דיון בינה מלאכותית. מה רע? ולמה זה כל כך וואו?

מצב
הנושא נעול.

מרחבית

משתמש מקצוען
אלו קונספירציות הפחדה נחמדות
אבל זה לא עונה על השאלה - האם ההימנעות של החרדים משימוש בבינה המלאכותית תעצור את התהליך הזה?
מה העניין לדחוף את הקונספירציות האלו לאשכול שעוסק בכלל בנושא אחר?
אלו לא קונספירציות. להפך, זה מה שהמומחים בנושא אומרים.
אנשים שלא מומחים חושבים שמדובר באינטרנט קצת יותר נחמד וקצת יותר משוכלל. וזה לא.

ונכון, זה לא עונה על השאלה שהיצבת כאן, אבל לא זו היתה השאלה. ברור שהימנעות של החרדים לא תעצור את התהליך העולמי, אף אחד לא אמר דבר כזה.
קראי שוב את שאלת פותח האשכול, ותראי שהוא שאל קודם כל באופן כללי על הבינה מלאכותית, ועל זה היתה התשובה.

לבסוף שאל על הצד הרוחני, ועל זה היתה תשובתי הבאה:

כמו שכתבו, נראה שעיקר הבעיה של הציבור שלנו, מעבר לבעיה הככל עולמית, היא בעיית הסינונים. וזו בעיה רצינית מאוד.

נערך לאחרונה ב:

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
זה עונה על העניין לילדים
אין שם תשובה למה זה מסוכן למבוגרים
האם לא דיברת מעולם עם גוי?
זה נראה שאין לכם מושג לאין אפשר להגיע שמה עם זה התשובה
כן גם למבוגרים אחראים שצריכים את זה לצורך עבודה זה מסוכן

יש מדינות שמנסים לעביר חוק שאסור להשתמש עם זה, כי זה יהפוך את העולם למשהו אחר.
ועל היהדות יש לזה עוד השפעות גם מעבר למה שאנחנו יכולים לחשוב.

אשקלון

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
אם הרבנים יצאו נגד זה זה מסוכן. פסיק, נקודה, אלף סימני קריאה.
להזכירכם הרבנים בזמנו צרחו גם נגד הטלויזיה כשאף אחד לא הבין מה הבעיה, והיום לא צריך להגיד לכם כמה נשרפים...

291

משתמש מקצוען
אני שמעתי שהאיסור על בינה מלאכותית אינו איסור עצמי, אלא מטעם גזירה:
בינה מלאכותית אטו בינה אנושית
בינה אנושית - היא גופא גזירה אטו בינה לא אנושית, ואין גוזרין גזירה לגזירה. אלא כולא חדא גזירה היא.

BnB

משתמש חדש
כבר כתבו פה באחת ההודעות הקודמות.
ישנם קווים המאפשרים לשאול שאלה קולית, ולקבל תשובה מבינה מלאכותית
(אין לי מושג דרך איזה סינון אם בכלל עוברת התשובה)

גאונה

משתמש מקצוען
לא נושא של צחוק, אבל בנתיים בכל השרשור הזה אף אחד לא הצליח להסביר מה מסוכן בבינה מלאכותית לחרדים יותר מלכל העולם.
אמרו סיכונים מסוימים, שזה לכל העולם, לאו דווקא לנו. מכתבי הרבנים שיצאו זה על סיכון מיוחד לנו, ואתה זה אף אחד עדיין לא מבין ולא מצליח להסביר.
ואולי על הדרך תסבירי לנו מה באמת הבעיה בwifi במצלמה ובנגן (לא אנדרואינד) שכל כך יצאו נגד זה?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

דץ

משתמש פעיל
האמת שקצת מזכיר לי את האיסור בwifi במצלמות, שאין בהם אנדרואיד בכלל, וכל הwifi זה להעברת תמונות למחשב, וכל הרחובות התמלאו מודעות בכמה זה מסוכן, ואפשר לגלוש במצלמה מי יודע לאן.
אני עדיין לא ראיתי מצלמה עם גוגל, גם אלו עם wifi.
תקנו אותי אם אני טועה

איזה תמימות!
אני יודע על מקרה חמור מאוד שקרה למישהו שקיבל באופן סדרתי תמונות וסירטונים למצלמתו הלא מנותקת,
ממישהו......
נס שתפסו את זה בזמן,
זה כ"כ פשוט וקל......
וזה כ"כ חמור ומסוכן.....

דץ

משתמש פעיל
לא נושא של צחוק, אבל בנתיים בכל השרשור הזה אף אחד לא הצליח להסביר מה מסוכן בבינה מלאכותית לחרדים יותר מלכל העולם.
אמרו סיכונים מסוימים, שזה לכל העולם, לאו דווקא לנו. מכתבי הרבנים שיצאו זה על סיכון מיוחד לנו, ואתה זה אף אחד עדיין לא מבין ולא מצליח להסביר.
ואולי על הדרך תסבירי לנו מה באמת הבעיה בwifi במצלמה ובנגן (לא אנדרואינד) שכל כך יצאו נגד זה?
אין לנו דרך ואפשרות להסביר את הוראותיהם של עיני העדה,
ולכן נקראים הם בכינוי זה,
ראייתם צופה למרחוק והכח הזה מגיע והס"ד למי שמשא הציבור עליו,
תפקידינו רק לא להפריע להם!
(נראה לי שהשרשור נפתח ע"י בינה מלאכותית....:unsure:)

גאונה

משתמש מקצוען
איזה תמימות!
אני יודע על מקרה חמור מאוד שקרה למישהו שקיבל באופן סדרתי תמונות וסירטונים למצלמתו הלא מנותקת,
ממישהו......
נס שתפסו את זה בזמן,
זה כ"כ פשוט וקל......
וזה כ"כ חמור ומסוכן.....
אני מבינה שהוא קיבל את זה ביודעין
באותו מידה יכל לקבל את זה גם למייל, או בכרטיס, אם לא לקחו לו את המצלמה, כנראה שעדיין הוא מקבל בכרטיס ואתם לא יודעים.

mirimer13

משתמש פעיל
כאחד שלא מבין בכלל בתכנות ובמחשבים בכלל.
אשמח מאוד אם מי שכן מבין יסביר לאנשים כמוני מה ההתלהבות הכ"כ גדולה מהבינה המלאכותית
מה המחשב לא יכל לעשות, שעם הבינה המלאכותית הוא כן יוכל לעשות

גם אשמח מאד אם יואיל משהו להסביר למה מבחינה רוחנית זה יותר גרוע ממה שהאינטרנט הציע עד היום?
אם ברור לך הסכנות שיש באינטרנט והאיסור לצריכתו ללא סינון
הבינה המלאכותית תפקידה הוא לעשות את השימוש באינטרנט חוויתי יותר וקל יותר
לדוגמא אם אתה מחפש חופשה במקום כל שהוא בתאריך כל שהוא בסכומם מסוים, תבקש ממנו - כמו שאתה מבקש מחבר "אנא תן לי הצעה לחופשה בפרמטרים כאלו וכאלו" ומיד תקבל תשובה מאד מפורטת.
הסכנה היא ההשמשה וקלות השימוש שעושים באינטרנט.
אם בשימוש רגיל צריך "לחפור" ולחפש מידע ספציפי, כאן הכל קל יותר

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני הסברתי. תגללי לעמודים קודמים.
א. אין אפשרות לסנן מלל בעייתי מהבינה המלאכותית. לא מדברת על מילים בעייתיות, אלא על הסברי כפירה ודומה לכך, שהרובוט האוטומטי (גם של נטפרי) לא יכול לו, ולא מצליח לסנן.
ב. שאלות שהבינה עונה בלי הכוונה והתייחסות ספציפית. הדוגמא הפשוטה: פסיקה הלכתית - היא יכולה להביא מראביי רפורמי כמו מפוסק הדור ללא הבדל. לפעמים מדובר בנידונים בעייתים, לא רק הלכתיים.
ג. זה יכול להוות תחליף לאינטרנט לא מסונן, מבחינת ההפניות לתכנים, העברת מידע ועוד. הבעייתיות באינטרנט לא מסונן ברור לך? זה עשוי להיות גם בבינה. אין שום בקרה על התשובות שלה, על ההפניות ועל המקורות שלה
זה בשביל ההתחלה

קנגה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
עדיין לא הבנתי מה התחדש הרי אינטרנט לא מסונן נאסר ע"י גדולי ישראל
ובינה מלאכותית בעייתית לא קיימת באינטרנט מסונן

קנגה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
גם נטפרי ואתרוג? ואם כן איך יכול להיות שהם אישרו את זה

קנגה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
זה כבר לא בעיה בבינה מלאכותית אלא בסינון
רצוני לומר שיש כל מיני אתרים שאם תחפור עליהם מסתבר שתגיע למקומות לא טובים

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה