בקשה ביתרים, מה דעתכם?

E7

משתמש פעיל
רק מודעות עצמית:
בכל הארץ ישנם מנקי רחובות, פועלי ניקיון ונהגי אוטובוסים
כן, גם ערבים ישראלים, גם אריתראים וגם בני נוער - והכל מתפקד רגיל,
לא עכשיו!!!
וכשאני עוברת ברחוב ורואה טנדר עם 2 ערבים בתוכו מסתכלים אליי בשנאה לא נורמלית (טרי מהיום בבוקר)-
זה מפחיד! מאוד!
ובוודאי ישפיע בבחירות..

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
כאמור אלו לא אותם אנשים.
גם ערבים ישראלים
ההבדלה בין ערביי עזה לערביי ישראל ביחס למסכנותם איננה בהכרח נכונה,
מסתבר שהרבה ערבים ישראלים בצעו בפועל פיגועים,
אם ראינו כבר תוצאה של שנאה נוראה,
האם לא הגיע הזמן שנשנה לחלוטין את התפיסה ואת היחס בהתאם?

דבורה-

משתמש צעיר
בבחירות לעיריה?
יש מועמד שמבטיח שהעיר תהיה נקיה מערבים?
בלי בניה (עבודה יהודית עולה פי 3-4)?
בלי רופאים בקופת חולים?
אם יש מועמד כזה אני בהחלט לא אבחר בו... ולא בעלי וכל המשפחה מסביב
1. גם כשמועסקים ערבים אני צריכה לחכות כמה שבועות\חודשים לשרותי רפואה בסיסיים, לא רוצה לדמיין מה יהיה המצב אם יפטרו כאן 50-60% מהרופאים.
2. אני האזרחית הקטנה צריכה לערוך שיפוץ בבית, אין סיבה שאשלם מחיר מופקע על עבודה יהודית.
אם מישהו מעוניין בהעסקת יהודים בעבודות שיפוץ שיקים קרן ויממן את ההפרש. (וימצא עובדים שמעוניינים לעסוק בעבודה הזו) עם כל הכבוד לביטחון השכנים שלי אני לא מתכננת לשלם בשנים הקרובות עוד 1000-1500 חודשי כדי שהם יהיו רגועים בזמן הבניה שלי...

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
וימצא עובדים שמעוניינים לעסוק בעבודה הזו
יש עובדים כאלו והם למרבה ההפעתה לא עמוסים בעבודה כיום כי המחירים שלהם יקרים יותר מהפלסטינים
(איזה יהודי יסכים לעבוד בבניה בשביל 200-300 ש"ח יומית)

נ.ג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא, ראיתי שרוקנו את הפחים כושים...

ואני מסכימה ממש עם @חנש, מה בושה שהילדים מנקים את הכניסה לבניין?!
להפך הם נהנים מזה וגם מצ'ופרים על זה מהשכנים- אז בכלללל :LOL: :LOL: ;)

היות ולא מגיעים פועלים לעיר, מצב הניקיון של הרחובות בשפל,
ובפרט עם הרוח ועלי השלכת .
חשבתי שכל אחד ישלח את הילדים עם מטאטא יאה וכמה שקיות זבל
שינקו את הכניסה לבניין שלהם ואת המדרכה הקרובה.
ככה נוכל להראות אכפתיות לסביבה, אכפתיות לאנשים שגרים קרוב אלינו.
הילדים מאוד אוהבים לנקות, ובמיוחד עם מצ'פרים אותם בממתק קטן.
א. בענין הזבל הקיים- אין שום בושה שילדים ינקו (לרב הם אלו שלכלכו...) הם נהנים מזה ומקבליפ תחושת אחריות וכמו שכתבו פה לנקות את ארץ ישראל הקדושה וכו'... כבר לפני שבועיים שראיתי את המצב הבלתי נסבל (בביתר) קניתי חבילת שקיות, כפפות וביקשתי מאמהות לאפשר לילדים להשתתף במבצע נקיון, כמובן שקניתי ממתקים וכו'... האמהות כ"כ התלהבו ואמרו "מה צריך ממתק" לא המשכתי במבצע כי אני עסוקה ואין לי זמן אבל לילדים שלי אני כן מבקשת לנקות . תמשיכו במיזם!
ב. באמת יש פה ענין של חינוך, כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר, אם יתרגלו לא לזרוק על הרצפה העיר לא תראה כך, וגם אם אין עכשיו פינוי אשפה סדיר אז מחכים עם העטיפה עד הבית ושם זורקים (ולא מעיפים ליד הפע או מעל הררי זבל ואחרי שניה זה מתעופף ברוח)
תמיד הפריע לי לראות את הפועלים בביתר, כ"כ חסר חינוך, עדיף להשקיע את הכסף הזה בהסברה לאמהות ולילדים
ג. גם בענין פינוי הפחים- אנשים לא רואים שפחים מסוג מסוים לא מפנים? את הפחים הטמונים מפנים ואת ה"צפרדעים" לא (או רק אחת לשבוע) מצב מזעזע וחילול ה' איך שזה נראה, אי אפשר לעבור במדרכה מרב שקיות שמפוזרות על כל המדרכה, (ומעבר לכביש יש פח טמון ריק!!!!!! הורים! זה מצריך במעבר כביש אז תקחו אתם את הזבל ולא הילד! ) לאחר כמה ימים כשסוף סוף פינו את אותו הפח אנשים נחמדים תלו מודעות "נא לא לזרוק פה אשפה" זה עזר?? כלום! כבר באותו יום התחילו להעמיס על אותו פח אומלל! אני עוברת שם עם אף סתום ורואה ערימה של אורז ואטריות עם שאריות דגים מושלכים על המדרכה ליד הפח, כרמובן שכל הזבל הזה הסרחון שהיה שם כמה ימים (ועדיין יש!) הוא בלתי יתואר
פשוט בושות לגור ליד כאלו אנשים!

נ.ג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בכל מקרה צריך להפסיק להתרגל לדבר הזה שערבים מסתובבים בינינו מכל הבחינות! (נפשיות, פזיות, רגשיות, רוחניות!)
לראות ערבי עם סכין ענקית חותך דלעת
ברמי לוי במחלקת בשר...
הזוי!!!!!
אין דו קיום עם ערבים!!!!
הלוואי שמשהו התעורר

נ.ג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
שכחתי את הפסיק,,
והדלעת ספציפית ראיתי בברכת ה'

נ.ג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יש יהודים שרוצים, ויתרון נוסף- תעסוקה לבני נוער

סבתא חביבה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
ברור
ולכן תשפילי את הילד שלך?
לנקות את הגינה שליד הבית במשך שעה, בגינה שהם בכל מקרה נמצאים שם כמעט כל יום, ובינינו העטיפות לא נפלו על הרצפה מהשמים, זה לא השפלה. זה בסך הכל חינוך למידות טובות.
אף אחד לא ביקש לטאטא רחובות. או ליסוע על רכב איסוף אשפה.
לא הבנתי מה משפיל בלהרים עטיפות בתוך תחום הגינה ולאסוף באשפתון.

נעמה -

משתמש סופר מקצוען
הבה ונשנה את התפיסה ונחרים 2.5 מליון אזרחים שגרים כאן, לא נלך להתרפא אצלם, לא ניתן להם להיכנס לכאן,
קצת רצינות...,
אחוז הערבים הישראלים שעשו פיגועים קטן מאחוז היהודים שעשו פרעות ותגי מחיר בערבים..
הערבים הישראליים חיים כאן וימשיכו לחיות כאן, ואין שום אפשרות חוקית לאסור עליהם להסתובב בינינו
1. אין 2.5 מיליון ערבים ישראלים, אולי 2 מיליון.
2. בכל מקרה הפיגועים שהם עשו, -גם אם זה היה נכון שפחות מיהודים- התוצאות של אותם פיגועים היו הרבה יותר נוראיות.
3. הערבים שבביתר רובם אינם ערבים ישראלים, אלא כאלו מהרשות הפלסטינים- מהשטחים ביו"ש, שכמות הפיגועים שהם עשו לא ניתנת למספר בכלל, ה' ישמור ויציל.
4. גם אם זה ערבים ישראלים טובים וצדיקים, לא חייב להיות לנו נחמד ביחד איתם, הם לא חייבים להסתובב כאן ושנפרנס אותם! יש להם מספיק להתפרנס זה מזה. כל ערבי שרוצה להרוויח הרבה הולך לעבוד אצל יהודי שרוצה לשלם קצת.... אנחנו לא צריכים לפרנס אותם, ולדאוג להם.

גימפעל

משתמש מקצוען
1. אין 2.5 מיליון ערבים ישראלים, אולי 2 מיליון.
2. בכל מקרה הפיגועים שהם עשו, -גם אם זה היה נכון שפחות מיהודים- התוצאות של אותם פיגועים היו הרבה יותר נוראיות.
3. הערבים שבביתר רובם אינם ערבים ישראלים, אלא כאלו מהרשות הפלסטינים- מהשטחים ביו"ש, שכמות הפיגועים שהם עשו לא ניתנת למספר בכלל, ה' ישמור ויציל.
4. גם אם זה ערבים ישראלים טובים וצדיקים, לא חייב להיות לנו נחמד ביחד איתם, הם לא חייבים להסתובב כאן ושנפרנס אותם! יש להם מספיק להתפרנס זה מזה. כל ערבי שרוצה להרוויח הרבה הולך לעבוד אצל יהודי שרוצה לשלם קצת.... אנחנו לא צריכים לפרנס אותם, ולדאוג להם.
חלומות נעימים.
זה לא מציאותי.

ש.ב.ש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
@סיפורת למה לכעוס?
העברתי מקבוצת מייל של נשות ביתר
אני חושבת שזה חשוב לדעת...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה