אפשר גם להרבה פחות שנים מזה.השאלה לכמה שנים.
בשוק ההון מדברים על טווח ארוך של 10 שנים לפחות.
רק עושים תיק יותר סולידי.
אפשר גם להרבה פחות שנים מזה.השאלה לכמה שנים.
בשוק ההון מדברים על טווח ארוך של 10 שנים לפחות.
כתבתי שזה חישוב כללי מאד ולא מביא בחשבון נתונים מדויקים, וגם כתבתי שצריך לקחת בחשבון מיסים וגורמים נוספים.3,905,031 ש"ח בקיזוז מיסים, אם אני לא טועה.
זה נתון משמעותי מאד, המשמעות היא שכשיש 7% רווח בפועל זה 5.25%.
ואם לוקחים בחשבון השקעה סולידית עם פחות רווח ייתכן שדירה (ראשונה בלי מיסים) בכל מקרה שווה יותר.
נראה לי שזה רלוונטי להרבה מאיתנו,אפשר גם להרבה פחות שנים מזה.
רק עושים תיק יותר סולידי.
תיקחי למשל קרנות פנסיה והשתלמות במסלול כללי, שזה מסלול סולידי, ותבדקי האם היה קרן שהפסידה בטווח של 5 שנים כלשהם?נראה לי שזה רלוונטי להרבה מאיתנו,
כשאני חישבתי איך לבצע בפועל תיק סולידי למטרה כזו,
בדקתי מה המקסימום שאני יכולה להפסיד, הכפלתי אותו בשניים והתוצאה היא החלק שיוקצה למניות בתיק.
השאלה היא, אם שאר התיק מושקע באפיקים סולידיים יותר עם תשואה קבועה נמוכה, זה יכול להביא לאיזון מוצלח ברמה שגם בזמן ירידות התיק ישמור לפחות על ערכו המקורי?
עשאני עדיין מחכה למי שיוכיח שכלכלית יותר משתלם לקנות דירה ראשונה מאשר להשקיע במניות
נגור בה ולא נצטרך לשלם יותר שכ"ד. זה רווח של 3500 בחודשבדירה ראשונה - מה תעשי איתה?
ואיפה תגורי? הלא אנחנו משלמים שכירות מהריבית של הקרן?כאן זה כסף שיש לך ביד, את יכולה לעשות איתו מה שאת רוצה, ואת חלקו להמשיך להשקיע
אז מה תעשי עם קרן פחות מיסים? מה כבר את יכולה להרויח מעבר לשכר דירה?את המיסים משלמים רק במשיכת הקרן עצמה
גם על דירה אפשר לקחת משכנתא על סמך הדירה בלי לפגוע בה כללאת יכולה לקחת הלוואה בריבית של 1.6%-1.1% על סמך הכספים שבהשקעה מבלי לפגוע בהם בכלל
גם קרן א"א למכור הוקוס פוקוס. את יכולה ליפול על תקופת ירידהמכירה היא לא הוקוס פוקוס, אלא אם כן תתפשרו על המחיר
אוקיי לקחתי את המשימה הזו ברצינות, רק שאני לא ממש טובה בדברים האלו,תיקחי למשל קרנות פנסיה והשתלמות במסלול כללי, שזה מסלול סולידי, ותבדקי האם היה קרן שהפסידה בטווח של 5 שנים כלשהם?
אח"כ תעשי את הבדיקה הזאת על מסלולים שיש בהם עד 15% מניות.
אח"כ תחזרי לספר לנו על התוצאות.
לא יודעת למה הסתבכת?אוקיי לקחתי את המשימה הזו ברצינות, רק שאני לא ממש טובה בדברים האלו,
בדקתי מסלולים כלליים באתר של גמל-נט את השנים הכי גרועות שהיו ב-20 שנה האחרונות, ומה היה קורה אם היו מושכים בשיא הירידה ב2008, ב2-3 מסלולים שבדקתי - הייתה ירידה של חצי אחוז בערך.
עשיתי בדיקה נוספת ל"תיק" שהרכבתי ושיחקתי קצת עם המשתנים.
המסקנות:
א. אג"חים ומניות יורדים באותו זמן לכן אג"חים בריבית משתנה לא מחפים על מניות.
ב. בדקתי מה קורה ל200K בחלוקה של 80% סנופי ו20% אג"ח בריבית קבועה של 1%. במדד סנופי לקחתי את 4 שנים כמעט הכי גרועות במדד (משבר 2000), כאשר מוציאים את הכסף לאחר כל הירידות.. התוצאה הייתה שבסוף התקופה היה הפסד של 3,500 ש"ח. (מצ"ב האקסל, סליחה על חוסר המקצועיות)
ג. יש מצב שקרנות ריט יכולות לאזן את העניין כי הקורלציה שלהן לא ממש תואמת למניות (אם כי גם לא הפוכה). מצד שני הן נורא תנודתיות וזה פחות מתאים לטווח קצר.
ד. אם למישהו יש דרך טובה יותר לחשב את זה אשמח לשמוע.
צפה בקובץ המצורף 830235
מדהים, תודה,לא יודעת למה הסתבכת?
וממש לא דומה מסלול כללי לתיק שאת הרכבת לבד.
בכל אופן הבאתי לך את הנתונים
של השנים הגרועות ביותר להשקעה בשוק ההון.
טווח ההשקעה כאמור הוא 5 שנים, מסלול ההשקעה הינו סולידי [כל המסלולים הכלליים]
מצרפת 4 קבצים על 4 תקופות שונות בדגש על השנים עם המשברים הכי גדולים בשוק ההון.
קובץ אחד לשנים 1999-2003
קובץ אחד לשנים 2000-2004
קובץ אחד לשנים 2005-2009
בשלושת הקבצים האלו אפשר לראות שכל הקרנות הרוויחו בתקופה הזאת, אל אף המשברים שהיו באותו זמן.
וקובץ אחד לשנים 2004-2008
בקובץ הזה רואים שמיעוט של כ10% מהקרנות הצליחו להפסיד כסף בתקופה הזאת, יש לציין שזה הפסד רק למי שיצא בשיא המשבר, אבל אם היה מחכה רק עוד חצי שנה, [סה"כ טווח ההשקעה 5.5 שנים] הסיפור היה נראה אחרת לחלוטין. כפי שאפשר לראות בקובץ המצורף.
לאנשים שלא מספיק מתמצאים הייתי אומרת שהשקעה במסלול סולידי, כמו רוב המסלולים ההלכתיים, זה פתרון מעולה לטווחי זמן כאלו.השאלה איזה תיק פשוט יכול להיות מספיק סולידי ומפוזר כדי לענות על הצורך הזה?
צודקת לחלוטין,לאנשים שלא מספיק מתמצאים הייתי אומרת שהשקעה במסלול סולידי, כמו רוב המסלולים ההלכתיים, זה פתרון מעולה לטווחי זמן כאלו.
אני לא עושה פה באופן ציבורי תיקי השקעות.בכ"ז הדמי ניהול של קופגל"ה גבוהים, ולמי שמסוגל להשקיע עצמאית אין עניין לשלם אותם.
1. נכון מאד. אבל בקרן יהיה רווח חודשי גדול יותר.עש
1. נגור בה ולא נצטרך לשלם יותר שכ"ד. זה רווח של 3500 בחודש
2. ואיפה תגורי? הלא אנחנו משלמים שכירות מהריבית של הקרן?
3. אז מה תעשי עם קרן פחות מיסים? מה כבר את יכולה להרויח מעבר לשכר דירה?
4. גם על דירה אפשר לקחת משכנתא על סמך הדירה בלי לפגוע בה כלל
5. גם קרן א"א למכור הוקוס פוקוס. את יכולה ליפול על תקופת ירידה
תוכלי בבקשה לפרט יותר מה כוונתך מסלול השקעה סולידי שכשר הילכתי מלבד קופות גמל.לאנשים שלא מספיק מתמצאים הייתי אומרת שהשקעה במסלול סולידי, כמו רוב המסלולים ההלכתיים, זה פתרון מעולה לטווחי זמן כאלו.
@מקצועי בלבד ושאר המתמצאים,אם ישקיעו בשוק ההון רק לכמה שנים עד שתהיה להם אפשרות לקחת משכנתא גדולה ולקנות דירת מגורים-
הרווח צפוי להיות גדול יותר?
בהשקעה סולידית אין סיכונים ממשיים?
אין שום סיכוי שיפסידו את הקרן?
אי אפשר לנבא את העתיד.אם ישקיעו בשוק ההון רק לכמה שנים עד שתהיה להם אפשרות לקחת משכנתא גדולה ולקנות דירת מגורים-
נכון.בהשקעה סולידית אין סיכונים ממשיים?
סיכוי קלוש שיקרה משהו שלא קרה מעולם תמיד יש, אבל זה סיכון מאד מאד רחוק.אין שום סיכוי שיפסידו את הקרן?
אין לי שום עניין שתבני לי תיק השקעות, רק מנסה להבין את ההשפעות.אני לא עושה פה באופן ציבורי תיקי השקעות.
כפי שמופיע לי בחתימה.
אין לי שום בעיה שידונו פה על כל נושא כלכלי שהוא וגם על כל מניה שהיא, אבל אני לא רוצה להתחיל לבנות פה תיקי השקעות.אין לי שום עניין שתבני לי תיק השקעות, רק מנסה להבין את ההשפעות.
חושבת שיש מקום לדון בנושאים כאלה,
ואת דעתי כבר אמרתי (פיזור יתר, קרנות ריט, סוג האג"ח), לא חושבת שזה יכול להוות ייעוץ השקעות באיזושהי צורה.
מבינה לחלוטין למה את לא רוצה לדון בנושאים ספציפיים יותר אבל זה משאיר את הפורום למתחילים בלבד...
לדעתי זה דיי הימור בין התחומים, צריך להבין את הסיכונים והסיכויים שבכל ענף.בקניית דירה בפריפריה שתושכר בינתיים (נחשב דירה להשקעה?)-
מרוויחים את עליית ערך הדירה, בתקווה שתהיה,
שכירויות במשך התקופה, כמובן עם חישוב תקופות שהדירה ריקה, הוצאות וכו'
ופטור ממס שבח כשתהיה להם אפשרות לקנות דירה למגורים בתמורה למכירת הדירה הראשונה (כמובן בתוספת משכנתא).
אם ישקיעו בשוק ההון רק לכמה שנים עד שתהיה להם אפשרות לקחת משכנתא גדולה ולקנות דירת מגורים-
בהשקעה סולידית אין סיכונים ממשיים?
אין שום סיכוי שיפסידו את הקרן?
זוג שאחד מהם עובד משרה מלאה ומרוויח באזור שכר מינימום והשני לא עובד או עובד מעט מאד, יכולים להיות זכאים.אני מבינה מהאשכול פה שייתכן ויהיו זכאים לסיוע בשכר דירה, מה שלא יהיה אם תהיה להם דירה להשכרה,
זה אכן כך? אפשר לבנות על זה?
יש מחיר למשתכן גם למשפרי דיור.וכן- אם אני מבינה נכון אם הכסף שלהם מושקע בשוק ההון יוכלו אולי לקנות דירה דרך מחיר למשתכן, מה שלא יוכלו אם תהיה להם דירה בפריפריה, אני צודקת?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: