עזרה בית בלאגן. מה עושים?

תרצה613

משתמש מקצוען
הרעיון שעומד מאחורי הפוליגל שהצעתי מקודם הוא שזה בשיתוף פעולה מלא עם הילדים, ובידיעה ברורה מצידם שלכל עבודה יש את הזמן שלה בה היא תלויה לראווה ולגאווה על הקיר.
ובהגיע העת, נפרדים ממנה לשלום ואת מקומה תתפוס רעותה הטריה הטובה ממנה.
ולכל הדעות שבוע הוא פרק זמן נכבד למדי בשביל לכבד את הילד ואת היצירה שהוא עמל עליה.
ומדהים לראות איך הקטנטנים מקבלים בשלוות נפש את הפרידה השבועית מהעבודות שלהם ביום שישי או במוצ"ש.

הרעיון של הפוליגל מעולה, לנו כילדים היה פוליגל לכל ילד
זה בתכנון כבר בערך 3 שנים.........

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוד אמרה נכונה..."בית מסודר ולגדל ילדים קטנים זה כמו ליבש כביסה בגשם....
לא?...
דווקא לא, זה אפשרי!!
אבל צריך לאהוב סדר ולאהוב לסדר!!

אצלי זה הדבר האהוב עלי במטלות הבית- לסדר!!

מישהי צריכה עזרה?!?!?

(כשאחותי עברה דירה פשוט רצתי לסדר לה ארונות.. זה בשבילי כמו לצאת לקניות או כל הובי אחר...)

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לגבי קיפול כביסה
אני מקפלת ישר מהחבל, לא מערימה ערימות.
ומה שיוצא מהמייבש כביסה אני מוציאה לפי סדר
לדוגמא מגבות, אח״כ גופיות וכו ומניחה בערימה ממויינת, וכך מקפלים במהירות..

טובה ראם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
איפה באמת כולכן גרות?????.
אני מסובבת עםם שכנות שאחרי צהרים רק העבירו ניגוב במטבח...
וניקו מסילות ומעל המזגנים!!!! והן עושות את זה פעם בשבוע:eek::mad:
לא להאמין להן נכון?!
את האמת , אני טיפוס מבולגן באופי ויצירתי מאוד ולא יכולה עם המונוטוניות של הנקיונות .
מעדיפה פי אלף לקרוא.

ניקת וסידרת בבוקר?! יופי לך בצהרים יחזרו הילדים ישתדלו לא לבלגן אבל בערב תמצאי תצמך עם הבלאגן שוב
איזה יופי שאתן כאן!!!!!!!!!!
:p:)

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גם לכן קרה שהילד מצא את הציורים בפח?

שלחתי אותו לזרוק טיטול של הקטנה ואני שומעת אותו : 'אמא, למה זרקת? למה בפח?' הוא חזר אלי עם כמה ציורים מלפני חודש שרק עכשיו העזתי להעלים (הוא הוציא אותם מהפח! של הטיטולים!!) .
זורקים בתוך שקית אטומה!

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מענין לקרוא את השיטות שכל אחת מוצאת לעצמה ויש מה ללמוד מכן.
אני במקור טיפוס מבולגן ביותר, תקחו את הבן אדם הכי מבולגן שראיתם ותכפילו פי כמה...
באחת השנים החלטתי לשנות כיוון, וכיון שהייתי קיצונית הלכתי לכיוון הנגדי לחלוטין, (אפילו עברתי את אמא שלי שהיא סמל הסדר והניקיון).
כיום, אני מסדרת את הארונות איך שאני אוהבת פעם ב... במשך הזמן זה מתבלגן ומגיע למצב נורמלי, קצת מישרים ערימות מידי פעם עד שהבלגן גובר על הסדר ויש צורך בסדר חדש מהשורש,
בדרך כלל אני משתדלת לעבור על המדפים בארונות כשאני מכניסה כביסה נקיה וכו' וכך לא מצטבר בלגן, אבל זה בגלל שהארונות עדין בשליטה שלי.
במראה הכללי אני די משתדלת שהבית יראה (וגם יהיה) מסודר.
אני חוזרת הביתה עם הילדות באזור ארבע ורבע, ברוך ה' יצאתי והשארתי בית מסודר, כל דבר במקום ממש כמו שצריך, אחת נסחבת עם שקית בגדים שהחליפו לה במעון וגוררת בכל הבית, אני מורידה להן משחק, בהתחלה משחקות יפה, רבות, מרביצות, צורחות, מעיפות את המשחק לכל עבר, הולכות לחדר מביאות בובות, לוקחות אותן לטיל, הגדולה לוקחת את הבובה לעשות בשירותים, מכניסה אותה להתקלח, אח"כ מביאה לבובה לאכול ואוי ואבוי הבובה לכלכה את המכנסים, המכנסים מונחים ליד המקלחת (אח"כ אמא תשים בכביסה...), הכריות נלקחות מהספה לרצפה, הבובות מונחות עליהן אחר כבוד ומגבות המטבח הנקיות הופכות לשמיכות עבור הבובות הנמות את שנתן, את רוצה מגבת? תקחי אחרת מהארון כי לא מעירים את הבובה,
אני מנסה 'רק' לארגן בגדים למחר ורשרוש חשוד מריץ אותי בחזרה למטבח, התינוקת שוכבת שם, הראש בתוך הפח ההפוך (ב"ה כמעט ריק...) חיוך מאוזן לאוזן והיא מתלבטת מה לשלוף קודם... אני מרימה את הפח ורואה שהגדולות החליטו לעזור לאמא להוריד כביסה, הבעיה שחמש דקות לפני זה סימתי לתלות אותה, אם קיפלתי כביסה ולא הספקתי להכניס לארון אז "פעם" היתה לי כביסה מקופלת, הסלסלה של הירקות בכלל הפכה לתחביב העיקרי שלהן, לא פעם מצאתי אותן נוגסות בתפוח אדמה, בצל או שום להנאתן כשסביבן פזורים עוד ירקות, לבקש מהן לאסוף משחקים? הן אוספות, בטח אבל מיד אח"כ שופכות בחזרה. רק במעון המטפלת אומרת שאוספים משחקים ועוד לפני שהיא קמה הילדה שלי לוקחת את הקופסא ועוברת בין כל הילדים שיעזרו לה לאסוף ולא נרגעת עד שאספה את המשחקים מתחת לכל השידות ולכל הארונות. בבית זה די נדיר...
טוב, התעייפתי ועדין לא הגענו לארוחת ערב והמקלחות שזה עוד סרט אבל מה שבטוח שהבית היה מסודר פעם...
גמרת אותי, הערתי את כל הבית עם הצחוק שלי..
ממש תיארת את 2 הקטנים שלי..
כל הבית משחק אחד גדול!

מילקשייקית

משתמש מקצוען
לא להאמין להן נכון?!
ברוסיה פרסמה הממשלה ש"99 אחוז מהעם מצביע בעד השלטון הקומוניסטי"
אמר התמים: "מעניין שאני כל הזמן פוגש אנשים רק מאותו אחוזון אחד...":p
הגיע הזמן לשבור את המיתוס!
כל הזמן אנחנו פוגשות שכנות מושלמות, מטופטפות ופדנטיות, כלילות מעלה ונקיון כפיים.
מוזר, ופה יש כל כך הרבה תגובות על העבר השני של המתרס. אולי בפרוג יש רק אנשים מבולגנים?
או ש-
גם עליך/עלי - השכנות חושבות את אותו הדבר שאנחנו חושבות עליהן...(הלוואי!)

shak10

משתמש מקצוען
כי יש אנשים שנהנים לעשות רושם וכשאני מגלה מה מסתתר מאחורה מתחשק לי להקיא,
תפסיקו להשוות ביניכן לבין אחרות, תבדקו את עצמכן ביחס לחיים שלכן ותגלו שאתן שוות הרבה יותר מהן.
מנסיון של אחת שהשוותה את עצמה לאחרות והקב"ה פקח לה את העיניים ומאז היא מעריכה את עצמה כמו שצריך.

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
איפה באמת כולכן גרות?????.
לא להאמין להן נכון?!
את האמת , אני טיפוס מבולגן באופי ויצירתי מאוד ולא יכולה עם המונוטוניות של הנקיונות .
מעדיפה פי אלף לקרוא.

ניקת וסידרת בבוקר?! יופי לך בצהרים יחזרו הילדים ישתדלו לא לבלגן אבל בערב תמצאי תצמך עם הבלאגן שוב
איזה יופי שאתן כאן!!!!!!!!!!
:p:)
אל תאמיני:(היתה לי שכנה עם בית לא נקי בלשון המעטה... אבל כל מוצש היתה איך שיוצא ר"ת היתה מדליקה שואב אבק על מנת להוציא לכל השכנות את הבלון:eek:
תמיד גשהבית מבולגן בעלי אומר לי, לכי עכשיו לעוד בתים ותגלי שבכולם עכשיו בלגן... החכמה היא לחייך שברוך ה יש מי שמפזר ולהמשיך הלאה!!

והטיפ הכי חשוב
קבלי על עצמך כל ערב אחרי ההשכבה ולפני הקפה/פרוג/מיטה, עוד 5 דקות של סדר, עדיף תוך כדי טלפון לחברה ותראי איך פתאום הבית מסתדר ועוברת שעה!

רבקי בינעט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
ברור! אני עוד לא התחלתי פסח, אודה ולא אבוש!
אבל חייבת לומר שלא נותרתי אדישה מול העיצובים של קידישיק ורוקנתי להם את המדפים... זה נקרא שהתחלתי פסח, נכון?

פשוט התחלתי מהצד האהוב עלי....

התחלת פסח בצורה הכי חכמה שיש,
עכשיו החנויות ריקות ויש את כל המידות.
גם אני מתחילה ככה את הפסח ב"קניות"
כולל הכל:כיפות,ציציות, סרטים ומלמלות,הלבשה תחתונה,גרביים,פיגמות וכל מה שחסר לאחר שבדקנו היטב מה שצריך,כי הכסף שלנו לא מצא עדין עץ לגדול עליו.
את הבית מתחילה אולי שבוע הבא ואולי עוד שבועיים נראה.
כמובן שארונות ומדפים כבר התחלתי מט"ו בשבט אבל ברגוע כל יום מדף.

הרי בסוף פסח יגיע אל כולן לא??;)

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
הממ, האשכול הזה לא ניחם אותי ):
כשאני משוררת בקול ניחר 'נראה נראה מי אוסף יפה' הבנות שלי משיבות בתרועה: 'אמא'!

@תילי5565 , אני קוראת אותך לסדר
לי
את
הבית.

(:

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
התחלת פסח בצורה הכי חכמה שיש,
עכשיו החנויות ריקות ויש את כל המידות.
גם אני מתחילה ככה את הפסח ב"קניות"
כולל הכל:כיפות,ציציות, סרטים ומלמלות,הלבשה תחתונה,גרביים,פיגמות וכל מה שחסר לאחר שבדקנו היטב מה שצריך,כי הכסף שלנו לא מצא עדין עץ לגדול עליו.
את הבית מתחילה אולי שבוע הבא ואולי עוד שבועיים נראה.
כמובן שארונות ומדפים כבר התחלתי מט"ו בשבט אבל ברגוע כל יום מדף.

הרי בסוף פסח יגיע אל כולן לא??;)
ארונות ומדפים מט"ו בשבט? :eek:
אני לא חושבת על פסח לפני פורים

יאנג

משתמש פעיל
כל כך הרבה טיפים ועצות
לא קראתי הכל אבל מה שבטוח שכשמדברים על סדר מייד כשאני חוזרת באותו יום מהעביודה זה מדרבן אותי לסדר וסידרתי אתמול את הבית
תודה על כל ההמלצות

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בענין איסוף צעצועים:
לדעתי זה בלגן בריא ולא תפקיד שלי לאסוף!
פטנט שעובד אצלנו מצוין, אחת המורות אימצה את זה בחום: עושים תחרות וסופרים כמה צעצועים הרימו
רק רוצה לנחם אתכם שמה שעושה השכל עושה הזמן, בילדותי הייתי בלגניסטית ובגילאי העשרה תפסתי את עצמי והתחלתי לסדר פיקס בכיף, הבת שלי אותו הדבר... :rolleyes:

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
בענין הכביסה-
מה שעוזר אצלי זה מיד כשאני מורידה מהחבל- אני ממינת לסל כביסה- לפי חדרים. ז"א:
סל כביסה לחדר בנים
סל כביסה לחדר בנות וכו'.
אחכ ממינת בחדר לכל אחד בארון.
ובארון- סלסלות. כך מספיק לקפל בזריזות ולתקוע בסלסלה המתאימה.
גם אם יש ערמות זה עדיין בסל כביסה בחדר המיועד.

נסיכה בלבן

משתמש פעיל
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכון.
במוצאש האחרון חמותי באה לביקור, בהפתעה.
אתן יודעות, מוצאי שבת של מוצאי פורים. הבית לא היה נראה מסודר כמו בית מרקחת.
העגלה הגדולה היתה מאחורי דלת הכניסה כך שהייתי צריכה קצת לתמרן כדי שיהיה לה מקום לעבור. היא אמרה: תקוה, אני לא מאמינה שהבית שלך ככה נראה. לא מתאים לך. ברגע הראשון רציתי להתנצל סליחה באמת עוד לא התאוששתי מפורים ו.. אח"כ תפסתי את עצמי. ואמרתי. "בית בלגן הוא בית של ילדים בריאים. ב"ה שהגענו לכזה מצב. לא התפללנו על זה מספיק שנים? מוכנה לקבל בית מבולגן פי כמה ועוד כהנה וכהנה ילדים בעיסקת חבילה אחת."

זה אמיתי?;)

• תודה
Reactions: cyp

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה