חגית, מעריכה מאד אותך ואת דעתך המקצועית,לאחרונה גיליתי עובדה מזעזעת:
יש אנשים עם תיק עבודות שלא שייך להם.
אולי מועתק
אולי שלמו למישהו אחר
לא יודעת...
(כמובן לא ברור שזה המקרה לעיל. אבל זה דבר שכדאי לקחת בחשבון...)
התשלום עבור מה שנעשה - זו שאלה לרב מומחה בדיני ממונות ששומע את שני הצדדים (כך ההלכה מחייבת)
וצריך לקחת בחשבון מה שכתוב בחוזה, כי וודאי יש לו תוקף חוקי.
ובמקרה כזה אגב- קל מאד לזהות שמדובר בעבודות מלימודים ולא בלקוחות אמיתיים.דנתי אותן לכף זכות שהתיק עבודות נוצר בליווי המורה לגרפיקה, שכמובן לא מלווה את העבודה עבורי.
איך?ובמקרה כזה אגב- קל מאד לזהות שמדובר בעבודות מלימודים ולא בלקוחות אמיתיים.
פרסום לחברת חשמל למשל או לכל חברה בסדר גודל דומה שסביר להניח שגרפיקאי מתחיל לא יהיה חתום על עבודה עבורה.איך?
תיקי העבודות שאני נתקלתי בהם, היו בעיקר לפרסומות של עסקים פנים חרדיים.פרסום לחברת חשמל למשל או לכל חברה בסדר גודל דומה שסביר להניח שגרפיקאי מתחיל לא יהיה חתום על עבודה עבורה.
או להיפך- שמות פיקטיביים שאינם קיימים (אפשר גם לבצע חיפוש קצר בגוגל כדי לראות מה אמיתי ומה לא).
לרוב כשמדובר בעבודות אמיתיות המעצב יעדיף לבחור לתיק העבודות עסקים מוכרים שלא קשה לדעת אם הם קיימים ואם הפרסום עבורם אכן בוצע על ידו.
אז שוב, אפשר לבצע חיפוש קצר בגוגל, לרוב אמור להיות לפחות אזכור לשם העסק.אין לי מושג אם יש פוטו בבית שמש בשם x, ומה הוא פרסם לאחרונה במקומון.
נכון, זו סיטואציה שעלולה לקרות.עוד אופציה: אישה שעובדת במשרד פרסום בתור גרפיקאית, ושמה בתיק עבודות את המודעות שהיא ביצעה שם. ההבדל הוא ששם ישבו על זה אנשי מקצוע שהנחו אותה מה ואיך לעשות עד הפרט האחרון, והיא רק ביצעה את ההוראות.
עסק קיים, אבל אין לי מושג איזה מודעות הוא פירסם או לא פירסם.אז שוב, אפשר לבצע חיפוש קצר בגוגל, לרוב אמור להיות לפחות אזכור לשם העסק.
היא הגרפיקאית היא פשוט לא מוסיפה את הקרדיט לפרסומת בתיק עבודות שלה.וב. לרוב במקרים כאלה אמור להיות על המודעה קרדיט למשרד הפרסום שתחתיו הגרפיקאית (הביצועיסטית, במקרה שאמרו לה בדיוק מה לעשות היא לא נחשבת למעצבת) עבדה.
אולי זה באמת פתרון. ננסה את זה ונדווח לך מה התוצאות.מה הפתרון?
פשוט להדגיש מראש כשמבקשים מהמעצבת תיק עבודות, שאת מעוניינת לראות עבודות שלה בלבד, לא מלימודים ולא ממקומות בהם עבדה כשכירה. הכי לגיטימי בעולם.
ההבדל הוא גם שברהיט תמיד אפשר למכור בסוף ביד 2 אם לא היו מרוציםחשוב מאוד להבין את הצד של הגרפיקאי במקרה של ביטול, והציגו אותו כאן יפה ומובן.
לא פחות חשוב להבין את הצד של הלקוח, ולזה כמדומני היה פחות ביטוי.
הלקוח הזמין עבודה, כעת היא לא מוצאת חן בעיניו והוא לא הולך להשתמש בה.
כל סכום שישלם על העבודה, זהו סכום נוסף למה שישלם לגרפיקאי אחר על העבודה שהוא זקוק לה. הוא בעצם משלם על מוצר שאין לו בו כל שימוש.
בנוסף לאי הנעימות והרצון לא לפגוע בגרפיקאי, ולפעמים מחשבה עשר פעמים איך לומר לו את זה.
ובנוסף לבזבוז זמן על הניסיון הכושל הזה שלפעמים מכניס אותו ללחץ גדול של זמן.
כמה עליו לשלם? זו שאלה הלכתית.
לצפות שהוא ישתמש במה שלא מוצא חן בעיניו - זו ציפיה לא ריאלית ולא הוגנת. ומותר וראוי להבין שיש טעם שונה, ולפעמים גם רמה שונה של עבודה. נכון לגמרי שיש כאן בעיה אמיתית שהגרפיקאי כבר עבד, ומה עושים כעת עם התשלום. אך אין כאן רק צד אחד ניזק, אלא יש כאן סיטואציה בלתי נעימה לשני הצדדים, ופוטנציאל לנזק ממוני ואחר לשני הצדדים.
אם הייתם מזמינים רהיט, ומגיע רהיט שלא לשביעות רצונכם, ודאי הייתם מטילים את הנזק על מספקי הרהיט.
ההבדל בין זה לבין עבודת גרפיקה, שרהיט אפשר לתאר מראש במדויק מה רוצים, ועל זה העסקא. ואלו עבודת גרפיקה אי אפשר לסכם מראש את כל הפרטים איך זה ייראה. חשוב להבין שהדבר הזה הוא בעיה אובייקטיבית - שפוגעת בשני הצדדים - וגורמת לכך שיצא לפעמים מוצר שלא לשביעות רצון הקונה.
במקרה שיש תיק עבודות שלא מייצג נאמנה את הגרפיקאי, ועל סמך התיק הזה פנו אליו, לדעתי הביטול הוא תקלה שהגרפיקאי אשם בה. בלי להיכנס לצד ההלכתי, שאינני בקיאה בו כלל, זה מרגיש רמאות. ולא מדובר רק על הצגת עבודות של מישהו אחר, שזו ממש נבזות וגניבת דעת (וכנראה נדיר ולא מצוי), אלא גם על הצגת עבודות שנעשו עם המון עזרה ושיפוצים, שהגרפיקאי לא יכול להגיע לרמה כזו בעצמו. אם בעקבות תיק לא אמין כזה, הלקוח מאוכזב מהעבודה - האם יכולה להיות טענה?
כמו בכל דבר, אם כל צד ייכנס קצת לנעליים של השני, יהיה הרבה יותר קל להסתדר.
אם את מדברת על עסק פנים חרדי קטן,עסק קיים, אבל אין לי מושג איזה מודעות הוא פירסם או לא פירסם.
הרבה משרדי פרסום לא יסכימו לדבר כזה, וידרשו לשים קרדיט שלהם בתיק העבודות של המעצבת.היא הגרפיקאית היא פשוט לא מוסיפה את הקרדיט לפרסומת בתיק עבודות שלה.
בהצלחהאולי זה באמת פתרון. ננסה את זה ונדווח לך מה התוצאות.
@חישוקים יקרה (אנחנו מכירות, נכון?)אבל מכאן ועד להתייחס לתיק עבודות כבעל פוטנציאל זיוף/ העתקה ולא רלוונטי- הדרך ארוכה מאד.
נכון@חישוקים יקרה (אנחנו מכירות, נכון?)
איך הם ידעו?הרבה משרדי פרסום לא יסכימו לדבר כזה, וידרשו לשים קרדיט שלהם בתיק העבודות של המעצבת.
@חישוקים , בשבילך:ואם אנשים שקוראים כאן אמירות כאלה יחשבו שכל מעצבת שניה מציגה תיק עבודות מזויף או מועתק- זה יהיה מאד לא הוגן כלפי הרוב הגדול והמכריע שעושה את מלאכתו באמונה ולא משקר.
לרוב מעצבת אמינה וישרה תבקש רשות (לא מדברת על שקרנית פתולוגית...),איך הם ידעו?
תודה@חישוקים , בשבילך:
רוב המעצבות עובדות נהדר, ומשקיעות את הנשמה בשביל הלקוח.
ואם יש צורך בביטול עסקה - נא להתחשב בחלקיקי הנשמה של המעצבת המוטמעים בעבודה.
גם אני מעצבת, כן?
תיק עבודות אמיתי לא מעלה פיקפוקים אצל אף אחד.רק התייחסתי לנושא תיק העבודות.
סיכום נכון וממצה.חשוב מאוד להבין את הצד של הגרפיקאי במקרה של ביטול, והציגו אותו כאן יפה ומובן.
לא פחות חשוב להבין את הצד של הלקוח, ולזה כמדומני היה פחות ביטוי.
הלקוח הזמין עבודה, כעת היא לא מוצאת חן בעיניו והוא לא הולך להשתמש בה.
כל סכום שישלם על העבודה, זהו סכום נוסף למה שישלם לגרפיקאי אחר על העבודה שהוא זקוק לה. הוא בעצם משלם על מוצר שאין לו בו כל שימוש.
בנוסף לאי הנעימות והרצון לא לפגוע בגרפיקאי, ולפעמים מחשבה עשר פעמים איך לומר לו את זה.
ובנוסף לבזבוז זמן על הניסיון הכושל הזה שלפעמים מכניס אותו ללחץ גדול של זמן.
כמה עליו לשלם? זו שאלה הלכתית.
לצפות שהוא ישתמש במה שלא מוצא חן בעיניו - זו ציפיה לא ריאלית ולא הוגנת. ומותר וראוי להבין שיש טעם שונה, ולפעמים גם רמה שונה של עבודה. נכון לגמרי שיש כאן בעיה אמיתית שהגרפיקאי כבר עבד, ומה עושים כעת עם התשלום. אך אין כאן רק צד אחד ניזק, אלא יש כאן סיטואציה בלתי נעימה לשני הצדדים, ופוטנציאל לנזק ממוני ואחר לשני הצדדים.
אם הייתם מזמינים רהיט, ומגיע רהיט שלא לשביעות רצונכם, ודאי הייתם מטילים את הנזק על מספקי הרהיט.
ההבדל בין זה לבין עבודת גרפיקה, שרהיט אפשר לתאר מראש במדויק מה רוצים, ועל זה העסקא. ואלו עבודת גרפיקה אי אפשר לסכם מראש את כל הפרטים איך זה ייראה. חשוב להבין שהדבר הזה הוא בעיה אובייקטיבית - שפוגעת בשני הצדדים - וגורמת לכך שיצא לפעמים מוצר שלא לשביעות רצון הקונה.
במקרה שיש תיק עבודות שלא מייצג נאמנה את הגרפיקאי, ועל סמך התיק הזה פנו אליו, לדעתי הביטול הוא תקלה שהגרפיקאי אשם בה. בלי להיכנס לצד ההלכתי, שאינני בקיאה בו כלל, זה מרגיש רמאות. ולא מדובר רק על הצגת עבודות של מישהו אחר, שזו ממש נבזות וגניבת דעת (וכנראה נדיר ולא מצוי), אלא גם על הצגת עבודות שנעשו עם המון עזרה ושיפוצים, שהגרפיקאי לא יכול להגיע לרמה כזו בעצמו. אם בעקבות תיק לא אמין כזה, הלקוח מאוכזב מהעבודה - האם יכולה להיות טענה?
כמו בכל דבר, אם כל צד ייכנס קצת לנעליים של השני, יהיה הרבה יותר קל להסתדר.
לא כולם ככה...סיכום נכון וממצה.
אני גם גרפיקאי, אם אני נתקל בדברים כאלו, אני מדמיין מה היה קורה אם הייתי בונה בית, לוקח אדריכל, ולמרות הההכככללל - אפאע'ס, זה לא זה.. איך הייתי מרגיש.
זה שאלה קשה, אבל לרוב אני בצד של הלקוח, הוא לא קיבל תמורה לכסף, למרות שהוא שגה בבחירת איש המקצוע.
(כמובן כמובן, שזה כשהיוצר עשה כל שלאל ידו, והלקוח לא הפריע כל שלאל ידו... אבל נדיר).
היו לי פעם לקוחות עם לבטים כאלו באיזשהו שלב, והבהרתי חד משמעית שהם יכולים לחזור בהם לחלוטין (בשלב הסקיצות) - וללא כל תשלום.
זה מאד קשה, לא חולק, אבל גם ללקוח קשה..לא כולם ככה...
יש כאלה שזה קשה להם, אחרי כל מה השם השקיעו...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: