עזרה ביצים חיות האם יש פתרון?

יהודאי

משתמש רשום
שלום
אשמח לדעת אם יש פתרון לאנשים שרוצים לעשות מיונז ביתי (במיוחד בפסח) וגלידות ביתיות עם ביצים חיות אבל אסור להם כרגע לאכול ביצים חיות.
האם ישנה אפשרות ודרך לפסטר את הביצים? לעקר אותן?

אשמח למענה
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
אפשר גם לבד אבל זה מסובך
צריך לחמם לחום מסויים ולקרר במהירות וזה אחריות אם יש אדם שממש אסור לו.

את את המפעל הזה https://cham2000.com
תשאל אותם איפה אתה יכול להשיג את המוצרים הנהדרים שלהם באיזור המגורים שלך.
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מפסטרת ביצים עם מדחום מזון.
קל מהיר ובטוח
 

mordy

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אפשר לקנות ביצים מפוסטרות זה מגיע בקרטון של ליטר כמו של חלב. ברוב המסעדות/קייטרינגים משתמשים בזה
 

פרג

משתמש מקצוען
למיטב ידיעתי, לכולם אסור לאכול ביצים חיות!
בעבר התיעצתי עם שף בעניין, והוא הסביר לי שאם יש במתכון אלכוהול (כמו בליקר עם ביצים)
זה מעקר את הביצים בדיוק כמו פיסטור.
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
מיונז משקדים:
טוחנים בבלנדר מוט שקדים + מים (בכמות של 1:1) עד לקבלת "חלב"
לוקחים 1/2 כוס חלב שקדים וממשיכים לעבד בבלנדר תוך כדי הורדת והעלאת היד, ביד השנייה מזלפים העדינות כחצי כוס שמן קנולה עד שנוצר הממרח.
אפשר לתבל במלח, מיץ לימון, פלפל שחור (ומי שאוהב - גם חרדל)
עם הכמויות אפשר בהחלט "לשחק" - אבל זה המתכון הבסיסי.
בהצלחה!
 

לילי 1

משתמש מקצוען
בעבר התיעצתי עם שף בעניין, והוא הסביר לי שאם יש במתכון אלכוהול (כמו בליקר עם ביצים)
זה מעקר את הביצים בדיוק כמו פיסטור.
מאוד מעניין
מישהו בקהל שמע על זה או על הדומה לו?
כמות כל כך קטנה שלאלכוהול, בלי לתת יכולת אידוי סבירה, יכולה להרוג חיידקים?
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גם אני שמעתי על האלכוהול. לא זוכרת ממי.

אפשר לראות שכאשר שופכים אלכוהול על ביצה חיה היא משנה מעט מהמרקם - נראית מבושלת.

אין לי אסמכתא לכך.

לגבי פסטור ביצים - הנה מדריך, פתוח בנטפרי:

 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מיונז משקדים:
טוחנים בבלנדר מוט שקדים + מים (בכמות של 1:1) עד לקבלת "חלב"
לוקחים 1/2 כוס חלב שקדים וממשיכים לעבד בבלנדר תוך כדי הורדת והעלאת היד, ביד השנייה מזלפים העדינות כחצי כוס שמן קנולה עד שנוצר הממרח.
אפשר לתבל במלח, מיץ לימון, פלפל שחור (ומי שאוהב - גם חרדל)
עם הכמויות אפשר בהחלט "לשחק" - אבל זה המתכון הבסיסי.
בהצלחה!
תודה רבה!
האם זה קריטי דווקא בבלנדר מוט? במעבד מזון לא טוב?
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
גם אני שאלתי את אותה שאלה, אבל בזמנו כשפורסם המתכון הדגישו "בבלנדר מוט ולא במעבד מזון" - לא ניסיתי אחרת, אבל לדעתי - זה אמור לצאת טוב גם במעבד מזון
 

mordy

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
איפה אפשר לקנות מפוסטרות בקרטון?
לא ראיתי אף פעם.
בעיקר למוסדות, לא ראיתי בחנות אבל הרבה ישיבות/מסעדות/קייטרינגים/מלונות משתמשים בזה כך שאפשר לבקש אם מכירים מישהו כזה. עבדתי בעברי בקייטרינגים ובמטבחים של ישיבות...
 

יהודאי

משתמש רשום
גם אני שמעתי על האלכוהול. לא זוכרת ממי.

אפשר לראות שכאשר שופכים אלכוהול על ביצה חיה היא משנה מעט מהמרקם - נראית מבושלת.

אין לי אסמכתא לכך.

לגבי פסטור ביצים - הנה מדריך, פתוח בנטפרי:

יפה מאוד!! תודה
השאלה היא האם מספיק רק 60.5 מעלות בשביל הפיסטור, כי הרי לא ממליצים לאכול ביצים רכות (שהן בושלו ב-100 מעלות).
 

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
תעשי משהו עם הכותרת המלחיצה הזאת... התחלתי לגרד!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה