דרוש מידע ביטוחי קופות החולים

• פותח הנושא תו
  • פורסם בתאריך

רוטב שום

משתמש מקצוען
ביטוח בריאות פרטי בדר"כ הוא כמו הביטוח המשלים בקופ"ח - לדעת סוכן ביטוח שהתייעצתי איתו אין צורך בכפל ביטוחי
הסיבה שמבטחים זה בעיקר בגלל קטסטרופות
כמו ניתוחים והשתלות פרטיים בארץ ובחול ותרופות שלא בסל - במקרה שצריך מדובר בעשרות/ ומאות אלפים,
לביטוחים הנ"ל מוסיפים חלקים קלים יותר של התייעצויות, נחזר על בדיקות, פרא רפואי ועוד שאומנם לא מצילים מריסוק כלכלי אבל בהחלט עוזרים
אם תגידו אנחנו אנשים בריאים אז תדעו כל אדם חולה היה איש בריא,
ואם מדובר בבנאדם עם בעיה קיימת החברות עצמם מחריגות את הבעיה הקיימת ומבטחות רק בעיות שיווצרו אחרי תחילת הביטוח

מה שכן יש במגדל בביטוח הבריאות פיצוי על גילוי סרטן! על עצם הגילוי ולא, אין לי מניות שם

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
ו אין צורך בכפל ביטוחי
הסיבה שמבטחים זה בעיקר בגלל קטסטרופות

שם
נכון, לא כפל.
מה שאני בודקת זה אם כדאי לי לוותר על המשלים בקופת חולים ולקנות פרטי במקום.

חרמון

משתמש מקצוען
[
בדקתי אצל חברים:
חולי סרטן רח"ל
הורים לתינוק פגוע מוח
לא שילמו שקל! על הוצאות בגלל שלא היה להם ביטוח משלים,
נכון שהם הפסידו: בית החלמה ליולדת (לא מכסה את העלות ומהילד ה...)
משקפיים לילדים עד גיל 18
משאבת חלב בחצי מחיר ועוד כמה פינוקים!
זה טוב לפינוקים לא לבריאות!
למרות שאולי משתמע מדברי שאני נגד ביטוח בריאות פרטי, זה לא נכון, כי אם חולה סרטם צריך תרופה שלא בסל שכל חודש עולה לו עשרות אלפי שקלים אז חברת הביטוח תשלם זאת ולא יצא מהכיס הפרטי שלו...
מה שכן יש במגדל בביטוח הבריאות פיצוי על גילוי סרטן! על עצם הגילוי ולא, אין לי מניות שם
זה נקרא ביטוח "מחלות קשות" יש אותו בהרבה חברות ביטוח...

רוטב שום

משתמש מקצוען
[..

זה נקרא ביטוח "מחלות קשות" יש אותו בהרבה חברות ביטוח...

מדובר על כיסוי מיוחד רק לעצם גילוי הסרטן ולא על שום מחלה קשה אחרת
בלי קשר ישר גם ביטוח למחלות קשות שכוללות כיסוי הוצאות של המחלה, טיפולים, תרופות ליווי רפואי ועוד

חרמון

משתמש מקצוען
מדובר על כיסוי מיוחד רק לעצם גילוי הסרטן ולא על שום מחלה קשה אחרת
בלי קשר ישר גם ביטוח למחלות קשות שכוללות כיסוי הוצאות של המחלה, טיפולים, תרופות ליווי רפואי ועוד
ביטוח מחלות קשות- מקבלים סכום חד פעמי (לפי מה שביטחו) כאשר גילו אחת מרשימת מחלות קשות
ויש גם ביטוח שנקרא מזור לסרטן על אותו משקל רק שהמחלה היא סרטן- לסוגיו.

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
כפל

אמא5

משתמש מקצוען
לא קראתי הכל, אבל חשוב לדעת שכשיש ביטוח משלים של קופת חולים, וגם ביטוח בריאות פרטי, אפשר לקבל החזר על ייעוץ אצל רופא פרטי משניהם- בד"כ הקופות והביטוחים הפרטיים משלמים 70-80% מהסכום של הביקור, ואז תובעים את הביטוח השני ומקבלים החזר על שאר הסכום. מניסיון אישי.

בכל מקרה לכיסוי קטסטרופות- ביטוח פרטי של חברת ביטוח עדיף מאשר ביטוח משלים, אבל גם ביום יום של אנשים בריאים יש צורך בייעוצים פרטיים אצל רופאים.

חוץ מזה- שלא נדע, אבל לאף אחד אין חסינות מקטסטרופות, ולביטוח רפואי פרטי בד"כ א"א להצטרף אחרי גילוי מחלה כלשהיא.

ורק לוודא שכולם מבינים, אבל דמי בריאות שיורדים בתלוש לא מקנים לנו כלום- הם בסך הכל מאפשרים למדינה לממן את הסל הבסיסי של קופת החולים גם לאנשים שלא עובדים.

ביטוח בריאות קולקטיבי מטעם מקום העבודה הוא ביטוח שמי שיש לו, בד"כ יודע על כך. (ואז צריך לבדוק את הפוליסה, כי יש הבדלים גדולים בין הפוליסות שהמעסיקים קונים..)

בברכת בריאות שלמה לכולם תמיד.

חיבור*

משתמש מקצוען
טוב שהעלתם את הנושא, אני בדיוק מתלבטת בו...
אני בקופ"ח מכבי, וכדי לקבל טיפולי שינים בזול או סל לידה אני צריכה ליהות במכבי שלי ולא מספיק רק מגן זהב,
מישהי יכולה להחכים אותי מה יעזור לי מכבי זהב?
לאילו מקרים?
כדי להיות במכבי שלי את צריכה להיות גם במכבי זהב. זה שכבה משלימה לזהב.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
אני חשבתי בדיוק כמוך.
נס גדול ועצום שבעלי חשב אחרת. יום אחד ביקשתי ממנו להתקשר למוקד להזמין תור לרופא לאחד הילדים, והמוקדנית שאלה אותו אם לשדרג את הביטוח לשיא. הוא שאל כמה שאלות ואישר.
כחודשיים לאחר מכן, נזקקנו לעבור טיפול יקר וחיוני להחריד, ובנס גדול ועצום, כמו שכתבתי, היה לנו שיא ורק בגלל זה קופת החולים (מאוחדת) שילמה קרוב למיליון ש"ח על כל הנדרש.
אז תודי להשם חזק מאוד שאת לא מבינה למה, ושאף פעם גם לא תביני, אבל עדיף לשלם לחינם מאשר להיתקע עם חובות של מיליון ש"ח.
אין לנו עסק עם חשבונות שמים.
אבל יש מי שיגיד לך שאם לא היית עושה את הביטוח, משמים לא היו מפילים עלייך את החובות האלו, ולא היית נאלצת לעבור בכלל את הטיפול.
יש מעשה מפורסם כזה מה"חפץ חיים". והמסקנה היא שבשעה שנגזרת על האדם גזירה,הקב"ה לוקח בחשבון את כל הנתונים, והביטוח במקרה הזה גורם לו דווקא לסבל.

ששונית

משתמש מקצוען
אין לנו עסק עם חשבונות שמים.
אבל יש מי שיגיד לך שאם לא היית עושה את הביטוח, משמים לא היו מפילים עלייך את החובות האלו, ולא היית נאלצת לעבור בכלל את הטיפול.
יש מעשה מפורסם כזה מה"חפץ חיים". והמסקנה היא שבשעה שנגזרת על האדם גזירה,הקב"ה לוקח בחשבון את כל הנתונים, והביטוח במקרה הזה גורם לו דווקא לסבל.
יש דעות הזויות ותמוהות כל כך, שבאמת חבל על הזמן שיקח להגיב עליהן.
בכל אופן נקודה אחת אני אבהיר.
מגוחך מאוד להתחיל תגובה כזו עם הצטעצעות של "אין לנו עסק עם חשבונות שמים" ולהמשיך כמנהלת העסקים של השם, שאם לא יהיה לי כסף הוא לא יחלה אף אחד מאהוביי.
אני מכירה שתי משפחות שהיו אמורות לעבור את אותו טיפול שעבורו קיבלנו מימון ממאוחדת, ומכיוון שלא היה להם ביטוח מתאים הם נאלצו להתפשר על מה שהביטוח אישר. משפחה אחת איבדה את הילד ומשפחה שניה סועדת אותו בהרצוג.
אז גברת חשבונות שמים תבוא ותטען הי! השם! מה זה אמור להיות? לא היה להם ביטוח, אז מה זה ששלחת להם כזה תיק? אה?

vhsvchch

משתמש מקצוען
אכן, אין לי ביטוח משלים.
ואילולי חוק ביטוח בריאות - גם את זה לא היה לי.

(לפני כשנתיים נאלצתי לכרוע ברך בפני מנהל מחוזי בקופ"ח
כדי שיאשר לאבי תרופה יקרה שנמצאת בסל הבריאות.
אחרי שהוא אישר לי הוא התחיל להסביר לי עד כמה עלי להקיר טובה לקופ"ח
ואיזו מדינה נהדרת יש שנותנת לאזרחיה תרופות כ"כ יקרות במחיר כ"כ נמוך...
זה כבר באמת הרגיז אותי.
הוצאתי את הפלאפון ועשיתי לו חשבון כמה כסף אבי שילם לקופ"ח במשך השנים
מאז שחוק בריאות נכנס לתוקף. זה יצא כמה עשרות אלפים טובים...
מסכן המנהל, לאיזה גודל הפה שלו נפתח...
מקווה שהוא הצליח לסגור אותו אח"כ...)
באירן, למשל, אין כל קשר בין המדינה למערכת הבריאות, התוצאה: כל לידה או ביקור רופא עולה אלפים, מה שגורם למי שאין לו כסף למות!!!
הלוואי עלינו...

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
לי יש ביטוח בריאות פרטי ולכן ביטלתי את הביטוח המשלים של הקופה לחלוטין. (פרט לילד אחד שהייתי צריכה ביטוח משלים עבור משהו סציפי) אז כשאני רוצה לקנות מוצר בבית מרקחת של הקופה והוא בהנחה רק למבוטחים בביטוח משלים, אני מגהצת את הכרטיס שלו.
אז לא קיבלתי בית החלמה.. מהכסף שחסכתי מאז יצאתי עוד עם עודף עבור בית ההחלמה :)
ותרופות בהנחה וכו' אני מקבלת בכל מקרה.

מה שכן, מעניין אותי מאד על אילו דברים אפשר להוציא כסף מהביטוח הפרטי?
@למדן וידען ראיתי שכתבתם על זה משהו

ת מ ר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עוד נקודה -
תינוק שנולד מקבל את הביטוח על חשבון תקופת הביטוח של האמא/האבא.
כך שאם נולד תינוק פגוע/חולה : (ולא תמיד אפשר לדעת קודם)
במידה והאמא/אבא היו מבוטחים קודם במשלימים הוא זכאי לכל מה שלמשלים יש להציע.
אם האמא/אבא היו מבוטחים בביטוח הבסיסי, הוא יצטרך לחכות את תקופת ההכשרה בשביל הטיפול/ניתוח/ייעוץ וכו'.

כתומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ביטוח בריאות פרטי בדר"כ הוא כמו הביטוח המשלים בקופ"ח - לדעת סוכן ביטוח שהתייעצתי איתו אין צורך בכפל ביטוחי
אולי כיום אחרי הרפורמות.
לי יש ביטוח פרטי לפני הרפורמות, ועשיתי ניתוח לבן שלי וקבלתי הכל, אחותי שיש לה משלים מקופ"ח עשתה אותו ניתוח אצל אותו רופא ושלמה השתתפות כ 1500 ש"ח.

רוטב שום

משתמש מקצוען
אולי כיום אחרי הרפורמות.
לי יש ביטוח פרטי לפני הרפורמות, ועשיתי ניתוח לבן שלי וקבלתי הכל, אחותי שיש לה משלים מקופ"ח עשתה אותו ניתוח אצל אותו רופא ושלמה השתתפות כ 1500 ש"ח.
ברור שאחרי הרפורמה

RACHELIB

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני כ
מה שאני בעצם בודקת זה אם שווה לי לבטל את המכבי זהב ולעשות במקום זה ביטוח פרטי.
או לחילופין לשדרג למכבי שלי- מה שלא נראה לי כי כרגע אני עצבנית על מכבי...
אני כרגע במאוחדת, ובזמנו שקלתי לעבור למכבי. אבל הסכום שהם דורשים על מכבי שלי מטורף!! במאוחדת שיא אני משלמת פחות, וזה הביטוח הגבוה ביותר שיש

מירי צלמת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אם
לא שאלתי מי חייב אותי לשלם....
שאלתי מדוע אנחנו סתם משלמים כשבאמת אין צורך. כי כמוני אני מכירה עוד בני משפחה וחברות, שמשלמות (אפילו ביטוח בסיסי של 20 ש"ח) כשיכולות לא לשלם בכלל- כי יש חק בריאות ועדיין לקבל מחיר תרופות בסל וכד'.
אז רגע לפני שאני מסירה את הביטוח, אני מבררת האם אכן אני צודקת?
לעומת זאת, יש לי ביטוח בריאות פרטי
אם יש לך ביטוח פרטי
את באמת צריכהלבדוק שזה לאכפילות

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
יש דעות הזויות ותמוהות כל כך, שבאמת חבל על הזמן שיקח להגיב עליהן.
בכל אופן נקודה אחת אני אבהיר.
מגוחך מאוד להתחיל תגובה כזו עם הצטעצעות של "אין לנו עסק עם חשבונות שמים" ולהמשיך כמנהלת העסקים של השם, שאם לא יהיה לי כסף הוא לא יחלה אף אחד מאהוביי.
אני מכירה שתי משפחות שהיו אמורות לעבור את אותו טיפול שעבורו קיבלנו מימון ממאוחדת, ומכיוון שלא היה להם ביטוח מתאים הם נאלצו להתפשר על מה שהביטוח אישר. משפחה אחת איבדה את הילד ומשפחה שניה סועדת אותו בהרצוג.
אז גברת חשבונות שמים תבוא ותטען הי! השם! מה זה אמור להיות? לא היה להם ביטוח, אז מה זה ששלחת להם כזה תיק? אה?
יפה.
יצאתי "הזויה ותמוהה".
קורה.
אני בכל אופן מחזיקה בדעתי שיש כאן מקום לשאלת רב.
אם את חושבת אחרת אני לא אכנה אותך הזויה או תמוהה, בהצלחה.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני בכל אופן מחזיקה בדעתי שיש כאן מקום לשאלת רב.
אם את חושבת אחרת אני לא אכנה אותך הזויה או תמוהה, בהצלחה.
אנחנו שאלנו רב
וקיבלנו תשובה מאד מעניינת - בשם ר' יחזקאל משינאווא זי"ע - שאמר שמקובלנו שאנשי הביטוח הם אנשים עשירים בד"כ, מה שאומר שכמעט ולא יוצא להם לשלם למישהו.. ולכן כדאי לעשו ביטוח כסגולה שלא נצטרך את הביטוח :)

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה