לא, ראיתי שרוקנו את הפחים
כושים...
ואני מסכימה ממש עם
@חנש, מה בושה שהילדים מנקים את הכניסה לבניין?!
להפך הם נהנים מזה וגם מצ'ופרים על זה מהשכנים- אז בכלללל
היות ולא מגיעים פועלים לעיר, מצב הניקיון של הרחובות בשפל,
ובפרט עם הרוח ועלי השלכת .
חשבתי שכל אחד ישלח את הילדים עם מטאטא יאה וכמה שקיות זבל
שינקו את הכניסה לבניין שלהם ואת המדרכה הקרובה.
ככה נוכל להראות אכפתיות לסביבה, אכפתיות לאנשים שגרים קרוב אלינו.
הילדים מאוד אוהבים לנקות, ובמיוחד עם מצ'פרים אותם בממתק קטן.
א. בענין הזבל הקיים- אין שום בושה שילדים ינקו (לרב הם אלו שלכלכו...) הם נהנים מזה ומקבליפ תחושת אחריות וכמו שכתבו פה לנקות את ארץ ישראל הקדושה וכו'... כבר לפני שבועיים שראיתי את המצב הבלתי נסבל (בביתר) קניתי חבילת שקיות, כפפות וביקשתי מאמהות לאפשר לילדים להשתתף במבצע נקיון, כמובן שקניתי ממתקים וכו'... האמהות כ"כ התלהבו ואמרו "מה צריך ממתק" לא המשכתי במבצע כי אני עסוקה ואין לי זמן אבל לילדים שלי אני כן מבקשת לנקות . תמשיכו במיזם!
ב. באמת יש פה ענין של חינוך, כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר, אם יתרגלו לא לזרוק על הרצפה העיר לא תראה כך, וגם אם אין עכשיו פינוי אשפה סדיר אז מחכים עם העטיפה עד הבית ושם זורקים (ולא מעיפים ליד הפע או מעל הררי זבל ואחרי שניה זה מתעופף ברוח)
תמיד הפריע לי לראות את הפועלים בביתר, כ"כ חסר חינוך, עדיף להשקיע את הכסף הזה בהסברה לאמהות ולילדים
ג. גם בענין פינוי הפחים- אנשים לא רואים שפחים מסוג מסוים לא מפנים? את הפחים הטמונים מפנים ואת ה"צפרדעים" לא (או רק אחת לשבוע) מצב מזעזע וחילול ה' איך שזה נראה, אי אפשר לעבור במדרכה מרב שקיות שמפוזרות על כל המדרכה, (ומעבר לכביש יש פח טמון ריק!!!!!! הורים! זה מצריך במעבר כביש אז תקחו אתם את הזבל ולא הילד! ) לאחר כמה ימים כשסוף סוף פינו את אותו הפח אנשים נחמדים תלו מודעות "נא לא לזרוק פה אשפה" זה עזר?? כלום! כבר באותו יום התחילו להעמיס על אותו פח אומלל! אני עוברת שם עם אף סתום ורואה ערימה של אורז ואטריות עם שאריות דגים מושלכים על המדרכה ליד הפח, כרמובן שכל הזבל הזה הסרחון שהיה שם כמה ימים (ועדיין יש!) הוא בלתי יתואר
פשוט בושות לגור ליד כאלו אנשים!