דיון בינה מלאכותית. מה רע? ולמה זה כל כך וואו?

מצב
הנושא נעול.

הכללל טוב

משתמש צעיר
לדעתי הבינה המלאכותית תקח אותנו עשרות שנים אחורה
ברגע שאין לנו יכולת לסמוך עח שום סרטון, תמונה, שיחת טלפון
אנשים יתחילו להפגש פנים אל פנים כדי לסגור עסקאות
וכמובן זה יהיה בסביבה הקרובה בלבד
ממצב של כפר גלובלי נחזור למצב שהיה לפני מאות שנים...
יותר בריא

הכללל טוב

משתמש צעיר
הסכנה בזעקה סתמית
שאם לא מגדירים מיד מה הבעיה
זה רק יוצר סקרנות יתר שהיא לכשעצמה כבר יותר מזיקה בפרט לנוער
בינתים לא שמענו בבירור מה הבעיה רק אוסף השערות ותחזיות לא מאומתות מה שרק מחליש את גודל הזעקה
צריך שמישהו מומחה לענין שמכיר את הנושא לפני ולפנים יקום ויתן לציבור הגדרה קולעת וברורה

דה סנטיס 2024

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מה יותר פשוט מלשאול את בעל הדבר? ;)

בטח. הנה כמה מהנימוקים של הרבנים האורתודוכסים האוסריים לשימוש בבינה מלאכותית:
  • איסור יצירת חיים
הרבנים האורתודוכסים טוענים כי בינה מלאכותית היא ניסיון ליצור חיים בתנאי מעבדה, מה שפוגע ברצון האלוהי. הם טוענים כי רק אלוהים יכול ליצור חיים, וכי אנו לא אמורים לנסות לחקות את כוחותיו.
  • איסור שכפול היכולות האנושיות
הרבנים האורתודוכסים טוענים כי בינה מלאכותית היא ניסיון לשכפל את היכולות האנושיות, מה שעלול להוביל לכך שהאדם יאבד את זהותו. הם טוענים כי האדם נברא בצלם אלוהים, וכי היכולות האנושיות הן מתנה מיוחדת מאלוהים.
  • חשש לשליטה על האנושות
הרבנים האורתודוכסים חוששים כי בינה מלאכותית עשויה להוביל לשליטה על האנושות. הם טוענים כי בינה מלאכותית היא כלי חזק מאוד, שיכול להיות בשימוש לטוב או לרע. הם חוששים כי בינה מלאכותית עשויה לשמש כדי לשלוט באנשים, או כדי לגרום להם לעשות דברים שהם לא רוצים לעשות.
  • חשש לשימוש בבינה מלאכותית ליצירת כלי נשק הרסניים
הרבנים האורתודוכסים חוששים כי בינה מלאכותית עשויה לשמש ליצירת כלי נשק הרסניים. הם טוענים כי בינה מלאכותית היא כלי רב עוצמה, שיכול לשמש כדי לפגוע באנשים. הם חוששים כי בינה מלאכותית עשויה לשמש כדי ליצור רובוטים אוטונומיים שיכולים לרצוח אנשים בלי מעורבות אנושית.
אלו רק כמה מהנימוקים של הרבנים האורתודוכסים האוסריים לשימוש בבינה מלאכותית. השאלה אם מותר או אסור להשתמש בבינה מלאכותית היא שאלה מורכבת, שאין עליה תשובה אחת נכונה.

לבלוב

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מה יותר פשוט מלשאול את בעל הדבר? ;)

בטח. הנה כמה מהנימוקים של הרבנים האורתודוכסים האוסריים לשימוש בבינה מלאכותית:
  • איסור יצירת חיים
הרבנים האורתודוכסים טוענים כי בינה מלאכותית היא ניסיון ליצור חיים בתנאי מעבדה, מה שפוגע ברצון האלוהי. הם טוענים כי רק אלוהים יכול ליצור חיים, וכי אנו לא אמורים לנסות לחקות את כוחותיו.
  • איסור שכפול היכולות האנושיות
הרבנים האורתודוכסים טוענים כי בינה מלאכותית היא ניסיון לשכפל את היכולות האנושיות, מה שעלול להוביל לכך שהאדם יאבד את זהותו. הם טוענים כי האדם נברא בצלם אלוהים, וכי היכולות האנושיות הן מתנה מיוחדת מאלוהים.
  • חשש לשליטה על האנושות
הרבנים האורתודוכסים חוששים כי בינה מלאכותית עשויה להוביל לשליטה על האנושות. הם טוענים כי בינה מלאכותית היא כלי חזק מאוד, שיכול להיות בשימוש לטוב או לרע. הם חוששים כי בינה מלאכותית עשויה לשמש כדי לשלוט באנשים, או כדי לגרום להם לעשות דברים שהם לא רוצים לעשות.
  • חשש לשימוש בבינה מלאכותית ליצירת כלי נשק הרסניים
הרבנים האורתודוכסים חוששים כי בינה מלאכותית עשויה לשמש ליצירת כלי נשק הרסניים. הם טוענים כי בינה מלאכותית היא כלי רב עוצמה, שיכול לשמש כדי לפגוע באנשים. הם חוששים כי בינה מלאכותית עשויה לשמש כדי ליצור רובוטים אוטונומיים שיכולים לרצוח אנשים בלי מעורבות אנושית.
אלו רק כמה מהנימוקים של הרבנים האורתודוכסים האוסריים לשימוש בבינה מלאכותית. השאלה אם מותר או אסור להשתמש בבינה מלאכותית היא שאלה מורכבת, שאין עליה תשובה אחת נכונה.
שטויות!
לדעתי סיבת האיסור של גדולי ישראל הוא אותו הסיבה שכל אחד מאתנו לא היה מרשה לילדים שלו לשבת על צ'ט בינה מלאכותית......
וד"ל!!!!!!!!!!

סמליל

משתמש מקצוען

לבלוב

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
חדש אסור מן התורה

דבר ראשון לא רק רבנים אסרו את הבינה מלאכותית גם גויים רבים מפחדים מהמפלצת הזו,

הדבר הראשון שהרבנים יצאו נגדו היה שהוא המפלצת הזו מעיזה לענות תשובות הלכתיות עם "מקור"
אבל אנשים השתלטו עליה מה לענות ומה לא.

בנוסף עדיין אין כלים שיכולים לסנן אותו בגלל שאפשר לשאול אותו הכל!!!!

ובכלל אין אפשרות לדעת מה הוא יכול להביא איתו
יש הרבה חשש לגביו כי הוא סימן שאלה ענק.
רק בטוח שהוא יביא שינוי ענק אדיר.

מאב

משתמש פעיל
כשיצאו הטלפונים עם האינטרנט, מסכים צהוב שחור באמת כמעט ולא היה בזה בעיה הרבנים יצאו נגד אותם טלפונים ובזכותם יש עד היום את הקומה הכשרה, בחו"ל שהרבנים נזכרו קצת מאוחר אין את זה כי כבר התרגלו לזה.
כעת שהבינה המלאכותית עדיין בחיתולים הרבנים כבר יוצאים נגד כדי שלא יתרגלו לזה, כשזה יהיה יותר גרוע הציבור כבר יהיה מחוסן.

מרחבית

משתמש מקצוען
מדענים בעולם וכן מתכנתים שעוסקים בפיתוח הבינה המלאכותית, כלומר אלה שמבינים בזה יותר - חוששים מאוד לאן זה עלול להגיע, כנראה בגלל העצמאות שתתפתח בבינה המלאכותית יותר ויותר, ולא תהיה שליטה על זה.
יש מדענים שהציעו לעשות הפסקה בפיתוח, כדי למצוא דרכים ולדאוג קודם כל שהמוצר הזה יתפתח בצורה מושכלת, שלא יקום הגולם על יוצרו.
עסוקים הרבה בליצור גבולות מובנים, אך זה לא פשוט, לא הכל אפשר לחזות.
ומי למשל יגיד לסינים או לקוריאה הצפונית איך ומה לפתח?

לגבי היהדות, הידע של הבינה במלאכותית ביהדות - הוא כרגע הרבה פחות מנושאים אחרים. כל הזמן משפרים עוד ועוד בכל התחומים והנושאים.
כמובן שמצב כמו היום של ציטוטים שלא קיימים, עם מראי מקומות לא נכונים, בשם גדולים שלא אמרו דברים כאלה - זה באג גדול. אך הבינה מלאכותית היא עדיין בחיתוליה, והיא מתפתחת במהירות גדולה. כך שמצד אחד היא תהיה יותר מדויקת, אך גם עם הרבה יותר יכולות, חלקן מפחידות.

כמו שכתבו, נראה שעיקר הבעיה של הציבור שלנו, מעבר לבעיה הככל עולמית, היא בעיית הסינונים. וזו בעיה רצינית מאוד.

נערך לאחרונה ב:

איש אחד הלך

משתמש סופר מקצוען
בשתי מילים-זה לא יותר גרוע בתחינת עצם התוכן, אלא מבחינת זה שאפשר למצוא את כל הזבל תוך דקה בלי לחפש הרבה ובלי להתאמץ.
וגם יהיה קשה לסינון לסנן את זה.

בר לבב

משתמש צעיר
בשתי מילים-זה לא יותר גרוע בתחינת עצם התוכן, אלא מבחינת זה שאפשר למצוא את כל הזבל תוך דקה בלי לחפש הרבה ובלי להתאמץ.
וגם יהיה קשה לסינון לסנן את זה.
אם זה הכל, זה עדין לא משכנע שזה הרבה יותר גרוע.

ההבדל הרוחני בין העולם שלפני האינטרנט לעולם של אחרי האינטרנט, זה הבדל של שמים וארץ, ואפילו יותר מזה.. וזה ברור לכל.
אבל עדין לא הבנתי למה העולם שאחרי הבינה מלאכותית יהיה שונה בתכלית. [וכמובן מבחינה רוחנית גרידא!!]
(כמובן באמונת חכמים שזה כן כך)

איש אחד הלך

משתמש סופר מקצוען
אם זה הכל, זה עדין לא משכנע שזה הרבה יותר גרוע.

ההבדל הרוחני בין העולם שלפני האינטרנט לעולם של אחרי האינטרנט, זה הבדל של שמים וארץ, ואפילו יותר מזה.. וזה ברור לכל.
אבל עדין לא הבנתי למה העולם שאחרי הבינה מלאכותית יהיה שונה בתכלית. [וכמובן מבחינה רוחנית גרידא!!]
(כמובן באמונת חכמים שזה כן כך)
זה הרבה יותר גרוע, כי להפוך דברים בעייתיים לזמינים עושה את העולם למקום גרוע...
לצורך המשל, עולם שבו לכל זאטוט יש אקדח-...

קנגה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
כבודו כנראה לא יודע מה זה חיפוש נורמאלי בגוגל
ובקיצור על פניו אין שום הבדל ,ואפשר גם להקשות אם במילא אינטרנט לא מסונן אסור
מה הוספת באיסור על בינה מלאכותית

גאונה

משתמש מקצוען
האמת שקצת מזכיר לי את האיסור בwifi במצלמות, שאין בהם אנדרואיד בכלל, וכל הwifi זה להעברת תמונות למחשב, וכל הרחובות התמלאו מודעות בכמה זה מסוכן, ואפשר לגלוש במצלמה מי יודע לאן.
אני עדיין לא ראיתי מצלמה עם גוגל, גם אלו עם wifi.
תקנו אותי אם אני טועה

המעניינת.

משתמש חדש
האמת שקצת מזכיר לי את האיסור בwifi במצלמות, שאין בהם אנדרואיד בכלל, וכל הwifi זה להעברת תמונות למחשב, וכל הרחובות התמלאו מודעות בכמה זה מסוכן, ואפשר לגלוש במצלמה מי יודע לאן.
תקנו אותי אם אני טועה
אז למה אסרו את זה זה?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

נאמנות

משתמש פעיל
מדענים בעולם וכן מתכנתים שעוסקים בפיתוח הבינה המלאכותית, כלומר אלה שמבינים בזה יותר - חוששים מאוד לאן זה עלול להגיע, כנראה בגלל העצמאות שתתפתח בבינה המלאכותית יותר ויותר, ולא תהיה שליטה על זה.
יש מדענים שהציעו לעשות הפסקה בפיתוח, כדי למצוא דרכים ולדאוג קודם כל שהמוצר הזה יתפתח בצורה מושכלת, שלא יקום הגולם על יוצרו.
עסוקים הרבה בליצור גבולות מובנים, אך זה לא פשוט, לא הכל אפשר לחזות.
ומי למשל יגיד לסינים או לקוריאה הצפונית איך ומה לפתח?
אלו קונספירציות הפחדה נחמדות
אבל זה לא עונה על השאלה - האם ההימנעות של החרדים משימוש בבינה המלאכותית תעצור את התהליך הזה?
מה העניין לדחוף את הקונספירציות האלו לאשכול שעוסק בכלל בנושא אחר?

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
תקנו אותי אם אני טועה
זה נכון-אבל ממש לא דומה!!!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה