דרוש מתכון ביצים בשבת בבוקר

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
נשארנו במתח....
רציתי להציג את הכוונה אבל בזמן האחרון לא ניתן להשיג את המוצר הזה אצלנו ולנסוע רחוק בשביל זה גדול עלי.
מדובר ב - פאני פורי זה אוכל רחוב שמקורו בהודו בגודל כדור פינג-פונג, קונים אותו בצורת של טבעות שלא ניתן לאכול אותם כמות שהם, מכניסים אותם למחבת עם שמן חם מאוד והם מייד מתנפחים. הם צריכים להגיע לגודל של כדור פינג-פונג , ואז מוציאים אותם לצלחת עם מגבת נייר, כאשר מכינים אותם נכון – אין בהם טיפת שמן.
השלב הבא הוא לפתוח חור בראש הכדור באמצעות ידית של כפית, אוכלים את הכדור בשניים-שלושה ביסים ונהנים מפריכות הכדור ומרכות המלית, כל מלית שעולה על הדעת התאים לכדור הזה, מתוק,מלוח,חמוץ,חריף אפילו דג הרינג קצוץ עם בצל הוךף נהדר, אם ממלאים באבוקדו או סלט ביצים משתמשים בצנטר רחב
כל התמונות מהרשת כמובן, בהזדמנות שנשיג בחנות נראה את שלי.
כל התמונות מהרשת.
פאני פורי (1) (Mobile).jpg
פאני פורי (2) (Mobile).jpg
פאני פורי (3) (Mobile).jpg
פאני פורי (4) (Mobile).jpg
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
דבר נוסף ששמעתי ולא ניסיתי, למי שיש בבית את המכשירים החדשים לטיגון באוויר חם אין צורך בכלל בשמן, זורקים כמה יחידות למכשיר כשהוא לוהט וה - פאני פורי מתנפח בשניות לכדור יפה.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר לתחוך את הביצה הקשה לחצי, ולרוקן את הצהוב.
מכל החלמונים (צהובים) להכין סלט- לערבב עם מיונז , בצל וכד' ולתבל, את התערובת מכניסים חזרה לתוך הביצה הריקה - עם כפית או בזילוף להגשה מרשימה יותר.
בטופ לעטר עם בצל ירוק/עירית/זית/פטרוזיליה/עגבניות שרי.
קליל ומרשים!
זה באמת מאד טעים ויפה- אפילו יש לזה שם devilled eggs
אם מוסיפים למלית טיפונת חרדל זה ממש משדרג.
רק שימו לב שזה יותר בעייתי להכין את המלית בשבת מאשר סלט ביצים רגיל.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
רציתי להציג את הכוונה אבל בזמן האחרון לא ניתן להשיג את המוצר הזה אצלנו ולנסוע רחוק בשביל זה גדול עלי.
מדובר ב - פאני פורי
בדיוק אתמול חשבתי לעצמי שאחפש מתכון - אולי אפשר להכין אותם בבית.
כי אף פעם לא ראיתי בכשרות מהודרת.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כי נהיית ממש עיסה סמיכה
לא זוכרת את הסיבה במדויק, אבל זוכרת שבילדותי שאלנו, ובעקבות כך הפסקנו להכין לסעודה שלישית.
וסלט ביצים עם בצל כן מכינים בשבת (עפ"י הכללים כמובן)
 

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מי שכתבה לשים את הביצים (והכבד) בתבנית אינגליש קייק-
צריך להוסיף לזה מיונז? או מספיק שמן ותבלינים?
 

ששל

משתמש מקצוען
מי שלא רוצה כבר, אפשר להכין סלט טונה עם ביצה או ממרח טונה עם ביצים קשת והגשה דומה לכבד.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
מי שכתבה לשים את הביצים (והכבד) בתבנית אינגליש קייק-
צריך להוסיף לזה מיונז? או מספיק שמן ותבלינים?
מספיק שמן (אם בבצל המטוגן יש מספיק שמן, אין צורך להוסיף) ותבלינים, ותדחסי אותם היטב.
 

רעבצין

משתמש פעיל
אנחנו מכינים ביצים ומועכים אותם ומוסיפים מיונז ומלפפון חמוץ חתוך קטן,
מאוד טעים!!
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
בדיוק אתמול חשבתי לעצמי שאחפש מתכון - אולי אפשר להכין אותם בבית.
כי אף פעם לא ראיתי בכשרות מהודרת.
לא נראה לי שאפשר להכין בבית, במקור כשקונים זה כמו איזה צדפים קטנים. בכשרות בית יוסף בטוח שיש מעבר לזה אין לי מושג.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
כי נהיית ממש עיסה סמיכה
לא זוכרת את הסיבה במדויק, אבל זוכרת שבילדותי שאלנו, ובעקבות כך הפסקנו להכין לסעודה שלישית.
וסלט ביצים עם בצל כן מכינים בשבת (עפ"י הכללים כמובן)
טוב. שאלתי.
מלאכת לש - היא רק בגידולי קרקע.
ביצה, כידוע, אינה גידולי קרקע ומשכך אין בעיה בשבת למעוך אותה (אין בזה טוחן) ואין בעיה להוסיף לה חומרים שיהפכו אותה לעיסה.
אם מוסיפים בצל מטוגן - אז כבר יש פה עניין אחר כי בצל הוא כן מגידולי הקרקע.
וגם אז - אם אין לך עניין בעיסתיות של הביצה, אלא מוסיפה את השמן (או מיונז) לטעם בלבד, זה מותר בשבת.
 

Chani!

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
טוב. שאלתי.
מלאכת לש - היא רק בגידולי קרקע.
ביצה, כידוע, אינה גידולי קרקע ומשכך אין בעיה בשבת למעוך אותה (אין בזה טוחן) ואין בעיה להוסיף לה חומרים שיהפכו אותה לעיסה.
אם מוסיפים בצל מטוגן - אז כבר יש פה עניין אחר כי בצל הוא כן מגידולי הקרקע.
וגם אז - אם אין לך עניין בעיסתיות של הביצה, אלא מוסיפה את השמן (או מיונז) לטעם בלבד, זה מותר בשבת.
צודקת.
אני יודעת שיש צורך לעשות את זה בשינוי, אבל שכל אחת תברר
 

חם לבי בקרבי

משתמש צעיר
אנחנו מכינים ביצים ומועכים אותם ומוסיפים מיונז ומלפפון חמוץ חתוך קטן,
מאוד טעים!!
גם אנחנו מכינים ככה ואפשר לגלגל את הסלט בתוך פסטרמה ולתקוע קיסם מלמעלה. יכול להיות שזה קצת פחות חגיגי... אבל זה טעים מאד.
ד.א. לגרסה יותר בריאה- אנחנו שמים טחינה (מוכנה, לא גולמית) במקום מיונז, הטעם אותו טעם, לא מרגישים בהבדל.
 

רעבצין

משתמש פעיל
גם אנחנו מכינים ככה ואפשר לגלגל את הסלט בתוך פסטרמה ולתקוע קיסם מלמעלה. יכול להיות שזה קצת פחות חגיגי... אבל זה טעים מאד.
ד.א. לגרסה יותר בריאה- אנחנו שמים טחינה (מוכנה, לא גולמית) במקום מיונז, הטעם אותו טעם, לא מרגישים בהבדל.
מעניין,
זה הולך טוב ביחד?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כה

א לְדָוִד אֵלֶיךָ יְהוָה נַפְשִׁי אֶשָּׂא:ב אֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:ג גַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:ד דְּרָכֶיךָ יְהוָה הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ה הַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:ו זְכֹר רַחֲמֶיךָ יְהוָה וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:ז חַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יְהוָה:ח טוֹב וְיָשָׁר יְהוָה עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:ט יַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:י כָּל אָרְחוֹת יְהוָה חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יא לְמַעַן שִׁמְךָ יְהוָה וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יב מִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יְהוָה יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יג נַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:יד סוֹד יְהוָה לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טו עֵינַי תָּמִיד אֶל יְהוָה כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טז פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יז צָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יח רְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יט רְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כ שָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כא תֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כב פְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

פלינדרום • אתגר 52

לוח מודעות

למעלה