דרוש מידע בית חולים בכניסה לרמת בית שמש ד

האברך ממיר

משתמש מקצוען
3.הכביש גישה היחיד לביה״ח הוא הציר עם כל התחנות הבינעירוניות שכבר היום עמוסות, ושעובר צמוד לפארק המלא ילדים, ועדין לא אוכלס רבע מהשכונה כדאי לחשוב קדימה
למה אתה כל כך משוכנע בכך?
כביש הגישה לבית החולים הוא מחוץ לשכונה. כדי להגיע אליו מכביש 10, אין צורך להיכנס לשום שכונת מגורים.
עיין בתמונה המצורפת. מיקום בית החולים הוא בנקודה האדומה המסומנת.
ביאור 2022-04-29 150927.jpg

פלוס +

משתמש רשום
אקדים ואומר, רמה ד' נחשבת היום החדש הכי יקר לציבור החרדי.. למה?? כי יש ביקוש עצוםם למקום הזה,
חסידים, ספרדים, לטאים, - כולם!
כששאלתי אנשים מכל הסוגים ומכל צבעי הקשת מהמגזר במה זכתה שכונה לכזאת תהילה? קבלתי תשובה דומה מכולם..
זה לא שכונה.. זה 'עיר', מרחבים עצומים, גינות, קניונים, כבישים רחבים, ועוד כמה שנים 'בית חולים' (תתפלאו לשמוע..)
אציין שבית החולים ממש לא בשכונה, זה ממוקם במתחם שנמצא בכלל מחוץ לשכונה..
אני גר בשכונה למעלה מחצי שנה, וזוהו הפעם הראשונה שאני מוצא פולמוס בעניין בית החולים,
למי שמכיר את רחוב השומר בבני ברק בשבת יודע שבכל שבת עוברים שם מלא רכבים ואמבולנסים לכיוון מעייני הישועה.. למישהו זה מפריע? לא!
אין שום סיבה והגיון שבית חולים שממוקם מחוץ לשכונה חרדית תהפוך את השכונה ל'פרוצה'..
לאף אחד אין ספק שבית החולים ישמש בעיקר את הציבור החרדי, רוב האוכלוסייה החילונית שגרים באיזור בית שמש ימשיכו לנסוע לבתי החולים בירושלים,
ואיך אפשר לדעת אם בן אדם שטוען שיש לו בעיה עם בית חולים מחוץ לשכונה מדבר מתוך הגיון ודאגה אמיתית?
כשהוא מסביר ומנמק את הבעיה שלו בצורה מובנת שגורם לצד השני לראות קצת צדק בדבריו,
ברגע שמתחילים לערב עניינם אחרים שלא קשורים, ולהביא טיעונים כגון 'בית חולים זה רק כסף ופוליטיקה', זה אומר שאפי' אם הם ידעו בוודאות שבית החולים ישמש רק את הציבור החרדי, הם ימצאו טיעונים להתנגד לזה..
למען ה', מישהו מוטרד מזה שבתי חולים זה מלחמות כסף ופוליטיקה??? - יש יותר תושבים שמוטרדים שבעיר שלהם אין בית חולים מה'טירדא' הזאת..
כל משפחה שהחליטה לגור פה באיזור יודעת על תכנון בית החולים, ומסתבר שזה לא הפריע להם לקבוע את משכנם כאן..
יש כאן קומץ אנשים שהגיעו לגור פה, על סמך שהם ישנו את המקום שיראה כמו מאה שערים, שכל בן אדם שנראה קצת שונה מהם לא ימצא את מקומו בשכונה... ואני מדגיש, הם לא מתכוונים לציבור פרוץ ששום תושב השכונה לא רוצה שיבואו להתגורר פה, הם מתכוונים ל95% אחוז מהאוכלוסיה שאין להם בעיה עם בית חולים וקניונים וכו'...
מה הפיתרון? הפגנות, ריסוסי קירות, איומים, וונדליזם מכל סוג שהוא..
אז כאן המקום להבהיר, רמה ד' היא שכונה טובה התושבים כאן מכל קצווי הציבור החרדי חיים בטוב בשלום ובאחווה, יש פה גינות ומרכזי קניות, ובעוד כמה שנים יהיה פה ליד בית חולים בע"ה..!

טיגריס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
אקדים ואומר, רמה ד' נחשבת היום החדש הכי יקר לציבור החרדי.. למה?? כי יש ביקוש עצוםם למקום הזה,
חסידים, ספרדים, לטאים, - כולם!
כששאלתי אנשים מכל הסוגים ומכל צבעי הקשת מהמגזר במה זכתה שכונה לכזאת תהילה? קבלתי תשובה דומה מכולם..
זה לא שכונה.. זה 'עיר', מרחבים עצומים, גינות, קניונים, כבישים רחבים, ועוד כמה שנים 'בית חולים' (תתפלאו לשמוע..)
אציין שבית החולים ממש לא בשכונה, זה ממוקם במתחם שנמצא בכלל מחוץ לשכונה..
אני גר בשכונה למעלה מחצי שנה, וזוהו הפעם הראשונה שאני מוצא פולמוס בעניין בית החולים,
למי שמכיר את רחוב השומר בבני ברק בשבת יודע שבכל שבת עוברים שם מלא רכבים ואמבולנסים לכיוון מעייני הישועה.. למישהו זה מפריע? לא!
אין שום סיבה והגיון שבית חולים שממוקם מחוץ לשכונה חרדית תהפוך את השכונה ל'פרוצה'..
לאף אחד אין ספק שבית החולים ישמש בעיקר את הציבור החרדי, רוב האוכלוסייה החילונית שגרים באיזור בית שמש ימשיכו לנסוע לבתי החולים בירושלים,
ואיך אפשר לדעת אם בן אדם שטוען שיש לו בעיה עם בית חולים מחוץ לשכונה מדבר מתוך הגיון ודאגה אמיתית?
כשהוא מסביר ומנמק את הבעיה שלו בצורה מובנת שגורם לצד השני לראות קצת צדק בדבריו,
ברגע שמתחילים לערב עניינם אחרים שלא קשורים, ולהביא טיעונים כגון 'בית חולים זה רק כסף ופוליטיקה', זה אומר שאפי' אם הם ידעו בוודאות שבית החולים ישמש רק את הציבור החרדי, הם ימצאו טיעונים להתנגד לזה..
למען ה', מישהו מוטרד מזה שבתי חולים זה מלחמות כסף ופוליטיקה??? - יש יותר תושבים שמוטרדים שבעיר שלהם אין בית חולים מה'טירדא' הזאת..
כל משפחה שהחליטה לגור פה באיזור יודעת על תכנון בית החולים, ומסתבר שזה לא הפריע להם לקבוע את משכנם כאן..
יש כאן קומץ אנשים שהגיעו לגור פה, על סמך שהם ישנו את המקום שיראה כמו מאה שערים, שכל בן אדם שנראה קצת שונה מהם לא ימצא את מקומו בשכונה... ואני מדגיש, הם לא מתכוונים לציבור פרוץ ששום תושב השכונה לא רוצה שיבואו להתגורר פה, הם מתכוונים ל95% אחוז מהאוכלוסיה שאין להם בעיה עם בית חולים וקניונים וכו'...
מה הפיתרון? הפגנות, ריסוסי קירות, איומים, וונדליזם מכל סוג שהוא..
אז כאן המקום להבהיר, רמה ד' היא שכונה טובה התושבים כאן מכל קצווי הציבור החרדי חיים בטוב בשלום ובאחווה, יש פה גינות ומרכזי קניות, ובעוד כמה שנים יהיה פה ליד בית חולים בע"ה..!
למה לא מפריע לאנשים ברחוב השומר? איזה שטות.
אני בעל דירה בשכונה. וגר כיום ברחוב על ציר אליהו הנביא. ( ויש לי אח שגר בג'1 ואשמח לבקרו רגל בנחות בשבתות.) וממש מפריע לי הכמות רכבים, שנוסעים בכביש לחתוך לקיבוץ מתחת או לאן שירצו..
אני אשמח מאוד שיהיה בית חולים רק ברמה ה' יותר מתאים. מי שקונה שם יודע שיתמודד.
(דרך אגב ברוך הבא. לא שמתי לב עד היום שאתה מתענין בשכונה..)

פלוס +

משתמש רשום
למה לא מפריע לאנשים ברחוב השומר? איזה שטות.
אני בעל דירה בשכונה. וגר כיום ברחוב על ציר אליהו הנביא. ( ויש לי אח שגר בג'1 ואשמח לבקרו רגל בנחות בשבתות.) וממש מפריע לי הכמות רכבים, שנוסעים בכביש לחתוך לקיבוץ מתחת או לאן שירצו..
אני אשמח מאוד שיהיה בית חולים רק ברמה ה' יותר מתאים. מי שקונה שם יודע שיתמודד.
(דרך אגב ברוך הבא. לא שמתי לב עד היום שאתה מתענין בשכונה..)
לגבי בני ברק אני מתכוון לרכבים שנוסעים לבית חולים אם זה לידות או מקרים רפואיים אחרים.. שלא ישתמע שאין לי בעיה עם סתם רכבים שנוסעים בשכונה בשבת.
וכמו שציינתי, בית החולים לא ממוקם בתוך רמה ד'.. ואם הם יחליטו להעביר את זה לרמה ה' - בשמחה,

• תודה
Reactions: y&m

שרה.ב

מעצבת גרפית
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תודה על הדאגה!
אני תושב בית שמש שיצא רק לאחרונה בדחיפות לבית חולים יותר מפעם אחת כולל פינוי נט״ן,
ועדין אני לא מבין מאיפה מגיע הרעיון המטורף לדחוף בית חולים אזורי לתוך שכונת מגורים, ועוד חרדית,
זה גם פקקים, גם סכנת נפשות מאמבולנסים שנוסעים במהירות מטורפת ובלי כללי נהיגה בסיסיים (מותר להם, אבל מסוכן לנו!!), גם רעש בכל שעות הלילה ללא יוצא מן הכלל, עומס גדול על התשתיות, הרבה מאוד בני מיעוטים בין הרגליים, חילולי שבת, רופאים ואחיות פרוצים ופרוצות בתוך השכונה (מי שמכיר את אוכלוסית עובדי הרפואה מבין, ומי שלא, אשריהו!!!) וכו, וכו,
אנחנו כתושבים לא רוצים את זה, כי הנזק גדול פי מיליון מהתועלת!!!!
אגב, חצי שעה נסיעה לבית חולים זה לא יותר משכונות מסוימות בירושלים והרבה יותר קרוב ממרבית ערי ישראל,
לא צריך בית חולים בכל שכונה!!!!
ושוב תודה לכל הדואגים לנו!!!
אני תושבת העיר ושמחה שהשינוי הזה קורה
וזהו הגיע הזמן שהדבר הזה יבנה
קנית דירה בד? ידעת שזה מה שיקרה ואלו התוכניות
חשבת אולי תצליחו אתה וחבריך לשנות את התוכניות? תתבדו
ואולי תשארו ברמה ב ובחפציבה תלדו בבית ובמקרי סכנה תטפלו בזה לבד
אם אתה טוען שזה מביא רעש בלאגן פקקים ואמבולנסים שועטים למה ששכונה אחרת תסבול מכך?

ברמה ה' יותר מתאים
למה ברמה ה יותר מתאים?
אם הבעיה היא רכבים בשבת ופריצות אז גם שם מתגוררים חרדים ודתיים

תבינו שהעיר הזאת גדלה
גרים בה ערמות של חרדים שבסופו של דבר הם יהיו המשתמשים העיקריים
ובעזרתו יתברך שיהיה רק ללידות ולא לדברים אחרים
כל מי שבא וקנה ברמה ד ידע שיהיה בית חולים בכניסה
ולמרות או אפילו בזכות זה קנה שם דירה (ובמחיר מפולפל לעומת השכונות האחרות)
ואני חושבת שאפילו מהעיר הישנה ומחפציבה יגיעו לשם ולא לירושלים
יש היום מספיק כבישים מחוץ לשכונות שמקצרים את ההגעה
כמו כביש 10 38 ונהר הדן

משולש ▲

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נקודה מזווית אחרת.

אגלה לכם שיש, בבית שמש עשרות נשות אברכים שלמדו אחיות, תראו במכללות החרדיות שהמחזורים גדלים משנה לשנה. הציבור החרדי למד לקחת את החנית מיד המצרי, ובמקום להתבכיין - לשנות ולהשפיע.

אני רואה את בית החולים מספק תעסוקה למאות משפחות שמתגוררות באזור.
נכון שעדיין אין מספיק רופאים מומחים חרדיים, אבל יש ברמה א' עשרות רופאים דתיים פלוס, שיודעים לשמור על רגישות החרדית.

בית חולים עם אחיות ומיילדות חרדיות, {יבואו מבני ברק ללדת פה} משרות כמו תחזוקה, ניקיון, הסעות, סייעות, לוקחי דמים, ובהמשך מרפאות חוץ, התפתחות הילד, פיזו, קלינאיות תקשורת. והכל על טהרת החרדיות.

מקומות כאלו מביאים יציבות, מסחר, תחבורה ישירה, והעיקר - פרנסה לאלפים שכל יום נוסעים לירושלים או לבני ברק בשביל לגמור את החודש.

מי שמפריע לו האווירה החילונית שבית חולים מייצר, אדרבה! זה הזמן להיכנס למערך מבפנים, ולעשות אווירה חרדית טהורה.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
בענין בעלה של ראש העיר בית שמש, ד"ר אהרון בלוך,

הוא כולה עובד בעין כרם
רופא נפרולוג, ביחידה הנפרולוגית, בדיאליזה ובמרפאת מושתלים.
[רופא מעולה ממש, אגב.]
ותו לא
אין לו שום כח ניהול
גורנישט

מכירה אותו היטב!

GBSA

משתמש סופר מקצוען
לגופו של עניין,
אי לי בעיה עם הקמת בית חולים - זה דבר מבורך מאוד,
אבל למה הדסה??
ואני יקדים ויאמר - אין לי דבר נגד הדסה - נעזרתי בהם רבות ויש לי הרבה הכרת הטוב.
אבל..
הדסה הוא בית חולים ציבורי שמקבל הרבה פחות תקציבים מהמדינה לעומת בתי החולים הממשלתיים ובתי החולים של קופות החולים. והוא ממומן בין היתר ע"י תרומות שהלכו ופחתו עם השנים. (כך שאין ראיה מדוידסון)
רואים את זה בצורה בולטת, ואפשר להרגיש את זה (גם ביחס לשע"צ שהוא גם ציבורי), כל מי שמכיר יודע עד כמה החסכנות (ואולי הקמצנות), שם גדולה. ומי שמכיר את הדסה ה"צ - בכלל.
כל דבר שעולה כסף - לוקח הרבה זמן עד שעושים.
בנוסף לכך - כרגע הם באמצע בניית בית חולים שיקומי בה"צ - סו"ס.
ועם תוכניות ל10 (כנראה 30) השנים הקרובות להגדלת בית החולים - פי חמש. - שלזה כרגע אין מקור תקציבי. (בכל אופן נכון ללפני כשנה)
אז מאיפה יהיה להם כסף להשקיע (ומי יודע כמה זמן זה יקח).
היה עדיף בהרבה אם אחת מקופות החולים הייתה בונה את בית החולים, וכל הידוע לי - קופות החולים שמחות לבנות בתי חולים. (בזמנו כשהיה המשבר עם הדסה - מכבי הציעו לקנות את כל הדסה!!)

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לגופו של עניין,
אי לי בעיה עם הקמת בית חולים - זה דבר מבורך מאוד,
אבל למה הדסה??
ואני יקדים ויאמר - אין לי דבר נגד הדסה - נעזרתי בהם רבות ויש לי הרבה הכרת הטוב.
אבל..
הדסה הוא בית חולים ציבורי שמקבל הרבה פחות תקציבים מהמדינה לעומת בתי החולים הממשלתיים ובתי החולים של קופות החולים. והוא ממומן בין היתר ע"י תרומות שהלכו ופחתו עם השנים. (כך שאין ראיה מדוידסון)
רואים את זה בצורה בולטת, ואפשר להרגיש את זה (גם ביחס לשע"צ שהוא גם ציבורי), כל מי שמכיר יודע עד כמה החסכנות (ואולי הקמצנות), שם גדולה. ומי שמכיר את הדסה ה"צ - בכלל.
כל דבר שעולה כסף - לוקח הרבה זמן עד שעושים.
בנוסף לכך - כרגע הם באמצע בניית בית חולים שיקומי בה"צ - סו"ס.
ועם תוכניות ל10 (כנראה 30) השנים הקרובות להגדלת בית החולים - פי חמש. - שלזה כרגע אין מקור תקציבי. (בכל אופן נכון ללפני כשנה)
אז מאיפה יהיה להם כסף להשקיע (ומי יודע כמה זמן זה יקח).
היה עדיף בהרבה אם אחת מקופות החולים הייתה בונה את בית החולים, וכל הידוע לי - קופות החולים שמחות לבנות בתי חולים. (בזמנו כשהיה המשבר עם הדסה - מכבי הציעו לקנות את כל הדסה!!)
שנים שאני בהדסה
מעולם לא הרגשתי את הגרעון על עצמי.
ואני מדברת על הרבה תחומים

GBSA

משתמש סופר מקצוען
תשאלי עובדים.
ותבדקי מתי שיפצו לאחרונה מחלקות בה"צ - למעט מחלקת יולדות ג' (וחדרי לידה לפני כמה שנים).

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אסותא הרבה יותר מושקע
הדסה גם אם לא ישקיעו יהיה להם "שם"
אני חושבת שמאוד משנה איזה אסותא
לי אישית יצא להיות ב-3 אסותות.
באחד מהם היה על הפנים, אבל ממש ממש.

באחד מהם היה בעלי והיה מצוין +++

בשלישי- נו, נו כזה.

תלוי כנראה בסניף וברמת ההשקעה שבו באופן ספציפי.

אגב, אין לי מניות בהדסה. רק ניסיון של הרבה מאוד שנים בעין כרם. אם היתה יל אפשרות בחירה הייתי בוחרת שלא להזדקק לשום בית חולים בכלל

3135yud

משתמש פעיל
נקודה מזווית אחרת.

אגלה לכם שיש, בבית שמש עשרות נשות אברכים שלמדו אחיות, תראו במכללות החרדיות שהמחזורים גדלים משנה לשנה. הציבור החרדי למד לקחת את החנית מיד המצרי, ובמקום להתבכיין - לשנות ולהשפיע.

אני רואה את בית החולים מספק תעסוקה למאות משפחות שמתגוררות באזור.
נכון שעדיין אין מספיק רופאים מומחים חרדיים, אבל יש ברמה א' עשרות רופאים דתיים פלוס, שיודעים לשמור על רגישות החרדית.

בית חולים עם אחיות ומיילדות חרדיות, {יבואו מבני ברק ללדת פה} משרות כמו תחזוקה, ניקיון, הסעות, סייעות, לוקחי דמים, ובהמשך מרפאות חוץ, התפתחות הילד, פיזו, קלינאיות תקשורת. והכל על טהרת החרדיות.

מקומות כאלו מביאים יציבות, מסחר, תחבורה ישירה, והעיקר - פרנסה לאלפים שכל יום נוסעים לירושלים או לבני ברק בשביל לגמור את החודש.

מי שמפריע לו האווירה החילונית שבית חולים מייצר, אדרבה! זה הזמן להיכנס למערך מבפנים, ולעשות אווירה חרדית טהורה.
אני יכול להעיד מידיעה שזה באמת המצב בבית החולים לניאדו בנתניה, מועסקים שם עשרות רבות אם לא מאות מתושבי קרית צאנז בכל תחומי העבודה שיש בבית חולים.

mayer

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
4.לא יודע מי כותב, אבל הוא כנראה כותב שטויות, אין לי בעיה שבית החולים יבנה בהר טוב וברמת שרת, אבל עדיף בעין כרם, רמת דניה, צריפין והנביאים
לא מכיר את בית שמש בכלל, אבל, משום מה נראה לי שאם היו מקימים את בית החולים באחד מהאזורים החילונים היהתה קמה זעקה על זה שהחרדים הם הרוב ולמה לא בנו אצלם וכו' וכו'

האברך ממיר

משתמש מקצוען
אני חושבת שמאוד משנה איזה אסותא
לי אישית יצא להיות ב-3 אסותות.
באחד מהם היה על הפנים, אבל ממש ממש.

באחד מהם היה בעלי והיה מצוין +++

בשלישי- נו, נו כזה.

תלוי כנראה בסניף וברמת ההשקעה שבו באופן ספציפי.

אגב, אין לי מניות בהדסה. רק ניסיון של הרבה מאוד שנים בעין כרם. אם היתה יל אפשרות בחירה הייתי בוחרת שלא להזדקק לשום בית חולים בכלל
בגדול, אסותא היא רשת של בתי חולים פרטיים, בהם השירות הוא בד"כ טוב יותר משל הציבוריים.
בית החולים באשדוד הוא כן ציבורי. שימו לב, שישנו מרכז רפואי נוסף של אסותא באשדוד, ושמו אסותא כלניות, והוא כן פרטי.

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
בלת"ק
אם בית חולים זה דבר טוב והקב"ה רוצה שהוא יהיה אז שיהיה בתוך השכונה
ואם זה לא טוב אז שלא יהיה גם ברמה ה'
אין דבר כזה שצריך אבל שיהיה בתוך החילונים

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
למה כולם פה מזדעקים לעזור לנו?
מה זה קשור אליכם?
למה זה מקפיץ לכם את מלחמות הקברים של רמת אברהם, ואת הרבנים ה״פרגמטיים-לא פחות צדיקים״?
איפה זה קשור לפוליטיקות, מפלגות, קבוצות וכתות, שנהייתם כל כך קנאים?

אנחנו גרים בשכונה מסוימת, שמענו על תוכניות לגביה, בדקנו את התוכניות, חפרנו קצת יותר לעומק, הבנו שזו בעיה קשה, ואנחנו מנסים לבטל אותה,
זה עניין אישי מקומי,
ולא קשור למאבקים המפלגתיים בין קבוצות כח מגזריות,
תחפשו מקום אחר להיתלות בו.
מי זה לנו? תדייק
אני תושבת רמה ד ומברכת את הרעיון

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה