זה מה שעשיתי...למה שלא תשאלי את הרו"ח בעצמה על כך?
מה היא חושבת שמגיעה לה?
לא קיבלת מידע מהרו"ח ואז הגשת לבד
סיכמת עם הרו"ח להגיש הצהרת הון ואז התחרטת תוך כדי התהליך
תשני את הניסוח ותביני לבד מה התשובה
כל הכבוד לה שבקשה רק חלק מהסכום
לדעתי לא,יש לי עסק עצמאי
הייתי צריכה להגיש הצהרת הון
פניתי לבעלת מקצוע שאמרה שתיקח על ההגשה 500₪
היא שלחה לי את רשימת המסמכים שצריך להגיש וכן טופס יפוי כח עם הפרטים שלי
כשראיתי את הרשימה החלטתי כן להגיש לבד וזה מה שעשיתי
היא מצדה דורשת 200₪ על השרות, היעוץ והכנת טופס יפוי כוח
מה דעתכם? האם אני צריכה לשלם את זה?
לא הבנתי את הגישה, איך יכול להיות שווה לי לשלם לו?!לא קשור לנושא העיקרי, אבל מעניין לראות שמתחבטים פה (ולא רק פה) על מה בעצם אנחנו משלמים לבעל מקצוע? על הזמן שלו? לפעמים לוקח לו דקות ספורות בלבד והוא מבקש מאות שקלים, אז זה כנראה לא עניין של זמן!
על הלימודים שלו? ההוצאות שלו? כבר לפני שבע שנים הוא כיסה את התשלום על גלאי הרטיבות היקר שלו, או על הלימודים בפרוג היקרים.
אז על מה משלמים לבעל מקצוע?
על הידע שלו? אבל הוא כבר יודע את זה, מה זה עולה לו לגלות לי?
התשובה פשוטה (ומי שהוא עצמאי טוב שיפנים את זה, לפחות מי שרוצה לדעת להרוויח יפה): אני משלם לבעל מקצוע כי שווה לי לשלם לו, ללא כל קשר לזמן או לידע שלו.
ננעלתי מחוץ לדלת באמצע הלילה? אני מוכן לשלם 700 ש״ח כי אני רוצה להכנס הביתה, זה שווה לי!
יש לי אתר שמכניס אלפים כל יום והפסיק לעבוד? אני מוכן לשלם למתכנת 10,000 ש״ח כדי שיתקן את זה מיד, גם אם מדובר בשינוי של שורת קוד אחד (והוא ידע מראש איזה שורה, כי זה קרה ללקוח אחר שלו).
לי זה שווה, ומה אכפת לי ממנו?
אני לא משלם לו לא על זמנו היקר, או הציוד שלו, או הידע שלו. אני משלם לו את מה שהעבודה שלו שווה לי!
לגבי פותחת האשכול, נשמע שרשימה מסודרת של הטפסים שצריך להגיש להצהרת הון שווים לה בהחלט 200 ש״ח, ולכן לדעתי הגון שתשלם.
לדעתי לא,
הדברים שהיא אמרה לך להביא, היית לכאורה מוצאת בחיפוש פשוט בגוגל,
תדמייני שכל יום היא מקבלת מאות יילים שהיא רק צריכה לענות בכמה פרטים 'טנים כמו שעשתה לך...דבר ראשון שאלתי רב והתשובה הייתה שמשנה האם נקרא שהתחילה כבר העבודה
וזאת השאלה שלי
לא היו דיבורים בטלפון זה היה מייל אחד בלבד!
אין מה לתת טיפים על הגשת ההצהרה כי היא כבר בוצעה...
וגם אם לשלם האם כמעט מחצית הסכום?
ה שהיא לא חיפשה לבד והסתדרה בגוגל זה בעיה שלהלדעתי לא,
הדברים שהיא אמרה לך להביא, היית לכאורה מוצאת בחיפוש פשוט בגוגל,
היא לא נתנה לך ייעוץ בהקשר הזה, מקסימום היא שלחה לך את המייל שהיא שולחת לכל הפונים אליה, מה היא צריכה בשביל להגיש, על זה לא מגיע לה כסף היא לא עבדה בשבילך.
כרו"ח אגיד לך שזה טעות להגיש לבד במיוחד הצהרה ראשונה!!יש לי עסק עצמאי
בודאי שהיא הוסיפה לפונה!אלא באופן כללי אם זה דבר שאפשר למצוא בגוגל, הרי שאותה תובעת לא הוסיפה כלום,
סיכום ברור שגם אם היא לא הגישה לה בסוף היא תצטרך לשלם?! אני לא ראיתי שהיא כתבה את זה.בודאי שהיא הוסיפה לפונה!
הפונה הרי לא ידעה מה כתוב בגוגל, או לא היה לה חשק או זמן לחפש, או לא ידעה איפה לחפש, או לא הבינה לגמרי את הכללים שכתובים - עובדה שהיא לא עשתה את זה בעצמה! מה זה משנה למה? - עובדה שהיא בקשה ממישהי אחרת שזה המקצוע שלה - לתת לה מהידע שלה, והיא נתנה - ואף אחד לא התכוון שזה יהיה בחינם.
אינסוף דברים אפשר למצוא היום בגוגל - כמעט בכל מקצוע היום אפשר לעשות חלק לבד - ולחסוך תשלום לבעלי מקצוע!
אבל זה כרוך בטרחה ובזמן, בהבנת העניין לאשורו, בלדעת איך ואיפה לחפש, ומה רלוונטי ומה לא וכו'. אז לאנשים אין תמיד רצון או זמן או יכולת או מכשור כדי למצוא לבד, והם נעזרים בשירותי בעלי המקצוע, שזו מומחיותם וזו פרנסתם. איזו סיבה בעולם יש שלא ישלמו על זה?
ולמה דווקא גוגל? יש מיליון ספרים עם חומרים בכל נושא. אם אפשר למצוא ספר שכתוב בו החומר הזה, למה שישלמו על זה למי שנתנה חומר שכתוב בספרים?
אין לי מושג, שאלתי באחת ההודעות מה היה במייל שנכתב, האם בכלל היה סיכום על העסקה או לא.סיכום ברור שגם אם היא לא הגישה לה בסוף היא תצטרך לשלם?! אני לא ראיתי שהיא כתבה את זה.
היות ולא אנחנו קובעים את הכללים אלא יש הלכה, ההלכה היא שבממון צריך סיכום בכתב, ואם לא היה סיכום בכתב אז במקסימום זה קללה של חכמים שנקראת ''מי שפרע''. ולכן אם היה סיכום אפשר לדרוש רק על מה שנעשה אבל לא הכל, ואם לא היה סיכום אי אפשר לדרוש כלום.אין לי מושג, שאלתי באחת ההודעות מה היה במייל שנכתב, האם בכלל היה סיכום על העסקה או לא.
לא נכתבה על זה תשובה. כמובן שאם לא סוכם על עסקה - זה מצב אחר.
אם כן היה סיכום כללי על עסקה, ובמסגרת הזו נשלח החומר, ואגב, לפי מה שנכתב, נשלח גם יפוי כוח עם הפרטים האישיים - למה צריך סיכום ברור שגם אם לא הגישה וכו'?
אם היה סיכום ברור כזה, ייתכן (אינני פוסקת כמובן), שהיה אפשר לדרוש אפילו את מלוא הסכום.
כאן מדובר שמבקשים חלק מהסכום.
וככלל, עסקה שקבעו לעשות, לא כל-כך פשוט לבטל. יש עניין של אנשי אמנה, יש עניין של 'תרעומת'. כמובן תלוי בנסיבות, ותלוי מאוד אם אכן סוכמה עסקה. כאמור, הנקודה הזו לא ברורה בסיפור הזה. ובכל מקרה צריך פסיקת רב.
אבל כל זה לא קשור לאם כן יש בגוגל או אין.
אם גרפיקאית הורידה תמונה מאתר של תמונות במסגרת עבודתה ושלחה ללקוח - לא ישלמו לה, כי התמונה נמצאת באתר שכל אחד יכול להיכנס אליו?
נשמע לי הוגן מאוד לשלם על זה 200 שקליםיש לי עסק עצמאי
שוב, זה לא מעניין מה נשמע לך הוגן, יש הלכה.נשמע לי הוגן מאוד לשלם על זה 200 שקלים
היות ולא אנחנו קובעים את הכללים אלא יש הלכה, ההלכה היא שבממון צריך סיכום בכתב, ואם לא היה סיכום בכתב אז במקסימום זה קללה של חכמים שנקראת ''מי שפרע''. ולכן אם היה סיכום אפשר לדרוש רק על מה שנעשה אבל לא הכל, ואם לא היה סיכום אי אפשר לדרוש כלום.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: