ביקורת שמנונית

• פותח הנושא y&m
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

Ushaya

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אוטומציה עסקית
אם נמאס לכם מהעיסוק ביקוואל, דלגו.
אם לא, שימו לב לפרט מעניין ששמתי לב אליו בקריאה חוזרת:
כשהאביר בעל המגפיים המלוכלכים (השמות! הו השמות!! כמה המון ריח וטעם הם נותנים לעלילה הזו!) משתף את יקוואל בפרטי המהפכה המתקרבת וביורש המיועד, יקוואל נזכר ב "דמותו של איסתרק, האח הגדול והנערץ, בתקופה בה עוד לא התמסר לחינוכו במרץ גדול כל כך. והזכרונות גורמים לו לחייך: "הוא אמור להיות בחור מוצלח במיוחד".

גם בעיני יקוואל איסתרק (האנוכי! שהוא כל כך נהנה לקרוא לו כלב!) היה נערץ וראוי למלוכה עד ש--- הוא החל לחנך את הילד המסכן וחסר האהבה שאיש לא העז להעיר לו עד היום. כל עוד לא אמרו לו מילה, וקיבלו אותו כך, האח היה גדול ונערץ.

מהללאל מקאן הייתה הדמות הנערצת, החכמה והרגישה ביותר בספר הקודם, לאן נעלמו כל כישוריה באתיל? איך זה שהוא לא מצליח בשיחה הקצרצרה שהוא מעניק ליקוואל לאחר הראיון המאכזב עם המלך, להעביר לנסיך המפונק את האהבה שאחיו חש אליו, והצהיר אותה בקול רם? נאסר עליו למסור פרטים מהשיחה, ואיש לא יכל לחלום על מה שמתכנן נסיך הכבוד, ועדיין--- מהללאל באולם הסיף בסוף הספר הקודם ידע גם ידע לנער את יקוואל המפונק, לנסות לפחות להסביר לו באמת כמה מפונק הוא וכמה עטוף אהבה אליה הוא מתכחש.
לאן הוא נעלם?? :confused:

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
והביקורת שלי:)

טוב, אז בטח ישבתם על קוצים בהמתנה שאגמור את הספר. עשיתי את זה. תודה על הסבלנות!
כמובן שאין כמו הסדרה הזו, הסופרת מוציאה מעצמה את המיטב. היא לא מזלזלת באינטלגנציה, בודקת וחוקרת כל נושא (היתה לי הפתעה גדולה לראות שהרבה מהשמות שהיא בחרה הם שמות כוזריים אמיתיים...)
אבל, כמו הרבה שכתבו, בספר הזה (שעלה 120 ₪!) היו הרבה פשלות
1. ראשית, תפסתי את עצמי כמה פעמים במהלך הקריאה הולכת להביא מרקר צהוב, רציתי להדגיש את השגיאות הרבות מספור שהיו בספר. נראה כאילו הוא לא עבר הגהה מקצועית (וסליחה אם אני פוגעת במישהו). יש טעויות נסלחות, אך ישנן טעויות שחזרו על עצמם בדבקות, והן לא נסלחות בכלל : 'כתב ידו של אמו קטן ועגול', 'הוא מגיעה אל המקום'... ועוד ועוד
2. אפיון האנשים הפעם היה קצת חלש, היה חסר לי את התאור החי מהספרים הקודמים, כאן – גם הדמויות המאופינות מספרים קודמים היו די יבשות: שלוואן, יקוואל, אולה, מהללאל (יבש לחלוטין).
איסתרק ויוסף דיאלידיאן הזדקנו לחלוטין, כל מי שסביבם – חשוד במשהו.
איך איסתרק יכול לחשוד בפנרס שנסע לבבל כדי להביא את מיכאל בזה שהוא רוצה לבגוד בו, ואיך הוא התיחס אליו באופן משפיל ביותר...
3. הסיפור עם יקוואל היה ממש אמיתי בעיני, לא מבינה את כל ההתנגדות אליו, הרי הוא לא רצה להתקע עם השודדים, הם אילצו אותו לעשות את כל מה שעשה לבסוף. היה עדיף לו למות קודם? אז הוא לא נהיה שודד, והוא גם לא לימד אותם לרצוח, מקסימום לימד אותם לעשות את מה שהם יודעים בצורה קצת יותר מכובדת. לא מבינה את הטענות עליו, וכואב לי הלב על המיתה שלו ועל חוסר הצדק שנעשה איתו. ברור שאם לא היה נתקע עם השודדים – היה יכול לחיות עם משפחתו בצורה מאד יפה בכפר קטן כפי שדמיין.
4. איך יתכן שמנרם, שכ"כ האמין וסמך על בנו, בבת אחת החליף את עורו, והאמין באמונה אמיתית שבנו בא לרוצחו נפש, לא היה מובן לי וגם לא מספיק אמין.
5. המון דברים מיותרים בספר שלא מובילים לשום מקום: מה הסיפור עם יתיר, למה היה צריך להעביר את האגרות (הבלתי שימושיות בסיפור...) דרך כ"כ ארוכה מעבר לגבול, לא יכלו לכתוב אותם בתחומי אתיל ולהעביר למצודה כמו שעשו לאגרות בשם יוזבד? כל הסיפור הארוך הזה לא מוביל לשום מקום, במיוחד שבסוף נראה שהיא די נתקעה עם יתיר ורניל והם לא מופיעים בכלל אחרי המפלה הגדולה.
מה עם מנשה קפחבר וההצעה של החוקרים שלו לעבור את הגבול? להיכן הוא נעלם?
6. הסוף עם מיכאל היה מפתיע, היא גרמה להאמין כל הזמן שמהללאל נמצא שם וזה הגיוני, כי אביו רצה לשולחו קצת, פתאם מתברר שזה מיכאל האהוב.
7. הפרקים האחרונים היו באמת שמנוניים ודביקים קצת. חיכיתי לסוף מסודר יותר.
נכון, זה רק ספר, אבל על אף הביקורת – הוא כ"כ איכותי שכיף לדבר, לחשוב, להתווכח עליו.

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
חיפשתי נמרצות היכן בחלק השני מדובר על כך שרצח משפחת קפחבר תוכנן ע"י יוסף דיאלידאן ולא מצאתי. יש למישהו הפניה למס' עמוד, שם זה מתואר?

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
נכתב ע"י שולמית 1;2234402:
.....
אחותי אמרה לי את זה ורציתי לוודא ב100 אחוז, אבל הספר עבר הלאה. אז- תבדקי שנייה, כי גם אני לא זכרתי שאשר היה מוזכר שם! (משפחתו-כן אבל הוא-?)

בהחלט מוזכר!
ציטוט מעמ' 157:
"הוא מנער את ראשו, מנסה לעכל את העובדה שאשר מת, נרצח. ומתקשה להצליח בכך".
ושני עמודים אח"כ:
"מפני מה יחשוב מישהו שאחד מן הגברים המתים הנו אשר קפחבר, הבוגד המפורסם? הרי ההיגיון אומר שאשר לא לקח אתו מסמכים מזהים בהם מופיע שמו האמיתי, ואין כל סיכוי לכך שבפינה נידחת ושכוחה כמו זו יימצא מישהו שהכיר את מראה פניו!"

ruchma

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
תגידו, מיה קינן יודעת שיש פה את כל זה? זה נראה לי יחכים אותה מאוד!

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י mina;2237824:
אגב, חיפשתי נמרצות היכן בחלק השני מדובר על כך שרצח משפחת קפחבר תוכנן ע"י יוסף דיאלידאן ולא מצאתי. יש למישהו הפניה למס' עמוד, שם זה מתואר?

חלק ראשון, עמ' 77.
"לפעמים הדרך הטובה ביותר להיפטר מטרדנים הנה דווקא להיענות לדרישותיהם, ולהכין להם הפתעה קטנה ומוחצת בהמשך הדרך."

דוקא כאן היה לי מוזר מיד העניין, כי עברו בסה"כ חודשיים מהכוונה של מהללאל להתרחק קצת מאתיל, ואילו הבחור השחרחר באחוזת בנטיליאן שהה שם כבר שנתיים.
שנתיים?
הרי הוא היה בבבל?
רק לאחרונה פנרס וישי הביאו אותו לאחוזת בנטיליאן.

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י Ushaya;2237169:
מהללאל באולם הסיף בסוף הספר הקודם ידע גם ידע לנער את יקוואל המפונק, לנסות לפחות להסביר לו באמת כמה מפונק הוא וכמה עטוף אהבה אליה הוא מתכחש.
לאן הוא נעלם?? :confused:

עם כל הכבוד, אין לבנו של שר צבא כוזר את הזכות להתכתש עם הנסיך יקוואל.

ובכלל, לגרום לאדם התעוררות חד פעמית זה קל, לתת עזרה של ממש יותר קשה.

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
נכתב ע"י dLive;2237928:
שנתיים?
הרי הוא היה בבבל?
רק לאחרונה פנרס וישי הביאו אותו לאחוזת בנטיליאן.

נראה שטעיתי.

יפית כוכב

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
את המחשבות שלי בקשר לספר הנהדר הזה, אכתוב אחר כך.

אבל סתם, תהיה שלי.
קצת מוזר שהשידוך של אולה ואונמר התעכב עד עכשיו. בסוף מהללאל כבר מרומז הרעיון.
והרי, אונמר ביוזבד בת 16 (!)
גיל מבוגר לכל הדעות, במיוחד עבור נסיכה כוזרית מוכשרת ועוצמתית.
טור, בזמנים הטובים של הממלכה, התארסה בגיל 14.

איפה הם נתקעו כל השנתיים האלה עם השידוך?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י יפית כוכב;2237980:
את המחשבות שלי בקשר לספר הנהדר הזה, אכתוב אחר כך.

אבל סתם, תהיה שלי.
קצת מוזר שהשידוך של אולה ואונמר התעכב עד עכשיו. בסוף מהללאל כבר מרומז הרעיון.
והרי, אונמר ביוזבד בת 16 (!)
גיל מבוגר לכל הדעות, במיוחד עבור נסיכה כוזרית מוכשרת ועוצמתית.
טור, בזמנים הטובים של הממלכה, התארסה בגיל 14.

איפה הם נתקעו כל השנתיים האלה עם השידוך?

אונמר לא עשתה חיים קלים :)
השידוך התנהל שנה וחצי (כנראה שהמלך פנה לשדכן חצי שנה אחרי שהרעיון עלה במוחו).
יש איזו אמירה של אולה שאם ככה הולכים להראות כל החים שלו, אולי כבר הוא מעדיף להיות זהשיגעד את ה'לא'.

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אשכול מרתק!
אבל אגב, בוער לי כבר הרבה זמן, לפני ששואלים שאלות, לכו לקרוא שוב
יש פה כמה שפשוט קראו רק פעם אחת....

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י ינאי;2238273:
אשכול מרתק!
אבל אגב, בוער לי כבר הרבה זמן, לפני ששואלים שאלות, לכו לקרוא שוב
יש פה כמה שפשוט קראו רק פעם אחת....

יותר מדי אנשים מבקשים שנשאיל להם. אי אפשר להשאיר רק לעצמנו.

-----------------

בקריאה השנייה גיליתי דבר מעניין.
בהתחלה התייחסתי ליוזבד בצורה מדי פשוטה, כביכול הוא סתם עוד אחד עם נתוני פתיחה טובים שלא מתאמץ במיוחד. פתאום גיליתי אותו מחדש. הבחור באמת עובד על עצמו, ומשתדל להיות אמתי, לא פחות מאיסתרק לדוגמא.
אבל מה שגרם לי לחשוב שהוא כלום הייתה סיבה פשוטה:
הוא נהנה מהחיים. פשוט לא סגפן. (צו"ל קוראים לזה היום?)
הוא בהחלט מרשה לעצמו דברים שמותרים על פי ההלכה, ולא מתייחס אליהם כאל מפריעים לרוחניות.
אצל איסתרק קראנו על קבירה של הנפש תחת הררי אוכל, והספדים אחרי הקבורה בליווי מוזיקה.
יוזבד לא קובר את נפשו, ולא מסגף את גופו. הוא חי את חייו בדיוק כמו שצריך, ולא מנסה להפוך למבוגר.
כשקלטתי את זה נזכרתי ב"קריאה אל התלמיד" מהספר "חובת התלמידים":
"בן יקיר, אפשר תפחד לאמר הנה אתה עוד נער רך וטוב, אוהב‬ ‫לשובב מעט אוהב לשחק עם הנערים, והנה באנו אליך לעשותך בפעם‬ ‫אחת לאיש זקן יושב ודומם ולרחק ממך את כל ילדותך, עוד די לך בכל‬ ‫זה. אבל טעית גם טעית. נער בשנותיך תשאר, עם חבריך חברים טובים‬ ‫כערכך תתחבר אף תשחק, ועם כל זה למטרה אשר העמדנו לך מראש‬ ‫תגיע, אם רק תדע איך לשחק ואיך לשובב".

סליחה על הסטיה הקלה מהנושא.

מיוחדת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אמל'ה אני לא מאמינה,
חשבתי שרק אחיות שלי משוגעות,

אנשים תשתחררו זה רק ספר!!!!

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י מיוחדת;2238310:
אמל'ה אני לא מאמינה,
חשבתי שרק אחיות שלי משוגעות,

אנשים תשתחררו זה רק ספר!!!!

אפשר לומר על כל בר שהוא "רק", אבל לכל תחום יש את האנשים שאוהבים אותו ובשבילם הוא עולם שלם, ופה המקום בשביל ספרים...

קלסר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אחרי שגם אני קראתי חור וקרא ושוב קרא ודשתי בו שוב ושוב....

לא הבנתי-
1. איך אונמר נסיכה בעלת יכולות גבוהות כל כך חזקה ונמרצת תוכל להיות לאישה לאיש הכנוע -אולה. (שהפך להיות קצין כרצון אביו המגדל) אני הייתי מציעה לה את מהללאל

2. בסוף מהלללאל מחפשים לגבירה הלה שידוך. הייתי מציעה לה מנרם האביר הפרוש ;)

3. הנסיך יקוואל- לו היה מצליח לחיות כרצונו, לאן היה מגיע? שיפשוף עם סוחרים יכול היה להצמיח משפחה חמודה המתגוררת בעיר נחמדה. למה היא חיברה אותו לשודדים? כדי שנראה שהוא מצליח להגיע לפסגות ולהרגו משם?
מבחינתי יקוואל בשבי השודדים עלה למקומות גבוהים יותר מאיסתרק בשבי הקווארים.

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
1. אולה גבר חזק ועוצמתי, שמכניע את רצונותיו האישיים, כדי לעשות מה שצריך
2. לגבירה רנה. דוקא רעיון....:)
3.איך אולה אומר לטוביה כשהם בדרכים,"המדע האציל, המתמטיקה מאפשר להשוות רק בין דברים בעלי מכנה משותף" (טוב, הציטוט לא מדויק :) ), ופה אין מכנה משותף, איסתרק התמודד עם גלי הערצה וחיבה מבלבלים, ליקוואל היה ברור וכואב, מי פה השודד...

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י קלסר;2239904:
מבחינתי יקוואל בשבי השודדים עלה למקומות גבוהים יותר מאיסתרק בשבי הקווארים.

יקוואל לא התקדם יותר מאשר להפוך לבן אדם. הוא לא וויתר על שום דבר, ולא קיבל על עצמו שום דבר הלאה.
פשוט חיכה לרגע שבו יוכל לברוח ולחזור לתכניותיו הראשונות.

איסתרק וויתר על דברים משמעותיים עבורו. הוא רצה להיות יותר מאשר "סתם אחד". ומהרגע שהוא נמלט הוא חשב איך לשמר את ההישג והקבלה.

ליקוואל היה הרבה פוטנציאל שלא הוצא לפועל משום שלא קיבל חינוך מתאים (ולא משנה מי אשם), אבל זה לא משנה את העובדה שהוא לא מוציא לפועל את יכולותיו.
אצל השודדים הוא פשוט למד שאם עוברים על החוק חוטפים ובגדול, זה דבר שאם כולנו נזכור לא נוכל לומר שמעשינו הטובים באו מבחירה...

שואף

משתמש פעיל
מישהו העביר את זה, אם יכול לעניין

קבצים מצורפים

• aistrak.pdf
    KB 757.6 · צפיות: 101
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה