בקשה בני ברק ופתח תקווה-הבדל?

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
תודה לתגובה.
החברות גרות קצת רחוק. אנחנו כהורים די ממוצעים מבחינה חברתית. בהתחשב בכך שאין תמיד זמן לזה.
יש בבית מחשב מסונן. אבל הן מרבות להשתמש בו.
חוסר בתעסוקה אחר הצהריםם זה לא מספיק סיבה טובה?
בשביל לעבור דירה?? זו סיבה קלושה למדי בעיני

רינה כהן3434

משתמש פעיל
בשביל לעבור דירה?? זו סיבה קלושה למדי בעיני
לא רק זה. יש עניין שיש חוסר במסגרות לימוד באזור שלנו. כי מדובר על עיר חילונית. ויש מעט חרדים. אין הרבה אפשרויות של מוסדות לימוד. וגם העניין הזה של הילדים. שבאזור כמעט ואין ילדים בגילאים שלהם. זה מצריך אותי להעסיק אותם כל היום בעצם.

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לא רק זה. יש עניין שיש חוסר במסגרות לימוד באזור שלנו. כי מדובר על עיר חילונית. ויש מעט חרדים. אין הרבה אפשרויות של מוסדות לימוד. וגם העניין הזה של הילדים. שבאזור כמעט ואין ילדים בגילאים שלהם. זה מצריך אותי להעסיק אותם כל היום בעצם.
מעבר עיר לא תמיד פותר בעיות כאלו, ובכל מקרה הוא מזמין בעיות חדשות.

אם יורשה לי אציע לך לפנות למשהי שמבינה בכוחות הנפש ותשטחי בפניה את הלבטים ביתר פתיחות וכנות אני חושבת שהרעיון לעבור דירה אינו במקומו, ממה שהתרשמתי משאלותייך.
שואלת ואת לא חייבת לענות- גם בעלך מצד עצמו חושב שזה רעיון טוב לעבור?

סייבר

משתמש מקצוען
איך את מפרשת קהילתיות? יכול להיות שאני לא מפרשת נכון.
מה זה לדעתכם קהילתיות?
אגב, אנחנו מחפשים בעיקר באזור השרון והמרכז.
הכוונה שלי בקהילתי- כמו פעם
קהילה זה מושג רחב היום
יש את המקומות שיש בהם בעיקר צעירים, בפריפריות חדשות יחסית, ששם המושג קהילה זה ההפך ממה שאת מתכוונת- ז''א יש כללים מי יכול להיות שייך לקהילה, וזה גם מחייב...
יש את המקומות - נראה לי יותר מקומות יותר ותיקים, (לא יודעת מה נכלל שם אולי חיפה ופתח תקוה ) ששם קהילה זה משהו יותר מלוכד, מקבל ופחות עושה הפרדות..

זה אבחנה שלי , ייתכן מאד שאני טועה
ולגבי חברה לילדים, ייתכן שזו כן סיבה מספקת לעבור דירה. נראה לי יותר שאלה לרב, אולי תנסו לגשת לרב סילמן, עם שאלה מפורטת ומוסברת עם נקודות מאד ברורות בעד ונגד

רינה כהן3434

משתמש פעיל
קהילה זה מושג רחב היום
יש את המקומות שיש בהם בעיקר צעירים, בפריפריות חדשות יחסית, ששם המושג קהילה זה ההפך ממה שאת מתכוונת- ז''א יש כללים מי יכול להיות שייך לקהילה, וזה גם מחייב...
יש את המקומות - נראה לי יותר מקומות יותר ותיקים, (לא יודעת מה נכלל שם אולי חיפה ופתח תקוה ) ששם קהילה זה משהו יותר מלוכד, מקבל ופחות עושה הפרדות..

זה אבחנה שלי , ייתכן מאד שאני טועה
ולגבי חברה לילדים, ייתכן שזו כן סיבה מספקת לעבור דירה. נראה לי יותר שאלה לרב, אולי תנסו לגשת לרב סילמן, עם שאלה מפורטת ומוסברת עם נקודות מאד ברורות בעד ונגד
זה ממש לא קל לגור באזור חילוני. שכמעט ואין בו חרדים. ר. לפעמים יש בניינים מסוימים שיש שם יותר. אבל גם לא מדובר בכמות גדולה. וחוגים - אין כמעט למגזר שלנו. יש מעט וגם זה - עכשיו סגור.

רינה כהן3434

משתמש פעיל

אם יורשה לי אציע לך לפנות למשהי שמבינה בכוחות הנפש ותשטחי בפניה את הלבטים ביתר פתיחות וכנות אני חושבת שהרעיון לעבור דירה אינו במקומו, ממה שהתרשמתי משאלותייך.
בעלי טיפוס ש"זורם" אם אתה מכיר את המושג. הוא לא חד משמעי. אבל גם מפריע לו שאין לילדים תעסוקה אחר הצהריים.

בנברקית

משתמש מקצוען
הכי חשוב לנו זה הרגשה של קהילתיות/שכונה/הרגשה של יישוב.
אם זה מה שבאמת חשוב לכם לדעתי אין את זה באופן גורף בשני הערים הנ"ל
ממה שעולה לי ואני שמעתי
קהילה חרדית קהילתית והרגשה של יישוב יכול להיות בתל ציון, גבעת זאב, רכסים.. מאמינה שיש עוד..
אלה הם המקומות שאני שמעתי מקרוב.

רינה כהן3434

משתמש פעיל

אשמח להמלצה על מישהי שתוכל לייעץ.
אני בעצמי מרגישה קצת מבולבלת. מצד שני אני לא אוהבת את האזור שאנחנו גרים בו - זה בוודאות אני יכולה לומר.
הייתי מעדיפה שיהיו יותר אנשים בסגנון שלנו.
מצד שני, ממש לא סגורה על העניין. כנראה בגלל שהמשפחות שלנו גרות פה.

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בעלי טיפוס ש"זורם" אם אתה מכיר את המושג. הוא לא חד משמעי. אבל גם מפריע לו שאין לילדים תעסוקה אחר הצהריים.
זה בהחלט לא קל אבל לדעתי לעבור דירה זה לא הפתרון, ובכלל כל פעולה שעושים מכח ה'לא טוב לי ככה' אם זה דיאטה, אם מעבר דירה ועוד או שאינו מצליח או שהוא מצליח ברובד החיצוני ואינו מעניק סיפוק ורוגע פנימי.

רינה כהן3434

משתמש פעיל
זה בהחלט לא קל אבל לדעתי לעבור דירה זה לא הפתרון, ובכלל כל פעולה שעושים מכח ה'לא טוב לי ככה' אם זה דיאטה, אם מעבר דירה ועוד או שאינו מצליח או שהוא מצליח ברובד החיצוני ואינו מעניק סיפוק ורוגע פנימי.
הבנתי.
אבל מצד שני למה בעצם עוישם שינויים אם לא מהסיבה שלא טוב לי? הרי אם טוב לי בשביל מה צריך שינוי?
בנוסף ,בגל לשהעיר עצמה חילונית - . הילדים שמשחקים בבניין למטה רובם חילונים.
אנחנו מעדיפים יותר סביבה חרדית - זו לא סיבה מספק הגיונית לרצות לעבור?
להיות עם אנשים כמוך?

נערך לאחרונה ב:

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הבנתי.
אבל מצד שני למה בעצם עוישם שינויים אם לא מהסיבה שלא טוב לי? הרי אם טוב לי בשביל מה צריך שינוי?
בנוסף ,בגל לשהעיר עצמה חילונית - . הילדים שמשחקים בבניין למטה רובם חילונים.
אנחנו מעדיפים יותר סביבה חרדית - זו לא סיבה מספק הגיונית לרצות לעבור?
להיות עם אנשים כמוך?
יש שנוי שמוגדר 'מטוב לטוב יותר', כאן טוב לי ואני רוצה דירה יותר גדולה, או טוב לי ואני מסתדרת עם כולם ומשתדרגת לחברה כלבבי. או אני אוהבת את גופי ושומניי ורוצה להיות רזה וכולי
זה לא משחק מילים! או שהולכים מטוב לטוב או שהולכים מרע לרע, אין באמצע.

מומלץ לברר מה גורם להעדיף סביבה חרדית- פחדים? חששות? רצון להקל על מלאכת החינוך?
אלו סיבות שמעבר דירה לא יפתור!

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש למשהו מושג כמה עולה שכירות 3 חדרים בפתח תקוה?
תלוי איפה.

כמדומני שבהדר גנים זה נע בסביבות ה-3,500 עד 4,800.

אין לי מושג בדיוק-מעולם לא שכרתי שם.

מעיין דויד

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
כמי שגדלה בפתח תקווה וגרה בה בשנים האחרונות (עוברת מכאן בדיוק בשבוע הבא בעז"ה... ולא בגלל חוסר שביעות רצון מהמקום) ונשואה לבני ברקי, נשמע לי מהתיאור שלך שהרבה יותר מתאים לכם פתח תקווה.

ממליצה לחפש דירה במרכז העיר באחד הרחובות עם אוכלוסיה חרדית משמעותית (ניימן, סלומון, האורים, יהלום, טרומפלדור, רוטשילד, אנה פרנק, וכו'... כל מתווך חרדי מקומי יוכל לכוון אותך). לא מובטח לך בבניין חרדים אבל לבנות יהיו בוודאות בנות כיתה במרחק הליכה קצר. ומרכז העיר מצטיין בקבלה בזרועות פתוחות לכל המוסדות - לא רק בית יעקב אלא גם הת"תים. (לא כולל מקרי קצה חריגים מאד, אבל שיקולים עדתיים, בעלי תשובה, אבא עובד, וכו' - לא ממש משחקים כאן). חוגים יש בשפע, וילדים יותר הולכים להם מאשר סתם משחקים בחוץ. קהילתיות חמה של ישוב לא תמצאי פה, אבל בסך הכל אנשים נעימים ואווירה רגועה ולא ביקורתית.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה