לגבי חניכת ג'וניורים עם תואר ובלי - לא ראיתי הבדל ממשי בידע או במקצוענות,
אם ראיתי הבדלים אז הם היו לרעת בוגרות התארים (0 ידע בכל מה שקשור לטכנולוגיה חדשנית, בהבנה של ממשקים בין APIS ו APIS צד שלישי, OOP רחוק מלהיות מושלם ועוד... - אל תתפסו אותי על הדוגמאות, אבל זה לא שבלוגיקה נניח ראיתי כן את ההבדל לטובת בעלי התואר).
חניכת ג'וניורים תלויה בעיקר באופי ויחסי האנוש של הג'וניור (מידות טובות ביהודית), ג'וניור שבא ללמוד ולקבל ביקורת, ללמוד ולהתפח, בהחלט יכול להיות שווה לאחר חצי שנה.
לגבי מסירות של חרדיות, זה תלוי אופי ותלוי צוות, אנחנו אחרי חודש מפרך של העלאת גירסה, שבו כל המפתחות תרמו מעצמן, מי יותר ומי פחות, עבדו עם ילדים חולים מהבית, עבדו 12+ שעות ביום (לא יום ולא יומיים), השקיעו וקרעו את הצורה ללמוד ולהבין את הבעיות בהם נתקלנו, ונכון זה לא היה כל הצוות, אבל בהחלט רוב הצוות היה בענין.
זה ענין של כמה באמת אתה אוהב את מה שאתה עושה, ונכון שויתרתי בחודש הזה על יציאה להליכה או קריאת ספר, ובעלי עזר לי קצת יותר מהרגיל, ולא, לא ויתרתי על ארוחות או ניקיון וכו, אם זה מה שאני אוהבת (מאד!) לעשות, מבחינתי זה בדיוק כמו כל שחרור אחר, לאחת יש שחרור בהליכה ולי יש שחרור בלסיים עוד משימה, מה רע?
אני חושבת שרוב החרדיות ורוב המפתחים לא נותנים מעצמם מעבר, זה ממש תלוי אופי ולא חושבת שזה תלוי מגזר או מגדר.
אולי הסיבה היחידה שבאמת רואים את זה יותר במגזר החרדי, זה בגלל שהבחירה ללכת על הייטק היא לא מחיבור למקצוע אלא בחירה ריאלית וכלכלית נטו, שהיא לחלוטין סיבה מוצדקת בעיני, ולא רואה כל סיבה לבכות עליה כמו שאוהבים לעשות פה באשכולות אחרים