עזרה בית בלאגן. מה עושים?

Esti B

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
כן עזרת מאוד, מאוד
רק שאלה אחת, מתי הילדים אצלך הולכים לישון?
אצלי זה עיקר הבעיה...
מסיימים ארוחת ערב בסביבות 8
עד שנכנסתי לישון 9
ואז להתחיל לסדר הכל???

גדול עלי
ציינתי שהם קטנים, בני שנה ושנתיים בד"כ אין איתם בעיה בהשכבה והם נרדמים בין שבע לשבע וחצי.
ויש לי ימים שאני נמרחת עם עצמי עד 9 (קוראת בעיתון למשל, אוף, אסור לי לראות אותו הוא שורף לי זמן), ואז אני מקציבה לי שעה עד 10 לסיים הכל!

נערך לאחרונה ב:

תפוזים קר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כן עזרת מאוד, מאוד
רק שאלה אחת, מתי הילדים אצלך הולכים לישון?
אצלי זה עיקר הבעיה...
מסיימים ארוחת ערב בסביבות 8
עד שנכנסתי לישון 9
ואז להתחיל לסדר הכל???

גדול עלי

באיזה גיל הם?
אם הם גדולים - אין שום סיבה שלא יעזרו במהלך היום לסדר את הבית.
אבל שמדובר בילדים קטנים בגילאי שנה שנתיים... שהמקסימום שאפשר לעשות איתם, זה לעודד אותם להחזיר משחק לקופסא יותר בשבילם מאשר בשבילינו.
אני גם לא מסדרת את הבית איתם, לא מסוגלת. אבל כשהם ישנים, באזור 6, אפשר להספיק הרבה.

מלי רקפת

משתמש מקצוען
יש לי כמה עצות לחלוק איתכן, בתור אחת שגדלה כמפונקת עולמית שלא נקפה אצבע בבית עד כדי כך שיום אחד הדחתי כלים ואבא שלי אמר שהמשיח חייב להגיע... קורים ניסים! (זה פשוט הגעיל אותי ברמה שלא הייתי מסוגלת להדיח כלים ללא כפפות).
אבל מכיוון שבלאגן גורם לי לחוסר ריכוז לא היתה לי ברירה לאחרנישואי אלא להתחיל לתפעל בית.
היום ב"ה יש לי 2 ילדים צפופים (שנה ושנתיים) ואני מנסה להעמיד את הבית בכל דרך.
אז העצות שלי מתאימות לנשים צעירות עם ילדים קטנים שעובדות עד 4 ראשון - חמישי + דירה לא גדולה:
עד שילדי הולכים לישון אני לא מתעסקת כלל בסידור הבית, אני רוצה לנצל כל דקה שהם ערים ואנחנו מעבירים את אחה"צ יחדיו בצורה חוויתית (לרוב יורדים לגינה + ארוחת ערב)
1. אין ללכת לישון ללא הדחת כלים! אני קובעת בין 5 ל 7 דקות לכיור לפי המראה שלו. האתגר שלי הוא לעמוד במה שקבעתי לעצמי ואז אני צריכה לשטוף בשיא המהירות, סה"כ כרבע שעה.
2. לפני הדחת הכלים אני עוברת עם מטאטא על הרצפות במטבח, כי לכלוך עם טפטופי מים זו סגולה בדוקה לכתמי בוץ.
3. אם נשאר לי כח לאחר הטיטוא + הדחת הכלים אני מעבירה סמרטוט והמטבח מקבל מראה חדש.
כל הנ"ל לוקח באיזור 20-25 דק'.
4. עוברת לסלון - מחזירה כל חפץ למקומו, בלי להשאיר שום דבר על השולחן. יש לי ספת עור שגם זקוקה לריענון קל בעזרת סמרטוט לח (חצי דקה). את הסלון לוקח לי 5 - 10 דק' לסדר.
5. חדרי ילדים ושינה - כנ"ל, מחזירה הכל למקום כולל המשחקים של הילדים שמעצבן מאד לסדר בחושך.
6. עכשיו כשהבית מסודר אני פונה לטפל בכביסות. מגהצת פעמיים - שלוש בשבוע.
אני מאד משתדלת (לא תמיד עומת בזה לצערי) לקפל כל מכונה מיד ולא לצבור קיפולים מיום ליום.
גיהוצים כפי שאמרתי משתדלת לרכז לפעמיים בשבוע. אני מקציבה חצי שעה לגיהוצים ומשתדלת להכניס כמה שיותר, סוג של תחרות ביני לבין השעון כמה אני אספיק בחצי שעה. מפעם לפעם הביצועים משתפרים.
7. חוזרת למטבח להכין ארוחת צהריים למחר + סלט וכריכים לבוקר. מיד כשאני מסיימת מדיחה שוב כלים. (הפעם הראשונה שאני מדיחה נועדה כדי ליצור סדר בבית ואז אני יותר מרוכזת לבצע את המטלות האחרות, וחוץ מזה שיותר נחמד לבשל על שיש נוצץ וכיור נקי)
8. יום חמישי - אני לא הולכת לישון עד שאני לא מסיימת לשטוף את כל הבית ואז ביום שישי מגיע הפרס הגדול - לישון בבוקר, וואו, איזה תענוג!
אני חושבת שעברתי פחות או יותר על הכל, מקווה שעזרתי למישהי.
בהצלחה!
אסתי.
עכשיו בואי נשמע מתי את מנקה לפסח...
את הסרט הזה אני עוברת פחות או יותר כל יום וזה המקסימום מבחינתי
לא נשארת לי אחכ טיפת כח....
לא לקניות ולא לפסח
מתי את מספיקה??

מירי סלומון

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
באיזה גיל הם?
אם הם גדולים - אין שום סיבה שלא יעזרו במהלך היום לסדר את הבית.
אבל שמדובר בילדים קטנים בגילאי שנה שנתיים... שהמקסימום שאפשר לעשות איתם, זה לעודד אותם להחזיר משחק לקופסא יותר בשבילם מאשר בשבילינו.
אני גם לא מסדרת את הבית איתם, לא מסוגלת. אבל כשהם ישנים, באזור 6, אפשר להספיק הרבה.

צודקת!
אני התכוונתי בעיקר על שטיפת כלים
אם ארוחת ערב מסתמיית מאוחר כ"כ
ואח"כ אני מנסה לשבת לארוחת ערב זוגית.
הכלים נשארים עד... :(

Esti B

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לא לקניות ולא לפסח
מתי את מספיקה??
הגעתי למסקנה שאין לי כח להשתגע, אחרי כל הסדר היומי שכתבתי, אני בוחרת לי כמה מדפים או ארון קטן מחשבת פחות או יותר כמה זמן יקח לי לנקות אותו. נניח 2 דקות לרוקן מדף + להעביר ניגוב, 2 דקות למיין את החפצים + 3 דקות להחזיר, סה"כ 7 דקות למדף.בשעה נכנסים כמעט 8 מדפים כאלו שזה כמעט ארון שלם. אני מעמידה לידי אשפתון ענק וזורקת אליו את כל מי שמקומו שם.
בשביל הגיוון אני בוחרת כל יום חדר אחר.
כרגע סיימתי בשיטה זו כמעט את כל חדר שינה, כמה מדפים בחדר ילדים (לא כולל משחקים, שאותם אני רוצה לנקות יחד עם בן השנתיים באמבטיה) וכל הארונות הלא חמציים במטבח.
אני לא בהסטריה להספיק הכללל, אם איזשהו מדף בארון עליון ישכח אני אמכור אותו לגוי.

Esti B

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
צודקת!
הכלים נשארים עד...
אנחנו אוכלים ארוחת ערב מיד אחרי שהילדים נרדמים, ז"א בשבע וחצי.
אבל זה כבר תלוי בסדר יום של כל אחד בפני עצמו.

Shellykaz

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
לא לקניות ולא לפסח
מתי את מספיקה??

אני גם הייתי במצוקה הזו,
וניסיתי לראות אם אפשר להעזר בילדים.
למעשה ראיתי שאפשר גם אפשר :D
בחלק מהימים יורדים לגינה,
ובחלק מהימים מנקים מגירות וארונות.
יופי של תעסוקה לשעות אחרה"צ:cool:
(כמובן תלוי בגיל הילדים,
למי שיש רק קטנטנים, זה לא מתאים. צריך לקחת עזרה בתשלום)

מגנום

משתמש סופר מקצוען
אולי זו ההזדמנות לשאול-
איך מלמדים בעלים לשמור על סדר?
מי שלא מסודר מטבעו... מוציא הכל חופשי ולא מחזיר למקום
ובאמת לא מפריע לו.
מילא לסדר אחרי ילד בן שנתיים
אבל אחרי מבוגר זה מעצבן. וגם לבקש יותר מידי זה לא נחמד.

טרוצער

משתמש סופר מקצוען
אולי זו ההזדמנות לשאול-
ובאמת לא מפריע לו.
נראה לי שאין מה לעשות
פשוט להיות אחראית לפחות שהבנים שלך יהיו מסודרים בשביל נשותיהם

Esti B

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אולי זו ההזדמנות לשאול-
ובאמת לא מפריע לו.
אולי השיטה של אמא שלי, לילדים מפונקים שמורידים בגדים ובקביעות הם נשארים על הרצפה...
היא לוקחת את הגרביים או מה שלא יהיה ומחזירה למדף של הילד, לא למדף הבגדים אלא למדף המשחקים או המחברות במקרה שזו ילדה. אני זוכרת את התגובה של אחותי כשהיא פתחה את הארון וממנו התגלגלו אליה זוג גרביים משומשות. מאז התופעה הלכה ופחתה, ומי ששכח - זכה לתזכורת מחוייכת כזו.
יכול להיות שגם על מבוגרים זה עובד, רק צריך להזהר שהם לא יפגעו. צריך להכיר את הבן אדם אם הוא לוקח דברים בצחוק או ברצינות ולפי זה לנהוג.

מלי רקפת

משתמש מקצוען
אולי זו ההזדמנות לשאול-
ובאמת לא מפריע לו.
אולי השיטה של אמא שלי, לילדים מפונקים שמורידים בגדים ובקביעות הם נשארים על הרצפה...
היא לוקחת את הגרביים או מה שלא יהיה ומחזירה למדף של הילד, לא למדף הבגדים אלא למדף המשחקים או המחברות במקרה שזו ילדה. אני זוכרת את התגובה של אחותי כשהיא פתחה את הארון וממנו התגלגלו אליה זוג גרביים משומשות. מאז התופעה הלכה ופחתה, ומי ששכח - זכה לתזכורת מחוייכת כזו.
יכול להיות שגם על מבוגרים זה עובד, רק צריך להזהר שהם לא יפגעו. צריך להכיר את הבן אדם אם הוא לוקח דברים בצחוק או ברצינות ולפי זה לנהוג.
שלא תעזי לעשות את זה לבעלך!!!
גם אם זה בצחוק זה נקרא לחנך
ובעל לא מחנכים, כלומר אם רוצים שמשהו יזוז...

אהובה ו

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
נראה לי צריך להוולד אחת מאלה שבלגן ממש מעצבן אותם וגורם להם לחוסר תפקוד - ואז צ׳יק צ׳ק הבית מסודר.

לא מספיק שהבלגן מפריע - הוא צירך ממש לעצבן. כל מה שרשמתן - לוקח לי הרבה יותר משעה לעשות. אצלי שעה זה רק מטבח!

shak10

משתמש מקצוען
גם לי הכל לוקח כפול זמן, אולי בגלל שאני מדי יסודית. לפני שאני מדיחה כלים אני חייבת לנגב את כל הכלים המודחים ולהחזיר למקום, אחרי הכלים אני חייבת לעבור על השיש והכיורים, כשאני מנקה את השולחן זה כולל גם כסאות, להזיז את השולחן ולטאטא מתחתיו ומתחת לכסאות, כל הדברים האלה לוקחים זמן וכשאני עיפה זה לוקח כפול...

Esti B

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
גם לי הכל לוקח כפול זמן, אולי בגלל שאני מדי יסודית. לפני שאני מדיחה כלים אני חייבת לנגב את כל הכלים המודחים ולהחזיר למקום, אחרי הכלים אני חייבת לעבור על השיש והכיורים, כשאני מנקה את השולחן זה כולל גם כסאות, להזיז את השולחן ולטאטא מתחתיו ומתחת לכסאות, כל הדברים האלה לוקחים זמן וכשאני עיפה זה לוקח כפול...
עדיין אני עושה את רוב הדברים פה, אף שלא כתבתי אותם במפורש, אבל בצורה קלילה יותר, בלי להתעכב בכל מקום יותר מידי. ביום חמישי שאז אני שוטפת את כל הבית ביסודיות אני מתעכבת יותר בפינות הקטנות.
זמן העבודה תלוי גם בגודל המטבח ומספר הנפשות הסועדות. ציינתי שאני אם לשני תינוקות עם דירה לא גדולה ומטבח בגודל בינוני למדי.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אני לא יודעת לזרוק ביגוד.
אחרי שקניתי אותו, ואני זוכרת כל בגד היכן נקנה ואיפה נלבש,
קשה לי לזרוק!
וזה לא שאני קונה ביגוד יוקרתי ומשלמת עליו הון.
תמיד אקנה במחירי סוף עונה (גם באמצע עונה), וגיסתי מתעצבנת עליי שאני מוצאת איכותי בזול, בעוד היא משלמת על זה..
גם אין לי בעיה לקבל שקיות משכנות או גיסות.
בשבת הזאת גיסתי העבירה לי שקית של הבת שלה עם ביגוד עדכני שקנתה במהלך השנה, ואין לה בנות אחריה.
אז זה לא שאני לא זוכרקת בכלל, דווקא בערב פסח מוציאה כל פעם איזה 4 שקיות ענקיות של אושר עד, אבל עדין כל פעם אני מתפלאה כמה הצלחנו לצבור במהלך השנה.
למרות שהוצאתי 4 שקיות, נשארו עוד המוני בגדים..
ויש לי חלום לגור בבית ענק, ולקנות ארון 4 דלתות מיוחד לביגוד שכבר קטן על הילדים, למיין אותו לפי גילאים/ בנים/ בנות, ואז אוכל לשמור בכיף..

אז איך בכל זאת אני מתגברת על כך?
מישהי כתבה פעם בפרוג כלל כזה: אם הבגד לא נלבש במהלך העונה האחרונה, סימן שכבר לא ילבשו אותו.
וזה מה שעשיתי עכשיו.
כשהקטנה נולדה הורדתי את הארגז של מ0-3 חוד' ושל 3-6 חוד', וכל מה שלא נלבש אפילו פעם אחת, שמתי בשקית של הגמח.
הוצאתי ככה מלא בגדים, כי תכלס שמתי לב שאני משתמשת בד"כ באותו ביגוד ומכבסת אותו, מאשר להוציא את כל הביביגרויים ולהתחיל לכבס ולבדוק אם אין כתמי חלב שנשארו.
ואני גם אוהבת לקנות חדש לתינוקות, ואם יש, המצפון שלי לא נותן לי להתחדש בכיף..

עכשיו אני עומדת לפני סידור ארון הבגדים למעלה, וצריכה לחזק את עצמי לזרוק..
(ואז לחפש בקדחתנות אחרי תקופה בגד שבדיוק מתאים לחצאית שקניתי, ולקוות בכל ליבי שלא זרקתי אותו)..:)
גם אם תגורי בבית ענק היחסיות תישאר.
כי זה תכונות שאנו מאמצים כבנים חוקיים...

חוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
שלא תעזי לעשות את זה לבעלך!!!
גם אם זה בצחוק זה נקרא לחנך
ובעל לא מחנכים, כלומר אם רוצים שמשהו יזוז..
שואלת בזהירות רבה:
האם לדעתכן לבעל אמור להיות תפקיד\ים קבוע בעזרה בבית?

RRRRR

משתמש מקצוען
אולי זו ההזדמנות לשאול-
ובאמת לא מפריע לו.

לדעתי במקום להתעצבן, לבקש בלי להיות טעונה
ואם תתני לו חלק מהאחריות על הסדר כלומר שמידי פעם הוא יעזור לך לסדר ,
זה יעזור לו להרגיש שהוא מבלגן

מילקשייקית

משתמש מקצוען
לדעתי במקום להתעצבן, לבקש בלי להיות טעונה
ואם תתני לו חלק מהאחריות על הסדר כלומר שמידי פעם הוא יעזור לך לסדר ,
זה יעזור לו להרגיש שהוא מבלגן
ילד לא חייב לשנוא לעזור בבית.
אם יש אווירה פתוחה ומאפשרת, אם נותנים לילד תפקידים גם שהוא אוהב, אם מחמיאים ומשתדלים לבקר כמה שפחות - הילד יאהב. הרי גם הוא בסופו של דבר נהנה מהסדר.

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צודקת!
הכלים נשארים עד... :(
תוך כדי ארוחת ערב אני שוטפת כלים
(כך הם אוכלים יותר טוב.. חח)
גילאים 4/3/2

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה