עזרה בית בלאגן. מה עושים?

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בית בלאגן. מה עושים?
אני נעמדת באמצע הסלון וצועקת:
"איזה בלאגן! תראו!
כל מי שבילגן שיבוא אחת ושתים לסדר אחרת...."
ומיד כולם רצים ועוזבים את כל העיסוקים שלהם ותוך חצי שעה הבית מסודר.

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

(פעם צעקתי בבית באמת: " מי בילגן פה כ"כ?"
והבת שלי שאלה בפנים תמימות להפליא: מה זה לבלגן?
הסברתי לה: "התכוונתי מי פינגן פה.."
מיד היא הבינה וסידרה הכל...;))

סולפג' solfege

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
בית בלאגן. מה עושים?
אני נעמדת באמצע הסלון וצועקת:
"איזה בלאגן! תראו!
כל מי שבילגן שיבוא אחת ושתים לסדר אחרת...."
ומיד כולם רצים ועוזבים את כל העיסוקים שלהם ותוך חצי שעה הבית מסודר.

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

(פעם צעקתי בבית באמת: " מי בילגן פה כ"כ?"
והבת שלי שאלה בפנים תמימות להפליא: מה זה לבלגן?
הסברתי לה: "התכוונתי מי פינגן פה.."
מיד היא הבינה וסידרה הכל...;))

תקשיבי נראה לי שהילדים שלך מלאכים. הילדה שלי בת 1.8 כששרים לה נראה נראה מי אוסף יפה היא אומרת לי "לא! לא בא לי" בשיא החוצפה.

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תקשיבי נראה לי שהילדים שלך מלאכים. הילדה שלי בת 1.8 כששרים לה נראה נראה מי אוסף יפה היא אומרת לי "לא! לא בא לי" בשיא החוצפה.
ושלי לוקחת את הקופסא ושואלת.. נו נראה מי אוסף..?

שביעית

משתמש סופר מקצוען
גם לכן קרה שהילד מצא את הציורים בפח?

שלחתי אותו לזרוק טיטול של הקטנה ואני שומעת אותו : 'אמא, למה זרקת? למה בפח?' הוא חזר אלי עם כמה ציורים מלפני חודש שרק עכשיו העזתי להעלים (הוא הוציא אותם מהפח! של הטיטולים!!) .

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

שלחתי אותו לזרוק טיטול של הקטנה ואני שומעת אותו : 'אמא, למה זרקת? למה בפח?' הוא חזר אלי עם כמה ציורים מלפני חודש שרק עכשיו העזתי להעלים (הוא הוציא אותם מהפח! של הטיטולים!!) .
ודאי...
ואת נזעקת.. "מי זרק את היצירות היפות שלך לפח.. מי?"
ובלילה בשקט את מקפלת אותם שוב ל 8 ודוחפת עמוק עמוק ומכסה מלמעלה ..

פטרוזיליה

משתמש פעיל

צריך גם פח מסתור מיוחד בשביל זה...
אני את הציורים "שגולשים "מהמקרר מעלימה אותם בתחתית הפח שחלילה לא יצוץ ולא יציצו בו ויוציאו את כל תכולת הפח ו...

shak10

משתמש מקצוען
מענין לקרוא את השיטות שכל אחת מוצאת לעצמה ויש מה ללמוד מכן.
אני במקור טיפוס מבולגן ביותר, תקחו את הבן אדם הכי מבולגן שראיתם ותכפילו פי כמה...
באחת השנים החלטתי לשנות כיוון, וכיון שהייתי קיצונית הלכתי לכיוון הנגדי לחלוטין, (אפילו עברתי את אמא שלי שהיא סמל הסדר והניקיון).
כיום, אני מסדרת את הארונות איך שאני אוהבת פעם ב... במשך הזמן זה מתבלגן ומגיע למצב נורמלי, קצת מישרים ערימות מידי פעם עד שהבלגן גובר על הסדר ויש צורך בסדר חדש מהשורש,
בדרך כלל אני משתדלת לעבור על המדפים בארונות כשאני מכניסה כביסה נקיה וכו' וכך לא מצטבר בלגן, אבל זה בגלל שהארונות עדין בשליטה שלי.
במראה הכללי אני די משתדלת שהבית יראה (וגם יהיה) מסודר.
אני חוזרת הביתה עם הילדות באזור ארבע ורבע, ברוך ה' יצאתי והשארתי בית מסודר, כל דבר במקום ממש כמו שצריך, אחת נסחבת עם שקית בגדים שהחליפו לה במעון וגוררת בכל הבית, אני מורידה להן משחק, בהתחלה משחקות יפה, רבות, מרביצות, צורחות, מעיפות את המשחק לכל עבר, הולכות לחדר מביאות בובות, לוקחות אותן לטיל, הגדולה לוקחת את הבובה לעשות בשירותים, מכניסה אותה להתקלח, אח"כ מביאה לבובה לאכול ואוי ואבוי הבובה לכלכה את המכנסים, המכנסים מונחים ליד המקלחת (אח"כ אמא תשים בכביסה...), הכריות נלקחות מהספה לרצפה, הבובות מונחות עליהן אחר כבוד ומגבות המטבח הנקיות הופכות לשמיכות עבור הבובות הנמות את שנתן, את רוצה מגבת? תקחי אחרת מהארון כי לא מעירים את הבובה,
אני מנסה 'רק' לארגן בגדים למחר ורשרוש חשוד מריץ אותי בחזרה למטבח, התינוקת שוכבת שם, הראש בתוך הפח ההפוך (ב"ה כמעט ריק...) חיוך מאוזן לאוזן והיא מתלבטת מה לשלוף קודם... אני מרימה את הפח ורואה שהגדולות החליטו לעזור לאמא להוריד כביסה, הבעיה שחמש דקות לפני זה סימתי לתלות אותה, אם קיפלתי כביסה ולא הספקתי להכניס לארון אז "פעם" היתה לי כביסה מקופלת, הסלסלה של הירקות בכלל הפכה לתחביב העיקרי שלהן, לא פעם מצאתי אותן נוגסות בתפוח אדמה, בצל או שום להנאתן כשסביבן פזורים עוד ירקות, לבקש מהן לאסוף משחקים? הן אוספות, בטח אבל מיד אח"כ שופכות בחזרה. רק במעון המטפלת אומרת שאוספים משחקים ועוד לפני שהיא קמה הילדה שלי לוקחת את הקופסא ועוברת בין כל הילדים שיעזרו לה לאסוף ולא נרגעת עד שאספה את המשחקים מתחת לכל השידות ולכל הארונות. בבית זה די נדיר...
טוב, התעייפתי ועדין לא הגענו לארוחת ערב והמקלחות שזה עוד סרט אבל מה שבטוח שהבית היה מסודר פעם...

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני במקור טיפוס מבולגן ביותר, תקחו את הבן אדם הכי מבולגן שראיתם ותכפילו פי כמה...
באחת השנים החלטתי לשנות כיוון, וכיון שהייתי קיצונית הלכתי לכיוון הנגדי לחלוטין, (אפילו עברתי את אמא שלי שהיא סמל הסדר והניקיון).
כיום, אני מסדרת את הארונות איך שאני אוהבת פעם ב... במשך הזמן זה מתבלגן ומגיע למצב נורמלי, קצת מישרים ערימות מידי פעם עד שהבלגן גובר על הסדר ויש צורך בסדר חדש מהשורש,
בדרך כלל אני משתדלת לעבור על המדפים בארונות כשאני מכניסה כביסה נקיה וכו' וכך לא מצטבר בלגן, אבל זה בגלל שהארונות עדין בשליטה שלי.
אני חוזרת הביתה עם הילדות באזור ארבע ורבע, ברוך ה' יצאתי והשארתי בית מסודר, כל דבר במקום ממש כמו שצריך, אחת נסחבת עם שקית בגדים שהחליפו לה במעון וגוררת בכל הבית, אני מורידה להן משחק, בהתחלה משחקות יפה, רבות, מרביצות, צורחות, מעיפות את המשחק לכל עבר, הולכות לחדר מביאות בובות, לוקחות אותן לטיל, הגדולה לוקחת את הבובה לעשות בשירותים, מכניסה אותה להתקלח, אח"כ מביאה לבובה לאכול ואוי ואבוי הבובה לכלכה את המכנסים, המכנסים מונחים ליד המקלחת (אח"כ אמא תשים בכביסה...), הכריות נלקחות מהספה לרצפה, הבובות מונחות עליהן אחר כבוד ומגבות המטבח הנקיות הופכות לשמיכות עבור הבובות הנמות את שנתן, את רוצה מגבת? תקחי אחרת מהארון כי לא מעירים את הבובה,
אני מנסה 'רק' לארגן בגדים למחר ורשרוש חשוד מריץ אותי בחזרה למטבח, התינוקת שוכבת שם, הראש בתוך הפח ההפוך (ב"ה כמעט ריק...) חיוך מאוזן לאוזן והיא מתלבטת מה לשלוף קודם... אני מרימה את הפח ורואה שהגדולות החליטו לעזור לאמא להוריד כביסה, הבעיה שחמש דקות לפני זה סימתי לתלות אותה, אם קיפלתי כביסה ולא הספקתי להכניס לארון אז "פעם" היתה לי כביסה מקופלת, הסלסלה של הירקות בכלל הפכה לתחביב העיקרי שלהן, לא פעם מצאתי אותן נוגסות בתפוח אדמה, בצל או שום להנאתן כשסביבן פזורים עוד ירקות, לבקש מהן לאסוף משחקים? הן אוספות, בטח אבל מיד אח"כ שופכות בחזרה. רק במעון המטפלת אומרת שאוספים משחקים ועוד לפני שהיא קמה הילדה שלי לוקחת את הקופסא ועוברת בין כל הילדים שיעזרו לה לאסוף ולא נרגעת עד שאספה את המשחקים מתחת לכל השידות ולכל הארונות. בבית זה די נדיר...
טוב, התעייפתי ועדין לא הגענו לארוחת ערב והמקלחות שזה עוד סרט אבל מה שבטוח שהבית היה מסודר פעם...

תיאור קלאסי של בית ששורה בו הברכה!!

תרצה613

משתמש מקצוען

חחח
ברור
"מה, מי זה זרק את הציורים שלך? אוי אוי אוי!!"
לכן אני זורקת במוצ"ש אחרי שהם הולכים לישון ומיד מורידה למטה

אבל האמת היא, שהשיטה הכי טובה נגד בלאגן היא להעסיק עוזרת...
באה אלי ביום שלישי בצהריים, מסדרת ומארגנת את הבית, וכך יש לי לשמור על סדר רק ממוצ"ש עד שלישי, ומאז עד שבת. יומיים וחצי אפשר לתחזק
חיים אחרים...

ואגב, בקיץ יותר קל לשמור על סדר. היום פשוט הלכנו לגינה.(יום שלישי, לא רציתי להרוס את הסדר) בקיץ ממש לוקחת לשם גם ארוחת ערב.
גם הכביסות יותר קטנות ודקות בקיץ, ולא ערימות הסוודרים והפוטרים.
כשהתחיל החורף חטפתי כאב ראש מהמחשבה איך הבית יראה כשמבלים בו כל היום עם ערימות כביסה. אז עכשיו מתחיל הזמן המסודר והקל יותר.
נשות כל העולם - התעודדנה!!!

ארישוק

משתמש מקצוען
גמרת אותי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כל הבית כמעט התעורר מהצחוק ההיסטרי שתקף אותי
הכתיבה שלך עסיסית עד דמעות
והתאור שלך חי ומקסים
הרבה נחת

שביעית

משתמש סופר מקצוען
מחמת (תרתי משמע...) האשכול הזה רצתי לסדר את הבית אחוזת אמוק... ומי זאת שאמרה שהאשכול הזה מרגיע?.... שתקום...

כשתסיימי, תקפצי אלי.

אגב, יש עוד משהי שעדיין לא התחילה פסח, או שאני העצלנית היחידה? (האמת, זה ממש לא מעצלות. אני לא מצליחה להגיע לזה!)

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
כשתסיימי, תקפצי אלי.

אגב, יש עוד משהי שעדיין לא התחילה פסח, או שאני העצלנית היחידה? (האמת, זה ממש לא מעצלות. אני לא מצליחה להגיע לזה!)

ברור! אני עוד לא התחלתי פסח, אודה ולא אבוש!
אבל חייבת לומר שלא נותרתי אדישה מול העיצובים של קידישיק ורוקנתי להם את המדפים... זה נקרא שהתחלתי פסח, נכון?

פשוט התחלתי מהצד האהוב עלי....

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הרעיון שעומד מאחורי הפוליגל שהצעתי מקודם הוא שזה בשיתוף פעולה מלא עם הילדים, ובידיעה ברורה מצידם שלכל עבודה יש את הזמן שלה בה היא תלויה לראווה ולגאווה על הקיר.
ובהגיע העת, נפרדים ממנה לשלום ואת מקומה תתפוס רעותה הטריה הטובה ממנה.
ולכל הדעות שבוע הוא פרק זמן נכבד למדי בשביל לכבד את הילד ואת היצירה שהוא עמל עליה.
ומדהים לראות איך הקטנטנים מקבלים בשלוות נפש את הפרידה השבועית מהעבודות שלהם ביום שישי או במוצ"ש.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה