עזרה ביצים חיות האם יש פתרון?

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
וכן האם ביצים חיות זה בעיה לכל אדם או רק למקרים ספציפיים?
יש שטוענים שלכולם זה לא מומלץ במידה וח"ו יש בו חיידק וכדו'.
בפועל לא כולם מקפידים על זה ולא מדובר במשהו נפוץ מאוד שמישהו נפגע מכזה דבר.
לדוגמה כל החזנים וכדו' שותים ביצים חיות לשפר את הקול וכל ע"ז הדרך.

ויש את האוכלוסיה המיוחדת ששם זה קצת יותר מסוכן.
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
נקודה למחשבה:
בארה"ב עפ"י החוק, ביצים נשמרות בחנויות במקרר.
יתכן, ששמירת הביצים בחוץ מדביקה אותן בחיידק המפחיד: סלמנולה.

איפה אפשר להשיג מדחום לאוכל?
 

מסטיקגם

משתמש צעיר
אפשר לקנות ביצים מפוסטרות זה מגיע בקרטון של ליטר כמו של חלב. ברוב המסעדות/קייטרינגים משתמשים בזה
שלא תעיזו לגעת בזה\
סיפר לנו בעל לול תרנגולים שזה כל הביצים הממוחזרות שחוזרות מהסופרים אחרי התאריך האחרון לשיווק
 

א. קליין

משתמש צעיר
עכשיו ראיתי את זה אז אני כבר לגמרי מבולבל
פסטור ביתי כמתאור לעיל לא עוזר נגד סלמונלה!!!

לידיעתכם סלמונלה הוא חיידק מאד עמיד, ואם מכינים ביצת עין (שהצהוב לא מעורבב ונשאר נוזלי) והיתה בתוכו סלמונלה, היא ממשיכה לחגוג בפנים.
רק בישול מושלם הורג את הסלמונלה לחלוטין

לפני שאתן רצות לקנות מדחום.. קחו את זה בחשבון.
במחשבה נוספת, ממליצה לקנות מדחום כדי לטמפרר שוקולד למשל.
 

ממד

משתמש צעיר
D I G I T A L
שלא תעיזו לגעת בזה\
סיפר לנו בעל לול תרנגולים שזה כל הביצים הממוחזרות שחוזרות מהסופרים אחרי התאריך האחרון לשיווק
אז הוא סיפר,
ישנם כמה מפעלים בארץ ומשתמשים בכל אחד מהם באלפי ביצים ליום...
 

מסטיקגם

משתמש צעיר
אז הוא סיפר,
ישנם כמה מפעלים בארץ ומשתמשים בכל אחד מהם באלפי ביצים ליום...
זה שמשתמשים לא אומר שזה בסדר
הם משתמשים בזה כי זה חסכוני לא נורמלי והרבה יות נוח לשישמוש ( לא צריך לקלף בייצים)
וחוצמיזה אם הייתם נכנסת למסעדה או למפעל ורואה מה הולך שם מבטיחה לך שלא היית ממשיכה לאכול בחוץ
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נקודה למחשבה:
בארה"ב עפ"י החוק, ביצים נשמרות בחנויות במקרר.
יתכן, ששמירת הביצים בחוץ מדביקה אותן בחיידק המפחיד: סלמנולה.

איפה אפשר להשיג מדחום לאוכל?
לא קשור לקירור בכלל.
ההדבקה מתרחשת עוד בלול, הבעיה אצל משרד הבריאות שלא אוכף את העניין מספיק חזק. בבדיקה שבוצעה התברר שמצב הלולים בכי רע, ורוב הלולים בארץ (75%) נגועים, כלומר עם הסתברות שיצאו מפה ביצים נגועות.

מדחום רכשתי ב"כליצ'ן". אני מרגישה שכך אני עושה השתדלות.

אגב - אני לקיתי בסלמונלה שהסתבכה מאוד... לא במצב מיוחד...
במצב מיוחד ההדבקות עלולה להיות מסוכנת יותר, להזהר צריכים כולם.

אל תשלו את עצמכם שהפסטור עושה משהו.. סלמונלה זה חיידק עמיד מאד!
 

ממד

משתמש צעיר
D I G I T A L
זה שמשתמשים לא אומר שזה בסדר
הם משתמשים בזה כי זה חסכוני לא נורמלי והרבה יות נוח לשישמוש ( לא צריך לקלף בייצים)
וחוצמיזה אם הייתם נכנסת למסעדה או למפעל ורואה מה הולך שם מבטיחה לך שלא היית ממשיכה לאכול בחוץ
לא הבנתם את כוונת הדברים,
הם משתמשים בביצים טריות, מידיעה, ואגב, הניקיון במפעלים האלו הוא מעל ומעבר, ובדר"כ התהליך נעשה ללא מגע יד אדם.
חוץ מזה שאין כ"כ הרבה ביצים מוחזרות.
 

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש איזו הנאה מלהפחיד?

לא קשור לקירור בכלל.
מאתר משרד הבריאות:
אחזקת ביצים בטמפרטורה עד 20 מעלות צלסיוס לתקופה של 21 יום מונעת התפתחות חיידקים בעזרת חומר הנמצא בתוך חלבון הביצה ובעל תכונות של אנטיביוטיקה.

אל תשלו את עצמכם שהפסטור עושה משהו.. סלמונלה זה חיידק עמיד מאד!
בטמפרטורה של 60 מעלות 3/5 דקות הוא מת. הוא לא עמיד לחום.
שוב מאתר משרד הבריאות:
החיידק רגיש לטמפרטורות גבוהות וטיפול מזון בחום משמיד את החיידקים.
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
סיפר לנו בעל לול תרנגולים שזה כל הביצים הממוחזרות שחוזרות מהסופרים אחרי התאריך האחרון לשיווק
סיפורי אלף לילה ולילה..
תכנסי לאתר של החברה הזאת https://cham2000.com
זו חברה שנסחרת בבורסה ועוסקת במוצרי ביצים
היא כמובן עומד בכל תקן אפשרי בארץ ובעולם
תספרי להם מה שסיפר לך הלולן הזה...
 

א. קליין

משתמש צעיר
יש איזו הנאה מלהפחיד?



בטמפרטורה של 60 מעלות 3/5 דקות הוא מת. הוא לא עמיד לחום.
שוב מאתר משרד הבריאות:
החיידק רגיש לטמפרטורות גבוהות וטיפול מזון בחום משמיד את החיידקים.

השאלה מה נקרא טמפרטורה גבוהה
איפה ראיתם ש60 מעלות מספיק להשמיד חיידקי סלמונלה ?
 

א. קליין

משתמש צעיר
להלן ציטוט ממשרד הבריאות
מצורף גם קישור

השימוש בביצים
מומלץ
לא להשתמש בביצים טריות או במאכלים המכילים ביצים אלא לאחר שבושלו בישול מלא. ניתן לוודא שבושלו כנדרש על-ידי בישול במים רותחים למשך 10 דקות או שהחלבון והחלמון נקרשו. במידה ויש מדחום המיועד לשימוש במזון ניתן לוודא הגעת הטמפ' ל-72 מעלות צלסיוס

https://www.health.gov.il/Subjects/...de_treatment_and_food_hygiene/Pages/Eggs.aspx
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
לא הבנתי את זה
מוציאים מהבלנדר חצי כוס?
ומה ושים איתה??
את יכולה להשתמש בהחלט בכל הכמות, את המתכון הזה כתבתי מזמן ומאז עברו הרבה מים בירדן.
אחרי שנוצר "חלב" פשוט תתחילי לזלף את השמן בעדינות.
אבל אם את רוצה מיונז טעים באמת, שימי לב למתכון שהעליתי - מיונז מפירה תפו"א.
הוא באמת באמת טעים ומיוחד!!
 

מצוי

משתמש מקצוען
להלן ציטוט ממשרד הבריאות
מצורף גם קישור

השימוש בביצים
מומלץ
לא להשתמש בביצים טריות או במאכלים המכילים ביצים אלא לאחר שבושלו בישול מלא. ניתן לוודא שבושלו כנדרש על-ידי בישול במים רותחים למשך 10 דקות או שהחלבון והחלמון נקרשו. במידה ויש מדחום המיועד לשימוש במזון ניתן לוודא הגעת הטמפ' ל-72 מעלות צלסיוס

https://www.health.gov.il/Subjects/...de_treatment_and_food_hygiene/Pages/Eggs.aspx
אז מה
מותר לאכול רק ביצים קשות?
גם לא חביתה ?
 

דוא"ר ישר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
את יכולה להשתמש בהחלט בכל הכמות, את המתכון הזה כתבתי מזמן ומאז עברו הרבה מים בירדן.
אחרי שנוצר "חלב" פשוט תתחילי לזלף את השמן בעדינות.
אבל אם את רוצה מיונז טעים באמת, שימי לב למתכון שהעליתי - מיונז מפירה תפו"א.
הוא באמת באמת טעים ומיוחד!!
אכפת לך לכתוב את המתכון שוב או לתת קישור לעמוד שכתבת אותו?
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
בשמחה! - מיונז מפירה - קרדיט: שף ישראל דודק
מעבדים במוט בלנדר 2 תפו"א מבושלים עד שהם נמעכים לפירה חלק, ואז בזרזוף דק מוסיפים שמן (לא משנה איזה רק לא דקלים) בערך כוס תוך כדי הורדה והעלאה של המוט, מעבדים כך מס' דקות ומתבלים בפלפל, מלח, מעט לימון.
בהצלחה! אשמח לשמוע איך יצא
 

א.י.ל עיצובים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יונז משקדים:
טוחנים בבלנדר מוט שקדים + מים (בכמות של 1:1) עד לקבלת "חלב"
לוקחים 1/2 כוס חלב שקדים וממשיכים לעבד בבלנדר תוך כדי הורדת והעלאת היד, ביד השנייה מזלפים העדינות כחצי כוס שמן קנולה עד שנוצר הממרח.
אפשר לתבל במלח, מיץ לימון, פלפל שחור (ומי שאוהב - גם חרדל)
עם הכמויות אפשר בהחלט "לשחק" - אבל זה המתכון הבסיסי.
בהצלחה!
יוצא ממרח?, כי יצא לי נוזלי,
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה