דרוש מידע ביטוחי קופות החולים

• פותח הנושא תו
  • פורסם בתאריך

תו

משתמש פעיל
תגידו, למה אנחנו עדר? ? ?
אני, וכמוני עוד רבים משלמים עשרות שקלים לביטוחי קופ"ח מושלם/ זהב/ שיא....
ולמה?
ב"ה לא נזקקים לטיפולים מיוחדים, אבחונים, תרופות.... ואפילו לא משקפיים מקופ"ח. ושיניים ממילא עד גיל 18 מסובסד או שהולכים למרפאה שעליה סומכים.... אז באמת, תאירו את עיני מדוע לי לשלם אפילו 40 ש"ח בחודש עבור כל ילד ועוד 100 ש"ח ויותר עבור בעלי ואני... (אם ארצה טיפולי שיניים או החזרים ללידה, אמתין 6 ח')
בעצם, לעניות דעתי, מי שכמוני לא משתמש בשירותים מיוחדים בקופה, ורק קונה אנטיביוטיקה, יכול להסתפק בחק בראיות ח-י-נ-ם
נכון????
תודה
ושנהיה תמיד בריאים

טרוצער

משתמש סופר מקצוען
מי עדר?
כל אחד עושה את השיקולים שלו אם שווה לו לשלם ביטוחים ולקבל החזרים כשצריך
ומי שלא- לא
אף אחד לא מחייב אותך לשלם

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
כמו שכבר כתבו. את לא חייבת לשלם. אפשר לבטל....

אבל-
אני במקומך הייתי שמחה שאני משלמת וב"ה לא צריכה כלום מזה. בעיני זה סוג של השתדלות. אבל באמת לא חובה.

פעם אחת שצריך ניתוח מורכב שמכוסה רק ע"י המשלים [או סכום גבוה יותר מכוסה על ידי המשלים] כבר מצדיק את זה. חבל להתחרט כשמאוחר מדי.

תודי לה' שאת לא מאלו שמנצלים את המשלימים האלו המון....[כמוני, למשל:rolleyes:]

תו

משתמש פעיל
לא שאלתי מי חייב אותי לשלם....
שאלתי מדוע אנחנו סתם משלמים כשבאמת אין צורך. כי כמוני אני מכירה עוד בני משפחה וחברות, שמשלמות (אפילו ביטוח בסיסי של 20 ש"ח) כשיכולות לא לשלם בכלל- כי יש חק בריאות ועדיין לקבל מחיר תרופות בסל וכד'.
אז רגע לפני שאני מסירה את הביטוח, אני מבררת האם אכן אני צודקת?
לעומת זאת, יש לי ביטוח בריאות פרטי

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תגידו, למה אנחנו עדר? ? ?
אני, וכמוני עוד רבים משלמים עשרות שקלים לביטוחי קופ"ח מושלם/ זהב/ שיא....
ולמה?
ב"ה לא נזקקים לטיפולים מיוחדים, אבחונים, תרופות.... ואפילו לא משקפיים מקופ"ח. ושיניים ממילא עד גיל 18 מסובסד או שהולכים למרפאה שעליה סומכים.... אז באמת, תאירו את עיני מדוע לי לשלם אפילו 40 ש"ח בחודש עבור כל ילד ועוד 100 ש"ח ויותר עבור בעלי ואני... (אם ארצה טיפולי שיניים או החזרים ללידה, אמתין 6 ח')
בעצם, לעניות דעתי, מי שכמוני לא משתמש בשירותים מיוחדים בקופה, ורק קונה אנטיביוטיקה, יכול להסתפק בחק בראיות ח-י-נ-ם
נכון????
תודה
ושנהיה תמיד בריאים
באמת עשינו ביטוח משלים רק כשראינו שזה משתלם לנו

צחוקית פרגית

משתמש פעיל
לא שאלתי מי חייב אותי לשלם....
שאלתי מדוע אנחנו סתם משלמים כשבאמת אין צורך. כי כמוני אני מכירה עוד בני משפחה וחברות, שמשלמות (אפילו ביטוח בסיסי של 20 ש"ח) כשיכולות לא לשלם בכלל- כי יש חק בריאות ועדיין לקבל מחיר תרופות בסל וכד'.
אז רגע לפני שאני מסירה את הביטוח, אני מבררת האם אכן אני צודקת?
לעומת זאת, יש לי ביטוח בריאות פרטי
יש גם עניין של רצף ביטוחי שאם כבר שילמת תנצלי את כל הדברים שאולי את יכולה

תו

משתמש פעיל
יש גם עניין של רצף ביטוחי שאם כבר שילמת תנצלי את כל הדברים שאולי את יכולה
מה זה רצף? מה ניתן לנצל? (משקפיים- קניתי בזול באופטיקה, שיניים- סומכת על מרפאה פרטית ולא יקרה וממילא התורים בקופ"ח, שה' ישמור...., תרפיות/קשב וריכוז וכו'-הודו לה' שלא צריך)
אני רק יודעת שאם ארצה החזר על בית החלמה ושאר קניות ללידה, יש תקופת המתנה של 6 ח', אז לפי הצורך אשלם ביטוח.

תרצה613

משתמש מקצוען
מה זה רצף? מה ניתן לנצל? (משקפיים- קניתי בזול באופטיקה, שיניים- סומכת על מרפאה פרטית ולא יקרה וממילא התורים בקופ"ח, שה' ישמור...., תרפיות/קשב וריכוז וכו'-הודו לה' שלא צריך)
אני רק יודעת שאם ארצה החזר על בית החלמה ושאר קניות ללידה, יש תקופת המתנה של 6 ח', אז לפי הצורך אשלם ביטוח.

על דברים הקשורים להריון יש בד"כ תקופת אכשרה של 9 חד', לא חצי שנה
הם לא טפשים

מה שכן-
יש את כל העניין של התייעצות עם רופא מומחה כמה פעמים בשנה, שיכול לחסוך במידת הצורך אלפי שקלים.
ב"ה שאת לא מבינה איזה צורך יש לביטוחים האלו חוץ ממותרות של משקפיים ובית החלמה
ומאחלת לך שלעולם לא תדעי.
הבעיה היא כמו שכתבת, שאם פתאום תצטרכי משהו (פגישת יעוץ לפני ניתוח? ילד נופל ואת רוצה מומחה שיתפור לו? ) לא תוכלי להצטרף כי יש תקופת אכשרה

תו

משתמש פעיל
על דברים הקשורים להריון יש בד"כ תקופת אכשרה של 9 חד', לא חצי שנה
הם לא טפשים

מה שכן-
יש את כל העניין של התייעצות עם רופא מומחה כמה פעמים בשנה, שיכול לחסוך במידת הצורך אלפי שקלים.
ב"ה שאת לא מבינה איזה צורך יש לביטוחים האלו חוץ ממותרות של משקפיים ובית החלמה
ומאחלת לך שלעולם לא תדעי.
הבעיה היא כמו שכתבת, שאם פתאום תצטרכי משהו (פגישת יעוץ לפני ניתוח? ילד נופל ואת רוצה מומחה שיתפור לו? ) לא תוכלי להצטרף כי יש תקופת אכשרה
בוודאות 6 ח'! (מידע באתר) ולגבי המומחה- פלסטיקאי בבי"ח שמתמחה בכך, מטפל גם במי שיש לו ביטוח בסיסי ואין שום השתתפות. כנ"ל ניתוח בשבר....
רק בביטוחים פרטיים.

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
לדוגמה היפוך של עובר במצב עכוז אפשר לעשות בבי"ח ואז מגיע הרופא התורן אפי' מתחיל
ואם יש לך ביטוח משלים בקופה את יכולה לבחור רופא פרטי בשר"פ (היפוך בשר"פ עולה 1500) שממליצים עליו שהוא מומחה בהיפוכים ויש על זה השתתפות של הקופה
(אני הבנתי שזה מאד משנה את אחוזי ההצלחה איזה רופא עושה את היפוך)

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
אכן, אין לי ביטוח משלים.
ואילולי חוק ביטוח בריאות - גם את זה לא היה לי.

(לפני כשנתיים נאלצתי לכרוע ברך בפני מנהל מחוזי בקופ"ח
כדי שיאשר לאבי תרופה יקרה שנמצאת בסל הבריאות.
אחרי שהוא אישר לי הוא התחיל להסביר לי עד כמה עלי להקיר טובה לקופ"ח
ואיזו מדינה נהדרת יש שנותנת לאזרחיה תרופות כ"כ יקרות במחיר כ"כ נמוך...
זה כבר באמת הרגיז אותי.
הוצאתי את הפלאפון ועשיתי לו חשבון כמה כסף אבי שילם לקופ"ח במשך השנים
מאז שחוק בריאות נכנס לתוקף. זה יצא כמה עשרות אלפים טובים...
מסכן המנהל, לאיזה גודל הפה שלו נפתח...
מקווה שהוא הצליח לסגור אותו אח"כ...)

שוקולית:)

משתמש מקצוען
תודי לד' אלף אלפי פעמים!!
ב"ה שאת לא צריכה, אבל מספיק ניתוח אחד שעלותו היא 25,00 ש"ח אצל רופא פרטי והוא כוסה 80% ע"י הקופה.... [תקופת האכשרה לצורך כך היא שנה...]
ותרפיות לילדים-[כשהטיפול המקצועי הוא כ-8 חודשים] המחירים בפרטי נעים בין 180 ל250+ לטיפול ודרך הקופה מקבלים את זה ע"י התחיבות בסכום של 45 ש"ח.
כל אחד עם חישוביו, רק לאלו שכן צריכים... זה מאד עוזר.... והלואי ולא נצטרך ונוכל לשלם ולא לנצל...

אבנועם

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
יש דברים שהם בגדר השתדלות, שמצווה על האדם לפועל ולחשוש ויש דברים שהם רחוקים מאוד מהשתדלות ואין לנו כל צורך לחשוש או להתכונן אליהם אלא זה יראת שוטים
ולענינו כמה פעמים בחיים אם בכלל אדם נצרך לניתוח כזה בממוצע אוללי פעם אחת (בעז"ה שאף אחד לא הצטרך לזה) ובתשלום לקופה 10 שנים פלוס מינוס אתה מכסה את זה אז בשביל מה לשלם לקופה בשביל שאולי פשוט שימי את הכסף בצד כל חודש ויהיה לכם לכל הצרכים הרפואים
בברכה והסרתי מחלה וגו'

ששונית

משתמש מקצוען
אני חשבתי בדיוק כמוך.
נס גדול ועצום שבעלי חשב אחרת. יום אחד ביקשתי ממנו להתקשר למוקד להזמין תור לרופא לאחד הילדים, והמוקדנית שאלה אותו אם לשדרג את הביטוח לשיא. הוא שאל כמה שאלות ואישר.
כחודשיים לאחר מכן, נזקקנו לעבור טיפול יקר וחיוני להחריד, ובנס גדול ועצום, כמו שכתבתי, היה לנו שיא ורק בגלל זה קופת החולים (מאוחדת) שילמה קרוב למיליון ש"ח על כל הנדרש.
אז תודי להשם חזק מאוד שאת לא מבינה למה, ושאף פעם גם לא תביני, אבל עדיף לשלם לחינם מאשר להיתקע עם חובות של מיליון ש"ח.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
זאת השקעה סולידית ברמת סיכון קלה,
בעל פוטנציאל למנוע הפסד עצום ח"ו.

יש שמבחינה עסקית יאמרו 'כל המרבה הרי זה משובח'..
בתכלס, תלוי במצב הכלכלי.

(אגב, ישנם שמוציאים מהביטוחים הפרטיים כסף מזומן כל תקופה, כפול פי כמה ממה שהם משלמים כל השנה -
כמו - ויתור על ניתוח פרטי (גם קיסרי.).. מקבלים מזומן כמה אלפי שקלים)

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אכן, אין לי ביטוח משלים.
ואילולי חוק ביטוח בריאות - גם את זה לא היה לי.

(לפני כשנתיים נאלצתי לכרוע ברך בפני מנהל מחוזי בקופ"ח
כדי שיאשר לאבי תרופה יקרה שנמצאת בסל הבריאות.
אחרי שהוא אישר לי הוא התחיל להסביר לי עד כמה עלי להקיר טובה לקופ"ח
ואיזו מדינה נהדרת יש שנותנת לאזרחיה תרופות כ"כ יקרות במחיר כ"כ נמוך...
זה כבר באמת הרגיז אותי.
הוצאתי את הפלאפון ועשיתי לו חשבון כמה כסף אבי שילם לקופ"ח במשך השנים
מאז שחוק בריאות נכנס לתוקף. זה יצא כמה עשרות אלפים טובים...
מסכן המנהל, לאיזה גודל הפה שלו נפתח...
מקווה שהוא הצליח לסגור אותו אח"כ...)
את מתכוונת לביטוח בריאות שיורד מהתלוש של כל אחד?

ANONYMUS

משתמש מקצוען
אני מכירה אנשים עם ביטוח משלים, ובלי ביטוח משלים,
מכירה כאלו שנכוו מזה שלא היה להם ביטוח משלים,
מכירה כאלו שלא נכוו ולא היה להם ביטוח משלים.
מכירה כאלו שהפסידו הון בנדלן,
מכירה כאלו שעשו הון בנדלן,
מכירה כאלו שלקחו סיכון והצליחו. מכירה כאלו שלקחו סיכון ולא הצליחו.
בנ"א צריך פשוט לחשוב מהי רמת ההשתדלות שמתאימה לו ולמצבו, ולפי זה להחליט אם כן או לא לעשות ביטוח.

תו

משתמש פעיל
זאת השקעה סולידית ברמת סיכון קלה,
בעל פוטנציאל למנוע הפסד עצום ח"ו.

יש שמבחינה עסקית יאמרו 'כל המרבה הרי זה משובח'..
בתכלס, תלוי במצב הכלכלי.

(אגב, ישנם שמוציאים מהביטוחים הפרטיים כסף מזומן כל תקופה, כפול פי כמה ממה שהם משלמים כל השנה -
כמו - ויתור על ניתוח פרטי (גם קיסרי.).. מקבלים מזומן כמה אלפי שקלים)
מזה ויתור על ניתוח פרטי? ?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה