כרגע זה קהילתי כי זה קטן ואברכים צעירים.יש כאן מישהו שמכיר את אחיסמך איזה סגנון זה
אם זה קהילתי כמו ערים חילוניות או סגנון של בני ברק יותר?
בהמשך יקרה להם מה שקרה לכל פרוייקט, לטוב ולמוטב.
כרגע זה קהילתי כי זה קטן ואברכים צעירים.יש כאן מישהו שמכיר את אחיסמך איזה סגנון זה
יש כאן מישהו שמכיר את אחיסמך איזה סגנון זה
לא הבנתייש קטע שזה מאד משפחה
כי כל אחד משפחה של השני
נשמע רחוק מאד ממה שפותחת האשכול מחפשתכרגע זה קהילתי כי זה קטן ואברכים צעירים.
בהמשך יקרה להם מה שקרה לכל פרוייקט, לטוב ולמוטב.
רחובות יכולה להיות אופציה מצוינת.מה עם רחובות?
באופקים!בזמן שאנחנו מחפשים יישוב כזה נתקלתי בהמון ישובים כאלה של המגזר של הדתי לאומי
איך את מפרשת קהילתיות? יכול להיות שאני לא מפרשת נכון.בתור אחת שגרה גם שם וגם שם
הבדל עצום!!
בני ברק-כל אחד חי די לעצמו
בפתח תקווה אפשר למצוא יותר קהילתיות
גם ברמה מוגבלת- אולי יותר בשכונות כמו גני הדר, עמישב, כפר אברהם
אם את מזכירה את אזור השרון אז יש את רמת השרון.אגב, אנחנו מחפשים בעיקר באזור השרון והמרכז.
לא נכון!בפ"ת יש קושי גדול לנהל חיי קהילה אברכיים,
האברכים נאבדים בתוך ים הציבור העובד ובנוסף גם המודרני/ מודרני מאד.
שיקול לגבי חינוך הילדים.
אחיסמך יש שם כמה קהילות גם חברון גם בני ברקים וגם יש שם משהו קהילתי..יש כאן מישהו שמכיר את אחיסמך איזה סגנון זה
כרגע אנחנו מתגוררים בעיר כזאת. שיש בה מעט חרדי. עיר חילונית. מחפשת משהו יותר רחב כמו ממש שכונה גדולה ולא מעטאם את מזכירה את אזור השרון אז יש את רמת השרון.
אבל זו עיר ממש חילונית!!!!!
יש שם באזור מורשה קהילה מאד חמה שהקים הרב אדלשטיין זצוק''ל.
האם מאד מחוברים ממש כמו משפחה קטנה.
אבל זה מסיבה פשוטה שהם המעט בתוך ים החילוניות שם.
אני לדג' הייתי חולמת על קהילה כזו ואווירה כזו אבל לא הייתי מתפשרת על החילוניות הזו..
יש גבול כמה צריך לדרוש מילד, וכמה לקחת ריזיקה לגבי העתיד.
למרות שיש שיאמרו שבמקומות כאלו מצליחים לחנך יותר טוב, זה כבר לא ממש נכון במאה אחוז לצערנו ואף אחד לא רוצה להיות מהאחוזים שלא.
ספציפית למקום הזה יש ברכה של הרב ולכן ישם שם הרבה משפחות חרדיות מבני ברק וירושלים ששורדים שם וחיים לשם שמים.
חברון זה לא מסוכן?אחיסמך יש שם כמה קהילות גם חברון גם בני ברקים וגם יש שם משהו קהילתי..
חברון זה לא מסוכן?
אהה הבנתיקהילת חברון
בחורים שלמדו בישיבת חברון
לזה הכוונה....
אחד הסיבות שאנחנו שוקלים לעבור דירה זה בגלל שיש בבית בנות בגיל העשרה שממש משעמם להם באזור.שלום. אנחנו מחפשים מקום מגורים ומאוד מבולבלים. אנחנו ספרדים. בדקנו כמה מקומות ולא מצליחים להחליט.
מצטערת שאני שוב שואלת פה בפורום אבל אין לי את מי לשאול.
מישהי מכירה מצב כזה שרוצים לעבור אבל כאילו אין ברכה בעניין? למה יש עיכוב?
כרגע בני ברק ופתח תקווה הם אפשרויות די רציניות.
אנחנו מנסים לברר מה ההבדלים בין 2 הערים הללו מבחינת שכונת מגורים. ברור לי שזו עיר חרדית והשנייה לא. אבל יותר משמעותי לנו זה השכונה עצמה.
הכי חשוב לנו זה הרגשה של קהילתיות/שכונה/הרגשה של יישוב.
שהילדים ישחקו בחוץ בחופשיות והיו הרבה אפשרויות של חוגים ותעסוקה לילדים.
מישהי יודעת אם יש את זה ב2 הערים האלו? מישהי פה גרה ב-2 הערים האלו ויכולה לעזור לי קצת בעניין?
מבין 2 הערים האלו מי יותר קרובה להרגשה של יישוב?
בבקשה אם אפשר לא להגיע ללשון הרע בתגובות. (בכלל)!
תודה
איך הן בחברה באופן כללי? (ואפשר גם לשאול האם אתם כהורים יותר חברותיים או מופנמים)אחד הסיבות שאנחנו שוקלים לעבור דירה זה בגלל שיש בבית בנות בגיל העשרה שממש משעמם להם באזור.
הם כל היום בבית. יוצאות ממש לעיתים רחוקות לחברה. או מזמינים חברה ממש פעם בשבועיים. אין אצלנו חוגים באזור.
למישהי יש פה נערות בגיל העשרה ויכולה לומר לי איך זה צריך להיות? הם יוצאים אצלכם? או גם בבית כל הזמן?
תודה לתגובה.איך הן בחברה באופן כללי? (ואפשר גם לשאול האם אתם כהורים יותר חברותיים או מופנמים)
מה המרחק הפיזי שלהן מיתר החברות? אפילו אם הוא רחוק, בגיל הזה מתגברים על פערי מרחק, אז עדיין השאלה בעינה עומדת!
בגדול לעזוב עיר כי לא טוב בה זה לא הדרך האידאלית....
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: