בקשה בני ברק ופתח תקווה-הבדל?

סייבר

משתמש מקצוען
באופן כללי אני חושבת שמה שאת מחפשת כנראה נמצא יותר בערי פריפריה כמו: עפולה, קהילות בחיפה, רכסים, אופקים ועוד קהילות בערים שיותר רחוקות מהמרכז.
גם החילונים שגרים שם לפעמים יותר חמימים מהחילונים של המרכז, במרכז באופן כללי החיים אינטנסיביים יותר, ואת יותר תראי אנשים שחיים כל אחד לעצמו- מי פחות ומי יותר- במקומות הנ''ל יש קהילות, והרבה דאגה לפרט, הדדיות ופשטות יפה.
פשוט תחפשי קהילות שמתאימות לכם מבחינת סגנון, רמה רוחנית, שיקבלו את ילדכם למוסדות כשאיפתכם, תנסי למצוא אנשים שאת מכירה בכל אחד מהמקומות שעליהם את חושבת ותביני מהם האם זה באמת מתאים לך. במקום ציבורי כמו פרוג, תקבלי הרבה תשובות אבל אין לך באמת מושג מה רמתו הרוחנית של מיש ענה לך והאם ההסתכלות שלו על מוסדות חינוך למשל היא ההסתכלות שלך.
בהצלחה רבה!
אל תתייאשי... :)

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוד משהו
בסוף מה שצריך יותר מברורים: זה אומץ!
לקפוץ למים ולהיות פתוחים להפתעות לטוב ולמוטב...

דרך בירורים חווים הרבה סתירות, ושאלות נוספות מרחיבות את הקונפליקט...

אין דרך להכיר מראש, שום בירור לא ישיג את החוויה האמיתית העתידית שלכם... בסוף מחלק דברים תופתעו לטובה ובחלק תצטרכו להתגמש ולהסכים...

לכן לצד אין אתה בן חורין להבטל ממלאכת הברור, יש לזכור כי לא עליך המלאכה לגמור!

משתדל להיות טוב

משתמש מקצוען
בעיקרון קהילה פחות מצוי בבני ברק יש קהילה יותר בירושלים בשכונות כמו רמות א' או נווה יעקב וכד' או בערים כמו אופקים ירוחם עפולה וכד' ופתח תקווה גני הדר זה שכונה טובה אבל היא יותר פתוחה מכל המקומות הקודמים

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
פתח תקווה הרבה יותר פתוחה ומקבלת, וזה לטוב או למוטב. (למשל- כל הבנות לומדות בבית יעקב אחד. בבני ברק יש מבחר בתי ספר שיכול להיות שוני מהותי ביניהם. זו רק דוגמה מייצגת, ושוב- יהיה מי שיראה את זה כמעלה ויהיה מי שיירתע.)

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
בני זו עיר כיפית למי שיודע לשחות באוקיינוס החרדי הגדול, ומאוד קשוחה למי שלא מכיר את כל הניואנסים. אפשר כמובן "סתם" לנחות ולגור בבני ברק, אבל אתה עלול להיות חייזר.

אתם מעדות המזרח כמו שכתבתם, ולכן פתוחות בפניכם הרבה יותר אפשרויות. אם לא תהיו נעולים על המרכז - יש חרדים בכל עיר בפריפריה, אפילו בשלומי - הידעתם?

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מאיזה בחינה הם שונים? שכונות חרדיות בתוך שתיהם
בני ברק זו מנטליות מסוימת שבמקומות מסוימים חזקה יותר ובמקומות אחרים פחות.
אבל הכל נע סביב אותו ציר.
בפתח תקווה לעומת זאת את יכולה לצאת להליכה קצרה בין שכונות ולחשוב שעברת בין ערים שונות.
קחי לדוג' את עין גנים ויוספטל שתי שכונות שנוגעות אחת בשניה אבל שונות כמעט כמו בני ברק ואשדוד.

אני אישית מהיכרות שיש לי עם העיר הזו, אני אף פעם לא ממליצה לעבור לשם בכלליות, אלא רק אם מציינים אזור מסוים. כי לעבור לפתח תקווה זה שם מידיי כוללני שיכול להיות מאד קיצוני לכאן ולכאן.

מאיזה בחינה הם שונים? שכונות חרדיות בתוך שתיהם
שתיהם שכונות חרדיות, אבל הדר גנים היא ממש לא בני ברק.
כפי שהגדרת את עצמך בפתיחת האשכול שאתם משפחה מעדות המזרח, בהדר גנים יש הרבה יותר מקום לחינוך התורני של הספרדים. מה שלא רק שחסר אלא ממש כמעט ואין בבני ברק.
הכי חשוב לנו זה הרגשה של קהילתיות/שכונה/הרגשה של יישוב.
זה לדוג' יהיה לך מאד קשה לקבל בבני ברק עד כמעט בלתי אפשרי.
משפחות מהמוצא הנ''ל שכן נכנסו למעגל החברה בבני ברק, הם בדרך כלל כאלו שנולדו וגרים כאן שנים.
אנשים שבאים מבחוץ ולא ממש יודעים את השפה והקודים ומהר מאד מתקשים בתחום הזה.

וזו רק דוגמא את השאר אם חשוב לך אוכל לפרט יותר (לתועלת בלבד כן?!) באישי.

ואגב-
עם כל הכאב על מה שקורה בבני ברק.
עדיין אני חושבת שזה מקום מומלץ בהחלט! אין מקום שכל כך חיי את ההווי היהודי חרדי כמו בני ברק וזה יתרון ענק בעיקר לחינוך.
אבל מי שבא לבני ברק מבחוץ צריך לדעת שהוא בא לארץ אחרת,
וכמו מהגרים גם בבני ברק צריך ללמוד את השפה, הקודים, המנטליות.. ולהתפלל בעז''ה להתקבל טוב ולהנות מיישוב טוב תרתי משמע.
בהצלחה!

רינה כהן3434

משתמש פעיל
בני ברק זו מנטליות מסוימת שבמקומות מסוימים חזקה יותר ובמקומות אחרים פחות.
אבל הכל נע סביב אותו ציר.
בפתח תקווה לעומת זאת את יכולה לצאת להליכה קצרה בין שכונות ולחשוב שעברת בין ערים שונות.
קחי לדוג' את עין גנים ויוספטל שתי שכונות שנוגעות אחת בשניה אבל שונות כמעט כמו בני ברק ואשדוד.

אני אישית מהיכרות שיש לי עם העיר הזו, אני אף פעם לא ממליצה לעבור לשם בכלליות, אלא רק אם מציינים אזור מסוים. כי לעבור לפתח תקווה זה שם מידיי כוללני שיכול להיות מאד קיצוני לכאן ולכאן.

שתיהם שכונות חרדיות, אבל הדר גנים היא ממש לא בני ברק.
כפי שהגדרת את עצמך בפתיחת האשכול שאתם משפחה מעדות המזרח, בהדר גנים יש הרבה יותר מקום לחינוך התורני של הספרדים. מה שלא רק שחסר אלא ממש כמעט ואין בבני ברק.

זה לדוג' יהיה לך מאד קשה לקבל בבני ברק עד כמעט בלתי אפשרי.
משפחות מהמוצא הנ''ל שכן נכנסו למעגל החברה בבני ברק, הם בדרך כלל כאלו שנולדו וגרים כאן שנים.
אנשים שבאים מבחוץ ולא ממש יודעים את השפה והקודים ומהר מאד מתקשים בתחום הזה.

וזו רק דוגמא את השאר אם חשוב לך אוכל לפרט יותר (לתועלת בלבד כן?!) באישי.

ואגב-
עם כל הכאב על מה שקורה בבני ברק.
עדיין אני חושבת שזה מקום מומלץ בהחלט! אין מקום שכל כך חיי את ההווי היהודי חרדי כמו בני ברק וזה יתרון ענק בעיקר לחינוך.
אבל מי שבא לבני ברק מבחוץ צריך לדעת שהוא בא לארץ אחרת,
וכמו מהגרים גם בבני ברק צריך ללמוד את השפה, הקודים, המנטליות.. ולהתפלל בעז''ה להתקבל טוב ולהנות מיישוב טוב תרתי משמע.
בהצלחה!
האם יש חוצניקים בבני ברק?
ועוד שאלה, מה נע
באופן כללי אני חושבת שמה שאת מחפשת כנראה נמצא יותר בערי פריפריה כמו: עפולה, קהילות בחיפה, רכסים, אופקים ועוד קהילות בערים שיותר רחוקות מהמרכז.
גם החילונים שגרים שם לפעמים יותר חמימים מהחילונים של המרכז, במרכז באופן כללי החיים אינטנסיביים יותר, ואת יותר תראי אנשים שחיים כל אחד לעצמו- מי פחות ומי יותר- במקומות הנ''ל יש קהילות, והרבה דאגה לפרט, הדדיות ופשטות יפה.
פשוט תחפשי קהילות שמתאימות לכם מבחינת סגנון, רמה רוחנית, שיקבלו את ילדכם למוסדות כשאיפתכם, תנסי למצוא אנשים שאת מכירה בכל אחד מהמקומות שעליהם את חושבת ותביני מהם האם זה באמת מתאים לך. במקום ציבורי כמו פרוג, תקבלי הרבה תשובות אבל אין לך באמת מושג מה רמתו הרוחנית של מיש ענה לך והאם ההסתכלות שלו על מוסדות חינוך למשל היא ההסתכלות שלך.
בהצלחה רבה!
אל תתייאשי... :)
תודה לעזרה.
אנחנו מחפשים בעיקר במרכז והשרון. לא יכולים בפריפריה.

רינה כהן3434

משתמש פעיל
שלום. אנחנו מחפשים מקום מגורים ומאוד מבולבלים. אנחנו ספרדים. בדקנו כמה מקומות ולא מצליחים להחליט.
מצטערת שאני שוב שואלת פה בפורום אבל אין לי את מי לשאול.

מישהי מכירה מצב כזה שרוצים לעבור אבל כאילו אין ברכה בעניין? למה יש עיכוב?
כרגע בני ברק ופתח תקווה הם אפשרויות די רציניות.
אנחנו מנסים לברר מה ההבדלים בין 2 הערים הללו מבחינת שכונת מגורים. ברור לי שזו עיר חרדית והשנייה לא. אבל יותר משמעותי לנו זה השכונה עצמה.
הכי חשוב לנו זה הרגשה של קהילתיות/שכונה/הרגשה של יישוב.

שהילדים ישחקו בחוץ בחופשיות והיו הרבה אפשרויות של חוגים ותעסוקה לילדים.
מישהי יודעת אם יש את זה ב2 הערים האלו? מישהי פה גרה ב-2 הערים האלו ויכולה לעזור לי קצת בעניין?

מבין 2 הערים האלו מי יותר קרובה להרגשה של יישוב?
בבקשה אם אפשר לא להגיע ללשון הרע בתגובות. (בכלל)!
תודה
אפשר לומר שאנחנו מחפשים מקום שאהבת לרעך כמוך שולט שם. שאין חשיבות לעדה וכו'.

רינה כהן3434

משתמש פעיל
באופן כללי בהחלט אפשר לומר שזה פחות מאפיין חרדי, אבל ככל שהעיר קטנה יותר, ובעצם עדיף יישוב על פני עיר ככה המקום קהילתי וחמים יותר.
לדוגמא טלזסטון יותר קהילתית מבניברק.

והמכירים יביעו דעתם איך גבעת זאב ביחס לירושלים...
את חושבת שזה תלוי בגודל של המקום בעצם? לא בסגנון של האנשים?

אקורד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מה עם זכרון יעקב? (סוף השרון)
יש שם קהילה מאוד יפה, אני יודעת נכון לעבר,
מאמינה שגם כיום,
בנתניה יש אזורים משפחתיים יותר,
ובישוב כמו עמנואל,

אם הקהילתיות זה דבר שחשוב לך בבני ברק אין,
בפתח תקוה קלוש,
מקומות קטנים יותר מאוחדים יותר,

רק שמאוד חשוב לברר איך הולך עם חינוך הילדים/קבלה למוסדות
כי יש מקומות שלא מקבלים את ילדים למוסדות טובים,
או שהקהילתיות סוחפת יותר מידי לכל מיני כוונים,
שיהיה בהצלחה,

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אפשר לומר שאנחנו מחפשים מקום שאהבת לרעך כמוך שולט שם. שאין חשיבות לעדה וכו'.
את בעצם אומרת: אני חוששת מאפליה עדתית?

אם כן כמה כוונים-

אתם בעלי תשובה?
מה המנטליות התרבותית? מתאימה לבניברק, עד רזולוציות של לבוש ושפה??
באופן כללי אתם חשים חריגות ליד אליטה חרדית? כי אם כן אתם תקחו את זה לכל מקום....

נערך לאחרונה ב:

מחלימה

משתמש מקצוען
אתם בעלי תשובה?
מה המטליות התרבותית? מתאימה לבניברק, עד רזולוציות של לבוש ושפה??
באופן כללי אתם חשים חריגות ליד אליטה חרדית? כי אם כן אתם תקחו את זה לכל מקום....
אם כנ"ל עדיף לכם לגור באזורים שישנם בעלי תשובה כמו חולון,בת ים, חלק מתל אביב יש קהילות מקסימות ומוסדות חינוך מצוינים ואין שום רקע של עדתיות בכלל.
מצד שני ברור שאין את האוירה החרדית ברחוב אלא רק בבתים בבתי הכנסת ובמוסדות החינוך..
אבל מי אמר שצריך לגדל את הילדים ברחוב?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה