דרוש מתכון בישול אורז וטיגון בלינצ'ס באינדוקציה

יעכנא בוימלגרין

משתמש מקצוען
העמדתי, חצי יצא קשה וחצי דביק
פעם שניה יצא לי יבש
זה אוף כי עד היום זה התוספת הכי מהירה
כנ"ל בלינצ'ס
 

secret

משתמש סופר מקצוען
טוב אז להלן:

על חום בינוני אורז עם שמן ותבלינים
תערבבי הרבה זמן תני לתבלינים להיפתח (כמו שאומרים המקצוענים יאאני מלח ופלפל)
חום נמוך!
נניח 6-7-8 אם של אלקטרולוקס

אחרי שמיצה את מוסיפה מים רותחים (1.5 כוסות על כל כוס אורז)
מגבירה חום ומרתיחה
ואז מנמיכה לביעבוע עדין 15 דקות ככה עד שנספג.
מכבה ומשאירה סגור.
 

מפתח הלב

משתמש פעיל
ממש לא מסובך! ומוצלח!
לחמם מעט שמן + אורז +תבלינים לערבב על חם בערך 7
להוסיף מים רותחים (כמות כפולה מהאורז) להרתיח אצלי 9 (או לחצן הרתחה)
באינדוקציה חשוב: לא להוריד מיד למס' נמוך כי אז הרתיחה מפסיקה ולכן כשרותח להוריד ל-6 ואחרי 2 דקות נוספות (בערך) להוריד ל-4 וסה:כ מהרתיחה 20 דקות
כדאי לא לפתוח מיד
 

secret

משתמש סופר מקצוען
ְֹ
זה נחשב חום נמוך?
כי אני הורדתי ל 2 (יש לי אלקטרולוקס) ולא קרה כלום
מה הפונקציות של דרגות חום 1-5 אם 6-8 נחשב נמוך?
2 זה כלום זה לא חום בכלל
אני פשוט עוקבת אחרי הבעבוע וככה תלמדי את המספרים,
אחרי שרתח מורידה בד"כ ל 8-9 תלוי בגודל הסיר,
לפעמים בסיר גדול שאני רוצה לבשל הרבה זמן, נניח מרק עוף, מורידה אפילו ל 5.

אבל ההורדה תמיד תהיה בהדרגה לא כמו בגז,שאת מנמיכה וזהו,
אם תורידי מרתיחה ישר למס' 5 הוא פשוט יפסיק לבשל.
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
בפעם הראשונה האורז נשרף.
אי אפשר להימלט מזה :sick:
אז לכי קודם תעמידי אורז ותיכף נבוא לעזור.

לא נשרף לי בפעם הראשונה,
מה זה אומר עלי?





נשרף לי בפעם אחרת, לא ספרתי איזה.....
 

מפתח הלב

משתמש פעיל
וכמו שאמרו פה הדרגה- לפעמים אני מבשלת על 3 כמו מרק אבל רק אחרי שמבעבע חזק ב-4 מורידה ל-3 ואם הבעבוע ממשיך גם אחרי 5 דקות מצוין אם הבעבוע מפסיק מעלה בחזרה
ניסוי וטעיה...
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אצלי אינדוקציה של אלקטרולוקס החום הכי גבוה 14 ורתיחה מהירה- P.
מערבבת את האורז עם השמן על חום 10, מוסיפה מים ותיבול, מרתיחה על P. כשרתח, מנמיכה ל5-6, עד גמר הבישול.
משאירה מכוסה כמה דקות.
 

רבקה אנשין

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
נו, אז תתני הוראות מפורטות גם לבלינצ׳ס?
ת'אמת שאני משתמשת בתוכנית טיגון שיש לי באינדוקציה (בוש) זו תוכנית ששומרת על חום אחיד של השמן לאורך כל הטיגון.
אבל למי שאין תוכנית כזאת, אז צריך לשחק עם חום הכיריים, לעלות, להוריד, לא לתת לשמן לרתוח יותר מידי. (בעצם כמו באש, מה ההבדל?)
 

יעכנא בוימלגרין

משתמש מקצוען
ת'אמת שאני משתמשת בתוכנית טיגון שיש לי באינדוקציה (בוש) זו תוכנית ששומרת על חום אחיד של השמן לאורך כל הטיגון.
אבל למי שאין תוכנית כזאת, אז צריך לשחק עם חום הכיריים, לעלות, להוריד, לא לתת לשמן לרתוח יותר מידי. (בעצם כמו באש, מה ההבדל?)
אני לא מסתדרת עם זה כי צריך להרים את המחבת כדי שהבלילה תתפשט על כל המחבת ואז היא מתקררת
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה