אקדים ואומר, רמה ד' נחשבת היום החדש הכי יקר לציבור החרדי.. למה?? כי יש ביקוש עצוםם למקום הזה,
חסידים, ספרדים, לטאים, - כולם!
כששאלתי אנשים מכל הסוגים ומכל צבעי הקשת מהמגזר במה זכתה שכונה לכזאת תהילה? קבלתי תשובה דומה מכולם..
זה לא שכונה.. זה 'עיר', מרחבים עצומים, גינות, קניונים, כבישים רחבים, ועוד כמה שנים 'בית חולים' (תתפלאו לשמוע..)
אציין שבית החולים ממש לא בשכונה, זה ממוקם במתחם שנמצא בכלל מחוץ לשכונה..
אני גר בשכונה למעלה מחצי שנה, וזוהו הפעם הראשונה שאני מוצא פולמוס בעניין בית החולים,
למי שמכיר את רחוב השומר בבני ברק בשבת יודע שבכל שבת עוברים שם מלא רכבים ואמבולנסים לכיוון מעייני הישועה.. למישהו זה מפריע? לא!
אין שום סיבה והגיון שבית חולים שממוקם מחוץ לשכונה חרדית תהפוך את השכונה ל'פרוצה'..
לאף אחד אין ספק שבית החולים ישמש בעיקר את הציבור החרדי, רוב האוכלוסייה החילונית שגרים באיזור בית שמש ימשיכו לנסוע לבתי החולים בירושלים,
ואיך אפשר לדעת אם בן אדם שטוען שיש לו בעיה עם בית חולים מחוץ לשכונה מדבר מתוך הגיון ודאגה אמיתית?
כשהוא מסביר ומנמק את הבעיה שלו בצורה מובנת שגורם לצד השני לראות קצת צדק בדבריו,
ברגע שמתחילים לערב עניינם אחרים שלא קשורים, ולהביא טיעונים כגון 'בית חולים זה רק כסף ופוליטיקה', זה אומר שאפי' אם הם ידעו בוודאות שבית החולים ישמש רק את הציבור החרדי, הם ימצאו טיעונים להתנגד לזה..
למען ה', מישהו מוטרד מזה שבתי חולים זה מלחמות כסף ופוליטיקה??? - יש יותר תושבים שמוטרדים שבעיר שלהם אין בית חולים מה'טירדא' הזאת..
כל משפחה שהחליטה לגור פה באיזור יודעת על תכנון בית החולים, ומסתבר שזה לא הפריע להם לקבוע את משכנם כאן..
יש כאן קומץ אנשים שהגיעו לגור פה, על סמך שהם ישנו את המקום שיראה כמו מאה שערים, שכל בן אדם שנראה קצת שונה מהם לא ימצא את מקומו בשכונה... ואני מדגיש, הם לא מתכוונים לציבור פרוץ ששום תושב השכונה לא רוצה שיבואו להתגורר פה, הם מתכוונים ל95% אחוז מהאוכלוסיה שאין להם בעיה עם בית חולים וקניונים וכו'...
מה הפיתרון? הפגנות, ריסוסי קירות, איומים, וונדליזם מכל סוג שהוא..
אז כאן המקום להבהיר, רמה ד' היא שכונה טובה התושבים כאן מכל קצווי הציבור החרדי חיים בטוב בשלום ובאחווה, יש פה גינות ומרכזי קניות, ובעוד כמה שנים יהיה פה ליד בית חולים בע"ה..!