה ממה שאמרה

יש לי שאלה אחת על התיאוריה שלה
היא מסבירה שאם אדם עדיין לה קנה דירה אז מבחינה כלכלית (וכל אדם לגופו) יתכן שעדיף לאדם יהיה להשקיע בשוק ההון

היא טוענת בנוסף שלמי שכבר יש דירה אז מבחינה כלכלית לא יהיה כדאי לו למכור (מחמת הוצאות רבות שישנם
כמו תיווך שיפוץ וכו)

השאלה שלי
האם ההסתכלות הכלכלית לא מסתכלת על המציאות היום כפי שהיא

דהיינו: זה שמישהו הפסיד נניח בגלל ששיפץ את הבית(שזה עצמו עניין לא מוחלט כלל וכלל כמו שרשמתי לעיל)
ונניח שהשקיע 300 אלף שקל ועכשיו יוצא שאם ימכור הוא יפסיד 200 אלף שקל

האם זה הופך את זה לסיבה להמשיך להחזיק בבית??
כשאם נניח הכסף היה לו ביד אז הוא כן היה משקיע בשוק ההון??

משהו לא ברור לי

אודה למי שיצליח להסביר את הנקודה הזאת(זה אולי שאלה תיאורטית אבל לי אישית היא חשובה ויש לה רלוונטיות)

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
היא טוענת בנוסף שלמי שכבר יש דירה אז מבחינה כלכלית לא יהיה כדאי לו למכור (מחמת הוצאות רבות שישנם
כמו תיווך שיפוץ וכו)
לא טענתי כזה דבר!!
זו דעתי בנושא -
אבל יש אנשים שימכרו את דירתם כדי לקנות דירה אחרת להשקעה, או כדי להשקיע בהשקעה אחרת, וזה לא פסול מבחינתי, אבל בהחלט מדובר בסיכון הרבה יותר גדול, ואני לא אוהבת השקעות עם סיכונים גדולים מדי.
בשום מקום לא טענתי שזה לא כלכלי, אלא שזה פחות כלכלי מאשר מישהו שעוד לא קנה דירה.
השאלה שלי
האם ההסתכלות הכלכלית לא מסתכלת על המציאות היום כפי שהיא
בהחלט מסתכלים לפי מה שהיא כיום.
דהיינו: זה שמישהו הפסיד נניח בגלל ששיפץ את הבית(שזה עצמו עניין לא מוחלט כלל וכלל כמו שרשמתי לעיל)
ונניח שהשקיע 300 אלף שקל ועכשיו יוצא שאם ימכור הוא יפסיד 200 אלף שקל

האם זה הופך את זה לסיבה להמשיך להחזיק בבית??
כשאם נניח הכסף היה לו ביד אז הוא כן היה משקיע בשוק ההון??

משהו לא ברור לי

אודה למי שיצליח להסביר את הנקודה הזאת(זה אולי שאלה תיאורטית אבל לי אישית היא חשובה ויש לה רלוונטיות)
לא דיברתי דווקא על מישהו ששיפץ בכל כך הרבה כסף, אלא בעיקר על שיפוץ יחסית קטן כדי להתאים את הדירה לטעמו האישי של הרוכש.
והסיבה שזה לא הסתכלות על העבר אלא על העתיד היא פשוטה, הרי אותו אדם שבעוד כמה שנים ירצה לרכוש שוב דירה לעצמו, יצטרך לעשות שוב שיפוץ קטן [שהוא לא כלכלי] כדי להתאים את הדירה לטעמו האישי.
ומהעבר לומדים על העתיד.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לא טענתי כזה דבר!!
זו דעתי בנושא -

בשום מקום לא טענתי שזה לא כלכלי, אלא שזה פחות כלכלי מאשר מישהו שעוד לא קנה דירה.

בהחלט מסתכלים לפי מה שהיא כיום.

לא דיברתי דווקא על מישהו ששיפץ בכל כך הרבה כסף, אלא בעיקר על שיפוץ יחסית קטן כדי להתאים את הדירה לטעמו האישי של הרוכש.
והסיבה שזה לא הסתכלות על העבר אלא על העתיד היא פשוטה, הרי אותו אדם שבעוד כמה שנים ירצה לרכוש שוב דירה לעצמו, יצטרך לעשות שוב שיפוץ קטן [שהוא לא כלכלי] כדי להתאים את הדירה לטעמו האישי.
ומהעבר לומדים על העתיד.
את מדברת בציור של מישהו שיקנה בעתיד דירה ,אני לא מדבר על זה ,אלא על מישהו שתמיד ישקיע בשוק ההון.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
את מדברת בציור של מישהו שיקנה בעתיד דירה ,אני לא מדבר על זה ,אלא על מישהו שתמיד ישקיע בשוק ההון.
אכן נכון, אני לא שמעתי על בן אדם אחד שחי בישראל שבגיל 20 הוא מחליט שעד זקנה ושיבה הוא יגור בשכירות.

אבל תיאורטית אם יהיה כזה בן אדם, והוא ירצה לדעת רק מבחינה כלכלית מה יותר רווחי, [שגם זה לא ממש משפט מדויק,אבל זה ארוך להסביר למה לא] אז גם פה זה ישתנה בין אדם לאדם אבל אכן לכאורה בחלק גדול מהמקרים יהיה יותר רווחי להשקיע את הכסף בשוק ההון.

מור יוסף

משתמש פעיל
אכן נכון, אני לא שמעתי על בן אדם אחד שחי בישראל שבגיל 20 הוא מחליט שעד זקנה ושיבה הוא יגור בשכירות.

אבל תיאורטית אם יהיה כזה בן אדם, והוא ירצה לדעת רק מבחינה כלכלית מה יותר רווחי, [שגם זה לא ממש משפט מדויק,אבל זה ארוך להסביר למה לא] אז גם פה זה ישתנה בין אדם לאדם אבל אכן לכאורה בחלק גדול מהמקרים יהיה יותר רווחי להשקיע את הכסף בשוק ההון.
מי שהשקיע בדירה לפני 40 שנה הרוויח הרבה פחות ממי שהשקיע בשוק ההון?
(בלי ריבית דריבית, כי בדירה משתמשים עם הריבית לגור בה)

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מי שהשקיע בדירה לפני 40 שנה הרוויח הרבה פחות ממי שהשקיע בשוק ההון?
(בלי ריבית דריבית, כי בדירה משתמשים עם הריבית לגור בה)
אין בשוק ההון דבר כזה בלי ריבית דריבית, ואין ספק שבשוק ההון הרווח היה יותר גדול.
אבל גם בלי ריבית דריבית הרווח בשוק ההון היה גבוה יותר.
ואני אתן דוגמה, בהשקעה במדד S&P 500 במשך 40 שנה האחרונות, התשואה השנתית הממוצעת היא 10.395%. [בחישוב דולרי]
כך שבן אדם שהשקיע לפני 40 שנה 100,000$ במדד יש לו היום 5,237,763.69 דולר.

חי 523

משתמש פעיל
קצת מתיש לראות את כל התגובות ואת כל החיכוכים..
אבל במודיעין עילית דירה נמכרה לפני שנה וחצי ב1400,000 והיום אין פחות מ1850,000
עליה של 450,000 בתוך חצי שנה כי כבר בפסח שעבר זה היה המחיר...
ובנוסף אין כמעט כמעט דירות בבניה חדשות, (חוץ מקרי"ס שבונה בערך 5 בנינים וכל אחד במחיר מחריד ולפי השמועות ב2100000
תכלס אין ירידה ולא תהיה וצריך לקנות בהקדם בפריפריה
או כל החיים להתאמלל במרכז....

מור יוסף

משתמש פעיל
אין בשוק ההון דבר כזה בלי ריבית דריבית, ואין ספק שבשוק ההון הרווח היה יותר גדול.
אבל גם בלי ריבית דריבית הרווח בשוק ההון היה גבוה יותר.
ואני אתן דוגמה, בהשקעה במדד S&P 500 במשך 40 שנה האחרונות, התשואה השנתית הממוצעת היא 10.395%. [בחישוב דולרי]
כך שבן אדם שהשקיע לפני 40 שנה 100,000$ במדד יש לו היום 5,237,763.69 ש"ח.
אנחנו חייבים להוריד את הריבית דריבית (אולי לא את הכל, אבל חלק גדול)
כי הבן אדם צריך לגור איפשהו וצריך להשתמש עם הריבית,
(אם הוא קונה בדירה, הוא גר בה, זה מה שדובר בשרשור,)

לא חישבתם את המיסים של רווחי ההון שצריך להוריד
אולי יש גם קצת עמלות ניהול והמרה שצריך להוריד

לדעתי בהסתכלות רטרואקטיבית יש הבדל, קשה לחשב אותו, אבל ההבדל לא בשמים.

כמובן שאם נחשב ריבית דריבית במלואו זה יהיה אחרת לגמרי, אבל זה לא נכון לחשב כך.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אז כיוון שהאשכול הועבר לפורום שבניהולי, אז מעכשיו אני רוצה שיהיה פה סדר ודיון מכובד.
והאשכול עוסק בעניין מחירי הדירות בלבד.
השוואות בין השקעה בדירה או בשוק ההון וכו' וכו', הכל דיונים מאד טובים ומבורכים אבל לא קשורים לאשכול.

אז נא לשמור על ענייניות האשכול של מחירי הדירות.
ומי שרוצה להשוות בין מחירי הדירות לשוק ההון, ו/או כל מיני חישובים אחרים מוזמן לעשות זאת באשכולות שעוסקים בנושא.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען

בדיוק זה מה שרציתי לשמוע.
תודה.

לתשומת ליבו של @גולש בנט
שחושב שזה מטומטם

גולש בנט

משתמש מקצוען
בדיוק זה מה שרציתי לשמוע.
תודה.

לתשומת ליבו של @גולש בנט
שחושב שזה מטומטם
מדוע אתה מסלף את דבריי?
דיברתי מפורשות על דירה להשקעה (שזה מטומטם לקנות כעת) ועל דירה ראשונה למגורים ציינתי בפירוש שיש צדדים לכאן ולכאן (בגלל שהחלופה במקום שנייה היא שכירות, בגלל שהשווער לא יקנה דירה לאחר כמה שנים לזו"צ ועוד).

משקפיים עגולים

משתמש פעיל
בציבור החרדי זה פחות נפוץ
בציבור הכללי זה נפוץ מאוד
מי שמבין את עניין שוק ההון
יודע שהשקעה פאסיבית רחבה מקיפה
לאורך זמן זה דבר מצויין

יש גם את כלל ה300 למי שמכיר
שלשם חותר כל מי שרוצה להגיע לעצמאות כלכלית
שמתאפשרת בין השאר בפיזור נכסים נכון בשוק ההון

בכל אופן זה דבר חכם למי שמבין את העניין (ואולי לציבור החרדי פחות
כי הוא ציבור נייח הרבה יותר אבל כלכלית גרידא זה דבר חכם)
זה קיים אומנם
אבל לדעתי לא הכי חכם (אך גם לא מטומטם כדברי אחד הגולשים)
א. מישהו הביא פה ציטוט מהתלמוד שמי שאין לו דירה לא נקרא אדם ומכיוון שאני מאמין אני מאמין גם לזה
ב. לולא א' הייתי מסביר את זה שאכן פעם היו המון אנשים בפרט באמריקה שאכן לא היו להם דירה וכל כספם היה מושקע בשוק ההון כי לא ראו צורך כלל לרכוש דירה כשבנתיים הכסף ייצר להם כסף
אך אז הגיע המשבר של 2008 הסאב פריים ואז לאנשים לא רק שלא היה רווח ממניות (יש המון אנשים שחיו מזה בחודשי מסל מניות עם דיבדנדים) אלא הם גם היו הומלסים כי לא היה להם דירה משלהם ולא היה להם כסף לשלם שכר דירה ומזה למדו בעולם הכלכלי שדירת מגורים הוא מחוץ ההשקעה היא חובה שתיהיה לך כמצרך בסיס
ניח ואכן יהיו ירידות של 30% כטענתך (בהגזמה!) בשנה וחצי הקרובות - שזה בגדר טווח קצר,
אז מה שקורה במקביל במצב כזה גם הריבית תרד בחזרה לכיוון שהיה - כן ככה זה בכלכלה.
טעות!!
אין שום קשר ושייכות בין ירידת מחירי הנדל"ן לירידת הריבית
הריבית נקבעת ע"פ האינפלציה ע"י מדד המחירים לצרכן שאינו כולל את עליית מחירי הנדל"ן (כן את השכירות לא את הקניה) כיוון שאם היה כולל את הנדל"ן ממזמן היינו באינפלציה של יותר מ20% (סתם זרקתי אבל מדובר בהמון) לכן כבר שנים רבות שהוציאו את עליית מחירי הדיור ממרכיב מדד המחירים לצרכן
הסיבה לזה זה ההוצאות הבלתי פוסקות של השמאל של השקל מהארץ

הסיבה להתחלשות השקל היא מסחר בחוסר וודאות (לא משנה שכעת הוא התחזק ע"י כח חזק)
כל פעם שיש במסחר חוסר וודאות זה גורם להחלשות אל תאמין לתקשורת
ולכן דרך אגב הם מריצים את הרפומה ולא נכונים לעצור קצת כי כל יום של חוסר וודאות יש עלות גבוהה!!!

מקצועי בנדל"ן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
טעות!!
אין שום קשר ושייכות בין ירידת מחירי הנדל"ן לירידת הריבית
הריבית נקבעת ע"פ האינפלציה ע"י מדד המחירים לצרכן שאינו כולל את עליית מחירי הנדל"ן (כן את השכירות לא את הקניה) כיוון שאם היה כולל את הנדל"ן ממזמן היינו באינפלציה של יותר מ20% (סתם זרקתי אבל מדובר בהמון) לכן כבר שנים רבות שהוציאו את עליית מחירי הדיור ממרכיב מדד המחירים לצרכן
אמנם אין קשר,
אך כאשר יקרה מצב של ירידת 30% בנדל"ן
יקרה גם מצב של ריבית נמוכה
אך אם יקרה הפוך - קודם ירידה בריבית, זה יגרום לזינוק במחירים.
לא חייב להיות להם קשר בתמחור הריבית,
זה פשוט נגזר מכך זה השלכות של זה.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מי ששם את דירת המגורים שלו להשקעה בשוק ההון הוא מטומטם.

מדוע אתה מסלף את דבריי?
דיברתי מפורשות על דירה להשקעה (שזה מטומטם לקנות כעת) ועל דירה ראשונה למגורים ציינתי בפירוש שיש צדדים לכאן ולכאן (בגלל שהחלופה במקום שנייה היא שכירות, בגלל שהשווער לא יקנה דירה לאחר כמה שנים לזו"צ ועוד).

גולש בנט

משתמש מקצוען
מה לא מובן?
תקרא שוב ואולי תבין.
ממש לא מסובך.

אנסה לעזור לך:

ברישא שהבאת, מדובר על אדם שיש לו דירת מגורים והוא מוכר אותה בכדי להשקיע את הכסף שלה בשוק ההון.

בסיפא מדובר על קניית דירת מגורים יחידה במצב הנוכחי.

נערך לאחרונה ב:

גולש בנט

משתמש מקצוען
נו ,וזה בעינך מטומטם? (בהנחה שעושה את זה לעולמי עד)
כן,
זה מטומטם.
כי שוק ההון מורכב מהמון מניות ואף פעם לא מובטח לך שתדע בצורה חכמה איך להשקיע את הכסף של הדירה היחידה שלך בשוק ההון.
יש המון אנשים שהפסידו את כל כספם בבורסה.

נערך לאחרונה ב:
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה