זרקור מקומי בית שמש רמה ד 5

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
בית שמש נתפסת היום כשכונה חרדית חדשה של ירושלים
לא רק היום, פשוט ירושלים גדלה ויחד עימה אלה שמרגישים שבית שמש זה מקום אידיאלי.
רוב ההתיישבויות בבית שמש ב30 שנה האחרונות זה כאלה שההורים שלהם גרו בירושלים כשהם עברו לבית שמש.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
לא רק היום, פשוט ירושלים גדלה ויחד עימה אלה שמרגישים שבית שמש זה מקום אידיאלי.
רוב ההתיישבויות בבית שמש ב30 שנה האחרונות זה כאלה שההורים שלהם גרו בירושלים כשהם עברו לבית שמש.
זה לא הגידול של ירושלים.
זו העובדה שאוכלוסיות נוספות, שבעבר לא ראו בבית שמש כמקום אידאלי למגורים, בגלל חוסר בחיי קהילה מותאמים, וכיום באים לגור בבית שמש בהמוניהם.
יעידו כל החסידויות שבעבר היו ללא שום גרעין בבית שמש, וכיום, בעקבות זכיות של רבים מהם במשתכן בד', פתחו בתי כנסת ומוסדות בעיר.
גם הציבור הליטאי שנוטה יותר לכיוון ה"פרום", רואה היום בבית שמש כמקום למגורים. ועוד סגנונות רבים ביהדות החרדית.

ב.22

משתמש רשום
נווה יעקב ופסגת זאב ממשיכות לקלוט הרבה מאוד זוגות צעירים.
איזה סגנון אוכלוסיה שם רק אברכי ליטאי שפיצי או מגוון יותר?
ובמרכז גם יש הרבה או רק בצפון כמה בערך באחוזים יש התחרדות בפסגת זאב?
ומה המחירים שם היום בערך?

סנפירית

משתמש פעיל
איזה סגנון אוכלוסיה שם רק אברכי ליטאי שפיצי או מגוון יותר?
ובמרכז גם יש הרבה או רק בצפון כמה בערך באחוזים יש התחרדות בפסגת זאב?
ומה המחירים שם היום בערך?
בעיקר מי שיש לו אפשרות לשלם את המחיר....
גם במרכז מתחרד נחמד, עולה שם בערך 1.9 לדירת 3 חדרים

סנפירית

משתמש פעיל
אם בהשוואה לד'5 עסקינן, הרי שמדובר במחירים זהים, ואפילו נמוכים יותר.
אם כי התמורה המתקבלת היא ללא השוואה כלל.
אז כנראה שהמחיר לא זהה, לא מס' חדרים זה מה שקובע, מה עם מ"ר? מרפסות? מצב דירה וכו.
ואגב באמת לא ממש ברור מה הנהירה לבית שמש, נורא יקר ולגור ב 5 שנים הראשונות במדבר לא כ"כ פשוט.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
אז כנראה שהמחיר לא זהה, לא מס' חדרים זה מה שקובע, מה עם מ"ר? מרפסות? מצב דירה וכו.
עקרונית זה נכון.
אבל במציאות, זוג שילך לגור בנווה יעקב ויחפש דירת 3 חדרים, לא יחפש דירת 85 מטר +/-, אלא דירת 3 חדרים סטנדרטית בנווה יעקב.
למרות שמחינת מטרים נווה יעקב יקרה יותר.
אי אשר גם להשוות את הדירות הישנות של נווה יעקב עם הצנרת המתפוררת, לבניה חדשה, עם חדר עגלות ומחסן לכל דירה.
אבל ההשוואה המקובלת היא מס' החדרים.
ואסור לשכוח שכל דירה בנווה יעקב היא גם עם פוטנציאל להרחבה, ועם תוכנית עתידית לפינוי בינוי.
ואגב באמת לא ממש ברור מה הנהירה לבית שמש, נורא יקר ולגור ב 5 שנים הראשונות במדבר לא כ"כ פשוט.
יש דברים שלא מושפעים מנתונים מופשטים, אלא מדעת קהל והרבה רוח ואווירה.

די

משתמש סופר מקצוען
גם בד'5 לא היו דירות בפחות מ1.9 (וגם הם נמכרו כבר).
נראה לי במדבר של רמה ד' יש לדוגמא יותר חנויות מנווה יעקב או פסגת זאב.
מי שנוסע מנווה יעקב למרכז ירושלים, אז גם מרמה ד' אפשר לנסוע למרכז ירושלים כמעט באותו זמן נסיעה, וגם אפשר לנסוע מרמה ד' לרמה א' או ב' (לב הרמה) יש שם הכל. ובקרוב יהיה ברמה ד' הכל בהיקף של גאולה.

פוישיק

משתמש חדש
יש למישהו מידע האם התחיל שם כבר בנייה והאם האישורים שם סופיים ?

האברך ממיר

משתמש מקצוען
יש למישהו מידע האם התחיל שם כבר בנייה והאם האישורים שם סופיים ?
סעיף 17 ואילך

צילום מסך 2023-11-16 152827.png

ניק 109814

משתמש פעיל
אני עוסק בשיווק הפרויקט
ואני לא מבין את כל מה שכתבו פה
המחיר של דירה מסוימת קפץ מאד כי ביום הראשון של השיווק
מכרו הרבה מהדירות האלו ועדיין גם אחרי העלייה מכרו כל כל הדירות האלו
23 מתוך 600 פלוס זה הרבה?
Screenshot from 2023-11-23 13-10-11.png

ניק 109814

משתמש פעיל
בתור אחד שקנה שם, אני לא חושב שנכון להשוות מהדירות שלהם בד2
מדובר בדירות 3 חדרים ענקיות (94 מ"ר) עם מעטפת לחדר רביעי (13 מ"ר) כולל יחידת הורים + חנייה מקורה ומחסן גדול, שני מעליות, מיזוג אוויר מרכזי, לובי גדול, כל הבניינים יושבים רחוק מהכביש (מעולה לילדים)
גם הפיתוח הסביבתי שם הולך להיות ליגה אחת מעל כל מה שהציבור החרדי מכיר.
תנאי תשלום פנטסטיים של 20/80 ללא הצמדה למדד, רק ההטבה הזאת שווה 300K ש"ח, (מעולה למי שאין לו כעת יותר מהון עצמי, או למי שרוצה להמתין עם המשכנתא לימים טובים יותר)
אני במקומם הייתי מפטר את משרד הפרסום שלהם, הפרסום שלהם ממש גרוע.
הם השקיעו בסרטון וידיאו, אבל לא דאגו להוציא אותו לציבור.
למה הלכתם על דירה על הנייר שיקח כמה שנים עד שזה יהיה מוכן, בזמן שאפשר לרכוש דירה דומה ומוכנה לכניסה מיידית ביותר זול?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
למה הלכתם על דירה על הנייר שיקח כמה שנים עד שזה יהיה מוכן, בזמן שאפשר לרכוש דירה דומה ומוכנה לכניסה מיידית ביותר זול?
אני לא יודע ספציסית לגביו, אבל יש מקרים שעדיף לקנות על הנייר ב20/80, למשל מישהו שאין לו כרגע מספיק הון עצמי, או מישהו שלא רוצה להוציא עכשיו משכנתא בריביות הגבוהות ומעדיף לחכות עם התשלום. כל מקרה לגופו.

צמיחה

משתמש רשום
כמו שאמר המלומד מעלי, וכבר כתבתי את זה בגוף ההודעה, חיפשתי 20/80, כרגע לא כדאי לקחת משכנתאות.
בנוסף, בנתיב המפרט הרבה יותר גבוה, גם בדירה עצמה, וגם הסביבה של הדירה.

ניק 109814

משתמש פעיל
כמו שאמר המלומד מעלי, וכבר כתבתי את זה בגוף ההודעה, חיפשתי 20/80, כרגע לא כדאי לקחת משכנתאות.
בנוסף, בנתיב המפרט הרבה יותר גבוה, גם בדירה עצמה, וגם הסביבה של הדירה.
כדאי שתקשיבו למלומדים.
מי שעוקב אחרי שיטות השיווק של נתיב, מכיר את זה כבר כמה שנים. הוא פשוט אלוף העולם בזה.
גם אם כולם בסביבה מוכרים ב200K פחות, הוא מצליח למתג את עצמו מעל כולם ולמכור במחירים הזויים.
באמת שאין לי מושג בדיוק איך הוא מצליח בכך. הדירות שלו לא הרבה יותר טובות ויפות משל המתחרים...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה